sâmbătă, 3 septembrie 2016

Din nou, maro pentru Căpitan

Continuă seria de mare ghinion pentru maestrul Mitică, ultima dată învingător pe vremea când Sile cel berbant încă îi făcea curte lui bunica. Degeaba a încercat pișicherul o formulă câștigătoare, sărind peste alegeri, soarta cea rea l-a tradat din nou, păcat însă pentru cei ce-au suferit nevinovați. După un simulacru de alegeri, cu șase inși grupați (ca din întâmplare, în același teren...) s-a trecut la negocieri, rezultatul fiind cel de mai jos.
Voie bună: Neluțu, Bețișor, Gabi, Nicu,Pungă Bogdan, Marean  
Tristețe:Paulică, Stelică, Bebe, Răzvan, Tavi, Mitică
Primii au fost mai organizați, mai serioși în apărare și mai oportuniști pe contraatac. Gabi și cu Nicu și-au dirijat coechipierii, susținând faza de posesie și construcție, Bogdan a recuperat de multe ori mingi uluitoare, Marean, în zi mai bună ca alteori, are un gol frumos la activ. Premiul se împarte însă între Neluțu, magistral în poartă și Bețișor, cu două goluri marcate și cel puțin două salvate de pe linia porții. Dincolo, chiar îmi pare rău pentru altruismul lui Stelică, nedublat pe măsură de coechipieri.
Scor final, 4-3 pentru veseli, după ce Paulică a trebuit să ne părăsească la 1-2, s-a ajuns la 1-4, pentru ca limita de timp să-i găsească pe triști presând egalarea, chiar cu om în minus. Pentru voință, poate ar fi meritat ceva, pe ansamblu însă au fost mai subțirei, așadar o înfrângere aproape meritată, recunoscută de altfel și la berea de după, trăiască familia lui Bețișor, care a dat un rând.
Rând pe care l-au sărit doi dintre absenții de vineri. Dacă Virgil mai are și alte treburi importante, se pare că la Silică situația e un pic mai complicată, dreptul de veto al lui mama-soacră transformând  fotbalul de ziuaa cincea în biserica de ziua șaptea, iar berea și țigara (de după?) în post și rugăciune. Păcat, că mai avea patru beri de dat, după care era liber la program.

51 de comentarii:

  1. O, ce reveniri, Nicu pe teren, Motanu la cronică!
    Îmi pare rău că n-am ajuns şi eu, erau şanse 50%, dar până la urmă am căzut în partea ailaltă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai revenit,Motanel! Imi era dor de cronica ta. Inseamna ca nu mai esti suparat nici macar pe coechipierii tai, perdanti la mustata. Nicusoare, sper sa devi titular. Bine ai venit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Enel=Nelu. Nu inteleg cum a aparut Enel in loc de Nelu. Si nici macar nu pescuiesc precum enelierii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi s-a facur mila de saracu' Mitica si milostiv cum sint, o sa-i propun o partida unu la unu, pana la trei, ii dau doua goluri avans, joc legat la un ochi si intr-un picior. Daca nici asa nu ma bate, nu merita mai mult decat sa lustruiasca pantofii lui Tavi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stie cineva cind se retrage dom Mitica? Da si el o masa?

    RăspundețiȘtergere
  6. Oare a iesit Motanu din acel soi de jemanfisism?!?
    Oricum, bine ai revenit printre cronicari, acum stam si noi linistiti o luna-doua.
    Se pare ca nu poti scrie o cronica fara sa-mi pomenesti numele, chiar daca n-am fost prezent si revii la acele obsedante clisee de care s-a saturat chiar si soacra-mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce-i zice lui Bogdan punga? Trage din ea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si inca cum! Nu-i insa singurul, chiar a fost scandal ca i-ar fi sutit punga lui Mitica!

      Ștergere
  8. Mai este Bogdan mov la cap?

    RăspundețiȘtergere
  9. Steaua e numai una5 sept. 2016, 11:45:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/negoita-pleaca-minciunile-penibile-ale-patronului-dinamovist-rednic-si-lipsa-totala-de-reactie-a-lui-andone-487593.html

    Rapidul va asteapta cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-a scos peri albi(a se citi chelie alba)SIMONA, dar a trecut si de barbatusa de Carla S. Navarro.
    Se pare ca noul echipament cu PANTALONASI ii poarta noroc.
    S-o vedem si cu barbatoiul de Serena!

    RăspundețiȘtergere
  11. Apropo Vasea, cat te costa frizerul?

    RăspundețiȘtergere
  12. Unii zic ca meciul cu Babos a fost cel mai tare/valoros de pana acum la US. Oricum, desfasurarea meciului poate fi un semn de punere in garda pentru Simona, care sa o aduca cu picioarele pe pamant, in sensul bun al cuvantului, pentru ca greul abia acum incepe, daca vrea sa se duca cat mai sus. E in mare forma si ar fi pacat sa nu valorifice.

    RăspundețiȘtergere
  13. Debut epatant de toamna pentru fenomenul nostru. Nicu a revenit la matca, iar Razvan a tastat cronica dupa atata timp, perioada in care i s-a simtit cu adevarat lipsa pe acest palier. Ave, pentru amandoi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Despre meciul nostru, promit comentarii maine seara!
    Daca Serena pierde confruntarea din seara asta, atunci se va schimba ordinea mondiala, in WTA desigur. Oricum toate meciurile care urmeaza la fete vor fi extraordinar de tari, miza e uriasa.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bravo Tavi, ce le mai cunosti! Se vede ca se adevereste expresia ca cine le are cu tenisul nu le are si cu penisul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde-pana unde chestia asta? In afara de o rima in jur de 2 lei, nu vad nimic interesant in textul de mai-nainte. Daca ma uit la viata indragitului Iliuta Nastase, care schimba nevestele ca pe camasi, imi dau seama ce intelept e prostul nostru de mai sus. Ha-ha!

      Ștergere
  16. Ce gagica are taranusul cu pamant intre degete, pentru o clipa am crezut ca-i mireasa lui Mitica.

    http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/galerie-foto-iubita-superhot-a-lui-filip-tremura-cand-il-vede-jucand-pentru-romania-imi-vine-sa-mi-fac-o-pancarta-pe-care-sa-scrie-sunt-iubita-lui-steliano-487651-galerie-foto-pic-757956.html

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru invingatori au marcat Doru, Popicu, Nicu si iar Doru, in aceasta ordine. Pentru ceilalti, sigur doua Mitica si unul Razvan, cred. Important este faptul ca dupa plecarea lui Paul, invinsii au jucat practic jumatate de meci cu un om mai putin si asta incepand de la scorul de 2-1 pentru adversari. La noi, problema majora a fost lipsa unui portat valabil. Si asta pe toata durata meciului. La inceput a fost Bebe, apoi am urmat eu, care am recuperat la acest capitol, stand 3/5 din timpul de joc. Imediat dupa plecarea lui Paul au urmat vreo 15 min. pana sa ne dam seama ca jucam cu om in minus si ne-am expus atacand mai mult (?!). Urmarea a fost golul lui Nicu, care a punctat frumos, cu un sut de la semidistanta, pe o contra in urma unei recuperari. Pe fondul dominarii noastre au mai fost si alte ocazii la poarta lui mandel. Noroc ca super-talentatul Popica m-a ”biciuit” cu putere lovindu-ma sadic de vreo 6-7 ori cu besica peste tot (cot, palma, genunchi, umar, frunte, carici, etc.). Macar a fost sportiv, cum sta bine unui super-star. A recunoscut cu voce tare, dandu-si palme de incurajare: ”mama-mama, cum se loveste mingea de caisa asta”. Apoi, inca un rand de palme . . .si tot asa.
    . . . . .

    RăspundețiȘtergere
  18. In schimb, domn profesor Doru m-a taxat cu nota 2 la o incercare de dribling din postura de portar. De la 4-1 si-a intrat in rol marele Capitan Mitica. Ajutat in principal de neobositul Stelica si apoi de obositii invingatori, care abia mai treceau de milocul terenului, metodic si eficient, a ridicat presiunea la poarta adversarilor si prin doua executii magistrale a dus scorul pana in pragul egalarii, dar n-a fost sa fie. Nelutu a fost extraordinar in aceasta perioada si cred ca lui i se datoreaza victoria. Nu-i mai putin adevarat ca si Doru se pare ca a respins eroic vreo doua mingi de pe linia portii (fiind in poarta nu am vazut prea bine fazele respective). Va dati seama ce meci a fost! Ce palpitant si incordat a fost finalul, cand ”veselii” trageau cu dintii pentru mentinerea rezultatului.
    Mi-amintesc doar de unul din golurile lui Mitica din aceasta perioada, cand, la o centrare lunga si precisa a lui Bebe, a stopat mingea in aer si apoi a impins-o super-fin in coltul scurt al bravului Nelutu. Magistrala realizare !

    RăspundețiȘtergere
  19. A, era sa uit! Sile si cand nu serveste, marcheaza! Vineri a dat gol. . . la prezenta. Marcatori ca el au mai fost, Gabita, organizatorul simpozionului si a mesei rotunde de miercuri, Tudor, Mihai si evident Virgil, super-portarul de care aveam atata nevoie, macar atat cat sa castigam.

    RăspundețiȘtergere
  20. Dar de ce a plecat Paul la jumatea meciului?

    RăspundețiȘtergere
  21. Meciul a inceput la 4.10 iar jumatatea meciului a coincis cu ora obisnuita la care pleaca Paul.

    RăspundețiȘtergere
  22. Gulie la borcan7 sept. 2016, 10:33:00

    Stau si ma gandesc care o fi cea mai mare gaina de vineri. Sa fie Tavi, sa fie Mitica, sa fie Tavi, sa fie Bebica, sa fie Tavi, sa fie Stelica?

    RăspundețiȘtergere
  23. Cred ca e "pop te baschesti".

    RăspundețiȘtergere
  24. lăsați băiatul, că i-e foame. asta dacă nu cumva o avea probleme cu potența și confundă gulia cu altceva...

    RăspundețiȘtergere
  25. Care te-ai sculat la Simona? :)

    RăspundețiȘtergere
  26. M-am sculat cu una, de aceea refuz să mă culc cu ailalată. Rezist şi la Wawrinka cu del Potro.

    RăspundețiȘtergere
  27. Inca n-are mentalitate de invingatoare; in ultimul ghem era deja resemnata.

    RăspundețiȘtergere
  28. Pokemon,s-a trezit la ora 02 sa isi schimbe cartoanele de pe banca din parc.Pacat ca in parc, nu exista televizor ar fi vazut meciul.Daca l- ar fi vizitat pe Riki,il primea la el in cusca sa vada meciul.

    RăspundețiȘtergere
  29. Gulie la borcan8 sept. 2016, 10:30:00

    Lucica, de tine uitasem. Cred ca prinzi podiumul, dar se supara Motanu.

    RăspundețiȘtergere
  30. Milica, uite cum facem. Mergem intr-o seara la Gabita, mai multi, fac eu cinste cu masa, bautura si taxiurile. Doamnei ii luam bilete la Opera, ca sa nu fie nevoita sa stea in preajma unor inculti. Cand se insereaza, vedem daca te lasa cainele la el in cotet, sa schimbati si voi o gluma, un os,o aroma de banane,ceva. Daca te primeste, ai voie de la mine sa debarasezi tot ce este pe masa, sa-ti iei la pachet si-ti mai dau si doi poli, sa ai de un coniac. Daca nu, nu te costa nimic, dar speli si tu o data ciorapii baietilor, dupa meci. Te bagi?

    RăspundețiȘtergere
  31. ce generos e fraieru', deși s-a auzit că-i cam chilug prin buzunare. cred că iar a vizitat cutia milei. trebuia să-i urăm ceva astăzi, sau toată lumea știe că-l urâm?!?

    RăspundețiȘtergere
  32. Sper ca sinteti in asentimentul meu sa-i uram lui Popicu La multi ani in alta parte.

    RăspundețiȘtergere
  33. Cred ca nici in iad nu are loc.

    RăspundețiȘtergere
  34. Personaju colectiv8 sept. 2016, 13:22:00

    Desi ne tachinam, suntem mai mult decat cunostinte.Poate e mult spus prieteni, insa nici departe nu suntem, asa ca hai sa-i uram sanatate lui Popicu de ziua lui si sa ne mai harjonim si peste 50 ani.

    RăspundețiȘtergere
  35. Cand era mic, a fost trimis la magazin cu 10 lei si s-a intors cu 5 kg cartofi, 2 borcane gem, o tuica "2 prune" la litru, 1 cartus Carpati si 1 guma mestecat Turbo. Acum nu se mai poate: nenorocitul de patron a montat camere video.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  36. Aveti grija de prostii vostrii!

    RăspundețiȘtergere
  37. Clarificare :
    Motanul a făcut aluzie la punga lui I. Creangă din care vreau nu vreau trebuie să trag (de umplut e din ce în ce mai greu), nicidecum la cea care-i stimulează pe sportivii de performanţă. La punga cu Cocoşi pe care o am în cap, având în vedere că nu reuşesc să rezolv cu preaÎnaltele Cururi Jumulite din statul phensilvănean Adlabamă, nu prea mai sper în viaţa asta, deci clar, Cocoşieii de aur rămân deocamdată doar în cap.

    RăspundețiȘtergere
  38. Azi e prea cald asa ca nu vin.

    RăspundețiȘtergere
  39. Sint stelist, deci timpit9 sept. 2016, 13:13:00

    Cred ca Gigi o sa cumpere toata liga si vom juca doar intre noi.

    RăspundețiȘtergere
  40. cea mai bună veste pentru mitică: m-a anunțat tenismanul că vine și el. îl sun pe căpitan, să facă rost de întăriri.

    RăspundețiȘtergere
  41. Baby comeback ! Fabulos, senzaţional, meci istoric, rămâneţi alături de noi. Fără publicitate fără cancanuri, fără înjurături, fără goliciuni, doar goluri mai multe decât ale Ciociolinei, recorduri absolute, retrageri din activitate urmare a unor faulturi grosolane provocate de caractere ce se vor onorante, porţi mici, scor de tenis primul ghem, 15-15, jucătorii, dăruire totală sau anevrism periculos,jucătorul curtat în Brexit făcut tele shopping de căpitanul fără navă, Viagra dovedită de O.M.S. a fi nocivă întocmai ca şi carnea albă. Fascinant, delirant, istorie live, Rin Rin Pampon face cinste cu bere iar Bg înscrie fără preluare 12 goluri din 11, 4 lui Vasea retras din atac, 4 printre picioarele lui Tin Tin şi 4 celui care inginereşte a proiectat retragerea lui Bronson din flotări şi tracţiuni demne de Sandra Izbaşa (n.r. : mânca-i-aş guriţa ei, să moară Steliano Filip de ciudă).

    RăspundețiȘtergere
  42. Echipele fără bufeuri coerente care au intrat în teren la 32 de grade fără alcool şi tutun dând dovadă de grave neglijenţe în servici, sau mă rog în comportament, alături (doar un gard de căcat insignificant despărţindu-i aparent de gura lumii), de minunaţii mici fotbalişti f. talentaţi care imediat după trecerea la ora de iarnă vor schimba total faţa fotbalului în lume, sau măcar, bine şi aşa, în lumea interlopă, au fost următoarele :
    Egalii : Profesorul nu contează dar zbiară bine,
    Steliano fără feeling, Tavi băiatul de aur desfiinţat după meci de, Căpitanul mijlocaş avansat vârf împins la fundaşi (cărora le-a spus să ţină rezultatul, dar jucătorii indisciplinaţi numai azi au preferat să-şi ţină gradul) şi însuşi Eli fără de pereche care s-a lăsat copleşit nu de ce ştiţi voi ci chiar de sete
    Egalizatorii nesimţiţi : Vasea, vârf retras în speranţa că va înscrie în proprie poartă spre rudotelul căpitanului, Motanu, fost D.J. care refuză vehement replicile lui Popi sau chiar Bebe ba chiar le-o şi bagă... în aţe fără nicio reţinere, Bebe însuşi la fel, sau nu chiar, de vehement, Tenismenul căruia i s-a stabilit fără echivoc excluderea din lot, dat fiind că a trimis în 7-9 ocazii clare mingea în fileu, în loc să o ridice peste şi să o trimită în terenul adversarului sau măcar spre bodega din colţul campusului, başca că e prea firav şi se vaită de cotonogelile repetate, Al cincilea jucător maestru al combinaţiilor.
    Cu voia dvs., ultimul pe listă, dar care a înscris de 12 ori... Bg.

    RăspundețiȘtergere
  43. Meciul a început în nota de dominare a căpitanului mareo, care pe fondul unor greşeli personale a celor care vociferează mai puţin, desigur Vasea şi Bebe, a reuşit să se desprindă la o antologică diferenţă de 4 sau chiar 5 goluri, asemenea celor de la MU, Eli neavănd nicio contribuţie iar Tavi indolent ca de obicei contribuind doar la exasperarea preablândului lor portar, norocul susţinut venind din partea lui Steraziano care l-a marcat bine pe tenismen, răziuzind mai tot sau pe toţi care i-a prins, nemenajându-şi şi nemenajându-le varicele niciun moment, spre deosebire de Motan (premiul special pentru fair-play) care te rupe în bucăţi cu o nobleţe ieşită din comun. Partea nasoală a venit din partea celui de al cincilea element care a continuat să lupte, să ordoneze jocul (nu a dezvăluit încă presei libere ce marcă de lăptic, sau de ce nu, coniac, a băut la grădiniţă, şi greşelile enervant de diabolice ale lui Mihai care oricât s-a străduit, a fost în zadar, a trimis mingea mai mereu în fileu. Pe măsură ce diferenţa se micşora, sergentului şi portarului de la Imperial Hilton li se scurgea tot Cabernetul din sânge, astfel că finalul de meci a fost o simplă formalitate. Înspăimântaţi de o nouă posibilă umilinţă, ca mai întotdeauna, deşi tribunele scandau exasperate "prelungiri, prelungiri, prelungiri", echipele au părăsit terenul de joc cu 2 minute înaintea timpului regulamentar de joc, profitând de lipsa unui pilier (sau placator în aur) de profesie. Unde nu este voinţă nu este nici putere, norocul lor a fost că Eli i-a mai scos puţin la dans, Motanul la Salsa, Mihai la rock şi Stelică la kazaciok, altfel ori cât de senzaţional ar părea Bg, chiar şi cu sprijinul titanic alui Tavi, posibil, dar infim de puţin posibil, aproape infinitezimal, poate ... senzaţional, rămâneţi alături de noi, nu mai beţi (sanchi), numai mâncaţi, numai..., poate nu ar fi înscris de 12 ori, intrând astfel în ziua a şasea.
    Ceasul sună ca la balamuc, patul e în dreapta, şifonierul în stânga, parchetul e uşor umed, acarienii se zbat patologic schiţând grimase extragalactice, apa e udă, cerul e încă albastru...
    Din ciclul "haida hai Rapid Giuleşti", să auzim numai de bine.
    C.N. Munteanu

    RăspundețiȘtergere
  44. Între timp, mulţumită CNN-ului, ne-au parvenit şi alte informaţii preţioase.
    Autorii golurilor în ordinea nr. de pe tricoul meu : Gaby 1, Motanu 2, ambele înscrise de pe partea stângă cu mâna dreaptă, Bg anonym 12, pentru egalizatori. Pentru egali, cu mult deasupra celorlalţi, a înscris Mitică de 15 ori, 5 cu piciorul, 5 cu mâna, 3 cu gura şi două cu ula, u la la la, plus 3 goluri din penalti anulate pe motiv de offside la portar şi 5 goluri valabile anulate pe motiv de henţ comis la picioarele adversarilor sau în apropiere.
    Dintre marile absenţe : Doruleţ care a făcut insolaţie şi chiar s-a ars la gazul brichetei mele, Virgilică care a spus clar că nu poate juca cu un singur enis şi cu un picior desculţ, Găbiţă care, spre deosebire de Tamaş, nu s-a mulţumit să bea de unul singur miercurea în amiaza mare şi a currupt mai mult de jumătate din echipă. Mai mult decât atât a spart broasca şi balamalele vecinilor, dar spre norocul lui, făcându-i-se din nou sete, a plecat să mai bea o bere, altfel în mod cert l-ar fi spart şi pe sudor.
    Bronson care nu se poate debarasa de obiceiul lui cu ştiuca dunăreană.
    Juniorii lui Eli, traumatizaţi de mult de către cei amintiţi în prezenta, parte integrantă din fabula cronicii, colecţia toamnă-vară.

    RăspundețiȘtergere