marți, 30 mai 2017

DIN NOU UN MECI LANGA CORA

Datorita vremii incerte s-a hotarat programarea jocului in cortul de langa CORA.
Participare selecta in frunte cu Mihai si Gabita. Acesta din urma a construit doua echipe care sa garanteze in meci cat mai echilibrat.Apoi a fost invitat Mihai sa isi aleaga una din cele doua echipe facute fara cei doi.Acesta a refuzat oferta si atunci s-a tras la sorti. A castigat Gabita si a ales.
Iata ce a rezultat:
E Gabita: Paul - Bebe, Gaby, Stelica - Gabita, Mitica, (Tavi)
E Mihai: Nelu - Popica, Razvan, Bete - Mihai, Vasea.
De mentionat ca Tavi a venit mai tarziu ( la scorul de 3-1pt. EG ) si a jucat cate 25 min. la fiecare echipa.
Meciul a fost destul de echilibrat pana la scorul de 3-2, dupa care EG s-a distantat pana la 6-2 si 7-3.
Echilibrul s-a rupt in momentul in care Mihai s-a izolat in atac si astfel s-a creat o ruptura intre aparare si atac, situatie de care a profitat EG prin dominarea mijlocului terenului prin Stelica, Gaby, Mitica si Gabita.
La acest scor Gabita intra in poarta si jocul e dominat de echipa adversa care se apropie la 7-5 si care rateaza in penalty la acest scor (Mihai trage peste poarta).Acesta pare a fi momentul care ar fi putut duce la un final fierbinte. Nu a fost sa fie si astfel meciul se incheie cu scorul de 7-5.
De mentionat din nou forma deosebita  a lui Nelu, care a salvat multe mingi care pareau a fi goluri.
Marcatori : Gabita si Mitica de la invingatori, respectiv Mihai si Bete de la invinsi.

Optimizarea alegerilor (by Găbiţă)

Poate că eu eram cel mai indicat de a scrie cronica asta, pentru că am implementat un model nou de a face alegeri (pornind de la o idee mai veche a lui Robert). Dar nimeni nu s-a anunţat la cronică, aşa că m-am trezit că am scris în acelaşi timp cu Gabi! :) Aşa că las şi eu aici câteva explicaţii pe care am apucat să le scriu... Mai întâi, să spun că vremea ploioasă mi-a permis şi mie să ajung la fotbalul de ziua 5, mutat vinerea trecută pe terenul acoperit dintre Plaza şi Cora. Tot ploaia l-a făcut şi pe Mihai Tenismanu să lase sportul de bază în favoarea celui de plăcere, aşa că prilejul era numai bun pentru a testa sistemul nou de a face echipe. Iată în ce constă... În loc să tragă la sorţi cine alege primul, unul dintre "căpitani" împarte combatanţii în două echipe cât mai echilibrate, fără să se includă pe sine sau pe celălalt "căpitan", iar la final acesta din urmă alege în ce echipă să joace! Vă daţi seama, cel care împarte apele nu-şi poate permite o înclinare a balanţei în nicio parte, fiindcă după aia vine celălalt şi-i ia şunca din fasole. Aşadar, eu am fost cel care a făcut echipele, plecând de la nişte criterii cum ar fi:
- Motanu şi Stelică  în echipe diferite
- la fel Gabi şi Beţe, cu menţiunea că pe ultimul l-am opus şi lui Stelică, în ideea să fie în fiecare echipă unul înalt care să-i poată face cât de cât marcaj lui Mihai
- i-am opus pe Paul lui Popică şi pe Bebe lui Vasea
- pe Mitică şi Bronson, neavând omologi pe acelaşi post, i-am opus unul altuia, astfel că una din echipe urma să aibă profil ofensiv, alta - defensiv.

Ţinând cont de cele de mai sus, au rezultat următoarele echipe:

O(fensivă): Paul, Bebe, Gabi, Stelică, Mitică
D(efensivă): Bronson, Motanu, Beţe, Popică, Vasea

Invitat să aleagă una din cele două echipe, Mihai nu s-a putut hotărî, a recunoscut că erau cât se poate de echilibrate şi mi-a zis să aleg eu. N-am vrut să las loc de interpretări, aşa că am tras la sorţi cu piatra, revenindu-mi tot mie dreptul de a alege. Deşi îmi propusesem în general, dacă erau alegeri clasice, să-l aleg fie ce-o fi pe Bronson primul, pentru că nu mai suport să iau goluri uşoare, în situaţia dată am ales sentimental, adică echipa "O" la care era un grup de 4 ex-pinguini. Ulterior, după cum a decurs jocul, s-a văzut că am avut şi noroc cu această alegere pentru că echipa adversă + Mihai a devenit pregnant defensivă, iar apărarea rareori îţi câştigă meciul. (despre faze şi alte alea, în comentarii)

22 de comentarii:

  1. Mihai a avut o seara-noapte grea inainte de meci(ar fi consumat pana pe la orele doua)si asta s-a vazut in comportamentul sau cam apatic.Unde mai pui ca eu am avut o evolutie stearsa;drept va spun ca nu mai suport tipetele, urletele, reprosurile si toate "indicatiile"primite de la unii si altii care se cam bat cap in cap si eu,practic, nu pot sa fac ceea ce gandesc. Felicitari lui Mihai, caruia nu i-am auzit glasul in a reprosa sau a da indicatii, cu toate ca el ar avea dreptul s-o faca...

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant la alegeri, de fapt la împărțeală, mă închipuiam că joc când într-o echipă, când în alta. :) Așa că, după ce i-am opus pe Mitică lui Bronson, am plasat în compensație următorii jucători teoretic mai ofensivi în echipa cu Bronson (Popică mai ofensiv decât Paul, Vasea mai ofensiv decât Bebe). Astfel, dacă jucam în echipa cealaltă, să am cui să dau mingi în fața porții, la ciupeală.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/scandal-imens-la-roland-garros-margaret-court-s-a-pronuntat-impotriva-casatoriilor-gay-si-a-fost-pusa-la-zid-sa-i-se-retraga-numele-de-pe-arena-australian-open-o-512310-comentarii.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe urmă, omul în plus a fost iarăși o problemă, cine l-a avut a câștigat bucata respectivă de meci. Dar măcar să fi ajuns de la început, am fi știut o treabă. Tavi a intrat la noi la 3-1 și ne-am dus la 6-2 (sau 7-3?), apoi a trecut dincolo și s-a terminat 7-5. Eu am intrat în poartă chiar în locul lui Tavi, după ce a trecut la adversari, nu ca să mă odihnesc, ci dintr-o rațiune tactică, reușită doar parțial. Cu mine sau fără mine în câmp, era clar că vor fi peste noi cu om în plus, așa că am zis să securizez poarta și în plus să surprind ieșind rapid cu mingea la picior de câte ori am prilejul. Am luat totuși două goluri, unul de la Mihai, cu bara, deși închisesem perfect unghiul, altul tot la o acțiune a lui Mihai, pe partea opusă, când a trimis în fața porții la Bețe. În alte faze, mai mult sau mai puțin periculoase, m-am descurcat, inclusiv într-o fază de unu-la-unu cu Mihai. Din păcate, nicio ocazie creată ca portar-înaintaș (și au fost vreo 4!) nu s-a concretizat, la una dintre ele Mitică ratând monumental de la 2-3 metri, central, cu Bronson pe linia porții. A fost așa uluit că Bronson a apărat, încât a prins în brațe mingea respinsă pe direcția lui! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe final, adică vreo 10 minute, a intrat Bebe în poartă, care a luat maximum un gol, în perioada asta fiind și penalty-ul trimis peste, dar la care am stat eu în poartă. Nu s-a mai petrecut mare lucru, noi jucând la rezultat. Cam asta a fost. După aia, m-am dus ca fraieru la mall, mi-am luat și 2 beri, după care am aflat că lumea a cotit-o la Cora! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Luati un banc:- Alo, farmacia? Maine o sa vina soacra-mea cu un catel.....Va rog sa-i dati niste otrava....

    - In regula, dar catelul va nimeri singur drumul catre casa?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum,necum,Gabita si-a luat o mica revansa (amicala)in fata lui Mihai.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Primul mare transfer al verii: PSG plateste 70 de milioane de euro pe un atacant de clasa
    Miercuri, 31 Mai 2017, ora 14:14
    Tweet

    Primul mare transfer al verii: PSG plateste 70 de milioane de euro pe un atacant de clasaFoto: Facebook/ Aubameyang Pierre-Emerick


    PSG da startul transferurilor pe bani foarte multi din aceasta vara cu o mutare excelenta.

    Fosta campioana a Frantei a ajuns la un acord cu cei de la Borussia Dortmund pentru transferul lui Pierre Emerick Aubameyang, golgheterul Germaniei.

    Potrivit celor de la Yahoo, parizienii au fost de acord sa plateasca 70 de milioane de euro pentru atacantul in varsta de 27 de ani.

    Internationalul gabonez o lasa pe Dortmund pentru un salariu de 10 milioane de euro pe sezon la PSG.

    Top 5 case de pariuri online legale si recomandate de PariuriX.com. Profita de cele mai bune oferte, pariuri live, pariuri pe mobil si transmisiuni live. Deschide un cont acum!

    Transferul lui Aubameyang va stabili un nou record pentru vara lui 2017, fiind mai scump decat cele 50 de milioane de euro platite de Manchester City pe Bernardo Silva.

    Vezi imaginea pe Twitter

    RăspundețiȘtergere
  9. aubameyang are și o groază de ratări copilărești, dar cred că va fi greu de înlocuit. e al patrulea super-jucător pierdut de dortmund în doi ani, după hummels, myhtarian și gundogan. cu două bășini răsuflate, gen goetze și schurrle, și cu reus mereu accidentat, nu pot fi decât o echipă de pluton.păcat.

    urâte vremuri trăim. o chestie pentru care, cu câțiva ani în urmă, puteai să faci pușcărie, a devenit motiv de oprobiu public pentru foarte posibil cea mai mare sportiv(Ă) australian(Ă) ever. când mă gândesc la popo..., prima chestie care-mi vine în minte sunt oricare doi din grupul nostru ținându-se de mână și pupându-se pe gură. bleah!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Aaa, am uitat să vă spun, a doua zi, exact pe terenul pe care am jucat noi, s-a disputat meciul părinți-elevi! :) Deși eram rupt după efortul de vineri, a trebuit să fac față și lui fii-miu, mai ales că după vreo 10 minute jumate din echipa noastră juca numai în atac! :) Era 8-6 pentru noi la final, dar puștii se simțeau pe val, așa că au cerut minute de prelungire. Le-am acordat 3, adică exact câte goluri au mai încasat! :)) Totuși, trebuie spus că jucătorul lor cel mai bun n-a putut veni, era cu piciorul în gips (entorsă). Cu ăla în teren cred că luam bătaie, sincer.

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuie mentionat faptul ca primul gol al echipei invinse a fost marcat de POPICA cu un sut de la distanta cu stangul,jos langa bara din stanga portarului Paul care a fost surprins.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, şut pe jos de la mijlocul terenului! E exact genul de gol de care scriam în cronică.

      Ștergere
  12. Cred că-i oportun sa stabilim o regula pentru intarziati. Întârziați sunt cei care vin după începerea jocului. Întârziatul nu va participa la joc.
    Excepții:
    - echipe inegale ca număr de jucatori;
    - mai apare un întârziat;
    - acordul tuturor jucătorilor.
    Votați!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da.
      Cei care fac scandal cum vor fi sanctionati?

      Doru

      Ștergere
  13. Asta ca sa stiti pe cine ati pupat:


    Home
    Stiri
    Politica
    Economie
    International
    Magazin
    Monden
    Sport
    Cultura
    VOT
    English

    Categorii in Politica

    Culise
    Guvern
    Parlament
    Partide politice
    Personalitati politice
    Sondaje
    Alegeri europarlamentare 2014
    Înregistrări Mircea Băsescu

    Băsescu, ACUZE grave la adresa Laurei Codruța Kovesi
    Diana Popescu / 31 mai 2017 / 20:56
    Salveaza PDF Print Comentarii

    Traian Băsescu o acuză pe Laura Codruța Kovesi că a transformat DNA în instituție de PR. Acesta susține că aparițiile șefei DNA în presa străină ar fi plătite de condamnații din anumite dosare ale DNA.

    ”Să nu vă mire dacă s-au plătit facturi la firma de PR de oameni din pușcării. Să nu vă mire dacă interviurile din presa străină sunt plătite de condamnați. A căzut în propria capcană, a propriei demagogii. Spune că nu se întâlnește cu politicieni, dar exact asta făcuse. A stat bot în bot cu politicieni din toate partidele importante.”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

    RăspundețiȘtergere
  14. KOPITANE,unde jucam maine?

    RăspundețiȘtergere
  15. m-am întâlnit cu claudiu, fratele lui eli, și m-a impresionat. nu s-a operat încă, dar ar veni și el, eventual să stea în poartă.

    ca mare parte din politicieni, nicușor dan mi-a fost până acum mai degrabă perpendicular. dar, având în vedere ce a susținut despre familie și faptul că și-a dat demisia pe treaba asta mă fac să-l privesc cu mult respect. găbiță, tu ce zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taman acum i-a lăsat cu curu-n baltă pe ăia care se chinuie să câştige nişte primării. Şi de familie n-a zis nimic oficial, el susţinea nepoziţionarea.

      Ștergere
  16. Candva, cand voi fi dispus, va voi da cateva referinte despre acest personaj. Si nu din motive de polemici politice, ci pentru ca vad ca, din lipsa de informatii, va faceti o imagine departe de realitate. Oricum , nu difera cu nimic de cei care, din diverse pozitii, cauta sa-si realizeze interesul propriu si al celui din spatele lui, prin orice mijloace si in orice situatie, indiferent in dauna cui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ave Luci! Daca e adevarat ce am auzit, sincere condoleante.
      Poate astazi. . . ne revedem. Face bine la toate!

      Ștergere
  17. Banuiesc ca programul etapei este cel clasic, adica Agronomia-15-30 - bere la parcela verde de sub copacul pletos.

    RăspundețiȘtergere
  18. s-a sculat și (lui) bogdănel, luci s-ar putea să ne onoreze, nu și paulică. mai jos, despre un subiect de actualitate, interesante și comentariile.

    http://blogsport.gsp.ro/geambasu/2017/05/31/pe-teren-minat/

    RăspundețiȘtergere