duminică, 9 iulie 2017

Încă o zi de vară (by Bețișor)

 Paul, Doru și Virgil își manifestă dorința de a sta la taifas cu o bere în mână. Nu prea au chef de mișcare. Cine face echipele? Haideți! Întrebări și îndemnuri. În nebunia zilei toride se nasc echipele. 
EM: Nelu, Paul, Virgil, Mitică, Doru
EG: Bogdan, Gabi, Stelică, Popicu, Tavi
Răzvan, accidentat, a preferat să citească.Mitică ne prezintă tactica: stăm compacți și contraatacăm. Dominăm meciul, avem șuturi la poartă prin Doru și Mitică, dar Bogdan face dovada calităților sale, salvând poarta, ținând meciul în echilibru. EG are câteva ocazii prin Tavi., ambele echipe făcând eforturi să înscrie. EM reușește: Mitică îl lansează pe Doru, care-l execută pe Bogdan: 1-0. Imediat, la lansarea în adâncime a lui Mitică, Gabi intervine, mingea intră în poartă: 2-0. Până la înscrierea golurilor, Doru are un șut în vinclul barelor din stânga lui Bogdan, iar Mitică în șut în vinclul barelor din dreapta. 
EG nu se lasă și Stelică înscrie: 2-1. Ultima fază a primei reprize, combinație Doru-Mitică, ultimul șutează în bară. În prima repriză meciul a fost echilibrat. 
A doua repriză EG este altă echipă, fără nerv, fără apărare, fără dorința de a echilibra jocul, de a câștiga. Lansare Mitică, Doru schimbă direcția mingii, deși cu ȚIGAREA ÎN MÂNĂ(!!!), Bogdan are un reflex de zile mari și scoate mingea din cadrul porții. Lansare Mitică, Doru mângâie tandru cu capul mingea, care se duce pe lângă Bogdan în ațe: 3-1. Mitică, îți las plăcerea de a descrie faza de 4-1. Meciul se termină. 
Mișcarea câștigătoare a meciuluia fost nominalizarea lui Bogdan ca portar. Bogdan, pentru o scurtă perioadă de timp a ieșit din poartă și împreună cu Tavi au creat pericol la poarta bravului Nelu. Cred că era alt meci cu Popicu în poartă și Bogdan pe extremă. 
Jucătorul meciului: Bogdan. Dpmv a demonstrat a n-a oară că are valoare. Bogdan a fost la egalitate cu Nelu ca prestație; l-am preferat pe el pentru că a ținut EG în joc. 
Jean-Jacques Rousseau. Confesiuni:
Sper să nu devină o tradiție jignirile după meci.
Gabi, azi l-am căutat pe Dracu', nu l-am găsit, voi încerca să-l găsesc în zilele următoare. 
Pentru mine, fiecare mebru al grupului este mai important decât Halep, nu cred că Halep merită atâta atenție. Privesc lucrurile altfel:
Dacă Răzvan, Popicu, Bebe și Tavi n-ar face parte din grup ar dispărea șarmul, tensiunea și o parte din sufletul fenomenului. Dacă Răzvan, Popicu s-ar tempera pe teren și Bebe (vezi expozeul cu pasa pe poziție viitoare) ar încerca să se controleze mai mult am auzi "il silenzio".
Dacă Tavi ar veni la 15:30.
Totul ar fi bine.
Și totuși eu îi respect. Spiritul grupului.Exemplul de vineri: Bogdan ne-a condus (Nelu, Doru) până la ieșirea din parc, mașina lui era la locul faptei. Da, Omul face parte din FENOMEN.
 Absenți: Bebe, Luci și Vasea, sănătate și recuperare cât mai rapidă! Vasilică, mingea nu mușcă, decât doar pe unii care n-o prind de mânere (nota traducătorului).
Și vinerea viitoare este tot a fenomenului.

36 de comentarii:

  1. Bravo Betisor!Cu oameni ca tine, Fenomenul merge mai departe.Sper ca vinerea viitoare sa contribui la componenta grupului si mai ales la spiritul acestuia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar v-a facut Mitica la echipe,doar asa poate si el sa prinda cate o victorie amarata.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.coruptia.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. victorie simonica și cinci beri la nea vasilică!i le dau pe toate vineri.
    sper să meargă cât mai departe guștera în turneu, că altfel vine la romanian open și mă costă mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe lângă Simonica, mai avem Mueller, mai avem Neymar jr. Five, vezi twitter. Ba chiar şi Voluntari! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Steaua e numai una11 iul. 2017, 15:23:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/portarul-minune-transferat-de-fcsb-castiga-un-salariu-cat-hanca-si-filip-la-un-loc-515643.html
    Si restul e tacere!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragă Dorule,
    Mă îngrijorează profund dioptriile tale actuale. Cum poţi să confunzi degetul mic de la mâna dreaptă cu ţigarea şi aburii proveniţi din transpiraţie sau din sticla desfăcută de Krepkaia ce se odihnea la rădăcina barei, cu fumul de ţigare ? Schimbă oculistul !
    Primul gol l-a luat Tavi, al doilea Marin la o deviere uşoară a lui Gaby, al treilea eu care am plecat pe şutul (centrare)lui Mitică, dar şapca ta a deviat mingea puţin în stânga mea. M-am săturat de şepcile tale, alta nu îţi mai cumpăr. Al 4-lea gol l-am dat eu, am ieşit în atac lăsând poarta goală, m-am făcut că îi pasez lui Tavi, Mitică şi Paul ( ceva mai în spate) au făcut un pas doi în stânga lor, iar eu în loc să continui pe centru şi eventual să şutez (slab, bine, prost, nu ştiu), am ales să încerc pasa către Tavi, pasă care s-a oprit în piciorul lui Mitică, care a mai făcut un pas doi şi a trimis în poarta goală. La marcatori am fost trecut eu.
    Condusul domnişoarelor până la ieşirea (nu nervoasă) pe spaţiul porţii l-am învăţat de mic, aşa este civilizat, dacă este posibil chiar şi până acasă, chiar şi până în casă, chiar şi până în pat. Cu voi m-am oprit la poartă.
    Oricum, am rezervat o masă la Hilton pe 9.07 orele 20. Offf băg..., a trecut rezervarea. Nu-i nimic, rămâne pe altădată. Rezervarea o faci tu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Protectorul vostru11 iul. 2017, 20:31:00

      Asta saracul isi sugea propriul deget,lui bebe de exemplu ii plac acadelele altora.

      Ștergere
  8. Mitica Casanova12 iul. 2017, 09:26:00

    Mare noroc ai avut, Motane,ca machidoanca e asa fraiera, ajungeai dator vandut la Vasea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Din ce am aflat, se pare că Căpitanul a funcţionat optim fiindcă n-a avut nicio gură-mare în echipă! Dacă-i aşa, am pus-o, e destul de greu de evitat... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu să fii sănătos, când ți-l prinde bețișor la mantinelă...

      în altă ordine de idei și spre bucuria lui domnu casanova, cea mai bună veste a zilei vine de la bagaboantă, care zice că sare peste romanian open. slavă domnului, deja vedeam cum mi se scurg printre degete alte cinci beri.

      Ștergere
    2. Când Simona o fi la apus de carieră, bagă-te parte vătămată la masa credală şi cere-i despăgubiri, penalităţi, daune morale şi chiar sexuale.

      Ștergere
  10. Traiasca Franta! Traiasca Agronomia!

    RăspundețiȘtergere
  11. Azi este prea cald, nu cred ca vin.

    RăspundețiȘtergere
  12. http://www.gsp.ro/international/liga-campionilor/update-viitorul-si-fcsb-si-au-aflat-adversarele-din-champions-league-campioana-si-vicecampioana-au-avut-noroc-515865.html

    noroc e un fel de-a spune. dacă ești impotent, poa'să ți-o aducă și pe sharon stone și tot degeaba.

    interesante cotele la câștigarea campionatului.

    steaua 3.5
    cfr 5
    viitorul 6
    dinamo 7
    craiova 9

    cu viitorul și craiova mi se par bani aruncați pe geam, de dinamo însă mă cam tem.

    RăspundețiȘtergere
  13. Steaua e numai una14 iul. 2017, 14:47:00

    Prazarii au cazut cu cine au vrut, sint deja pa. Iar Dinamo mai bine sta acasa face economii.

    RăspundețiȘtergere

  14. Si longevitatea se invata, ca orice lucru de pe pamant.:

    SANATATE:

    1. Mizati pe ceaiul verde.Ceaiul verde este o bautura traditionala in China, tara care numara o multime de persoane trecute de 100 de ani. Cercetatorii de la "Medical College of Ohio" au descoperit, in 1997, ca pe langa antioxidantii continuti, ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.

    2. Adoptati o pisica. Karen Allen, cercetator in medicina la Universitatea Buffalo (Statele Unite), afirma ca "pisica joaca rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului". O pisica in casa inseamna, deci, scaderea tensiunii arteriale - ca urmare - si a riscurilor unei boli cardiace.

    3. Descoperiti algele tineretii vesnice. Spirulina constituie, realmente, o sursa unica de oligoelemente si de acizi grasi esentiali, ale caror proprietati in prevenirea imbatranirii nu mai trebuie demonstrate. Rezultatul: o cura cu spirulina(capsule) aduce un surplus de tonus si de vitalitate.

    4. Imitati albinele si convertiti-va la miere si polen. Un studiu recent efectuat intr-un spital din New York a demonstrat ca ele actioneaza pozitiv asupra colesterolului si a trigliceridelor. Este de retinut ca speranta de viata la apicultori este superioara celei a populatiei in general.

    5. Crutati-va partenerul/partenera de viata. 5% din cazurile de cancer pulmonar se datoreaza fumatului pasiv, cand fumator este tovarasul de viata sau colegii de birou. Un studiu american a constatat o crestere cu 23% a mortalitatii coronariene la barbatii nefumatori, casatoriti cu femei fumatoare.

    6. Tineti sub control tensiunea arteriala. Odata cu imbatranirea, tensiunea arteriala afecteaza tot mai mult speranta de viata. Prevenirea ei se bazeaza pe reguli de viata bine cunoscute: un kenko super mini pe centrul nervului anghinal, exercitiile fizice, regimul alimentar echilibrat, sare cu masura si, la nevoie, reducerea excesului de greutate.

    7. Beti apa cu paharul mare. Cercetatorii Japonezi si Americani au demonstrat ca peste 5 pahare de ApaPi Alcalina
    Optimizata Hexagonala baute zi de zi reduc cu 60% riscul afectiunilor cardiace.

    8. Atentie la insulina! Hormon-cheie al metabolismului - adica al utilizarii energiei alimentare, insulina accelereaza procesul de imbatranire, atunci cand este produsa in cantitate prea mare.Morala: zaharul putin va mentine tineri. Mancati miere!

    RăspundețiȘtergere
  15. 9. Supravegheati-va ereditatea. Fiecare dintre noi este dotat cu o mostenire genetica pe care ar trebui sa o studiem indeaproape, pentru ca adeseori prezentam aceleasi predispozitii la o boala sau alta ca parintii sau bunicii nostri.

    10. Spalati-va pe maini. O igiena reprosabila a mainilor (4 spalari pe zi) va permite sa contractati cu 25% mai putine guturaiuri si cu 50% mai putine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spala pe maini o singura data pe zi.

    11. Faceti siesta. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Boston a demonstrat ca o siesta facuta la mijlocul zilei poate face sa dispara
    semnele de oboseala a creierului si sa sporeasca performantele de memorie. Ei au constatat, de asemenea, o ameliorare cu 20% a capacitatii de invatare la persoanele care pot sa doarma in orele de pranz.

    12. Evitati medicamentele combinate. Cardiacii care iau medicamente pentru inima, dar si aspirina, prezinta un risc de criza cardiaca cu 75% mai mare decat cei care evita aceasta combinatie - arata un studiu efectuat recent in Scotia pe 7000 de subiecti.

    13. Inveliti-va. Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lille, scaderea brusca de temperatura sporeste cu aproape 13% riscul unei crize cardiace.


    14. Curatati tastatura calculatorului. Bacteriologii de la Universitatea din Arizona au constatat ca aceasta contine - in medie - 25.000 de germeni microbieni, adica de 300 de ori mai mult decat colacul toaletei de la o institutie publica.

    15. Testati unul din secretele sanatatii detinute de Kneipp: mergeti cu picioarele goale prin iarba uda de roua (atentie la viespi!). Acest pastor, din secolul al XIX-lea, precursor al terapiilor alternative, o facea in fiecare dimineata, pentru antrenarea rezistentei fizice.

    16. Incercati homeopatia. Studiile tind sa demonstreze tot mai mult ca homeopatia face sa dispara numeroase simptome, mai ales cele ale fibromialgiei, adica oboseala cronica, de care sufera 1-2% din totalul populatiei de pe glob.

    RăspundețiȘtergere
  16. ALIMENTATIE:

    17. Ciocniti paharele. Pentru dr. Leonard Guarant de la Institutul de tehnologie din Massachusetts, consumul zilnic de vin (1 pahar) prelungeste speranta de viata cu aproape 30%.

    18. Limitati consumul de carne. De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atentia oamenilor de stiinta asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui sa ingereze mai mult de 120 g de carne de vita pe saptamana.

    19. Consumati otet de mere. Utilizarea ca remediu a otetului de mere a fost popularizata de un medic american din Vermont, dr. Jarvis. Acesta a constatat longevitatea exceptionala a persoanelor care-l consumau si a inceput sa il prescrie pacientilor sai (in doze moderate) datorita virtutilor sale drenante.

    20. Mancati ciocolata. Prestigiosul "British Medical Journal" a publicat recent un studiu efectuat pe 8000 de subiecti, demonstrand ca cei care
    consumau o cantitate mica de ciocolata (intre 1-3 tablete pe luna), riscul mortalitatii era mai scazut cu 36% decat la cei care nu consumau ciocolata deloc.

    21. Nu neglijati usturoiul! Dupa ce-au descoperit un numar foarte mare de centenari in comitatul Jinshan, specializat in cultura usturoiului, cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca acesta prelungeste viata. Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala.


    22. Consumati Jade Green Zimess (orz verde), nuci, tofu si fasole. Cercetatorii din Toronto au descoperit faptul ca la persoanele care au
    introdus, timp de o luna, in alimentatia lor obisnuita jade green zimess,nuci, tofu si fasole, nivelul colesterolului a scazut cu 40%.

    23. Nu sariti peste micul dejun! La persoanele care obisnuiesc sa manance dimineata, cazurile de obezitate sunt cu 44% mai putine decat la cele care se abtin.

    24. Consumati banane in fiecare zi. O banana pe zi aduce 400 mg de potasiu, care permite reducerea cu aproape 40% a riscului unui atac
    cardiac!

    25. Consumati mere in fiecare zi. La persoanele care cedeaza in mod regulat tentatiei de a musca dintr-un mar, riscurile unor boli cardiace sunt cu 30% mai mici decat la persoanele care rezista acestei tentatii.

    26. Consumati salata zilnic. Foile de salata verde contin luteina, o substanta din familia carotenoidelor, puternici antioxidanti. Luteina pare sa
    joace un rol benefic pentru sanatatea inimii si pentru sistemul imunitar.

    27. Savurati desertul "anti-imbatranire". Luati doi pumni de fructe rosii (cirese, capsuni, zmeura, coacaze etc.) si stropiti-le cu lapte acru. Indulciti desertul - dupa gust cu miere si veti obtine un adevarat regal de flavonoide, substante care combat oxidarea, cea care ne îmbatraneste celulele.

    RăspundețiȘtergere
  17. PSIHOLOGIE

    28. Plangeti! Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni daunatoare sanatatii. Unii afirma chiar ca longevitatea femeilor s-ar datora capacitatii lor de a elimina toxinele plangand.

    29. Imbratisati-le pe femei. Conform invataturii taoiste, femeile au efecte benefice asupra longevitatii: transforma energiile negative in energii
    pozitive. Strangand in brate o femeie , va reincarcati cu energie vitala.

    30. Iesiti din cochilie. Activitatile sociale si relationale imbunatatesc speranta de viata: persoanele mai active social fumeaza mai putin, mananca mai sanatos, fac regulat exercitii fizice si stiu sa vorbeasca despre problemele lor.

    31. Priviti partea buna a lucrurilor. Optimistii traiesc mai mult decat pesimistii si prezinta mai putine riscuri de deces prematur. Fericirea si optimismul par, de asemenea, sa sporeasca numarul celulelor noastre imunitare, armele cele mai eficiente ale organismului impotriva bolilor.

    32. Recitati poezii. Cercetatorii elvetieni au demonstrat ca persoanele care recita poezii cate o jumatate de ora in fiecare zi isi reduc considerabil nivelul de stres si, deci, si riscurile unor maladii cardiace.

    33. Studiati. Cercetatorii californieni au descoperit faptul ca femeile cu bacalaureat sau studii superioare sunt mai putin predispuse la bolile de
    inima decat tovarasele lor mai putin instruite.


    34. Bizuiti-va pe inteligenta. De curand, oamenii de stiinta englezi au publicat un studiu legat de relatia dintre coeficientul de inteligenta (IQ) si longevitate. Conform rezultatelor prezentate pentru o perioada de 60 de ani, indivizii cei mai inteligenti au cele mai mari sanse sa moara ultimii.

    35. Oferiti-va o planta verde. Persoanele care locuiesc in zona rurala au o speranta de viata superioara celei a orasenilor. Un studiu al Centrului medical din Tokio a demonstrat ca populatia urbana care traieste in apropierea spatiilor verzi imbatraneste mai greu.

    36. Mama. Un studiu al Scolii medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele in relatii "reci" cu mamele lor sunt cu 91% mai la risc de a contracta o boala grava, in perioada vietii adulte.

    37. Fiti credinciosi. Mersul regulat la biserica sporeste speranta de viata, conchide "Jurnalul international de psihiatrie si medicina". Deosebit de eficienta pentru destresarea organismului si deculpabilizarea sufletului, frecventarea lacasurilor de cult protejeaza, de asemenea, digestia si respiratia.

    38. Asterneti-va sentimentele pe hartie. Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore va informeaza: "Trei minute pentru a exprima cateva ganduri intr-un jurnal sau cateva cuvinte adresate in scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma starile de stres". Dovada?
    Dupa 4 luni de incitare la scris, 47% din pacientii astmatici aflati in tratamentul ei au manifestat o ameliorare a simptomelor.

    39. Mergeti la cinema .Vizionarea unui film sau a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ne ajuta sa traim mai mult - acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12.000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestari culturale au atins, efectiv, suta de ani, fiind inca in putere, pentru ca aceste distractii stimuleaza functionarea sistemului imunitar!

    40. Visati. Conform neurologilor, visele servesc la stabilirea unor legaturi intre amintirile inmagazinate de creier pe parcursul zilei si amintirile mai vechi. Pentru psihanalisti, visele exprima aspecte neglijate ale personalitatii noastre. În am bele cazuri, visarea este o cale de a fi in armonie cu noi insine, deci de a evita irascibilitatea si tulburarile de comportament care pandesc persoanele private de somn.

    RăspundețiȘtergere
  18. CEA MAI BUNĂ PLANTĂ ÎN PRIMUL AJUTOR

    Cred si eu ca o lingura de ardei iute la o cana de apa scoala pe oricine si din morti. Sunt specialist, dar nu reusesc mai mult de un varf de cutit la o farfurie de ciorba.
    Cea mai buna planta in prim ajutor: ardeiul iute rosu!
    Opreste sangerarea, oricat de puternica ar fi, in doar 10 secunde! In plus, opreste atacul de cord! Iuteala din gustul sau este datorată prezentei
    capsaicinei, ingredientul cel mai activ din ardeiul iute. In mod surprinzator, “iuteala” nu reprezinta un gust, ci mai degrabă o senzatie. Nu exista papilele gustative asociate cu această capsaicina.
    Ardeiul rosu este planta care ar trebui sa nu lipseasca din cabinetul niciunui medic de familie si nici din trusa medicului urgentist.Si asta pentru ca ardeiul rosu opreste extrem de rapid sangerarile severe in doar cateva secunde. In afara de asta, planta are multe alte beneficii de sanatate exceptionale, precum oprirea unui atac de cord in doar cateva minute de la ingestie. Iata ce declara de exemplu un medic american: “In 35 de ani de practica, nu am pierdut niciodata un pacient cu atac de cord, in vizitele de la domiciliu, iar motivul este acesta: atat timp cat inca mai respira, le recomand pacienților sa toarne o lingura de ardei rosu pisat intr-o cana de apa fierbinte”.
    Cum se utilizeaza ardeiul rosu pentru ranile externe? In mod normal, pana cand veti numara la zece, sangerarile abundente ar trebui sa se opreasca complet dupa administrarea de ardei rosu. Praful de ardei iute se aplica din belsug si direct pentru a reducere sangerarea sau
    rana. Aplicand astfel, sangerarea trebuie sa se opreasca in termen de 10-15 de secunde. Ardeiul iute poate fi folosit pentru taieturi mici si zgarieturi. Daca avem de-a face cu o rana mare care sangereaza abundent, sunati la Salvare, dar, in acelasi timp, puneti o multime de praf de ardei iute.
    Ardeiul iute acționează și ca un puternic antiseptic. Surprinzator, mulți oameni spun ca praful de ardei iute rosu nu ustura atunci cand este aplicat direct pe o rana deschisa!
    Iata ce spune Dr. Richard Schulze cu privire la acest subiect: “Nu exista nici o planta care opreste sangerarea mai repede decat ardeiul iute rosu, chiar si pentru hemoragia interna. El nu numai ca opreste sangerarea, dar si curata, dezinfecteaza si chiar etanseaza rana. In plus, el nu arde. Pe rani proaspete deschise, nu se simte nimic. Cantitatea mare de vitamina A si vitamina C din ardeiul iute rosu curata și dezinfecteaza”.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce-i aici, sfatul medicului? Oricum ati gresit specialitatea.

    RăspundețiȘtergere
  20. https://www.pariori.ro/2017/07/12/primele-cote-pentru-us-open-ce-sanse-i-se-dau-simonei-halep-la-ultimul-grand-slam-al-anului/

    n-am mai văzut atât echilibru.practic șapte jucătoare sunt cotate cam cu aceeași șansă.

    ps: hingis a fost nr.1 mondial, chiar pentru o perioadă lungă.

    RăspundețiȘtergere
  21. De unde se vede ca si cu Bebe in echipa e suficient sa fie alte trei gaini,Mitica, Tavi si Motanu, in cealalta ca sa piarda meciul.

    RăspundețiȘtergere
  22. Steaua e numai una17 iul. 2017, 13:42:00

    Nici nu a inceput bine campionatul si militienii s-au pus pe furat.Cartonas rosu dat pe degeaba unuia de la Juventus, Nemec lasat in teren dupa un atac grosolan.Iar Mutu, in loc sa-si vada de prafurile lui se ocupa de Steaua!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ati inchis blogul? NU mai are cine sa se laude? Parca pina acum erati cei mai mari prieteni, toti cu fenomenul in gura. Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  24. S-a intors lumea cu fundul in sus.Au ajuns in Liga intai echipe de care acum cativa ani nici nu stiai ca exista.Sepsi, FCSB,Chiajna,Juventus, Botosani, Voluntari, Viitorul,Craiova care nu e Stiinta, Timisoara care nu e fosta Poli, etc.De fotbal ce sa mai vorbim.Toate fosilele, rebuturile, anti talentele din lume alcatuiesc asa zisele echipe.Azi, daca te respecti, joci in ligile inferioare, asa ca nu va mai uitati la rusinea asta de campionat.

    RăspundețiȘtergere
  25. Cronica,cronica,unde e cronica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E pe vine,o scrie Tavi.Si daca tot am pomenit de el, o veste buna pentru Miorlaitul si restul de barcagii: piticii il dau pe Neymar si-l iau pe Verati, adica ca si cum l-ai da pe Eli la schimb cu Tavi sau si mai rau, Mitica.

      Ștergere
  26. Intereseaza pe cineva cronica ? Toti pleaca de la meci cu impresia ca au fost cei mai buni, chiar daca au pierdut.Daca cronica le e nefavorabila o considera partinitoare si n-o iau in considerare, asa ca pe cine mai intereseaza care a fost cel de a bagat mingea in poarta ca daca n-au fost ei, atunci ceilalti din nimereala au facut-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dacă pe tine atât te duce mintea, nu-ți pot dori decât să fii sănătos. despre (non)interesul stârnit de blog amănunte se pot afla de aici:https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=7849973634296362438#audiencestats

      parcă datele n-ar fi chiar de rahat.

      referitor la scriitori, în principiu sunt vreo șase. vreo doi-trei o fac din plăcere, alții mai împinși de la spate. cititorii, și ei, unii binevoiesc să comenteze, alții probabil că n-au ceva important de spus și se abțin cu succes, pe alții îi obosește cititul și, ca atare, nu servesc deloc.
      n-o să mai reiau tema cu "spiritul celor de ziuacincea" sau alte patetisme, fiecare e liber să gândească și să se exprime ca atare. deocamdată consider că săptămâna asta unii n-au dorit să fie luați de fraieri, alții au avut treburi evident mult mai importante,pe aultimii nu i-a interesat subiectul, urmare fiind absența cronicii. de vineri va începe o nouă săptămână, de acum încolo e o chestie strict legată de bunăvoință.

      Ștergere
  27. Motane, cand ai pomenit de scriitori trebuia sa pui ghilimelele de rigoare, ca altfel ei chiar cred ca-s scriitori si nu ne mai intelegem cu ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un participant la fenomen20 iul. 2017, 14:17:00

      MAI JALE,DE CE NU SCRII SI TU O CRONICA CA AI CUVINTELE CU TINE? Asa, numai sa te iei de altii e simplu, n-ar fi mai bine sa te implici cu adevarat in supravietuirea fenomenului de ziuacincea?!?

      Ștergere
    2. Ion Jalea sau Marin Valea?

      Ștergere
  28. Steaua e numai una21 iul. 2017, 10:13:00

    Romul tot tigan.Vrea Primaria sa ia Rapidul de suflet si nu le convine la zburatori.Mai prosti sint insa prazarii lui Mititelu, ei vor sa dea cheliosul bani la echipa dar sa nu aiva nicio putere.

    RăspundețiȘtergere