luni, 6 februarie 2017

Dragă Tavi

Îți scriu cu toată sinceritatea de care sunt capabil și sper să nu-mi fi pierdut vremea chiar degeaba. Am vrut să reacționez de acum două săptămâni, când remarca ta cu "salvatul onoarei cronicarilor" candida deja pentru premiul de bancul anului, unii ar zice cel mai prost, dar probabil sunt dintre acei cu simțul artistic nedezvoltat.
Poate și acum ar fi trebuit să-mi văd de ale mele, dar bruma de prietenie care pare să ne lege mă determină să nu fiu chiar indiferent față de "viața" (știu, e poate exagerat, dar nici eu nu știu chiar așa multe cuvinte) băieților cu care mă întâlnesc săptămânal. Ori, să aud de la tine că vreme de aproape un an,(ultima cronică "pe bune" ai executat-o pe 13 martie 2016...), VREME DE PATRUZECI DE SĂPTĂMÂNI, SÂMBĂTA, DUMINICA, SAU POATE CHIAR LUNEA, nu ai reușit să-ți găsești 10, 20 de minute, hai o oră întreagă, că poate este cazul să mai consulți și dicționarul, pentru a așterne niște simple cuvinte, mă face să te rog să nu te mai consumi chiar atât și să mai găsești timp și pentru cel mic (să-ți trăiască, multă sănătate și noroc în viață!!!) și pentru tine. Cred că ești un băiat suficient de inteligent încât să poți lega două-trei idei în gând, pentru ca apoi să le poți decarta în scris, fără prea mare efort sau pierdere de timp. Dar cine sunt eu să dau sfaturi?!? Probabil doar cineva care nu dorește să fie considerat chiar mai prost decât este.

Știu destul de bine poziția fiecăruia dintre voi vis-a-vis de blog, punctul meu de vedere mi l-am exprimat de mai multe ori. Constat, încă o dată, o oarecare lipsă de bunăvoință și tot prietenește le sugerez lui Bogdan și Doru, de altfel doi domni plini de talent, că și domniile lor își pot dedica O ORĂ PE LUNĂ acestui blog. Aceasta, bineînțeles, dacă doresc și n-ar fi singurii în poziția respectivă...

26 de comentarii:

  1. Da, Popicu ce are ? El de ce nu serveste cronica meciului ? A inteleg, el scrie restul comentariilor, ca daca n-ar fi el ar cam bate vantul pe acest blog.Nu-l suparati ca pleaca si asta si ramaneti cu ALDE.Alde Bebe, alde...etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. prostănacule, ai uitat când te întrebam dacă să scrii? vorba lui mitică, nu cred că ai net în parc.

      Ștergere
  2. Excelenta cronica,dar nu despre meci!
    Sa vezi acum cum se inghesuie atatia sa scrie cronica,mai ceva ca la mitingurile diurne sau mai degraba nocturne.

    RăspundețiȘtergere
  3. Steaua e numai una6 feb. 2017, 18:35:00

    Intrebare la Radio Erevan: Poate Dinamo sa joace in Liga Campionilor chiar daca nu se califica in play-of?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una6 feb. 2017, 23:56:00

      Arbitraj perfect la Cluj doar ca Stelei i s-au refuzat doua penaltiuri.

      Ștergere
  4. Razvane, Gabi, Gabita,ca va vad mai inteligenti si mai implicati puteti sa-mi raspundeti si mie la trei intrebari?
    Evident, Dragnea e un penal, iar cu PSDul au votat taranii, pensionarii si in general prostimea.
    Vi se pare ca presedintele a actionat vreun moment ca un factor de echilibru sau a cautat de la inceput sa-i imfunde pe ceilalti?
    Sesizati vre-o coincidenta intre Colectiv si Bambo?
    Credeti ca recunoasterea de catre Basescu a convorbirii inregistrate din biroul sau n-ar fi meritat si ea o luare de pozitie mai mare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulțumesc pentru apreciere, sper că e cât se poate de sinceră. nu știu cine ești, cam banui ceva, înțeleg că nu ești chiar foarte curajos.dacă vrei îți pot răspunde în particular. după cum văd,s-ar putea ca să nu te mai alegi cu alte comentarii.
      până acum, ăsta a fost un blog despre fotbal, poate că e bine ca așa să și rămână.

      Ștergere
  5. Un om cu capul pe umeri7 feb. 2017, 10:08:00

    Nu credeam ca printre noi sunt oameni care sa gandeasca ca anonimul asta.Daca stiam stateam acasa, sa nu ma confunde lumea cu el si sa creada ca toti gandim la fel.

    RăspundețiȘtergere
  6. A reusit Motanu sa-i reduca la tacere pe toti futbolistii ! Inca o cronica ca asta si nu mai vine nimeni nici la teren. Bravo motanele,hai talent !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nimeni și nimic nu te-a oprit pe tine sau pe alții să scrieți. mie mi-ar fi convenit. într-un meci în care am jucat sub o treime din timp vârf și cu o echipă subțirică am dat patru goluri, deși chiar după primul mi-a recidivat o întindere care mă ține și acum. d-aia m-am și dus în atac, că nu mai puteam lovi mingea cu forță.
      așa că de săptămâna viitoare ești invitatul meu la scris. sau poate nici tu n-ai timp?!?

      ps: sper să remarci decența din cronică și din răspuns, că poate n-o mai întâlnești.

      Ștergere
  7. Bank:


    Doi prieteni, un englez si un chinez, se plimbau impreuna prin Londra.

    - Uita-te la toate steagurile astea! Imi umplu sufletul de mandrie patriotica!
    - Dar, Chan, tu esti chinez, iar astea sunt steaguri britanice!
    - Da? Uita-te la etichete...

    RăspundețiȘtergere
  8. Răspunsuri
    1. Steaua e numai una9 feb. 2017, 12:04:00

      Si Dinamo nici una!

      http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/bomba-in-liga-1-politistii-efectueaza-perchezitii-legate-de-insolventa-lui-dinamo-prejudicii-imense-milioane-de-euro-ascunse-501516.html

      Ștergere
  9. E normal sa raspund la o asa tema de cronica, dar voi fi scurt. Eu nu va mint, nu exagerez, nu am devenit ”vedeta” si nici comoditatea nu a inceput sa ma domine. Ce s-a modificat este durata de timp liber / ocupat incepant de anul trecut. Poate sa para curios dar la mine nu exista notiune de timp liber (sambata-duminica). Acesta este si motivul pentru care familia si responsabilitatile profesiei au capatat prioritati absolute. Pe cine intereseaza si vrea sa priceapa chestia asta e un castigat, cine nu, nu! Asta e situatia ! Consider ca toate comentariile mele, uneori consistente, sunt o dovada ca sunt atasat de voi si de blog, pe ele facandu-le pe ”furate”, cand apare cate o bresa de timp liber.
    Pe maine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Petre Ispirescu9 feb. 2017, 22:59:00

      Tu nu te-ai gandit sa faci un ban scriind basme pentru pensionari?

      Ștergere
  10. Popicu, patron, poet, poliglot,patriot,profesor10 feb. 2017, 09:27:00

    Motanele, sa vezi ce baiat bun sunt eu.Scriu cronica inainte de desfasurarea meciului, sa nu mai dam nastere la discutii.Il inteleg pe Tavi,vrea sa faca si el un ban si petrece tot timpul la slujba. Eu am depasit faza asta, am facut destui bani, iar azi am angajati care muncesc pentru mine si fac profit in numele meu.

    Intr-o vineri racoroasa,
    O gasca cam puturoasa
    In frunte cu nea Mitica,
    Ala cu mintea mai mica,
    S-a prezentat la teren.
    Mai bine suiau in tren
    Si asa scapam de ei,
    Fotbalisti de doar doi lei.
    Intr-o parte cei ce stiu
    Dincolo, unul diliu
    Care n-are ce sa faca
    Toata saptamana toaca
    Cum ca el stie juca
    Vai, sarmana maica –sa !
    Dar sa trecem la subiect,
    Vreau sa fiu foarte corect,
    Dar nu am ce consemna.
    S-a jucat asa si asa,
    Noi dam goluri, ei primeau
    Noi radeam si ei plangeau.
    Cine-a –nscris, cine-a ratat,
    Ce conteaza, ne-am distrat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Popicu, puturos, pezevenghi, prostovan, prefacut, profitor10 feb. 2017, 14:18:00

      Tot eu sint!!!

      Ștergere
  11. Tavi, poate ca Motanu a fost cam dur in privinta ta, dar si argumentele tale sint copilaresti.E greu de crezut ca nu ti-ai gasit timp atitea zeci de saptamini sa scrii si tu o cronica si nu stiu daca te poate crede cineva.

    RăspundețiȘtergere
  12. O scrie cineva cronica?

    RăspundețiȘtergere
  13. Iarta-i Doame ,ca nu stiu ce fac !12 feb. 2017, 16:51:00

    Ba, da fara cronica muriti ! Va credeti mari scule si trebuie sa vi se ridice osanale ? Hai ca va spun eu cum a fost : Meciul a fost plin de greseli, se vede ca ati invatat fotbal la fara frecventa,sarind direct in clasa treia, fara sa fi invatat abecedarul.Nu stapaniti tehnica elementara,nu este nicio diferenta intre voi si unii care n-au jucat in viata lor fotbal.Sa mai continui ? Faceti mai multa galagie pe teren decat un card de gaste, sunteti dornici de victorie cu orice pret, fara a conta modalitatea cum e ea obtinuta.Nu veniti pentru miscare, pentru socializare,vreti sa va hraniti orgoliul,sau nu aveti altceva mai bun de facut.Multumiti-va ca va mai puteti misca la varsta voastra si lasati orgoliile acasa.Hai ca m-ati suparat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mii de scuze lui Bebe, fata de care am gresit impardonabil, dar sper sa ma revansez onorabil, cu proxima ocazie. Pardon!

    RăspundețiȘtergere
  15. Un meci care parea ca va avea ceva echilibru ,consistenta s-a terminat ,totusi la o diferenta un pic mare .In primul sfert de ora ne-am miscat bine, am avut ocazii bune, am marcat 2 goluri, dar am si ratat citeva ocazii bune de a mai marca. Eu puteam marca cel putin inca un gol ,dar nu a fost sa fie. Am sutat multe mingii in LUCI ,IN BARA AFARA, cred ca si de la 3-0 pentru noi MECIUL SE INTORCEA ERA MAI GREU dar se putea. PACAT, spre sfirsit am luat cel putin 2 goluri usoare, care se puteau apara, era un scor mai strins daca raminea in poarta ROBERT. Totusi trebuie tinut cont , GABI3 SI ELY sunt greu de infrint ,ei joaca 3 meciuri pe saptamina, conteaza foarte mult, au o relatie de joc mai buna ca a noastra .Gabi 3 este precum CATALIN, este pe tot terenul iar ELI scoate usor 2 FUNDASI si ramine cu portaru. GABITA a fost tinut PE TOT TERENUL DE GABI3, si nu a putut face ce a facut data trecuta, cind chiar facea ce vrea prin careul advers, am putut si combina cu el ,aici sunt diferentele de joc. Eu cred ca toti am ratat un gol cel putin ,tragind in LUCI SAU AFARA, este si meritu lui LUCI ,chiar daca a sarit la bataie o sa-mi aduc un par sa fie acolo, ca a prins multe mingi si a iesit bine la blocaj . E CLAR CA trebuie sa mai facem si alte combinatii de echipe cu ELY SI GABI3 sa nu mai iasa atitea discutii si nemultumiri, CHIAR DACA DIN START SE PREFIGUREAZA O INFRINGERE, desi cel mai important lucru este totusi sa jucam.

    RăspundețiȘtergere