vineri, 27 ianuarie 2017

Din nou acasa!

            Dupa aproape o luna de bejenie intr'un cort din Giulesti, iata ca ne-am intors acasa in campusul Agronomiei unde misuna studentele care mai de care mai frumoase si mai trupoase.Cand am vazut silueta impunatoare a baloanelor ridicate parca imi crestea inima...Aceasta vineri a fost destul de geroasa si probabil acesta a fost un motiv sa ne strangem doar unsprezece doritori de miscare in balonul mic care, spre surprinderea noastra, a fost incalzit cat de cat.
            O prima remarca este aceea ca recordmenul prezentelor de anul trecut(alaturi de Mitica) a lipsit la apel si asta s-a vazut in desfasurarea meciului fara incidente si fara reprosuri strigate in gura mare intr'un limbaj strident; evident ca este vorba de amicul nostru Popica.
            Mitica l-a facut putin pe Ely la alegeri si au rezultat cele doua formule de echipe.
            Echipa A: Paul, Bebe, Bete, Bogdan, Ely si un pustan mic si blond care era in balon.
            Echipa B: Lucica, Motanu, Stelica, Tavi, Mitica si Vasea.
            Ca o mica pedeapsa ca m-a imbiat cu palinca(si n-am refuzat) inainte de meci, am deschis scorul cu un gol la colt daruit lui Paulica. Scorul a fost permanent in favoarea echipei B, trecand prin 2-0,3-2, 4-2, 5-2, 10-5, meciul terminandu-se 11-7 pentru Mitica si ai lui.Daca pentru echipa A,Ely a marcat aproape toate golurile(5),Bete unul cu capul pe spate(nu stiu ce facea Luci in poarta)si Mitica un autogol de tot rasul, la ceilalti au fost mai multi marcatori ca urmare a unui joc mai combinativ si anume:Motanu 1 gol dupa o combinatie cu Vasea care i-a intors pasa de gol, Stelica 2 boabe, cu o pasa de la Vasea care a mai inscris un gol spre final de data asta lui Bete, deci Vasea 2 goluri, Tavi 3 goluri, la doua cu pase de la mandel si bineinteles Capitanu Mitica cu 3 goluri la care am contribuit si eu cu 2 pase.Au mai fost destule faze cand din lipsa de concentrare s-au pierdut multe oportunitati de a mai inscrie.La ei a mai intrat in poarta si Bebe in ultima parte a meciului. De cealalta parte pustiul blondut a fost lovit cu o minge in fata de coechipierul sau Bebe la o degajare si n-a mai putut juca. Ely a incercat multe de unul singur si a mai avut si nesansa la unele suturi spre norocul nostru,plus ca Luci a aparat multe mingi periculoase.
            Intoarcerea in Agronomie a fost de bun augur pentru miscare.  

33 de comentarii:

  1. Si iata cum am scris doua cronicute intr'o zi!
    Cei care doriti sa comentati, o puteti face fara nicio jena,dar in termeni "academici".

    RăspundețiȘtergere
  2. Rebusist adevarat28 ian. 2017, 09:06:00

    Hai că la fotbal v-am văzut,sunteți varză, să vedem cum stați cu cerebelul și dacă mai sunt șanse să vă faceți bine.
    Ghiciți ce individ se ascunde in spatele fiecărui nume de mai jos:
    Mifasole - hai, că nu-i greu.
    ABBA -nu mă îndoiesc că e vreunul care să nu-l ghicească
    Otoman - la cat de greu te înțelegi cu el…
    Tunelu - vreți să vă dau mură-n gură ?
    Calicu – eu știam că-i așa și iată că nu m-am înșelat
    Vita – nu de vie
    Strălucitorul – dacă stai in preajma sa, te luminezi
    Bogdaproste – pe asta-l ghiceste si oaia de Mitica
    Vreascuri – nimic de adăugat
    Satelit – sau ceva asemănator
    Bitanga –ar vrea el
    Rocco – fără frați
    Nu aveți voie să vă luati unul dupa altul. Dacă nu știți, mai bine nu spuneți nimic. Cine ghicește cele mai multe nume este invitat la mine la palat, poate veni si cu piranda sa, unde va avea onoarea sa petreacă câteva ceasuri în compania mea și a supușilor mei.
    Ținuta este obligatorie, dar nu se permite șterpelirea paharelor de cristal și a tacâmurilor de argint de pe mese si nici burdușirea sarsanalelor din dotare cu bucatele de pe platouri. S-a auzit, Mitica ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un rebusist incepator28 ian. 2017, 14:20:00

      Eu cred ca in spatele fiecarui nume de mai sus se poate ascunde unul si acelasi individ,fie ca se numeste Popescu,Popicu, Popica sau Marinus, deoarece fiecare definitie i se potriveste manusa.

      Ștergere
  3. Rebusistul incepator nu e Mitica, e unul mai slab ca el.Si doar am spus ca daca nu stiti, sa nu spuneti nimic.Asta n-a priceput, asa ca nu va putea fi invitat la mine la palat.Cine crede ca poate sa dea raspunsul corect sa incerce.In marinimia mea m-am hotarat sa dau o masa bogata dar, ca sa nu para ca e pomana, am avut ideea organizarii unui concurs si a premierii celui mai destupat dintre gugustiuci. Se pare ca va fi totusi greu sa-l gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Intelegem ca palatul e in aer liber, in spate la Vitan, unde Imparatul vinde papuci si hartie igienica folosita.

    RăspundețiȘtergere
  5. Piticii de gradina29 ian. 2017, 15:16:00

    Aoleu, Motane, ce facu Barcelona! Mai luati si voi ceva anul asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mingea trebuie sa treaca mai mult de un METRU de linia portii pentru a se acorda gol Barcelonei?!?

      Ștergere
    2. da, le luăm mecla-n măciucă la toți jegoșii care se opun arbitrajului video.

      Ștergere
  6. pe scurt, despre meciul de vineri.
    -eli a avut probleme cu spatele, deși am înțeles că urma să mai joace seara un meci
    - luci a prins o zi excepțională, închizând aproape toate unghiurile, forțându-l pe eli să tragă de multe ori la colțul lung, unde nu i-a prea intrat
    - în peste 90 la sută din meciuri, stelică dă peste 90 la sută din ceea ce știe și ce poate. vineri a fost chiar peste, mai ales în atac
    - după părerea mea, bețișor ar fi fost mult mai periculos în atac, ca om de combinație sau pasă finală, dovadă fiind ce s-a întâmplat când a urcat. în plus, pe puști l-aș fi ținut strict la vasea, scotea un om din joc, ne mai tăia din opțiuni, doar s-a văzut în câte goluri a fost implicat.

    despre "strălucitorul", poate mai la vale.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iata inca un motiv pentru care Vasea trebuie respectat. A salvat onoarea cronicarilor cu o postare vineri dimineata referitoare la meciul jucat cu o saptamana inainte (?), desi nu fusese prezent, iar seara recidiveaza cu o noua cronica la meciul din ziua respectiva, la care a facut furori. Ave Sile! Amice, degaji numai stari reconfortante si de bine, pentru inima si minte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte inspirat titlul cronicii. Aici,in Agronomie, e locul nostru. Sigur, atunci cand casa e neutilizabila temporar, e bine sa ai un cort, dupa care il strangi si-l pui la pastrare, asta e clar! Asadar, vineri Vasea a facut legea, cronica, goluri, pase, iar cronica. Un adevarat Federer al fenomenului. Nu va spun ca pe teren tot ce a realizat s-a concretizat doar intr-o jumatate de teren, cea din fata. Va dati seama ce pateau bietii ELI-tisti daca seniorul apuca sa ajunga si in jumatatea cealalta. Nici nu vreau sa-mi imaginez. Ave Sile!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ia uite ce a prins glas nea Molusca, dupa ce a dat si el trei boabe amarate unor lesinati, probabil pentru ca s-a incaltat invers si i-au intrat suturile pe poarta. Si, ca la sedintele de partid, ii baga laude la greu lui nea Matusalem, poate i-o mai pica si lui din greseala o pasa. Dar pe bebe nu-l lauda nimeni?

    RăspundețiȘtergere
  10. Eli nu a prea avut cu cine sa combine. Tot timpul a avut 2 sau 3 ”sacali” in jurul lui (Stelica+Motanu, Mitica sau mandel) care l-au tocat fara mila. Chiar si asa ne-a tras 5 bobite + 3 bare, dar e putin pentru a invinge un team echilibrat in toate compartimentele, inclusiv in poarta cu Luci in zi de gratie. Are dreptate razvan, daca Doru il completa pe Bogdan pentru a-l ajuta pe Ely sigur ne-ar fi fost mai greu. Golul lui Doru a fost aproape identic cu capodopera lui de acum cateva etape. Lovitura din prima, cu crestetul capului, de la 4-5m-central, direct in viclu! Mitica a muncit mult, dar principalul sau merit a fost la alegeri. Daca rata autogolul l-as fi mentionat ”cu merit” si pe teren. Oricum, nici asa nu e putin!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cateva scurte.
    -Gaby a lipsit probabil urmare a accidentarii de vinerea trecuta.
    -Dependenta deuneaza grav sanatatii. Uitati-va la bolovan, fara cronica pe blog s-a inbolnavit, muclesii i-au invadat nazalul si hopa . . a clacat. Organismul nu i-a mai rezistat. Desi marele Sile i-a oferit dimineata o besica de oxigen instrumental, tolomacul nu si-a revenit, a dat un ochi peste cap. Oare sa fi resimtit cineva neplacut lipsa sa? Intreb si eu ca omul.
    - Il asteptam pe Nelutu, fara el orice alegere creaza un dezavantaj pentru unii si un avantaj pentru . . . Luci !
    - Gabitaa . . .!
    - Mihaai . . . !
    - Tudoreee . . !

    RăspundețiȘtergere
  12. Bravo !!! Imi placeti din ce in ce mai mult.Nu stiti, nu va bagati. Ce bine ar fi daca ati proceda asa si la fotbal ! Am scapa de multi neaveniti care vin vinerea la teren ca babele duminica la slujba,desi nu inteleg nimic.

    RăspundețiȘtergere

  13. 1.Se interzice intrarea pe teren a celor care put.Spalarea inainte de venirea la meci este obligatorie.
    2.La trei “chifle” esti eliminat.In categoria chifle intra: luflul, lumanarea, degajarea peste gard.(Saracii Stelica, Motanu, baba Bebe, mos Vasile, nea Tavi, Bogdan vin degeaba, ca sa aiba de unde pleca)
    3.Invinsii trebuie sa plateasca, pe langa taxa de teren si o suma care sa compenseze timpul pierdut de echipa adversa cu asa competitori.
    4.Fiecarui jucator sa i se stabileasca o cota si pe baza ei sa se faca alegerea echipelor. (Hai ca aici v-am incuiat.Daca vreti detalii vi le ofer pe larg cu alta ocazie).
    5.Pe langa cote, la stabilirea echipelor trebuie avuta in vedere si varsta jucatorilor, astfel incat suma anilor fiecarei echipe sa fie aproape egala cu a celeilalte.
    6.Cei care vorbesc urat in timpul meciului sa fie exclusi de la “dezbaterile tovarasesti” de dupa, indiferent daca se vor desfasura la marginea terenului sau in alta parte.
    7.Cel care vorbeste urat in timpul meciului, pe langa faptul ca e exclus de la dezbaterile de dupa, poate juca urmatorul meci doar daca vine insotit de un membru al familiei sale. (Sa vada si familia pe cine tine in casa).
    8.Cel care e declarat MVP-ul meciului este scutit de plata taxei de teren.
    9.Se permite parasirea terenului de joc inainte de expirarea timpului regulamentar, doar daca cel care paraseste terenul se duce la femei si vine de la ele cu dovada.(In felul asta, alde Motanu, Bebe,Mitica, Vasea vor trebui sa faca ore suplimentare, ca nu vor putea gasi nicio femeie care sa le dea o dovada care sa justifice parasirea terenului.)
    10.La terminarea meciului, echipa invingatoare sa fie purtata pe brate de echipa invinsa de la teren pana la vestiar.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pezevenchiul e cateodata simpatic, dar sexul excesiv de unul singur ii tulbura uneori gandirea. Promit ca o sa vorbesc cu baietii sa-i trimitem cate un cec de fiecare data cand prostovanul sta acasa, asa iese toata lumea in castig. Bebitu, Sile, ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blogul nostru e mana cereasca pentru Popicu;aici posteaza toate neimplinirile sale,ca sa nu zic frustrari,defulari.

      Ștergere
  15. Bacchus a pus absente domnilor:
    Luci;
    Razvan;
    Vasea.
    ...iar domnii:
    Bebe;
    Doru;
    Mitica;
    Paul;
    Stelica au primit incurajari

    Dupa un meci linistit a urmat o seara placuta. Regrete pt cei absenti.
    Doru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luci, Razvan,Bogdan si Vasea au servit la botul calului, pe capota masinii;doi au si fumat.

      Ștergere
  16. Absenta a primit si dl.Bogdan

    RăspundețiȘtergere
  17. Sambata mi-am paradit mana stanga, cu un sac de porumb supradimensionat(sacul -cca 65 kg), astfel ca nici paharul nu-l pot ridica. Drept urmare, asadar si-n consecinta,deci, daca iau licenta de la primarie si frf, vineri voi face marcaj(umbra) ...portarului advers, precum Vasea. Se accepta 2 Vasea intr-un joc?

    RăspundețiȘtergere
  18. Mare pacat, ca aveam nevoie de un baiat inteligent, sa-i relansez cariera la dat cu sapa in curtea palatului. I-am avut pe Motanu si Mitica, dar mi-au vandut uneltele pe coniac si tigari, basca pe Mitica l-a vazut administratorul cum ciordea doua chiftele, chipurile sa le duca acasa la puradel. Bebe dormea toata ziua si sforaia atat de tare ca deranja gainile vecinului, Bogdan tragea chiulul, fumand in veceu si band tot otetul pentru salata. Pe Vasea l-au reclamat cameristele, ca le ciupea de fund, Tavi, desi baiat de la tara, tine cazmaua ca pe facalet, chiar nu stiu ce sa mai fac. Tot cu Stelica cred ca imi fac treaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca cu Popica, tot este el liber la program.

      Ștergere
  19. Bravo Gabita, bine le faceti la ciumatii Rosii!

    RăspundețiȘtergere
  20. Profesorul de limba română2 feb. 2017, 14:27:00

    Bravo Găbiță, bine le faceți ciumaților roșii !
    Anonimule,stai jos,pentru azi ai tot nota doi.

    RăspundețiȘtergere
  21. De azi intra in vigoare noul regulament.Sa vedem cine ma duce pe brate la vestiar.N-as vrea sa fie Mitica,Bebe,Vasea, Bogdan, Bete. Astia ma scapa pe jos la cat de neajutorati sunt.Motane, pregateste-te sau roaga-te sa fii cu mine in echipa,altfel te calaresc.Si nu uitati sa veniti cu bani pentru MVP-ul meciului.Puteti sa-i strangeti inainte de inceperea meciului, ca n-am timp de asteptat.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cineva, nu spun cine, persoană importantă şi contabilizată de Motanu cu 43 de prezenţe, a scris ultima sa cronică proprie şi personală anul trecut, pe... 12 mai!

    RăspundețiȘtergere
  23. Gabita, asa este, doar ca . . . spre intelegerea situatiei, scriu acest comentariu de la locul de munca (duminica ora 23-15), asa ca energie si timp pentru cronica nu mai exista. Totul a inceput cam din acea perioada. Sorry .
    Dovada . . , intrebati-l pe Sile la ce ora a primit un mail de la mine si mai ales de unde a fost expediat. Asta e situatia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nebunaticule, ai fost la miting cu babele!

      Ștergere
  24. Tavi, n-ai ambitie daca scrii cronica.

    RăspundețiȘtergere