duminică, 23 iulie 2017

Căpitanul şi-a făcut din nou datorii

Dacă altădată îşi făcea datoria, încă din titlu, de data asta aşa au stat lucrurile. Desfăşurare impresionantă de forţe vinerea asta în Agronomie, chiar exagerată! Au apărut Ely cu Gabi3, Mihai Tenismanu, dar şi Sică! Pe căldură, dar nu exagerat, am jucat pe primul dintre terenurile din spate, în partea opusă faţă de unde jucam de obicei. Am căzut de acord ca alegerile să se facă în felul următor: perechile Ely-Gabi3 şi Găbiţă-Mihai să joace una împotriva celeilalte, iar cine ghiceşte piatra să-l ia pe Sică, ceilalţi urmând a alege doi oameni, apoi câte unul, succesiv. Vă veţi da seama cine a avut bulan la piatră parcurgând echipele:

Elyens: Luci - Bebe, Beţe, Popică, Gabi3, Ely, Sică
Oldies: Bronson - Motanu, Tavi, Mihai, Găbiţă, Mitică, Vasea

Meciul începe cu Tenismanu la acoperire, aşa cum îi stă bine, deci şi noi stând bine în teren, dar nu dăm decât un gol din vreo 6 ocazii, şi ăla egalizator, pentru că adversarii au înfipt o bucată din două ocazii. Apoi, foarte repede, ne ducem la 1-4, moment în care Tenismanu, resimţind efortul unui maraton din seara precedentă (e drept, sexual), se duce în faţă şi rămâne acolo, dar se dovedeşte mai lent decât de obicei în erecţii... ăăă, reacţii! Beţe îi ia mereu faţa la cap, e şi ghinionist la nişte faze (reluare aeriană peste poarta goală), dar nici ai lui Ely nu profită la maximum de ocaziile apărute, astfel că ne apropiem la un gol, cam cu hei-rup. După care Elyenşii se duc chiar la 4 goluri, băgându-ne în criză de timp, astfel că îmi aduc aminte că Luci excelează la orice, mai puţin la mobilitate, aşa că încerc să şutez plasat prin surprindere, pe jos, din afara careului, şi reuşesc două goluri. Se mai înscrie alternativ, la un moment dat strecor o minge de pe linia de corner şi suntem iar la un singur gol în spate. Dar, aproape imediat, Bronson ia şi el un gol pe scorţul scurt şi rămânem la -2 pe final. Aici am toate motivele să îmi reproşez ultima fază: pe o recuperare a lui Motanu, plecăm la contraatac 2 contra 2, încerc să mi fac mingea în lateral, pentru a trimite apoi în faţa porţii, dar Popică bagă alunecare în careu şi îmi suflă mingea spre corner! Numai că fac un efort şi o ajung pe linie, faza e încă periculoasă, încerc să-l driblez pe contre-pied pe Popică, dar alunec pe granulele alea nenorocite, care acolo se strâng, în colţurile terenului, şi cad lamentabil, pierzând mingea. Dacă reuşeam să înscriem la faza asta, mai aveam 2-3 minute să egalăm, numai că s-a înscris ca la handbal, în poarta noastră şi asta a fost. Să tot fi fost vreo 12-9...

Ca goluri:
- de la Elyens au dat cam câte două goluri Popică (fructificări din apropiere ale combinaţiilor celorlalţi), Gabi3 cu şuturi tari, sub bară, şi Sică - un şut cu fundaş în faţă, la provocarea lui Motanu, şi încă unul plasat. Normal, Ely şi-a tras partea leului, la unul fiind ajutat şi de Bronson, care n-a mai fost talisman de data asta (a respins cu ambele mâini de lângă o bară, în faţă, dar cu toate astea mingea s-a întors şi a intrat lângă cealaltă bară!). Nu-mi amintesc dacă Beţe a dat vreun gol, dacă da, ar trebui declarat omul meciului. Dacă nu, îi ia faţa Luci.
- de la Oldies, Vasea (doar) două goluri, Mihai - tot două, unul la singura noastră combinaţie dusă până în poarta, Mitică - un singur golişor, la o reluare din prima la un corner (a avut-o şi Tavi în aceeaşi poziţie, dar până a oprit-o, până şi-a potrivit-o...), eu - 4 goluri (unul la sacrificiu, riscând să fiu accidentat de Beţe, cu care m-am lovit după ce am şutat, mingea ducându-se glonţ în bară-gol).

Ca joc:
- Oldies au avut şi ghinion, vreo 3 bare care trebuiau să intre (una Vasea, cu călcâiul, că nu poate cu stângul!, alta Mitică, la vinclu, cu mingea plimbându-se pe linia porţii).
- Bronson nu a apărat rău, dar nici nu a mai excelat, Tavi - a fost foarte disciplinat într-o apărare de multe ori doar în doi oameni, dar pe atac sau construcţie a încercat chestii prea pretenţioase; Motanu - a dus greul în apărare, l-a mai şi faultat pe Ely, că era şi normal, Tenismanu - clar trebuia să influenţeze mai mult jocul, Vasea - a avut cele mai multe mingi, mai trebuia să dea cel puţin un gol
- l-am lăsat pe Mitică la urmă, de la el se aştepta să ne completeze, aşa cum a făcut Sică în partea cealaltă. În realitate, a livrat prea puţin: în apărare a fost la vreo două goluri simplu băgător de seamă, cu preluare, întoarcere şi şut de lângă el - deci cu adversarul atingând mingea de multe ori fără a fi incomodat, în timp ce în atac a irosit cam tot ce-a avut, ba încercând şi el cu călcâiul când nu era necesar, ba scăpând o minge pe sub picior când ar fi rămas singur cu Luci, ba scăpând o minge printre picioare la o deviere a lui Mihai în faţa porţii!
- de la Elyens a excelat evident cel ce dă numele echipei, el crescând cu fiecare an, în timp ce noi ne zaharisim. L-a pus în valoare şi pe Gabi3, dar şi pe restul, rezultând combinaţii în 3-4 până în faţa porţii, destule încheindu-se cu goluri.
- Sică a fost omul care a dezechilibrat, dacă nu apărea vineri, am fi avut alt meci; Elyens s-au aglomerat perfect în apărare, cu Bebe, Beţe şi Popică, mai ales după ce aveau avantaj, adică mai tot timpul! Reamintesc că la început, când Popică o ardea în atac, noi am avut ocazii triple faţă de ei! Mihai, ca antrenor ce se află, a sintetizat bine: dacă apucam noi să conducem, nu pleca de pe spate, îi prindeam noi pe contre şi îi ardeam! Numai că n-am apucat să conducem nici măcar o dată...
-... asta şi pentru că... LUCI! Omul a blocat nenumărate mingi cu piciorul, cred că fiecare dintre cei din faţă am avut cel puţin câte două şuturi apărate! Îi place la înghesuială, închide bine, nu se duce după fentă. Pentru că eu îl ştiu bine, încă de când jucam la porţile mici, i-am strecurat 3 goluri special pe profilul lui (pe al patrulea îl lua orice portar). Şi, fiind Lucică influencer-ul meciului, are dreptul să posteze şi nişte poze, din care ne dăm seama de unde i se trage: omul se dopează cu roşii de Tărtăşeşti!




26 de comentarii:

  1. câteva idei, deși sunt relativ șchiop și cu conștiința nu taman curată:
    - mihai e un băiat de aur toată ziua și un jucător excepțional, când nu face excese cu sticla sau cu domnișoarele. ceea ce, la fel ca și în ultimul meci de la cora, nu s-a întâmplat. eram conduși,dar oarecum nenorocos, așa că jocul se putea întoarce cu el în fața fundașilor. așa, l-a omorât pe găbiță.
    - mitică are momente de inutilă delicatețe și altele când se pitește. când hoțomanul vine să repună el mingea e semn că fuge de joc.
    - se întâmplă ca luci să prindă zile mai bune ca nelulu, sau poate are și el simpatiile lui, pe care-i mai lasă cu câte-o bucată: bogdan, stelică și nea vasilică, care ultimul nici n-a jucat așa rău.
    - dacă jocul nu merge, numai enervându-l pe eli mai ai o șansă să-l bați, n-a fost cazul vineri. oricum, cuplul cu gabi3 ne face mari probleme. sică nu pot zice c-a prins meciul vieții, dar după ce-a dat după nuci și corcodușe, i-a intrat golul taman când l-am încurajat să tragă.
    - bețișor, cel mai bun de pe teren, dar e ultima dată când îl laud, fără să treacă pe la berărie: una rece pentru mine și una mai caldă pentru prietena mea, vasilina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelenta cronica, analitica, aproape completa,felicitari Gabita!
    Diferenta a facut-o trioul lor(Ely,Gabi3,Sica)in fata duetului nostru,dar nu muzical(Gabita, Mihai);Mitica trebuia sa fie al treilea,dar s-a pierdut cu firea...

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am saturat de cate victorii am la rand. Mitica,Motanu, Tavi, sinteti asteptati sa-i faceti pantofii stapanului vostru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine pui câteva în congelator, când s-o termina sezonul şi nu o să mai găseşti pe piaţă, să ai de unde să iei ca să nu le uiţi gustul.

      Ștergere
  4. Rosiile astea sunt un real pericol pentru sanatate:sunt f.dulci si pot cauza diabet, dependenta ,etc. Trebuie sa le scot, dar le mai las , ca mai scot un ban cu ele de la smecherii care le(si se)pozeaza.

    RăspundețiȘtergere
  5. Steaua e numai una24 iul. 2017, 10:16:00

    Botosani!Botosani, baga spaima in militiani!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. militiani=curcani, are rima.

    RăspundețiȘtergere
  7. In prima parte a meciului cand noi atacam si ei inscriau prin Ely din partea stanga,am reluat din prima o pasa a lui Gabita,dar Luci a scos cu piciorul,mingea a sarit la Mihai care a sutat din bucata,insa Luci scoate din nou,ati ghicit, tot cu piciorul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma suna nevasta-mea azi:

    - "Sa stii ca am spart oglinda laterala la masina..."

    Eu:
    - "Pfffiuuu, cum ai reusit!?"

    Ea:
    - "M-am rasturnat cu masina."

    RăspundețiȘtergere
  9. Vsea, ne-ai spus despre Mitica ca s-a pierdut cu firea, fara sa ne luminezi unde s-a intamplat lucrul asta, daca a fost gasit si daca primarita a avut vreo legatura in situatia asta.Sper ca pana la urma totul s-a terminat cu bine, Mitica e sanatos si va sustine si pe mai departe "Fenomenul".Nu e vorba de Popicu, se stie, el e Fenomenalul.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Se stie ca Mitica are(sau mai bine zis,avea)succes la femei,asa ca s-ar putea sa se fi pierdut cu Firea...
    @ Felicitari lui Bete pt. prestatia de vineri
    din aparare;a castigat aproape toate duelurile cu Mihai la cap, luandu-i fata mai de fiecare data.
    @ A fost un meci desfasurat in conditii normale, fara stridente(felicitari Motanului care s-a abtinut de la tipat)cu o singura exceptie(fara nominalizari),persoana de care s-au rugat aproape toti participantii la meci sa nu mai vocifereze, sa jucam in liniste,dar degeaba, poate de data viitoare sa se conformeze.
    @ Dupa aproape o luna(fara 2 zile)de absenta din Agronomie aveam ceva emotii in legatura cu evolutia mea;per ansamblu,cred ca m-am miscat satisfacator,inca un gol marcat,de care am fost aproape,l-ar fi multumit pe Gabita,dar mai ales pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Beţe prestează mereu f. bine, fiindcă nu ia în calcul prezentul ci doar faza următoare, respectiv calculul pensiei. Mitică o fi el mai zăpăcit, dar să-l jigneşti comparându-l cu firea sau mai rău cuplându-l cu firea, nu mi se pare fair-play. Vorba lui Ion Il " fără atac la persoană, doar la instituţii" şi a urmat ce a urmat. Să-i spui lui Tavi să nu te mai pocnească în ochi, să dea şi el ca Marin, în degetul de la picior.

    RăspundețiȘtergere
  12. Steaua e numai doua26 iul. 2017, 10:51:00

    Plin de stelemisti pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Trebuie sa fiu consultat in materie de fotbal, am demonstrat ca ma pricep si nu comentez ce s-a intamplat dupa meci, eu, pe baza datelor pe care stiu sa le analizez, spun ce se va intampla.Asa am anuntat ca wcsb cu actuala trupa va fi de rasul curcilor, atat pe plan intern cat si extern.Putini mi-au dat dreptate, erau incantati de achizitiile pe care Becali le-a facut si iata ca am avut dreptate.Dar chiar si daca wcsb ar fi luat jucatori competitivi ar fi clacat cu un asa patron.Daca as fi fost in locul lui Achim, dupa jugnirile oierului a adresa lui, as fi parasit lotul in secunda doi.Neavand personalitate in relatia cu patronul, e normal sa n-ai nici in joc, asa ca Achim isi merita soarta.Voi reveni cu amanunte in corespondenta urmatoare.Vasea ai legatura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una26 iul. 2017, 16:33:00

      Daca esti asa destept, desi ma indoiesc, spune ce fac prazarii si catelusii in Europa. Eu zic ca pe total ia fiecare mai mult de patru goluri iar de dat maxim unul.

      Ștergere
  14. Bogdane, te rog nu mai spune despre Bete ca presteaza.Stii despre cine se spune ca presteaza, asa ca foloseste alt verb sa nu se creeze confuzii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Steaua e numai una26 iul. 2017, 16:39:00

    Vesti bune pentru catelusi, se umplu de bani ca de purici.
    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-e-foame-de-bani-la-dinamo-ionut-negoita-este-disperat-sa-scape-de-3-titulari-516910.html

    RăspundețiȘtergere
  16. umblă p-acilea un țafandache plin de el ca o toaletă publică în zi de leafă, care în loc să se ocupe de portofelele lui (de fapt,ale altora...) își dă și el cu presupusul doct despre fotbal și, mai ales despre arbitrajul video. iată însă că bulibașa al lui respectivu, unu maradona, vine și-i taie craca de sub copite, cică cum că VAR-ul e gigea și cocalaru nostru a lins acolo unde nu trebuia. nu-i nimic, poa să schimbe locul, limbi are destule.


    Diego Maradona has thrown his backing behind the introduction of the Video Assistant Referee (VAR) and conceded the system would have seen his "Hand of God" goal against England ruled out.
    Maradona etched himself into the history of the World Cup at the tournament in Mexico in 1986.
    As he rose to challenge England's Peter Shilton, the Argentina captain used his hand to flick the ball past the goalkeeper and give his side the lead.
    The mercurial playmaker went on to score a sensational second that proved crucial in La Albiceleste's 2-1 quarter-final victory, Argentina going on to lift the title.
    With the VAR system - which was used during the Confederations Cup and will be available during the upcoming Bundesliga campaign - Tunisian referee Ali Bin Nasser would have been able to check the validity of Maradona's iconic goal, and the 56-year-old knows it would have been chalked off.
    "I thought about it and, sure, that goal wouldn't have stood if technology had been around," Maradona told FIFA.com.
    "And I'll tell you something else: at the 1990 World Cup I used my hand to clear the ball off the line against the Soviet Union. We were lucky because the referee didn't see it.
    "You couldn't use technology back then, but it's a different story today."

    Diego Maradona has been getting to grips with his new role as coach of Fujairah FC in UAE pic.twitter.com/3xmTGKCOff
    — FIFA.com (@FIFAcom) July 25, 2017

    "It's not just my goal in '86 that wouldn't have counted," Maradona added. "Let's not forget that England won the World Cup in '66 with a shot that didn't go over the line.
    "Then it happened to them in 2010, when [Frank] Lampard's shot crossed the line against Germany but wasn't given. England had the ball and scored the goal they deserved, but Germany grew in confidence after that and it changed the match completely."
    And Maradona believes now is the time to embrace technology to reduce the danger of controversy at future tournaments.
    "There have been lots of incidents where World Cup history would have been different if technology had been used. It's time to change all that," he said.
    "People used to say that we'd waste a lot of time, that it would cause a lot of annoyance. But that's not the case.
    "People get annoyed when something that shouldn't be given is given, or when you have a goal wrongly disallowed.
    "Technology brings transparency and quality, and it provides a positive outcome for teams who decide to attack and take risks."

    RăspundețiȘtergere
  17. Băbăieţi, eu zic ca vineri, după meci şi hidratare, să mergeţi să-i facei galerie lui Tudor! :)

    Piatra din casă

    RăspundețiȘtergere
  18. Mila-mi e de motan,golan,sarman27 iul. 2017, 10:34:00

    Cum se numesc cei cu idei putine dar fixe ? Exact, asta-i miorlaitul ! Are si el o grija, video la meciurile de fotbal.S-au terminat toate problemele lumii, si asta este singura nerezolvata.Ma rog sa fie introdus arbitrajul video sa-l vad si eu un motan fericit.O fi oare in stare de asa stare ? Fericirea adevarata n-o are, nu poate s-o aiba decat acela care o da...Si, ca s-o ai,trebuie sa incepi prin a o da.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e tot ce poti?

      Ștergere
    2. iote, nene, a băgat net în parc. muzică pe gratis de la bodegi, mai scurgi o sticloanță, mai palmezi un chiștoc, mai nasol e la iarnă.

      Ștergere
  19. Pentru Steaua e numai in divizia IV, ii raspund ca prazarii si catelusii vor face ce a facut wcsb si turcii la 1877.

    RăspundețiȘtergere
  20. Vasea, am văzut ceva la tine dar mi-a picat fisa abia acasă. Data viitoare adu-mi neapărat aminte să mă uit fix la tine. Nu e mişto, e ceva super serios, mersi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OK Bg,sa-mi aduci aminte ca sa-ti aduc aminte...

      Ștergere