luni, 9 ianuarie 2017

De la 13 si 73 pana la 12-12, pe ruta Dubai-Giulesti


Cea mai serioasa ninsoare a iernii nu i-a oprit pe curajosii fotbalisti sa isi dea intalnire in prima vineri din 2017. Peisajul din Agronomie parea desprins din ceva povesti ale lui H.C. Andersen, astfel ca s-a hotarat mutarea la terenurile de langa Podul Grant, unde unul dintre ele dispunea de cort. Conditii mai mult decat decente, una peste alta, astfel ca s-a luat in calcul mutarea permanenta aici pe vreme de iarna.

Probabil unul dintre cele mai colorate grupuri de fotbal din tara i-a adus fata in fata si, mai apoi, in aceeasi echipa, pe veteranul Bronson (73) si pe Andrei, fratele lui Ely, nascut cu fix sase decenii mai tarziu. Acesta din urma a fost pe post de “jolly-joker”, schimband taberele la pauza din cauza numarului impar de jucatori. Un alt punct de atractie a fost “Nasu’” – imbracat si incaltat din recuzita lui Gabita, apoi trimis pe teren, dupa ce tocmai aterizase pe Otopeni dupa vacanta petrecuta in Dubai, la rude.

Dezbracatii: Popica, Gabita, Robert, Gabi 3, Nasu (+Andrei in primul mitan)

Imbracatii: Bronson, Ely, Cristi, Stelica, Tavi (+Andrei in al doilea mitan)

Dezbracatii au profitat de omul in plus la inceput si au condus ostilitatile in prima parte a meciului, reusind sa stea la o distanta cat de cat confortabila. Pauza i-a gasit, daca nu-mi joaca memoria feste, la doua goluri avans, moment cand juniorul a trecut la Imbracati, probabil din cauza frigului. Dezbracatii au mai fost tinuti in meci de cei doi Gabi, aflati in forma de zile mari, contraatacurile lor fiind cateodata imposibil de oprit chiar si de Bronson, autor al unor adevarate robinsonade. Dezbracatii au fost tradati de propriii oameni, Robert si Popica reusind, pe rand, sa anuleze un nou avantaj de doua goluri. Meciul s-a terminat aproximativ 12-12, una peste alta un rezultat echitabil.

La protocol s-au servit, in micutul vestiar din Grant, bere, pufuleti, jumari si o palinca galbena ca soarele de august.

44 de comentarii:

  1. Ce verb inconfundabil are cronicaru! :)
    Trebuie să mă laud că prima joacă pe anul ăsta mi se datorează mie, organizator ca pe vremuri: am vorbit cu Ely pentru cei doi fraţi ai săi mai mici (Cristi şi Andrei), după nesfârşite eşecuri mi-am încercat norocul şi cu Robert, l-am urnit pe Stelică, pe Popică l-am convins că se joacă şi merită să ia taxiul, dar mai ales am adus un stranier din Dubai, pe naşu, leat aproximativ cu Tavi, Popică sau Stelică!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aş mai fi convins şi alţii dacă ştiam că se joacă indoor. Apropo de asta, ca să-l citez pe Nelu Bronson (la mulţi ani, să ne trăiască!), ni se potriveşte mai bine noua locaţie, fiindcă noi ne înjurăm ca la uşa cortului, nu ca la uşa balonului! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde se va juca vineri?
    Daca ajungeam, va mai gaseam in Agronomie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a plecat din Agronomie pe la 4 şi 20. Era bine să dai un telefon.
      Mitică vă va spune cum stă treaba pentru vineri.

      Ștergere
  4. Babaieti , de vineri dupa viscolul cel mare, Popicu ,e de negasit , s-a intimplat ceva. In parc nu-i ,au disparut si bancile, cred ca le-a pus pe foc . Targul din VITAN, s-a transforma intr-un mare spital pentru retardati, oameni cu handicap, orfani etc ,etc. Problema este ca nu-i nici aici, desi era primul pe lista, ocupase un loc avea prioritate. Cred ca a sarit gardul sa mearga la deszapezire, aici sar putea gasi , nu ca ar fi o pierdere, dar e de negasit . TAVI , la ce mizerii a scris ,sau scrie, NU trebuie sa bagi in seama asta e EL, Il cinstesti , ii dai bani de buzunar , care nu-i mai vezi , ii lasi de-o ciorba la teren etc ,etc si dupa, te face varza isi revine ca om. POTI sa-l educi cu ranga poate , sau cu un sut in cur precum MESE ,. Eu sa scriu asa de niste oameni mi –ar fi rusine sa mai dau ochii cu ei , dar cred ca o face din frustrare, invidie fata de ce colectiv a dat , nu a invatat nimic in atitia ani de la noi , dar avem si noi pacatele nostre ca am ajuns ingineri . Totusi cind stati la caldurica, beti ceva , mincati, ginditi-va si la semenul nostru POPICA, sa reziste , la iarna asta grea .Daca nici acum ,nu a inteles ceva e clar este irecuperabil .

    RăspundețiȘtergere
  5. Profesorul suparat10 ian. 2017, 13:05:00

    Copitane,ti-am oferit ocazia sa cunosti ce inseamna un Om, pe mine, si tu tot tolomac ai ramas. Iti fac cinstea sa stai langa mine,sa inveti ceva, sa te lauzi la vecinii tai ca joci fotbal, vorba vine, cu mine, sa strangi banii la sfarsitul meciurilor, prilej de a-ti baga ceva si in buzunarele tale, iar tu ai tupeul sa ma critici. Stai jos si sa nu mai faci asta in vecii vecilor, ca ma supar si stii de inseamna asta !

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e problema, supara-te, deci tu poti scrie ce vrei, altii nu. Nu ma asteptam sa te supere asa rau comentariile altora.Interesant ai trecut la amenintari deci trebuie sa vin cu ranga .

    RăspundețiȘtergere
  7. Atenţiune, urmează comentarii care vă pot afecta emotional !
    Păi da, pe o vreme uluitoare, explozivă, dramatică, plină de lămâi,portocale şi pătlăgele, în care ghiţucă aruncă doar 2% din bombele pe care le are (ADP-ul nici atât) şi Ro se congeleză (până la vară când se va topi),ce ar putea să înveţe copiii de la cei mai în vârstă ? Să lovească băşica. În loc să ascultăm TV, să rămânem alături de ei, să luăm atitudine cetăţenească, chiar tovărăşească dacă se poate, să punem mâna pe lopeţi să dăm zăpada din faţa casei, de pe trotuare (ADP-ul cât să mai cheltuiască şi el din propriile venituri, borduri, aspersoare, tăiatul copacilor, etc, toate costă) şi nu în ultimul rând din Agronomie, acolo unde se intersectează în mod misterios şi interesant, interese comune, noi cei mai în vârstă, ce facem, luăm copiii de ghete şi fugim cu ei la cort după minge. Că parcă pe stradă, la bancă, la apă, gaze, asigurări etc etc, nu putem înjura, dacă am avea curaj. Dar noi vrem la cort. Bravo Nelule şi ceilalţi. Şi băi copii, nu mai bateţi mingea, că şi ele este vii. Vă pupă ghiţucă şi portocalele roşii.

    RăspundețiȘtergere
  8. In afara de Bronson si inca vreo cativa, pe care nu-i mentionez ca sa nu-si ia nasul la purtare, majoritatea n-ati fost cuminti anul trecut si n-ati merita vreun premiu sau cadou. In marinimia mea insa ma gandesc si acum ce recompensa ar fi mai nimerita pentru unii dintre voi.
    -Mitica, un pieptene pentru freza si o oglinda, cand se uita in ea sa se minuneze cum de cineva poate fi intratat de urat
    -Tavi, o minge de fotbal cu manere, poate asa invata si el sa puna un stop
    -Motanu, cartea bunelor maniere, o citeste si dupa aceea il ascult
    -Gabita, doua flacoane de extraveral si o sticla de votca, daca le ia impreuna e mai bun ca Messi
    -Luci, o perna si o pijama, astept sa-mi comunice marimea
    -Vasea, o caseta cu desene animate, ca tot seamana cu Donald ratoiul; trebuie sa fie atent insa sa nu i-o sparleasca bebe
    -Bebe, o pereche de pantofi care sa stie fotbal si joaca singuri, poate asa sta si el acasa
    -Stelica, o caseta muzicala cu dedicatie speciala "Taranul e pe camp"
    -Bogdan, o cotiera noua, ca sa nu-si mai luxeze mana cand practica sporturi pe sub patura
    -Gabi, un exemplar din "Mizantropul"
    -Bete, doua bilete la "Sint timid, dar ma tratez', cu conditia sa nu vanda un bilet sau sa mearga la film cu Paul

    RăspundețiȘtergere
  9. mare domn moș gerilă ăsta, chiar îmi doream cartea asta. am mai primit așa ceva acu vreo 20 de ani, de la o colegă de serviciu măritată, căreia îi făcusem în prealabil cadou un combinezon. cu doamna respectivă s-a dovedit c-am fost inspirat, dar cred că mi-a șparlit careva cartea, și n-am apucat să trec de partea cu ținutul furculiței. rămân dator, o să-i trimit lui moșu adresa.
    sile văz că-i încântat de cadou, bănui că și bogdan, lui luci îi prinde bine,lui mitică nu prea, da' marinuș săracu nu primește și el ceva?

    RăspundețiȘtergere
  10. De la poarta la sosea (cca. 400 m) am facut o ora.

    RăspundețiȘtergere
  11. Intra politistul intr-un magazin universal.
    P: Buna ziua
    Vanzatoarea:Buna. Ce ati dori?
    P: As vrea sa cumpar si eu acordeonul ala…
    Vanzatoarea sa-l ia la misto: Nu servim politisti.
    Vine a doua zi politistul imbracat in civil.
    P: Buna ziua
    V: Buna ziua ce ati dori ?
    P: Vreau si eu sa cumpar acel acordeon
    V: Domnule nu servim politisti!
    Postitistu se enerveaza si pleaca…
    Vine a treia zi deghizat in mosneag..
    P: Sarut`mana doamna.
    V: Buna ziua..ce doriti domnule?
    P: As vrea si eu sa cumpar acel acordeon maica..
    V: Domnule da v-am mai spus NU SERVIM POLITISTI.
    La care politistul deghizat zice:
    P: Dar de unde stiti ca sunt politist?
    V: Pai ala-i calorifer, nu acordeon!
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  12. Maioru Tavi, colt cu Maioru Coravu11 ian. 2017, 13:36:00

    Mos Gerila, te rog frumos mingea sa fie cu trei manere, ca cu doua mi-e cam greu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ion este în staţiune la tratament şi află că dacă mai plăteşte trei sute, poate să-şi prelungească şederea.

    Trimite rapid o telegramă soţiei:

    „Trimite-mi trei sute de lei să o mai prelungesc…”.



    A doua zi, sosesc banii cu mandat telegrafic şi următoarea notă din partea Mariei:

    „Vezi că ţi-am trimis patru milioane să îţi aranjezi şi grosimea!”

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce te invata nevasta?
    Nevasta te invata despre fericire:-sa te duci la ma-ta! Sigur se bucura sa te vada.
    Nevasta te invata despre nudism:- plec de aici si te las in curul gol.
    Nevasta te invata despre nulitate: -tu fara mine esti un nimeni.
    Nevasta te invata despre procreere: -eu te-am facut barbat.
    Nevasta te invata despre mobilitate: ce-ti fug ochii dupa fundu lu’ aia?!
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  15. găbiță, te rog să-mi trimiți și mie o invitație pentru blog pe

    razvanbanciu8@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  16. Toată săptămâna m-am antrenat sub pătură între corturile dintre Năvodari, Costineşti şi Vama Veche, iar acum văd că vinerea e incertă. Dăm cu zăpadă la porţi sau aruncăm pucul pe gheaţă ?

    RăspundețiȘtergere
  17. Ca să arătăm fiecare cum ne stă în fire. A !

    RăspundețiȘtergere
  18. ATENȚIE. aflu de la gabi3 că în agronomie baloanele sunt la pământ și că varianta de vineri ar fi tot cortul din giulești, de sub podul grant. îi rog pe cei care citesc postarea să își anunțe disponibilitatea (sau non-disponibilitatea)cât mai repede, ca să se vadă dacă se stabilește cvorumul, asta pentru că presupun că o mare parte din domnii care au jucat vineri nu vor mai onora masa.
    sunt persoane despre care se știe că nu citesc blogul, sau intră mai rar,așa că până vineri dimineață e timp ca prietenii lor să-i contacteze. pe paul îl sun eu.

    RăspundețiȘtergere
  19. Motane, ţi-am trimis invitaţie pe adresa nouă, dar să ştii că merge şi cu aia veche, Robert a reuşit să se logheze.

    Succes vineri, eu plec la Sibiu. Indicaţie pentru accesul la teren: cum veniţi pe Griviţei, treceţi de breteaua care urcă pe Grant spre Arc şi faceţi pe prima la dreapta. Parcarea e în câţiva metri, chiar sub pod (dacă n-or fi umplut ăştia locul cu zăpadă). Pentru pedeştri, exact acolo, la pod, e staţie de tramvai, dar nu ştiu care şi de unde trebuie luat (posibil de la gară).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu vin (spun asata azi) pe traseul parlament-crangasi/basarab sau alta varianta,daca se mai ivesc doritori(max 3).

      Ștergere
  20. Gabita, nu inteleg, de pe Grivitei breteaua spre arc nu exista(nu urca pe pod); daca vii dinspre Chibrit , e o bretea care duce-n Giulesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze, eram obişnuit cu Griviţa, că pe acolo vin eu în Agronomie, de fapt e vorba de Giuleşti, cum vii dinspre Orhideea înspre stadion.

      Ștergere
  21. Adresa exacta, denumirea locatiei, puncte de reper (stadion, complex, alimentara, restaurant).

    RăspundețiȘtergere
  22. sunt băieți carora le place mult locul actual în care jucăm, așa că am vorbit cu ionuț. mi-a spus că se lucrează la baloane, iar mâine, în jurul orei 11, o să aflăm exact dacă avem loc. cum am o știre clară, o să postez pe blog, ca variantă de rezervă rămâne cortul, vedem atunci. timp e, mușterii să fie.am vorbit și cu tavi, a zis c-o să dea el o schemă pentru șoferi.

    RăspundețiȘtergere
  23. gabi3 zice că vine și el, foarte posibil cu doi băieți. cu pileala, ar fi bine să existe la purtător, că n-o să facă neluțu cinste de fiecare dată.

    ps. luci, vorbește cu doamna și stai prin zonă.

    RăspundețiȘtergere
  24. In primul rand apreciez gestul lui Robert de a scrie cronica (restanta-sic). Si asta pentru ca, dupa meci, nici macar in gluma nu am discutat cu el pe aceasta tema. Gabita tocmai isi facuse cu brio datoria de a scrie. Inteligent, talentat, cu simtul masurii si al bunului simt. Acesta este Robert! In plus mi-a facut si un cadou, o besica competitiva. Cum sa nu-l laud!

    RăspundețiȘtergere
  25. Scheme pentru destinatia-CORT (ca si cand am merge cu autoturismul personal):
    1. Venind dinspre Crangasi - se trece pe podul Grant de calea Giulesti, apoi se merge pe bretea/coborare la dreapta, apoi pe calea Giulesti-dreapta si imediat iar dreapta, inainte de a trece pe sub pod.
    2. Venind pe Turda - se trece pe pod calea Giulesti, se face dreapta pe bretea-coborare, pe calea Giulesti-dreapta, se trece pe sub pod dupa care trebuie virat cu atentie stanga tot pe Calea Giulesti (180grade), peste liniile de tramvai in dreptul rampei care urca/coboara spre pod, apoi imediat dreapta, inainte de a trece din nou pe sub pod .
    3.Venind pe Calea Giulesti dinspre Pasajul Basarab - se trece de rampa urcare/coborare pod Grant si apoi imediat dreapta, inainte de a trece pe sub pod.
    E clar? S-a inteles? Eiii .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tavi te ... dar eşti sigur că astea sunt repere clare ? Adresă, denumire exactă, coteşte, sporeşte, bo..., vino pe Victoria Soc., las-o să râdă , fă-o la dreapta, apoi ia-o în ... (nu tu ), treci de zâpadă şi fă-o lată, iată că este şi mai fadă,eu nu vin dar dau acatiste pt., bat câmpii, voi nu. Dinspre istorie spre actualitate drumul e larg, dar în ultimii 70 ani totuşi el este cunoscut. Adresâ, puncte de reper, be your self. Dacă vin cu elicopterul ( nu Smurd ci FBI sau cum mă vezi aşa mă ai) unde parchez, pardon mă aşez , vis-a- vis de o adresă exacta, fete în alb sau fără, calea ferată e liberă, zăpada este luată în aspersoare, interfoane, sau doar în borduri supraponderale. Ică se zbate, munţii noştri şi noi la fel,nu căutăm drumul defel, dar încercăm să vedem unde vom ajunge, azi sau mâine, depinde de ceasul fiecăruia, .utem o minge sau doar o prelingem, precum calea ferată, autostrăzile şi parcările despuiate (exact invers) în beautitudinea fantasmagorică a minunăţiei creative dată numai nouă celor impo (pardon) neputincioşi în faţa realităţii, dar carditori fără pereche, luptători neozeelandezi, cu Bronson sau Gaby în echipă, ne putem, sau încercăm, să ne credem iar tineri, dar căldura din casă sau extravaganţa din Miami Beach, este adeseori înşelătoare, dacă nu vom încerca, drumul până vom reuşi, posibil infinit,este... venind dinspre... şi dacă eu vin dinspre neant, sau poate că nu mai vin deloc, sau poate...Don t be worry, be happy ! Fotbal .ula la la la ! Găbiţă e spre Sibiu şi noi ori unde ne-am afla !

      Ștergere
  26. In opinia mea, locatia de mai sus trebuie pastrata doar cand apare cate o "defectiune" in Agronomie. Asta pentru ca terenul de la Cort e disponibil si nu dispare, pe cand in Agronomie daca intrerupem legatura cu patronatul . . . s-a cam terminat povestea pe acolo. Si e pacat , sunt destule avantaje acolo, veti vedea.

    RăspundețiȘtergere
  27. Capitane, in ce ma priveste, chiar daca ai dreptate in cele scrise de tine, nu mai piede vremea cu mucles. Nu e de nasul nostru! Asta stie, asta o sa faca mereu!

    RăspundețiȘtergere
  28. Pentru terenul din Giulesti ,treb sa fim minim 12.Asa ca treb sa stim cine vine.

    RăspundețiȘtergere
  29. Tu, căile ferate afgane, ...ică şi fiecare în firea noastră. Hai prietene să o spargem ! Am uitat, ceva căldură în cort estem, sau muy buenos ?

    RăspundețiȘtergere
  30. Bogdane, ce fumezi, că vreau şi eu?! Doar eu mai eram treaz la orele alea, ceea nu se poate spune despre tine! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rothmans, două pachete. Sper că nu te roade concurenţa neloială a Serbărilor Zăpezii. Sper că nu l-am speriat, sau chiar supărat pe Tavi GPS. Sunt doar mici şi nevinovate sondaje de opinie în rândul editurilor autorizate. Ed. Crazy Hourse a închis exact la ora aia.

      Ștergere
  31. crângași, ORA 15.20., gabi3 vine cu doi băieți. luci, bogdan și vasea, deșteptarea, tavi, poate apari și tu la timp.

    RăspundețiȘtergere
  32. Răspunsuri
    1. cu vin?!? (ar vrea unii). apar tenismanu mihăiță și bețișor, pe care am înțeles că paulică ar vrea să-l țină de mână. sileeeeeeeeeeee!!!!

      Ștergere
  33. Daca era dupa mine , nici nu ma deranjam; nevasta-mea a insistat, ca " sa nu lipsesc, ca a citit ea undeva ca pregatirea de iarna e f. importanta" , bla, bla.
    La ce febra musculoasa am, de la zapada, nici nu ma pot misca, dar o sa apar si eu pe-acolo, daca nimeresc.

    RăspundețiȘtergere
  34. eu vin cu bere(nu beau, ca nu le amestec).

    RăspundețiȘtergere