sâmbătă, 3 iunie 2017

M-ai învins, Rodioane

Doar câțiva dintre practicanții de ziuacincea ar avea nevoie de foarte puțin pentru a deveni cu adevărat jucători foarte buni. Unul ar fi Eugen, dar despre el poate nu-i cazul să facem vorbire, mai ales că pare ieșit din circuit, acum când nu servește patria nici măcar de sărbători. Al doilea este chiar unul dintre personajele-cheie ale fenomenului, omul bun la toate, care vorbește pentru teren, adună oamenii, strânge banii (lucru deloc ușor...), fiind și un băiat inimos, atât pe teren cât, mai ales, în afara lui. Acum, ce să zic,  mai multă bărbăție în joc, asumarea bunelor și relelor, ceva pressing în plus și o mai bună demarcare fără obiectul muncii l-ar aduce în ipostaza de a nu i se putea reproșa ceva, dar și așa există zile în care talentul îl scoate la liman, iar tot ce poți să faci e să-ți scoți pălăria. Bineînțeles, aceasta în așteptarea unei zile mai rele, când îți vine să i-o îndeși la loc pe cap.

Despre meciul de ieri, doar câteva idei. E bine că s-a terminat egal, cum de fapt ideal ar fi să se încheie majoritatea, rezultatul făcând ca toată lumea să se simtă mai relaxată la bere, pentru mulți dintre noi partea cea mai plăcută a zilei de vineri. De altfel, și prezența "de după" a fost la înălțime, ba chiar supraunitară, cei paisprezece fotbaliatori fiind însoțiți de Bețișor, aflat  (el și Stelică) nu la prima ispravă de acest gen, ceea ce arată cât de mult este atașat grupului. Bravo lor! Iată și distribuțiile:
Mitică și frații săi: Nelulu - Gabi, Răzvan, Stelică(1)- Tavi(1-1), Mitică(4?)- Silică(0,00)
Găbiță și fiul: Luci - Bebe, Virgil, Marinuș(1)- Bogdan(2!!!), Matei - Găbiță(2)
Partida propriu-zisă a fost, ca de obicei, încinsă. Găbiță, elegant, s-a arătat dispus să joace împotriva celei mai bune selecționate care putea reieși din cei prezenți și nu mult a lipsit să plece învingător. Echipa sa a condus în permanență, detașându-se o dată și la două goluri (3-1), dar câteva cadouri bine-primite i-au băgat la loc în meci pe adversari.  Scorul final pare să fie mai degrabă 6-6 decât 5-5, fie și prin numărarea golurilor, iar un scurt rezumat ar putea arăta cam așa:"Mitică bate, (un aut, bineînțeles), acoperă (este vorba despre minge, trei goluri cu bara nefiind de ici, de colo) și fuge, chiar dacă secvența temporală nu s-a respectat chiar întocmai" . Așadar, pace și prietenie, măcar pentru o săptămână, după aceea avem suficient timp să ne certăm din nou.

PS: Salutăm reîntoarcerea lui Luci la matcă și prezența promițătoare a lui Virgil, mult noroc lui Matei, un băiat cuminte și  prea "curat" încât să se amestece cu niște moși ranchiunoși. Ne gândim însă că într-un an, doi o să-i apară în cale fetele și îi poate lăsa liniștit pe vineriști cu ale lor.

74 de comentarii:

  1. Faptul ca 3-4 vineristi au vrut sa paraseasca terenul,ba doi chiar au plecat si cu greu au fost convinsi sa revina, chiar nu va spune nimic?!? De unde atata patima si incrancenare?Oare scopul intalnirilor noastre de vineri n-ar trebui sa fie o miscare relaxanta udata cu bere dupa?Din pacate imbatranim urat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa spui mersi ca n-ai fost in echipa cu Popica!

      Ștergere
  2. finala cl de diseară, un meci pentru care n-am vreo străbatere. dintre dracu' și ta-su, mai bine(?!?) să câștige juve, altfel nu te mai înțelegi cu gelații...

    http://www.pariori.ro/2017/05/30/avancronica-liga-campionilor-3-iunie-2017-juventus-real-madrid-5-pariuri-de-jucat-pentru-finala-finalelor/

    RăspundețiȘtergere
  3. Profesoara în clasa lui Bulă:
    – Cei care aveţi păsărică vă duceţi in stânga iar cei care aveţi cocoşel vă duceti în dreapta.
    Bulă:
    – Doamna profesoară. Iar noi ăştia care avem p*lă unde ne ducem?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ion si Maria si-au petrecut concediul in Turcia, iar la intoarcere barbatul i-a povestit vecinului sau cum a fost. Vasile, am fost in Turcia la all inclusive, exceptional! Mananci cat vrei, bei cat vrei, cu bar la piscina, lux mare. Dar sa vezi ce faza patesc, ma duc intr-o dimineata la micul dejun, Maria mea ramane in camera. Cand ma intorc, ia-o pe Maria de unde nu-i. O caut peste tot, ma panichez, ma duc la receptie si aflu ca e in camera la Antonio Banderas. Ma duc acolo, bat la usa, deschide Antonio. Antonio, barbat bine: inalt, frumos, plin de muschi, brunet, fara pic de burta.
    Cand colo, iese Maria mea dezbracata din baie!
    Cu tatele vai mama ei, curul lasat, cearcane…
    Ba, mi-a fost asa o rusine de omul ala …

    RăspundețiȘtergere
  5. Boc boc boc la poarta Raiului. Sfantu Petru se duce sa vada… cine oare sa fie…
    – Ce vrei tigane?
    Tiganu:
    – Da doamne si mie ca sunt si eu amarat, nu am casa, nu am bani, mor copiii de foame.
    Sfantu Petru scoase bagheta si facu o data din ea:
    – Du-te ca ai bani acum.
    Peste ceva timp, iar…boc boc boc la poarta Raiului.
    Cine oare sa mai fie acum zise Sfantu Petru si se duse sa vada:
    Iara tu tigane? Ce mai vrei?
    Tiganu:
    – Doamne dar casa nu imi dai si mie?
    Sfantu Petru:
    – Nu ai deja bani? Nu poti sa iti cumperi una? In fine daca ai batut drumul pana aici… scoase bagheta si facu odata din ea.
    Dupa un timp iar …boc boc boc la poarta Raiului.
    Enervat Sfantu Petru se duce sa vada cine o mai fi:
    – Tigane !!! Iarasi tu? Ce mai vrei acum? Ai casa, ai bani, ai tot ce vrei!
    Tiganu:
    – Vreau BAGHETA.

    RăspundețiȘtergere
  6. Băi, ce-mi plăcea mie de Ramos, pe barba căruia Realul luase precedentele două Cupe, dar câtă scârbă mi-e de el de-acum! Ce-ţi trebuie ţie, campion modial-european etc, etc, cu 3-1 în finală, să te caci în potecă ca ultimul dobitoc?! Fac ceva pe imaginea lui de luptător! În schimb, Zizou e cu adevărat mare, deasupra tuturor, inlcusiv ca atitudine. Nu se dă cu curu de pământ la goluri, nici primite, nici marcate, nu protestează ca alţi psihopaţi cu aceeaşi meserie... Respect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta pina prinde pe unul si ii da un cap in gura!

      Ștergere
    2. Gabita,in acelasi sens au fost sms intre mine si motanu din timpul finalei cl referitor la ramos:scamatorul,trisorul,golanasul etc.

      Ștergere
    3. fiecare are propriile preferințe "pozitive", funcție de care își setează și inamicii. țin cu dortmund, dar bayern îmi sunt aproape indiferenți, țin cu liverpool și mă iau de muieunited la mișto, poate se atacă silică, dar pe real chiar îi consider dușmani. iar asta pleacă de la mourinho, cu fotbalul lui urât și manierele de precupeață. iar cei mai buni elevi ai lui, din toate punctele de vedere, sunt ronaldo și ramos. asta nu înseamnă că la barca nu sunt golani, în frunte cu neymar și suarez, dar mi-i asum și parcă nu-s chiar așa subțiri la caracter.

      Ștergere
  7. Motane poti fi mai galant si cu tine si in paranteza de dupa Razvan sa scrii 0,000! Hai curaj!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bravo, Motanel! Ai scris o cronica frumoasa, de suflet. Ai clasa. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulțumesc, nelulu, știam eu că ești un băiat delicat și cu simț estetic. spre deosebire de alții care se semnează mai sus...

      Ștergere
  9. Pentru cine a vazut ceva mai multe filme la viata lui meciul de vineri e intre "Satra" si "Sonel si fiul".

    RăspundețiȘtergere
  10. de la gsp citire, cred c-au copiat și ei de pe undeva:

    "După un sezon dezamăgitor, în care a câștigat doar Cupa Spaniei, Barcelona vrea să redevină campioană în La Liga și să câștige din nou UEFA Champions League.

    După numirea noului antrenor, Ernesto Valverde, șefii catalanilor au făcut și planul de transferuri. Pe lista de achiziții sunt Hector Bellerin, Angel Di Maria, Ousmane Dembele și Gerard Deulofeu. În plus, Barcelona caută și un fundaș central.
    REVOLUȚIE

    Pentru a face rost de bani pentru transferuri, șefii catalanilor vor vinde mai mulți jucători. Pe lista de plecări se află Jeremy Mathieu, Arda Turan și Rafihna. În plus, dacă vin oferte bune, și Denis Suarez, Paco Alcacer pot pleca.
    planuri mari de transferuri

    Principala țintă a catalanilor este Hector Bellerin. Fundașul dreapta al lui Arsenal, crescut de Barcelona, este dorit cu insistență. Pentru a-l aduce pe spaniolul de 21 de bani, Barcelona este dispusă să ofere 57 de milioane de euro.

    Spaniolii se interesează din noul de francezul Dembele, mijlocașul lateral al celor de la Borussia Dortmund. Catalanii îl urmăresc de multă vreme și îl cred că jucătorul de 20 de ani poate fi perfect pentru a întări ofensiva.

    Jucătorul care este cel mai aproape de Barcelona este Gerard Deulofeu. Spaniolul de 23 de ani, legitimat la Everton, poate ajunge în La Liga pentru 12 milioane de euro, potrivit unei clauze din contract. Mijlocașul crescut de Barcelona urmează să dea un răspuns cât mai curând și este la un pas de a reveni la fosta sa echipă.

    Barcelona pregătește și o mutare-șoc: Angel Di Maria. Fost jucător la Real Madrid, legitimat la PSG, este o țintă mai veche a catalanilor și ar putea ajunge în această vară. Mijlocașul de 29 de ani este bun prieten cu Messi, iar asta ar putea facilita transferul argentinianului la Barcelona."

    pe scurt, se pare că băieții n-au învățat nimic din rateuri și umblă din nou după floricele. bellerin e un păcălici zănatic (de fapt, stilul barcei!!!) la treijdekile, de referință fiind faza când diego costa își umflă un pic mușchii și-l aruncă pe maimuțoi în corzi. di maria e fumat, fonfleu nu se poate ridica peste un anumit nivel, dembele știe cu obiectul, dar e încă prea crud. în rest le mai trebuie portar, fundaș(i) central(i), mijlocaș coordonator și cam atât, în rest au de toate.

    ps: fir-ar să fie, na că uitai să-i felicit pe gelați pentru trofeu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Motane, cu cine ţii, cu Simona sau cu a ta? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. carla e simpatică, dar tare mi-e teamă poți să devii impotent, dacă te uiți mai atent la ea. am preferat să risc și-l cinstesc pe vasilică (fiecare e liber să-și aleagă câte un f...er) la fiecare meci câștigat de simona. mi-e să nu fac ceare...

      Ștergere
  12. Realist in tot ce face5 iun. 2017, 12:39:00

    Nu ma mai mir ca stiti atata fotbal ! Daca dupa meciul Real-Juve ati retinut doar reactia lui Ramos, e adevarat care nu-i face cinste, la marlania lui Quadrato sanctionat de un arbitru care a fost partinitor cu Juve, inseamna ca v-ati uitat degeaba la meci.De faptul ca Real a umilit un Juve care a desfiintat-o pe Barca nu vorbeste nimeni.Poti tine cu cine vrei, dar nu poti minimaliza meritele unei echipe ca Real.Cei mai inversunati adversari ai madrilenilor, dar care se pricep la fotbal, nu pot ramane indiferenti la ceea ce au aratat Ronaldo, Modric, Isco, Casimiro, Marcello, etc.Fotbalul etalat de Real va ramane in istorie.S-a demonstrat ca cei care l-au contestat pe Ronaldo nu se pricep la fotbal.Reactia lui Ramos trebuie pusa si pe supararea lui fata de un arbitru care a condus meciul de o maniera jenanta.Reluarile de faze, pentru cei care nu sesizeaza faulturile din prima,au aratat cat de mult a gresit acest arbitru caruia, acum ca Realul a castigat oricum,nu i se mai analizeaza prestatia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poporul, Ceausescu, Romania! Partidul, Ceausescu, Romania!

      Ștergere
    2. Nu, prietene anonim, am mai reţinut şi golul lui Mandzukic! :) Precum şi devierile din care s-au dat primele două goluri ale Realului. Desigur, calculate.

      Ștergere
  13. Critic literar5 iun. 2017, 21:02:00

    Si totusi Motanu merita o bila alba pentru metafora cu Rodion.De mult mi se parea ca Mitica seamana cu haplea in chiloti.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vasea, mai ia la strung genunchii aia ca cutitele(scuze de caco), ca m-a intrebat nevastamea dac m-a lovit vreo iapa de 18 ani cu copita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu i-ai spus ca,din pacate, are 70 de ani si mai e si de genul masculin.
      Oricum,scuze.

      Ștergere
  15. Steaua e numai una6 iun. 2017, 11:33:00

    Mai militienilor, si la handbal umblati cu furaciuni?

    RăspundețiȘtergere
  16. Discutie intre prieteni:
    − Ma insor! Cum as putea sti ca viitoarea mea sotie este virgina?
    − Apoi, arata-i scula: daca zice ca-i penis atunci e virgina, daca zice ca-i p*la atunci sa stii ca nu e.
    Zis si facut. O scoate si intreaba:
    − Stii ce e asta?
    − Binenteles. E un penis!
    − Bravo iubito! Ma temeam ca o sa spui ca este o p*la!!!
    − Imi pare rau dragule dar o p*la este de 2 ori mai mare!!

    RăspundețiȘtergere
  17. BANC
    Sotul unei femei se plange medicului:
    - Domnule doctor, nu mai stiu ce sa mai fac! Sotia mea tot ramane mereu insarcinata.
    -Nu folositi metoda calendarului?
    - Ba da, dar fara efect.
    - Anticonceptionale?
    - Ba da, dar degeaba.
    - Prezervativ?
    - Ba da, dar tot a ramas. Exasperat, doctorul il sfatuieste:
    - Atunci, nu mai...
    - Am incercat si asa, dar tot ramane…

    RăspundețiȘtergere
  18. Cred ca-i voi lasa pe pigmei sa se scalde in mediocritatea lor semidocta si voi frecventa doar acele cercuri care stiu sa aprecieze cu adevarat o supervaloare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Vreau sa-i pun miorlaitului inteligenta la incercare.Sa-mi spuna, daca intrebarea nu depaseste posibilitatile lui de intelegere, cine va fi declarat cel mai bun fotbalist al anului ?
    Pentru a-l ajuta am sa-i dau trei variante posibile, el urmand sa aleaga una din ele.Iata cele trei variante:varianta A - Ronaldo,varianta B-Ronaldo,varianta C-Ronaldo.Care din cele trei variante este cea corecta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar nu știu, am dat cu banul și mi-a ieșit că ești tălâmb, mai multe nu poci ca să-ți spun. acu lasă-mă să mă bucur pentru simonica vasilica, iar am de dat beri.

      Ștergere
  20. Măi dragă motane, the best trial coach, înţeleg că egalul 6-6,fuga din Egipt şi poartă în casă, al cărui fan declarat eşti, s-a transformat în setul decisiv în 7-5 pentru fraţii plângăcioşi ?
    Copiii învaţă mai întotdeauna de la cei mai în vârstă, din nefericire pt. omenire ăia mai purii acceptă extrem, extrem de rar să înveţe de la copii. Aşa că mai bine ne-am găsi noi câte o gagică şi i-am lăsa pe ăia mai tineri să se bucure de viaţă.
    În rest este evident că fraţii văd foarte bine ce se întâmplă într-o anume fază dintr-un meci televizat, dar foarte dioptric (?!)o fază live care se petrece la juma de metru de ei.
    Miau !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai zis ceva de gagici? vorbesc cu soacră-mea, da să nu ne audă silică.

      Ștergere
  21. http://www.pariori.ro/2017/06/07/halep-e-favorita-cu-pliskova-cum-arata-primele-cote-pontul-tipsterilor-pariori-ro/

    incredibil cât de favorită poate fi simona și nimeni nu vrea să i-o dau la pariuri!?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are lumea incredere ca-ti onorezi pariurile!

      Ștergere
  22. Concurs cu premii8 iun. 2017, 12:12:00

    Va vad asa amarati,asa ca zic sa va mai inviorez. Asadar, care este cea mai nimerita porecla pentru capitanul Mitica?
    a. Bere Gratis
    b. Parpangel
    c. Messi
    d. Haplea
    e. Pletosu
    Participantii sint rugati sa vina si cu scurta precizare a motivului pentru care au optat pentru varianta lor. Premiile sint mai mult decat generoase:
    Premiul special: o zi cu bebe, ca sa va adapati si voi din izvorul nesecat al intelepciunii sale
    Premiul 1: o zi cu Mitica, pe tramvaiul 41; veti imbina placutul cu utilul si dac prindeti si voi figura cu mana intinsa inseamna ca ati invatat o noua meserie, chiar de la maestru.
    Premiul 2: trei pase de gol de la Tavi; cate una pe an, in 2020 sa veniti sa-mi multumiti
    Premiul 3:Cartea bunelor maniere, cu autograf, scrisa la doua maini de Ciulica si Miorlaila.Asta e un premiu bun chiar pentru Mitica, ar avea din ce sa faca cornete mai bine de o luna.

    RăspundețiȘtergere
  23. POPICULE,te simti mai fericit ca ai scapat de frig,ploaie de cartoane ,gata ai scapat a venit vara nu iti mai trebuie casa.Vezi ca m-a sunat Cristi,din Germania,ti-agasit un loc la spitalu de retardati sa faci curat acolo .Nu iti trebuie acte buletin e destul sa te vada si postule luat .Nu fi prost sa ratezi ca emaibine decit in Vitan sau in parc.

    RăspundețiȘtergere
  24. Pazea, si-a facut Jiji echipa de Liga campionilor.I-a luat pe toti rasuflatii de la Astra si se si vede-n grupe.E ca si cand iti faci un costum nou cu materialul de la unul vechi si vrei sa-i faci praf pe toti.Se vede cat de zgarcit este, n-ar baga mana-n traista sa ia si el ceva cu care sa tragi nadejde ca ai avea sanse sa te bati cu aia mari.Astra, cu toate vedetele pe care le-a adunat acum Jiji, a fost umilita in Liga europeana de danezi si croati.Ori n-are cine sa-l consilieze, ori e atat de tolomac incat nu asculta de nimeni, ori e zgarcit si merge la cacialma, poate s-o intampla o minune si mai castiga niste bani.Sa nu mai spuna cineva ca el investeste la fcsb.N-are stofa de afacerist,nu are curajul sa riste, singurul care a avut curaj a fost Hagi care a si reusit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una8 iun. 2017, 20:06:00

      Treci pe la mine, sa-ti dau de-o bere.

      Ștergere
  25. Patronul catre Corcodel8 iun. 2017, 15:28:00

    Ia asculta,Corcodel(Mitica):

    Eu sunt întreprinzator,
    La toate cunoscător.
    Am secretară o blondă,
    La Telega am o sondă
    Care-mi pompează dolari,
    Iar voi sunteţi cocalari !

    Am masina limuzină,
    Case multe, o duzină,
    Sunt servit de ospătari,
    Iar voi sunteti cocalari !

    RăspundețiȘtergere
  26. FRUMOS VIS dar te trezesti tot pe banca

    RăspundețiȘtergere
  27. Concurs cu premii8 iun. 2017, 17:39:00

    Acu, ca tot a iesit capitanu Cotcodac din tufis,suplimentez fondul de premiere cu o mentiune speciala, dedicata stiti voi cui: cinci lei din partea lui Barosanu, pentru un covrig, o bere si o punga de semnite, sa ma pomeniti. Cred ca stiu pe vreo cativa care lasa premiile deoparte si se infig taman aici!

    RăspundețiȘtergere
  28. Credeam că pot să mă strecor mâine, dar fii-miu are banchet de la ora 5, aşa că vă urez supces! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai grija sa nu te matolesti si s-o ciupesti de fund pe diriginta!

      Ștergere
  29. să se bucure și fraieru, iată top câștiguri din sport pe anul trecut:
    1. cocalaru 93 mil. euro
    2. lebron james, nba 86
    3. messi 80
    4. federer 62, dintre care 58(!!!!!!!!!!!!!) din sponsorizări și reclame
    5. kevin durrant,nba 60
    6. andrew luck, nu-l știu, mi-a fost lene să-l caut 50
    7. rory macilroy, golf 50
    8 steph curry, nba 47
    9. james harden, nba 47
    10 lewis hamilton 46

    locul 17, tiger woods, din golf, cu 37 mil. euro, 100.000 câștiguri, restul reclame
    prima femeie, evident, serena, locul 51, cu 27 mil.

    RăspundețiȘtergere
  30. Ce se intampla cu vremea> Ploaia da tarcoale.

    RăspundețiȘtergere
  31. 16-30, la cort, am ghicit?

    RăspundețiȘtergere
  32. Afara nu cred ca merge la Cora am vorbit e loc o ora de la 16 la 17 daca veniti treb sa stiu la 15 ce faceti vorbim si la telef daca va hotariti sa fim 12 oameni

    RăspundețiȘtergere
  33. Mitica,eu sunt de acord de la 16 la 17 la Cora,dar sunt 12 combatanti?

    RăspundețiȘtergere
  34. N-o sa fim 12, poate 14, poate 16, asta e situatia. Hai grande Sile, tu esti pana la urma cel mai apropiat de locatie!

    RăspundețiȘtergere
  35. NU iese vinerea asta nu vin 4oameni.La Cora NU AM 12 oameni nu merge cu 7 sau 8 oameni.

    RăspundețiȘtergere
  36. in agronomie nu mai ploua, dar nici pe iarba nu merge decat cu crampoane

    RăspundețiȘtergere
  37. V-a speriat ploaia, semn de batranate.

    RăspundețiȘtergere
  38. Undeva in Romania, ninsoare abundenta, zapada multa pe carosabil, trafic ingreunat…

    Un camion e urmat la mica distanta de un BMW X6. BMW-ul se chinuia sa depaseasca camionul, la un moment dat aceasta din urma intra in depasire si cand ajunge in dreptul cabinei camionului coboara geamul si o blonda superba, dragalasa, si cu ochi albastri, striga soferului din camion:

    – Hei! Sunt Mirela si sunt blonda! Vezi ca-ti cade marfa din camion in spate!
    Soferul nimic, se uita la ea intoarce capul si ruleaza cu aceiasi viteza.

    Se repeta faza de cateva ori, incercare de depasire, claxoane si acelasi rezultat.
    La un moment dat, camionul trage pe dreapta la o parcare.
    Vizibil iritata ca bunele ei intentii au ramas in zadar, Mirela blonda merge direct la tip:
    – Auzi, sunt Mirela si sunt blonda si de o ora tot iti spun ca pierzi marfa din camion. Esti surd sau faci pe smecherul ?
    – Sunt Vasile, sunt brunet, nu sunt surd, nu sunt smecher, sunt de la drumuri si imprastii sare pe drum…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. frumos și deștept, leit vasilică al nostru!
      cineva amator să i-o dau azi pe simona?

      Ștergere
    2. Ai bani? Vezi ca nu ma incurc cu maruntis.

      Ștergere
    3. măcar să ai tu d-alea mari, da cred că le-ai văzut doar în poze.

      Ștergere
  39. În avion, un domn şi o fetiţă. Domnul zice:
    – Ce-ar fi să stăm de vorbă? Se pare că timpul trece mai repede conversând.
    – Bine, zice fetiţa închizând cartea pe care abia o deschisese. Despre ce aţi dori să vorbim?
    – Păi, zice domnul, o temă interesantă ar fi despre fizica atomică, nu crezi? si surâde superior.
    – De acord, dar întâi vreau să vă întreb ceva: O vacă, un cal şi o oaie mănâncă acelaşi lucru – iarba, dar oaia excretă nişte biluţe, vaca o plăcintă iar calul nişte mingi uscate. Cum vă explicaţi fenomenul?
    – Habar n-am, zice domnul, minunându-se de inteligenţa fetiţei.
    – Atunci cum vreţi să vorbim de fizica atomică dacă nici despre rahat nu ştiţi nimic???

    RăspundețiȘtergere
  40. 1-0 la pauză și o juma de bere se îndreaptă spre silică. între timp, găsim și alte lucruri frumoase, deși ultima reușită are la bază o prostie enormă.

    https://www.youtube.com/watch?v=dkoht8d3A5w

    RăspundețiȘtergere
  41. A furat-o machidoanca chiar cand ii era lumea mai draga.

    RăspundețiȘtergere
  42. În locul cronicii trebuia să pun nişte poze de la Tărtăşeşti, trimise de Luci, dar s-a întâmplat ceva şi nu s-au atasat la mail. Mai facem o încercare de luni încolo.

    RăspundețiȘtergere
  43. Da,ma tot f...teau telefoanele si nu stiu ce comenzi am dat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dat redirecţionare la mail-ul de la fii-tu, dar trebuia să bifezi undeva ca vrei sa trimiţi şi fişierele ataşate.

      Ștergere
  44. Medicina chinezeasca… contra batranetii
    * Sa facem zilnic exercitii de mentinere a formei. Exercitiile fizice intarzie mult procesul de imbatranire, in special exercitiile chinezesti de mentinere a formei, care sunt usoare si impiedica extenuarea. De fapt, cea mai mare parte a declinului fizic de care sufera persoanele mai varstnice isi are radacinile nu in varsta, ci in simpla folosire inadecvata a mintii si trupului. Nu mai exista nicio indoiala ca exercitiile fizice regulate reprezinta una dintre cele mai bune cai de a preveni si de a trata aproape toate tipurile de boli. Exercitiile pot energiza sistemul imunitar, pentru a opri raspandirea virusilor si a celulelor imbolnavite. Dat fiind ca nu cer eforturi epuizante, exercitiile chinezesti usoare sunt cea mai buna forma de exersare. Ele nu au efectele secundare produse de unele sporturi grele.
    * Sa ne lovim usurel cu degetele capul si urechile. Capul este cartierul general al vietii. Daca zilnic il lovim usor cu degetele, efectuand exercitiul intern al lui Dharma „Bataia Tobei Ceresti”, stimulam functionarea mintii, imbunatatim memoria si, de asemenea, prevenim sau amelioram tiuitul in urechi si bolile Parkinson si Alzheimer –afectiuni care in zilele noastre insotesc din ce in ce mai frecvent batranetea.
    * Sa ne trecem des degetele prin par. Pieptanarea frecventa a parului cu degetele goale poate stimula circulatia sangelui, dezvolta capacitatea mentala si memoria si pastreaza culoarea naturala a parului.
    * Sa strangem usor din dinti de mai multe ori pe zi. Dintii sunt alt semn important al varstei. Pierderea dintilor este asociata adesea cu batranetea. Pentru a-i pastra, chinezii din vechime recomandau sa inclestam usor dintii. Aceasta nu numai ca ii intareste si ii impiedica sa se deterioreze prematur, ci stimuleaza si sexualitatea si forta. Miscarile dintilor afecteaza nemijlocit functionarea psihica.
    * Sa ne masam talpile de mai multe ori pe zi. Exista o poveste chinezeasca despre o familie in care mai multe generatii au trait peste 100 de ani. Cand au fost intrebati care sunt secretele longevitatii lor, membrii familiei au raspuns ca isi masau des talpile. Talpa este locul din care porneste meridianul rinichiului. Masarea frecventa a talpilor poate intari forta rinichilor si ii face sa comunice cu inima, un proces cunoscut in lucrarile clasice ale sistemului chinez de ingrijire naturala a sanatatii sub numele shui huo ji („apa si focul se echilibreaza intre ele”).
    * Sa contractam si sa relaxam des muschii anali si degetele picioarelor. Aceasta stimuleaza qi-ul rinichilor, functia urinara si alte functii asociate adesea cu varsta. Daca vitalitatea si incontinenta sunt simboluri ale imbatranirii premature, contractarea si relaxarea ritmica a muschilor anali si a degetelor picioarelor, efectuate frecvent, pot intarzia procesul de imbatranire, impiedicand aparitia acestor dereglari.
    * Sa nu lasam stomacul sa se umple la nicio masa mai mult de 70-80% din capacitatea lui, chiar daca alimentatia ne este sanatoasa. Acest principiu intelept al vechilor chinezi este confirmat de un experiment stiintific recent care arata ca modalitatea cea mai buna de a intarzia imbatranirea si de a prelungi viata la soareci este hranirea lor sub nivelul obisnuit, dandu-le atata hrana cat sa supravietuiasca. Soarecii subalimentati nu numai ca au trait cu 35% mai mult decat cei hraniti pe saturate, ci au fost mult mai putin expusi la aparitia cancerului si a altor maladii.



    RăspundețiȘtergere
  45. * Sa bem trei linguri de supa la inceputul fiecarei mese si vom fi feriti de multe probleme la batranete. Chinezii din vechime credeau ca acest procedeu stimuleaza pofta de mancare si favorizeaza digestia, prevenind, astfel, bolile sistemului digestiv. Desigur, „trei” nu este un numar fix. Ideea este ca trebuie sa bem cateva guri de supa la inceputul fiecarei mese.
    * Sa bem zilnic multa apa curata. Apa este primul dintre „cele cinci elemente” si joaca un rol vital in functionarea corecta a organismului. Sa bem apa fiarta si racita si nu ne mai imbolnavim. Faptul ca peste 70% din greutatea corpului o reprezinta apa vorbeste de la sine. Apa umezeste pielea, face flexibile incheieturile, curata corpul, ajuta digestia si defecatia si mai are multe alte functii biologice vitale. Chiar si un mic deficit de apa ne face sa ne simtim obositi si sa ne fie rau.
    * Acumulati frecvent in gura saliva si inghititi-o. Saliva este un fluid corporal pretios, cu puteri magice in tratament si intinerire. De sute de ani chinezii i-au acordat cel mai inalt respect, cu toate ca valoarea ei de-abia incepe sa fie perceputa in Occident. Saliva poate hrani creierul, ajuta la digestie, detoxifica organismul, mareste flexibilitatea, sporeste luciul si netezimea fetei si corpului. Saliva, conform medicinii traditionale chineze, este “lichidul de aur”. Inghititi regulat saliva si veti avea o sanatate de fier!
    * Sa nu fumam. Fumatul contracta vasele de sange si perturba circulatia sanguina, ducand la aparitia prematura a ridurilor. E destul sa ne uitam la fata fumatorilor inraiti. Fumatul perturba, de asemenea, functia hormonala, scazand secretia de hormoni si influentand negativ tiroida si intregul sistem endocrin, ceea ce are ca rezultat accelerarea procesului de imbatranire.
    * Sa dormim intotdeauna suficient si profund. Lipsa somnului obliga corpul la eforturi suplimentare, epuizand rezervele strategice de energie, deregland circulatia sangelui, slabind sistemele cerebral si imunitar; in esenta, accelereaza procesul de imbatranire a corpului. Cand dormim, camera trebuie sa fie bine aerisita, dar curentul sau vantul nu trebuie sa ajunga direct la noi.
    * Sa petrecem zilnic mult timp in aer liber. Sa facem dupa cina o plimbare de o mila. Acestea ne asigura zilnic mult aer curat si lumina naturala de la soare. Aerul curat si soarele sunt pentru viata ceea ce este petrolul pentru lampi, iar in lipsa lor viata nu ar fi posibila. Chinezii din vremurile vechi credeau ca aerul curat si lumina blanda a soarelui contin energie, care ne poate hrani plamanii, inima, creierul si pielea, dandu-ne energie si tinerete.

    Cea mai simpla metoda de prevenire a Alzheimer-ului
    Cercetatorii au descoperit ca este necesar sa stimulam cealalta emisfera cerebrala pentru a preintampina topirea creierului datorata rutinei (care ne scuteste de efort in executarea unor activitati intelectuale). Sunt recomandate niste exercitii-eforturi de biciuire a celeilalte emisfere (cea dreapta dirijeaza miscarile partii stangi a corpului si invers)
    - Puneti ceasul la mana cealalta
    - Spalati dintii cu cealalta mana
    - Mergeti spre casa si de acasa spre obiectivul propus pe alt drum
    - Mergeti in casa cu spatele (chinezii fac asta zilnic in cadrul exercitiilor efectuate in parcuri)
    - Priviti cu ochii stransi
    - Priviti fotografiile tinandu-le cu susul in jos sau cu capul aplecat
    - Stimulati cerul gurii cu arome foarte diferite
    - Priviti ora ceasului in oglinda
    - Miscati mausul cu cealalta mana
    - Mancati tinand tacamul in cealalta mana
    - Taiati painea cu cealalta mana
    - Faceti orice alte exercitii, conform cu imaginatia fiecaruia, care sa contravina rutinei zilnice



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - Şutaţi la poartă cu piciorul celălalt, ăla de lemn! ;)

      Ștergere
  46. Aveti un sfat si pentru Tavi, Vasea, Bebe&co. care au cate doua de lemn?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, să-ți dea cu ele pe spinare.

      interesant articolul despre sănătate, unii recomandă și practicarea de jocuri logice, gen scrabble, rebus, sudoku. pentru anumite IQ-uri, merg și tablele sau popa (popică?) prostu.
      de vreo câțiva ani, m-am obișnuit să-mi dasu ceasul (telefonul) înainte, de obicei cu 35 de minute, chestie pe care, dac-aș fi răutăcios, le-aș recomanda-o și unora dintre voi.

      Ștergere
  47. Steaua e numai una11 iun. 2017, 20:05:00

    Scandal la CFR Cluj! Lacomul de bani Petrescu si fotbalistul si impresarul ratat Mara l-au dat afara pe Miriuta si acum umbla la jucatori. Nu ii prinde pe niciunul sfarsitul de campionat.

    RăspundețiȘtergere