sâmbătă, 17 septembrie 2016

Motanu Alibec

ciocolată, bere, chec...

De unde se vede că e suficientă o clipă de genialitate pentru a urni un meci, ceea ce este pe undeva nedrept pentru cei ce muncesc din greu pe toată durata partidei, doar ca să apară un neavenit și să le ia caimacul. Ceea ce a fost cazul și vineri. Motanu, până atunci incolor, insipid și parțial inodor, aleagă după un balon respins de echipa adversă spre tușă. Aceeași idee îi încolțește și lui Bețișor, portarul de la adverși, doar că cu o clipă prea târziu. Deși cu spatele la poartă, Motanu cel viclean îl culcă din fentă și se îndreaptă spre gol. În calea sa însă apare  inopinat Bogdan, care își lăsase o bere la cald, lângă bară și acum i se făcuse sete. Nu-i nimic, o torpilă din unghi îl rașchetează pe Punguță și astfel se deschide scorul.
C-avea să fie 3-0, 3-1 sau altceva în mintea lui Marinuș  contează mai puțin. important e că aproape nesperat s-a reușit să se obțină cvorumul, în condițiile în care patru dintre gladiatorii de vinerea trecută au spus pas. Mihăiță ne va mai vizita probabil de Crăciun, Eli nu se știe, Silică (se pare că și Paulică!!!) e pe punctul a fi dat afară din lotul lărgit, Octavian Emil Ghițulescu a servit patria la birou. Întăriri sigure ar fi fost doar Bețișor și Neluțu, așa că ne-am bucurat cu toții, când am numărat până la 11.
De data aceasta, Mitică a fost viclean, negociind cu folos la alcătuirea echipelor, mai ales în privința clauzei de om în plus returnabil.
Miticii : Neluțu, Stelică, Motanu, Gabi, Mitică
Bicicliștii : Cristi N.Bunu, Bogdănel, Bebică, Bețișor, Tudorică, Marinuș
Meciul, disputat pe o căldură atipică, a fost disputat, mai ales verbal, dar de o mai slabă calitate, cam a treia, de vacă. Cu doi portari excelenți, Bețișor și Neluțu, ocaziile au fost mai mult decât rare. Bicicliștii au presat, au luat golul menționat mai sus, au vociferat, mai ales când au trebuit să cotizeze cu omul în plus înapoi, s-au certat între ei, dar asta face parte din farmecul jocului. Gabi i-a mai taxat, din penalti, după un henț recunoscut, foarte sportiv, de Bețișor, moment din care rezultatul era în afara oricărui dubiu și lumea serioasă se gândea deja la bere. Ceea ce, pentru mulți dintre practicanți, este și partea cea mai importantă...

35 de comentarii:

  1. Motane, felicitari, se vede ca-ti prieste absenta mea.
    Interesante alegeri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce echipă şi-a tras Mitică, pe cine a păcălit la alegeri?
    Văd că Motanu i-a "diminutivat" pe adversari, probabil pentru că au fost drăguţi şi n-au dat niciun gol! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ati zis ca sunt nebun. Dupa convocarea lui Eli pe banii prosti-lor data trecuta acum Mitica si-a tras echipa competi-tiva lasand din-colo niste staruri cu care nu puteam lega doua pase, preocuparea lor fiind sa caute adversarul caruia sa-i dea pase cat mai utile. I-am spus lui Mitica ca echipa
    noastra e de rasul curcilor dar el s-a prevalat de faptul ca suntem cu unul in plus si a reusit sa ma imbarlige. Razvan care de obicei obiecta acum a acceptat, ca-i convenea, si a
    uitat ca a zis ca nu mai joaca cu Mitica. Nu-l condamn ca nm stiu nici eu cum as fi procedat in locul lui. Vreau sa-i spun
    lui Mitica ca o echipa de 5 fotbalisti buni bate fara pro-bleme o alta echipa de 6 fotbalisti vaai mama lor. Fapt care s-a si intamplat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Biciclisti au fost Tudor si Cristi, presupun. Daca era si Nicu, probabil Miticii ar fi jucat cu triciclistii. Daca si Marean ar mai fi aparut cu al sau bolid pe doua roti, ca ala pe 4 se odihneste de vreo 3 ani, cum s-ar fi numit echipa? Intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Treaba e ca Ramona se marita si vinerea viitoare si, noi, colegii ei, trebuie sa fim prezenti la cununia civila programata la ora 14 la Casa de Casatorii, sector 2. Timpii sunt . . . . la mustata. Vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era un refrem în perioada flower-power...
      Se mărită Ramona mea, nu ştiu, Doamne, ce-i cu ea!

      Ștergere
    2. Eheei, ce perioada si ce muzica ! Am avut si noi cateva reprize de preincalzire cu material preluat de atunci. Sunt convins ca Ramona noastra stie ce face. Acum sunt alte timpuri! Sa-i fie cu noroc!

      Ștergere
  6. Titlul cronicii e misto! Suna mult mai bine decat ”astralul Alibec”,

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu de ce il umflati atat pe Mitica, la altceva decat sa faca echipele, sa aduca portile si sa stranga bani de-o bere nu prea mai e bun. Gabi se crede intelectual, Stelica se crede fotbalist si Motanu se crede sanatos, dar nici unul nu este. Dincoace, cu putina concentrare si fara o baba pisaloaga, care a turuit intr-una, se putea realiza mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  8. Scorul a fost 3-0,ultimul gol la inscris Gaby, dupa o combinatie cu Mitica.Din cronica nu rezulta dominarea neta din prima repriza in care Biciclistii au avut un om in plus.Meciul s-a jucat pe o caldura aproape insuportabila si mai uitativa si la varsta combatantilor.In afara de Bebe, ceilalti 5 "bicilisti"sunt mult mai tineri decat adversarii lor.Dar bicilistii s-au certat tot meciul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bai iresponsabilule veziti de ale tale si asumati numele care il ai si il faci de rusine. Veziti de treaba ta si lasa-i pe altii
    in pace. CREZI CA DACA II DENIGREZI PE ALTII te pui pe tine in valoare. Din pacate e o problema MALADIVA. Uita ca mai cunoscut. E mai bine pentru amandoi. Ti-am dat o sansa ti-ai
    batut joc de ea, sa-ti fie de bine. Mi-ai demonstrat iar ca
    esti incorigibil, din pacate nimeni nu se poate ridica peste educatia sa. Intelege ca diferentele dintre noi is insurmontabile, generand incompatibilitate insurmontabila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnul de mai sus a servit gramatica la seral, coleg de banca cu domnul Mitica. Tovarasul Luci era cu un an mai mare, dar l-au prins din urma.

      Ștergere
  10. wcsb-ul pacaleste fotbalul, nu-i de mirare ca au ajuns sa-i bata niste turci anonimi. Stelemisti, ceva de spus, ca nu va aud?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai selfie, nu va mai cacati pe dvs., ca-i pacat de pantaloni(dac-aveti). Baga una mai de valoare si-mi scot palaria;realitatea e ca si FCSB se scalda in acelasi rahat caldut si mirositor al campionatului nostru si ca ceilalti se chinuie sa se tarasca cat mai aproape de ea. Restul e vrajeala( unde e strategia pe termen lung, unde sunt investitiile?, bla, bla, bla, bla).Totul e o pacaleala, in fotbalul nostru.

      Ștergere
  11. Steaua e numai una19 sept. 2016, 11:44:00

    Asa cum pacaleste fotbalul Steaua e pe primul loc si are trei campionate in ultimii patru ani. Dar probabil rapidistilor le place in liga a cincea, dinamovistii isi vind jucatorii pe doi lei si or mai fi unii care tin cu Progresul sau Sportul. Este ca va ofticati?

    RăspundețiȘtergere
  12. bebe are în principiu dreptate în privința alegerii, dar cred că ar fi putut obține mai mult cu bețișor în câmp și triunghiuri de pase. în rest, nu mă omor după echipele în care mitică e masculul dominant, ceea ce n-a fost cazul vineri.

    iar nenea ăla îngrijorat de sănătatea unora cred că e genul de se bucură când îi ies analizele pozitive.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca esti asa destept de ce nu ai facut cel putin o facultate
    nu pentru diploma ci pentru a trai intr-un mediu mai elevat ca-
    re sa-si puna amprenta pe comportamentul tau care este execra-bil. Daca intelegi ce am vrut sa spun. Daca mai continui inseamna ca esti irecuperabil urmand sa suporti consecintele de la viata. Oricum perspectivele nunt prea roze
    dar asta este alta problema.

    RăspundețiȘtergere
  14. Beebee, la tine am pretentii!

    RăspundețiȘtergere
  15. ManU?!!! Cum il cheama p-ala, Zorzonika?; mai eficient decat Ibra.

    RăspundețiȘtergere
  16. N-am vazut copil mai urit ca Patric Petre.

    RăspundețiȘtergere
  17. Da' cine-l uraste?
    Oricum, "valoarea lui"...

    RăspundețiȘtergere
  18. S-a trezit acum sa vorbeasca si nea Hagi, ca de ce nu l-a luat nea Puiu la nationala pe lesinatul de Tanase si de ce nu-l cauta nimeni pe domnisoara de fisu, pe care cica l-a cumparat Fiorentina de la 14 ani. Mai bine tacea si se bucura toata lumea cum l-a pacalit pe fraierul de Jiji, sa arunce 2 milioane pe geam.

    RăspundețiȘtergere
  19. săptămâna asta nu, dar săptămâna viitoare am o surpriză pentru voi. nu depinde numai de mine, dar cred că se face.

    RăspundețiȘtergere
  20. Săptămâna viitoare nu, dar săptămâna asta sunt şanse mari să ajung şi eu.

    RăspundețiȘtergere
  21. Piticii de gradina22 sept. 2016, 11:48:00

    Ma uitam aseara la golul lui Atletico si radeam cu lacrimi. Pique si Mascherano sint un fel de Stelica si Motanu, daca nu chiar mai rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai bine te uitai la tine în pantaloni, să vezi o natură moartă. tu râdeai la ea, ea râdea de tine, toată lumea mulțumită.
      cât despre mascherano, dacă tot plângea să plece la juventus, l-aș fi condus cu lăutarii la autobuz.

      Ștergere
  22. Nesimtitule nu mai folosi numele altora pentru a-ti debita
    magariile. Nu te ascunde caci stilul te tradeaza fiind singurul care se ia de lume nitam-nisam. Ce mi se pare halucinant e ca te-ai folosit si de numele meu, ca autor al unor elucubratii pe care doar o minte bolnava le poate debita.

    RăspundețiȘtergere
  23. Vasea, Motane, Luci, ce mai face Steaua?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Face si ea ce poate si cu cine poate, dar nu va bucurati de raul altuia pentru ca s-ar putea sa vina si pe la voi...

      Ștergere
  24. Poate vrei sa spui FCSB.

    RăspundețiȘtergere