sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Alo, Piața Matache?

Dat fiind că stadionul-mamă Nou Camp se află încă în renovare, reprezentația de vineri a avut loc tot pe Santiago Bernabeu de Giulești, cu aportul unui număr sporit de combatanți, mulți dintre ei dornici să-și facă debutul în noul sezon. Multă lume bună, dar și ceva absențe, Gaby, cu probleme de motorizare, și Bogdănel, despre care au circulat versiuni diferite: ba că n-ar fi reușit să se extragă de sub masă, ba că și-ar fi pierdut punga fermecată sau încă își mai exersează cotiera cea nouă, sau, cel mai probabil, dă meditații la limbi unor studente orfeline din Moldova. Necazul unuia, bucuria altuia, pentru că așa a prins și Marinică, rezerva lui Siliboa, un loc de titular, deși gurile rele spun că mai bine stătea acasă și repeta la aritmetică tabla împărțirii fără rest la client.
 A fost o idee excelentă să devansăm ora de întâlnire cu jumătate de oră, dar chiar și așa două fetițe mai timide (din delicatețe, n-o să le dăm decât inițialele, P. și T.) n-au reușit să treacă la dezabieuri până la ora oficială a partidei. Alegerile, ca de obicei, fac mai mult decât meciul în sine, ceea ce s-a întâmplat și ieri. Normal era ca Eli să aleagă cu Gabi3, mai ales că ei îi știau și pe cei trei băieți cu care veniseră. Speriat însă că s-ar putea să nu joace și mirosind că-i rost de-o șmenozeală, pe fir se bagă Mitică și-l buzunărește, chiar dacă-i mai lasă ceva bancnote mari, pe junele Eli. Deci:
Martorii lui Mitică: Neluțu - Tavi, Răzvan, Stelică - Mitică, MihaiT, Lupu, Adi - Silică
Eli și ai săi: Lucică - Bebică, Paulică, Bețișor - Eli, Gabi3, Sică - Marinuș, Bulan
Partida a fost foarte disputată, cu încrâncenare și chiuituri de-o parte și de alta. Neluțu ne-a ținut în joc cu câteva robinsonade în stil propriu, despre Tavi Mihai urma să afirme că e piesă, Stelică, as usual, a făcut risipă de efort, Mitică se pare c-a fost în aceea perioadă mai delicată a lunii, dar și-așa a dat un gol cu capul, plus că meritele lui cele mai mari nu sunt neapărat pe teren, așa că, imediat după meci, îl iertăm de fiecare dată. Dincolo, Ciulică rămâne același băiat fin care nu se apleacă nici pentru o hârtie de cinci sute, dar compensează prin plasament și priză la balon. Apărarea s-a luptat cât a putut, iar cei din atac au avut în față zidul numit Mihai. Eli ne-a servit cu două bastârci de la mare distanță, dar a avut și mare ghinion, cu două bare interioare date din terenul lui, așa că scorul de 6-5 pentru martori e pe undeva unul meritat, chiar dacă adversarii n-au fost chiar încântați că ne-am ridicat de la masă la ora 5.30 fix. Supărarea mare, mai ales a bravului Neluțu, rămâne însă golul încasat de la Bulan, deși unii spun c-ar fi vorba de un cadou, să aibă și băiatul cu ce se lăuda acasă, la  mama-soacră.
Acuma, fiecare rămâne cu propriile sale amintiri. Pentru subsemnatul, un gol de mare antologie, bastârcă de la 70 de metri (sau poate, doar 68), din cros, de pe stânga, mingea mușcă gazonul, pân' să culeagă Ciuli garofița, micșuneaua era în poartă, da' nu s-a supărat, c-a auzit el că-i bine să iei de la prieteni. Pe partea ailaltă, am inaugurat și sezonul de șorțulețe, de data aceasta la primire, când m-am apropiat de Eli, pe la mijlocul terenului, să văd dacă mă servește. M-a servit.
De bucurie, nucleul dur al Martorilor (Neluțu, Mihăiță, Stelică, subsemnatul) s-a hotărât să sărbătorească victoria într-o bibliotecă din apropiere, racolându-l din mers și pe Mitică, expertul nostru la dat pagina. S-a lipit de noi și Marinuș, mai ales când a auzit că Mihăiță sponsorizează sută la sută romanul de dragoste (vinul la carafă) ceea ce băiatul, spre marea sa cinste, a și făcut. Din păcate, m-am gândit să citesc ceva mai ușor, la halbă și m-am sponsorizat singur, chiar dacă am prins oferta casei 1+1 mocca, de care am profitat de două ori. Lectura a fost foarte plăcută și țin minte că pe unii cititori i-am lăsat la treabă, doar nu te poți opune cu setea lor de cunoaștere, chiar dacă vreo câteva voci plângeau după filologul-șef, plecat  la târgul de carte de la Sibiu.

                      

                                                          *   *   *   *   *


Dacă tot s-a încheiat 2016, spun c-ar fi păcat să trecem așa de ușor peste el, fără să strigăm măcar catalogul. Așadar, anul trecut au avut loc 53 de sesiuni de vineri, la care au participat un număr de 32 de apt-combatanți. Cum era și de așteptat, dictonul "primii în sport, primii la învățătură" conferențiarii Mitică și Marinuș conduc cu câte 51 de prezențe. Îi urmează, la categoria studenților de nădejde, Bebe și Stelică, cu 50 de vineri la activ, Răzvan, cu 49, Bogdănel, cu 47, Gaby, 46, Tavi și Bețișor cu câte 43, Neluțu (tras în jos de domnișoare și pescuit) cu 40 fix.Cât de cât merituoși, deși se aștepta mai mult de la ei, sunt Paulică, cu 33 de săptămâni bifate, și Siliboa, cu 32. De aici încolo urmează grupul studenților mai ocazionali(!), condus de Gabi3, cu 25 de bucăți, Eli, 23, Găbiță și Tudorică, cu 16, dom profesor Luci (cu scutire de buba, pe primele nouă luni) cu 13, Biciclistul cu 11, Mihăiță și Virgil cu câte 10. Lista se încheie cu ocazionali gen Andrei, Jimmy indianul, Chinezul, sau vechi combatanți precum Nicu, Eugen sau Andrei al lui Paulică, fiecare cu câte o prezență. La categoria tinere speranțe încearcă să promită junele Matei, venit de trei ori, dar părerea noastră este că fiii nu seamănă taților, așa că probabil băiatul va alege fetele și școala, spre deosebire de senior, care a optat deja pentru sport și lectură, chit că gurile rele spun că citește de multe ori cam amestecat.
Un alt capitol important este prezența per partidă, care se situează la 13,35 jucători/meci. Interesantă este și distribuția, care respectă (atât cât o permite numărul totuși mic pentru o statistică) curba lui Gauss. De 11 ori au fost 13 combatanți, de 8 ori câte 12, de 6 ori câte 14. Sub medie se situează 1 caz cu 7 băieți fugiți de acasă, 2 cu 9. 4 cu 10 și 4 cu 11. Aglomerația cea mai mare a fost  odată, 19 inși, de 3 ori câte 18, de 2 ori 17, de 4 ori 16 și de 7 ori 15, așa că domnii ce vin la teren pe la trei și se așează la șezătoare se pot echipa de luptă liniștiți, istoria ne arată că vor sosi și alții, suficienți încât să iasă de fiecare dată de-un cvorum.


68 de comentarii:

  1. Alo,Piata Matache?
    Da, domnul Motan
    Catarat pe burlan...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aşa Răzvănele, să mai râdem şi noi un pic. În privinţa mea ai ghicit, am găsit mult mai repede adresa superbelor moldo decât pe cea a cortului spaniol. Sper să-mi motiveze d-na dirigintă absenţa. Dacă nu, am cam belit-o. Peste Prut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se vede cum continua prostul obicei in a se lauda un ageamiu pe altul. Daca si Tavi e piesa, poate D-ale carnavalului sau Domnul Goe, Motanu e Sharon Stone si Mitica Einstein!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa inteleg ca Mihai este ageamiu? Bolovane.

      Ștergere
  4. Motane, despre ce meci ai scris acolo .Mihai, imi spune ca am facut un meci bun ,pe global asta fara misto, dau un gol si sunt coautor la alte 2 goluri si tu ce scrii.Sau nu ai vazut din careul tau .Am prins un sut frumos ,in bara transversala de acolo a ricosat perfect pe capul baiatului cu fis negru precum lui VASEA , si a iesit gol.La ultimul gol marcat de noi ,am recuperat o minge la jumate si am dat o pasa filtranta vorba lui GABITA , unuia din baieti care a ramas singur cu portaru si a marcat . Cei 2 baieti care au jucat la noi stiau, dar tineau de minge cam mult stii ca asta a spus SI MIHAI, pasau intre ei .Stii ca in timpul meciului ,am o avut odiscutie cu ei sa ne paseze si noua si sa dea drumul mai repede la pas. Eu am reusit citeva combinatii cu MIHAI frumoase incheiate cu suturi la poarta .Ca joc era greu in fata acolo ca am fost prea multi .Spre sfarsit terenul devenise un pic alunecos si era mai greu de controlat mingea,STII de mingiile pierdute pe linia de aut .Ii dedic aceasta victorie lui GABITA, si cred ca daca am schimbat psihologul,antrenorul in citeva luni sa progresez .Nu am scris sa ma laud dar nici asa.......comentarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miticuta tata,la pasa ta filtranta eu eram pe traiectorie si vazand ca baiatul era mai bine pozitionat i-am lasat mingea si el a marcat,multumindu-mi.

      Ștergere
  5. Remarc:
    1.incolonarea la comanda lu`domn Mitica "incetati ostilitatile"... la operatiunea "lipsa hartie igenica" (meciul s-a terminat cu zece minute mai devreme);
    2.marcarea terenului cu diferite ambalaje ...noroc cu Nelu si Vasea;
    3.felicitari Razvan!!!
    Doru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. era lumea obosită...
      2. și eu am strâns de pe jos o cutie de heineken. credd că-i interzic lui luci (și lui neluțu) să mai aducă de băut la milogi
      3. mulțumesc,deși nu cunosc motivul. oricum, m-am jucat suficient de-a sergio ramos cu împinsul adversarului, era să ne coste.

      Ștergere
  6. Deci ați fi fost destui și fără băieții noi. Dacă Mitică zice că a jucat cu Mihai și cu doi băieți care știau, dar țineau de minge (asta se poate spune și despre Ely), înseamnă că are dreptate Motanu că i-a ”buzunărit” la alegeri.
    Eu mi-am prelungit sejurul de nevoie, mi s-a bulit mașina și trebui să stau și luni s-o dreg, pe o poală de bani. Eram mult mai câștigat dacă veneam la fotbal...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. băieții aduși de gabi3 nu rau răi, să zicem pe undeva la nivelul lui văru'lui cătălin, un pic mai lenți și ceva mai tehnici. pe mihăiță îl stimulează să joace contra lui eli, a strâns tot timpul la el, dar am avut și noroc. protejatul tău pricepe mai lent că pe eli nu trebuie să-l lași să tragă, ORIUNDE ar fi pe teren, așa că ne-a omorât cu două ghiulele, bașca un șut care părea că se duce mult afară și a lovit bara, la interior!
      mitică, nu le mai pune la suflet. în afară de luci și vasea, care oricum sunt personaje de desene animate, cam toți restul suntem mai simpatici în afara jocului decât pe teren.

      Ștergere
  7. I-auzi Luci,daca i-aduci de baut lui Motanu,el ne face personaje de desene animate;daca "inegalabilul"Popica m-a facut Donald ratoiul, tu cine preferi sa fii?

    RăspundețiȘtergere
  8. I-auzi Luci,daca i-aduci de baut lui Motanu,el ne face personaje de desene animate;daca "inegalabilul"Popica m-a facut Donald ratoiul, tu cine preferi sa fii?

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca tot e la moda sa-ti descrii propriile reusite,eu de ce n-as face'o? La varsta mea aproape matusalemica am incheiat anul cu un gol fabulos,dupa unii chiar ar fi fost golul sezonului...Contrar unor pareri,chiar asa am gandit faza,totul depinzand de acuratetea executiei; l-am vazut pe prietenul meu dom'profesor Bete cam iesit din poarta ca sa-mi pareze o eventuala si foarte probabila centrare si cu toate ca ma aflam in lateral dreapta la circa 30-50 cm de linia de fund am riscat si am lovit mingea perfect cu bombeul bocancului putin spre exterior si balonul buclucas s-a dus in vinclul opus.

    RăspundețiȘtergere
  10. La primul meu meci in noul an in cort am reusit sa marchez din nou,dar nu cu bulan(vezi Motanu)ci cu o lovitura perfecta cu capul,mingea deranjand paianjenul din vinclul scurt.E adevarat ca aproape imbatabilul Nelu a atins putin mingea in incercarea de a o degaja,dar n-a facut decat sa mi-o puna perfect pe frunte;asta a fost.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu cred ca aveti voi atata cultura generala, nici macar la desene animate, dar Luci ar fi ujn Bluto perfect, iar Mitica un Popeye marinarul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Popica, te rog in mod public sa nu ma mai imbrancesti,impingi bruschezi, mai ales din spate, deoarece am avut niste probleme si n-as vrea sa mai cad cine stie cum si sa mai patesc ceva.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mitica, daca pentru tine Gabita ar fi mami si Mihai tati, pe cine iubesti tu mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  14. Oare citi s-or fi sculat pentru domnisoara Halep?

    RăspundețiȘtergere
  15. PENTRU BOGDAN
    Noile confesiuni ale unui asasin economic
    John Perkins Produs publicat in 2016 de Litera
    Data aparitiei: Octombrie 2016
    Tip coperta: Brosata
    Numar pagini: 464

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, daca o acostezi inaintea mea, ia-o si pe sor-sa. Iti dau banii.

      Ștergere
  16. Pentru asasin: noile scufundatiuni ale unui Bogdan economic.
    Restul datelor sunt aceleasi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord,dar numai cu participatiunea extraordinara a lui L. Perkings.

      Ștergere
  17. Raspuns la intrebare pe mata,sorta etc,etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trecem peste gramatica de santierist navetist si ne dam si noi cu parerea: pe Gabita, pentru ca-l lasa sa-i plimbe cainele.

      Ștergere
  18. motanu către puradel ronaldo16 ian. 2017, 17:24:00

    cocalare, ce făcurăți, bre? bine c-ai dat tu gol, să te lauzi la nepoți.

    ps: știți bine că mitică e protejatul meu în afara terenului, așa că lăsați băiatu în pace. oricum, și eu aș zice că ține mai mult la mami.

    RăspundețiȘtergere
  19. Steaua e numai una17 ian. 2017, 09:36:00

    Am si eu doi lei si as vrea sa cumpar trei jucatori de la Dinamo. Aveti sa-mi dati rest?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vreti sa mai puneti doi lei si sa luati toata echipa?

      Ștergere
  20. Atâtea nume de nume, comentarii de comentarii, dar niciunul nu precizează adresa sau denumirea locaţiei cortuale. Mi-am adus aminte de zilele când căutam o adresă precisă, în sute de cazuri, intram în magazine, cofetării, restaurante, etc şi întrebam personalul la vedere ce nr. al străzii x este acolo. Răspunsul în 98% din cazuri era : "nu ştiu". Cea mai tare a fost în Militari. Întreb, din maşină, un grup ce sporovăia în faţa unei scări de bloc, dacă ştiu unde este str. Fabricii nr. 1. Răspunsul evident, nu.
    Peste 5 minute trec iar pe acolo, grupul nu mai era, iar pe geamul scării de bloc scria mare cu vopsea albă : str. Fabricii nr. 1, sc. A.
    Aşa încât am declanşat motoarele speciale pt. curăţarea de urgenţă a zăpezii şi ancorarea corespunzătoare a baloanelor, cutiilor, sticlelor şi balonaşelor din complexul Agronomie.

    RăspundețiȘtergere
  21. Bankkk:
    La un concurs de parasutism, intr-o unitate militara, Bula trebuia sa faca saltul cu parasuta, la aterizare sa ia bicicleta, sa faca o cursa de 40 km si apoi un cros de 15 km.

    Se urca Bula in avion, ajunge in zona de parasutare, sare si trage de comanda, dar parasuta nu se deschide. Mai trage o data... nimic... trage comanda de la parasuta de siguranta... tot nimic... mai trage o data... nimic... Dupa care, disperat, zice:

    - Parca vad ca si bicicleta e stricata...

    RăspundețiȘtergere
  22. Elev ghita, ce tema ai avut ieri la algebra?
    Am avut de rezolvat un binom.
    Si pentru maine?
    Maine avem de rezolvat un trinom.
    Stai jos, ai zece (ani cu executare).

    RăspundețiȘtergere
  23. Mitica, unde se joaca vineri?

    RăspundețiȘtergere
  24. Unde se joaca Mitica, vineri?

    RăspundețiȘtergere
  25. întrebare din fotbal, la care dan cocoru a găsit răspunsul, să-l vedem și pe găbiță.
    cine a jucat la o echipă câștigătoare de CL și a antrenat o echipă câștigătoare de CL, a marcat peste 200 de goluri în carieră (club+națională)?

    RăspundețiȘtergere
  26. Popică sanchi Bg19 ian. 2017, 01:16:00

    Crazy Horse. Pisicile sunt mute. Adresele şi denumirile also, trăiască eterna şi fascinanta densitate a mâniei.

    RăspundețiȘtergere
  27. Vineri jucam in Giulesti de la ora 16 .In Agronomie,nu e loc 3 baloane sunt la pamint

    RăspundețiȘtergere
  28. Demostene Botez19 ian. 2017, 12:04:00

    Bogdane, ma dezamagesti. A nimerit Mitica in Giulesti si tu te invarti ca oul in caldare.

    RăspundețiȘtergere
  29. Steaua e numai una19 ian. 2017, 12:15:00

    Pentru dinamovisti, talpanisti si alte lighioane:
    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/interviu-exclusiv-fostul-comandant-al-csa-laurentiu-rosu-spune-ca-patronul-fcsb-detine-marca-steaua-talpan-bate-campii-palmaresul-e-la-becali-499600.html

    RăspundețiȘtergere
  30. La 15.45 sa fiti la teren.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lumea e cam rușinoasă, frați petrăuș dorm, marean n-are net în parc, om vedea noi.

      s-ar putea să apară din nou mihai tenismanul, moment în care se pot îndeplini condițiile din fabula cu iepurașul, lupul și cu leul, adică mitică, eli și găbiță, contra ursului mihai, că tot se izmenea căpitanul la cârciumă că-l face pe nea hănescu, dacă joacă cu cei doi. nu știu dacă i-a întrebat și pe ei, dacă-l iau sau îl lasă la dușmani?!?

      Ștergere
  31. ronald koeman, răspuns corect. câștigător de CL cu barcelona, a jucat la ajax, psv și feyenord, la ultimele trei a și antrenat, bașca benfica și valencia. goluri 193+14, cel mai bun marcator din spania dintre fundași, cu 67 de bucăți, dintre care 26 din lovitură liberă, record egalat deunăzi de messi.

    mare jucător.

    RăspundețiȘtergere
  32. Locul mai apropiat şi ora mai târzie mă avantajează. Nu e 100%, dar sunt şanse bune.

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu contați pe prezenta mea.

    RăspundețiȘtergere
  34. nu merge sa scriu de pe comp.
    confirm, dar nu pot sa stau dupa.
    o sa imi aduc 2 beri la teren, nu va atingeti de ele! :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Aveti grija sa existe si o alta minge decat cea din portbagajul bolidului meu. Pentru siguranta. Nu sunt sigur pe program. Fac tot posibilul sa vin.

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu particip;am probleme cu respiratia.Oameni mai putini, spatii mai mari,joc aerisit, combinatii mai multe etc.
    Oricum,azi ma INVESTESC...

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu se lauda nimeni pe aici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una22 ian. 2017, 19:23:00

      L-am luat si pe Budescu desi era gata-gata sa se duca la Dinamo. Se oftica cumva ciinii?

      Ștergere
    2. Minciuna, ca de obicei!

      Ștergere
  38. Facem mâine (23) sau poimâine o etapă intermediară ?

    RăspundețiȘtergere
  39. Ghiciti ce 'revolutionar' de al nostru am vazut ieri la miting?

    RăspundețiȘtergere
  40. Completari Regulament:
    1. reunirea Lotului la 14.45;
    2. desfasurarea meciului 15 - 17 (nu cunosc contractul, s-ar putea sa gresesc);
    3. abandonarea "competitiei" se sanctioneaza financiar, 20 lei+taxa de joc;
    4. distanta (zidul) fata de minge la diferite lovituri 3 pasi;
    5. cererea unui jucator, (out, fault..) se onoreza;
    6. nu se injura pe teren, nu se aduc jigniri combatantilor sanctiune 20 lei+taxa de joc lei;
    7. portarul nu poate prinde cu mana mingea de la un coechipier;
    8. hentul intentionat se pedepseste cu 5 min.eliminare;
    9. cine da mingea intentionat peste gard, nevricale,este eliminat 5 min.;
    10. portarul are dreptul sa joace mingea si sa o degajeze cu mana in/din perimetrul delimitat (careul);
    11. banii din sanctiuni vor avea ca destinatie echipament sportiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord, cu conditia sa stranga banii Mitica. Numai in el am incredere.

      Ștergere
  41. Baiatul de mai sus probabil ca era comandant de pionieri la utecisti si statea cu gura pe colegi sa-si faca planul la borcane. Cu logica, mai greu, ia gandeste-te, flacau, ca unul, sa-i zicem Motanu, in loc sa plece de pe teren si sa-ti dea tie banii, face un hent si se cara fara un leu. Nota cinci, mai exerseaza.

    RăspundețiȘtergere
  42. Mitica, unde se joaca miine?

    RăspundețiȘtergere
  43. Miine jucam acasa in AGRONOMIE,am vorbit.Motane,sper ca ELI sa aiba treaba.Venti LA TIMP.

    RăspundețiȘtergere
  44. Ce ţi-a făcut bre Eli ? Ora 15,30 ?

    RăspundețiȘtergere
  45. Sunt un adept necondiționat al
    statutului si un fost militant pt.aplicarea lui. La vremea res-
    pectiva am abandonat ideia deoarece nu am avut susținător decat pe Betze, care cred ca e in
    spatele anonimatului. Oponentii nu pot fi decat cei care nu sunt
    pusi să accepte ordinea si disciplina elementare. Oare să se
    se fi schimbat asa mult optica?

    RăspundețiȘtergere
  46. ...nu sunt DISPUSI să... in loc de ...puși..

    RăspundețiȘtergere
  47. La 15,30 ar fi bine sa începem.

    RăspundețiȘtergere
  48. Baiat de asfalt27 ian. 2017, 08:09:00

    Asa cum a spus Mitica, azi fiecare joaca acasa.El in Drumul Taberei, noi ceilalti unde avem domiciliu.Eu joc pe Calea Victoriei, doar Motanu in agronomie cu suratele lui Joiana,Baltata, etc.Cronica etapei o scrie Bebe din Fundul Moldovei.

    RăspundețiȘtergere