sâmbătă, 10 septembrie 2016

Mihai vs Ely

Dracii mei, iata o noua ipostaza: cronica fenomenala consemnata de imprevizibilul Bg, care vineri nu a jucat dar a exprimat in scris ceea ce a vazut prin niste super-sexi ochelari de soare marca ”police rider” . Tinuta de vineri a observatorului nostru aproape ca a semanat cu cea a legendarul Emil Ghitulescu, atunci cand transmitea la radio de pe marginea ”terenului din groapa”. - Tavi 


Bogdane,  ai cuvantul scris .  .  .  

”Baby comeback ! Fabulos, senzaţional, meci istoric, rămâneţi alături de noi. Fără publicitate fără cancanuri, fără înjurături, fără goliciuni, doar goluri mai multe decât ale Ciociolinei, recorduri absolute, retrageri din activitate urmare a unor faulturi grosolane provocate de caractere ce se vor onorante, porţi mici, scor de tenis primul ghem, 15-15, jucătorii, dăruire totală sau anevrism periculos,jucătorul curtat în Brexit făcut tele shopping de căpitanul fără navă, Viagra dovedită de O.M.S. a fi nocivă întocmai ca şi carnea albă. Fascinant, delirant, istorie live, Rin Rin Pampon face cinste cu bere iar Bg înscrie fără preluare 12 goluri din 11, 4 lui Vasea retras din atac, 4 printre picioarele lui Tin Tin şi 4 celui care inginereşte a proiectat retragerea lui Bronson din flotări şi tracţiuni demne de Sandra Izbaşa (n.r. : mânca-i-aş guriţa ei, să moară Steliano Filip de ciudă).
Echipele fără bufeuri coerente care au intrat în teren la 32 de grade fără alcool şi tutun dând dovadă de grave neglijenţe în servici, sau mă rog în comportament, alături (doar un gard de căcat insignificant despărţindu-i aparent de gura lumii), de minunaţii mici fotbalişti f. talentaţi care imediat după trecerea la ora de iarnă vor schimba total faţa fotbalului în lume, sau măcar, bine şi aşa, în lumea interlopă, au fost următoarele :
Egalii : Profesorul nu contează dar zbiară bine,
Steliano fără feeling, Tavi băiatul de aur desfiinţat după meci de, Căpitanul mijlocaş avansat vârf împins la fundaşi (cărora le-a spus să ţină rezultatul, dar jucătorii indisciplinaţi numai azi au preferat să-şi ţină gradul) şi însuşi Eli fără de pereche care s-a lăsat copleşit nu de ce ştiţi voi ci chiar de sete
Egalizatorii nesimţiţi : Vasea, vârf retras în speranţa că va înscrie în proprie poartă spre rudotelul căpitanului, Motanu, fost D.J. care refuză vehement replicile lui Popi sau chiar Bebe ba chiar le-o şi bagă... în aţe fără nicio reţinere, Bebe însuşi la fel, sau nu chiar, de vehement, Tenismenul căruia i s-a stabilit fără echivoc excluderea din lot, dat fiind că a trimis în 7-9 ocazii clare mingea în fileu, în loc să o ridice peste şi să o trimită în terenul adversarului sau măcar spre bodega din colţul campusului, başca că e prea firav şi se vaită de cotonogelile repetate, Al cincilea jucător maestru al combinaţiilor.
Cu voia dvs., ultimul pe listă, dar care a înscris de 12 ori... Bg.
Meciul a început în nota de dominare a căpitanului mareo, care pe fondul unor greşeli personale a celor care vociferează mai puţin, desigur Vasea şi Bebe, a reuşit să se desprindă la o antologică diferenţă de 4 sau chiar 5 goluri, asemenea celor de la MU, Eli neavănd nicio contribuţie iar Tavi indolent ca de obicei contribuind doar la exasperarea preablândului lor portar, norocul susţinut venind din partea lui Steraziano care l-a marcat bine pe tenismen, răziuzind mai tot sau pe toţi care i-a prins, nemenajându-şi şi nemenajându-le varicele niciun moment, spre deosebire de Motan (premiul special pentru fair-play) care te rupe în bucăţi cu o nobleţe ieşită din comun. Partea nasoală a venit din partea celui de al cincilea element care a continuat să lupte, să ordoneze jocul (nu a dezvăluit încă presei libere ce marcă de lăptic, sau de ce nu, coniac, a băut la grădiniţă, şi greşelile enervant de diabolice ale lui Mihai care oricât s-a străduit, a fost în zadar, a trimis mingea mai mereu în fileu. Pe măsură ce diferenţa se micşora, sergentului şi portarului de la Imperial Hilton li se scurgea tot Cabernetul din sânge, astfel că finalul de meci a fost o simplă formalitate. Înspăimântaţi de o nouă posibilă umilinţă, ca mai întotdeauna, deşi tribunele scandau exasperate "prelungiri, prelungiri, prelungiri", echipele au părăsit terenul de joc cu 2 minute înaintea timpului regulamentar de joc, profitând de lipsa unui pilier (sau placator în aur) de profesie. Unde nu este voinţă nu este nici putere, norocul lor a fost că Eli i-a mai scos puţin la dans, Motanul la Salsa, Mihai la rock şi Stelică la kazaciok, altfel ori cât de senzaţional ar părea Bg, chiar şi cu sprijinul titanic a lui Tavi, posibil, dar infim de puţin posibil, aproape infinitezimal, poate ... senzaţional, rămâneţi alături de noi, nu mai beţi (sanchi), numai mâncaţi, numai..., poate nu ar fi înscris de 12 ori, intrând astfel în ziua a şasea.
Ceasul sună ca la balamuc, patul e în dreapta, şifonierul în stânga, parchetul e uşor umed, acarienii se zbat patologic schiţând grimase extragalactice, apa e udă, cerul e încă albastru...
Din ciclul "haida hai Rapid Giuleşti", să auzim numai de bine.
C.N. Munteanu
Între timp, mulţumită CNN-ului, ne-au parvenit şi alte informaţii preţioase.
Autorii golurilor în ordinea nr. de pe tricoul meu : Gaby 1, Motanu 2, ambele înscrise de pe partea stângă cu mâna dreaptă, Bg anonym 12, pentru egalizatori. Pentru egali, cu mult deasupra celorlalţi, a înscris Mitică de 15 ori, 5 cu piciorul, 5 cu mâna, 3 cu gura şi două cu ula, u la la la, plus 3 goluri din penalti anulate pe motiv de offside la portar şi 5 goluri valabile anulate pe motiv de henţ comis la picioarele adversarilor sau în apropiere.
Dintre marile absenţe : Doruleţ care a făcut insolaţie şi chiar s-a ars la gazul brichetei mele, Virgilică care a spus clar că nu poate juca cu un singur enis şi cu un picior desculţ, Găbiţă care, spre deosebire de Tamaş, nu s-a mulţumit să bea de unul singur miercurea în amiaza mare şi a currupt mai mult de jumătate din echipă. Mai mult decât atât a spart broasca şi balamalele vecinilor, dar spre norocul lui, făcându-i-se din nou sete, a plecat să mai bea o bere, altfel în mod cert l-ar fi spart şi pe sudor.
Bronson care nu se poate debarasa de obiceiul lui cu ştiuca dunăreană.
Juniorii lui Eli, traumatizaţi de mult de către cei amintiţi în prezenta, parte integrantă din fabula cronicii, colecţia toamnă-vară. ”

39 de comentarii:

  1. Felicitari lui Vasea care a mediat abil, din culise, aparitia acestei cronici de etapa.
    Felicitari si lui Bg pentru efort si generozitate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta inseamna ROMAN FLUVIU.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana si Bogdan si-a dat seama de valoarea lui Mitica si-l descrie perfect.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci Bogdan a înscris 12 beri. Alea de la teren erau sigur calde, aşa că a făcut şi el insolaţie în gât, care s-a transmis pe calea ORL direct între urechi! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. să mai spună cineva că mitică nu-i băiat descurcăreț. a aflat după ora 2 că vine tenismanu, imediat s-a orientat și la 3 eli era la teren, deși nu mai apăruse de două trei luni. apoi, la echipe, s-a asigurat cu cei doi golgeteri, tavi și marinuș, i-a șutit punga lui bogdan, bașca diferența de vârstă total favorabilă, cam zece (!!!) ani în medie. că la sfârșit a plecat cu ochii-n lacrimi, vorbim mai târziu, după ce se scoală silică.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulţumesc Tavi, am preluat microfonul. Popi, să nu te gândeşti la ce îţi place ţie, că mă enervez şi fac urât. Să înţeleg că cenzura nu a fost desfiinţată ? Glumesc Vasea Veselenov Lenenovici. Am ştiut asta dintotdeauna. Întrebarea hamletiană care rămâne este, când am glumit, când am pus întrebarea sau când am afirmat " ştiam asta...".
    Acesta nu este un comentariu ci un addendum la cronică absolut necesar, pe care am rugămintea să-l trataţi cu mare seriozitate, responsabilitate şi chiar deosebită stimă. Deci, pentru cei care nu ştiu să ghicească în cafea, legendă :
    - Bg din cronică nu reprezintă prescurtarea de la Bogdan ci de la Băgăciosul, Băgăreţul în aţe (marcatorul), este vorba de cel care este mereu ultimul pe listă, dar munceşte din greu, aleargă sau doarme, înscrie sau ratează, apără sau loveşte ,centrează sau coseşte, este vorba de cel de-al 11-lea jucător din 10, acel anonymous care are spirit de echipă, luptă pentru echipă, pentru concept... ho gata.

    RăspundețiȘtergere
  7. - Bg de la nume este într-adevăr prescurtarea de la Bogdan dar include, cu voia (sper) sau fără voia dvs., şi spiritul unui mare jucător cu care aveţi onoarea să fiţi contemporani, un jucător pe ale cărui comentarii postmeci (să nu înţelegeţi cumva că posteşte în timpul meciului) s-a întrupat într-o proporţie covârşitoare prezenta cronică. Acest jucător admirabil, unic probabil pentru zilele noastre, a început meciul cu jambiere roşii, şort galben, tricou albastru (pe care, în ciuda insistenţelor, a refuzat să-l schimbe la sfârşitul meciului), nas acvilin, ochii bine închişi (Wilde Eyes Shut), cu întreaga capacitate a minţii înfăşurată strâns în tricolor şi aşa l-a şi terminat. Admirabil. Fabulos. Ce Mircea cel B., Mihai V., Fane Babanul, sau alţii ? S-a răsucit VCT în criptă când l-a văzut cum îşi mână în luptă vitejii, cum câştigă fiecare cm din terenul patriei cu şpiţul său cu două lame proaspăt ascuţite. Imediat după meci m-a sunat pe scurt Mel Gibson şi mi-a spus, reproduc întocmai
    " băbăiete, am refuzat contractul de 200 mil. & oferiţi pt. a turna partea a doua la "Patriot", dar l-am recomandat imperios cu atâta căldură pe jucătorul vostru admirabil, încât mi-e greu să cred că aş putea fi refuzat, mai ales după ce au putut vedea toţi pe CNN de ce este în stare acest magician anonim".
    Şi pt. că toate acestea trebuiau să poarte un nume, atunci li s-a spus pe scurt (nu, nu Vasea) Mitică de România, un nepot de-a treia bară a lui Paul de Lambrino, actualmente cu domiciliul incert.
    Don't worry, be happy !

    RăspundețiȘtergere
  8. Comentariul asta are un iz ireal.

    RăspundețiȘtergere
  9. Scurtă erată (copleşeala puternicei emoţii):
    - la a doua -, "de la Bogdan" se va citi în continuare "dar şi de la Balşoi Glorie care include..."
    - după "lame proaspăt ascuţite" se va citi în continuare " şi cu braţele dănţuind precum Ana Pugatchova pe scena teatrului de luptă de la Leningrad"

    RăspundețiȘtergere
  10. Bogdane, bine ai revenit in postura de cronicar SF, dar puteai f. bine si sa joci, chiar daca ai intarziat la intalnirea noastra...
    A fost un meci interesant, disputat, cu o revenire spectaculoasa si o egalitate bine venita in final.
    Chiar daca n-am facut greseli flagrante, am avut o evolutie stearsa si marele regret e ca am intrerupt o serie lunga de meciuri in care n-am mai marcat gol; asta se intampla la sfarsitul lui aprilie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pedagog la derbedei11 sept. 2016, 14:43:00

    Tristete mare pe aici. Unul, Bg isi zice, probabil de la BauturiGratis, zici ca e in sevraj, de scrie in dicteu automat, ju-l intelege nici eminenta sa dl. filolog -fraiere, nu-i injuratura!!!- Mitica. Altul vrea sa se dea cult, el, care a citit mai mult din Ciocciolina, si-l boteaza pe Ghitulescu cu prenumele Emil, daca il da omul in judecata, o sa vina la mine sa-i dau mielu' despagubire. Altul zice ca a intrerupt o serie lunga de meciuri in care n-a mai marcat, probabil e asistentul profesorului de semantica Luci. Bai baieti, rade Bebe de voi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Inspectoratul scolar11 sept. 2016, 18:06:00

    Iata un exemplu de orgasm pedagogic prematur, inainte de inceperea scolii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa Popica, stai pe margine si vaneaza greseli, o sa gasesti destule; mai greu e sa creezi ceva ,nu sa critici tot timpul.
    Multumesc pentru faptul ca ti-ai dat seama ce-am vrut sa spun, adica de la sfarsitul lui aprilie si pana vineri am marcat in fiecare meci la care am fost prezent.Asta este, restul nu mai conteaza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un fin observator12 sept. 2016, 11:37:00

      La cat de mare jucator va vad, cred ca ati marcat si in meciurile la care nu ati fost.

      Ștergere
    2. Ce oftica fina esti!

      Ștergere
  14. Care te uiţi la Ciokovici cu Stanimal? E 1-1 la seturi, deci urmează "două din trei".

    RăspundețiȘtergere
  15. A meritat! Stan the Man în 4!

    Şi când mă gândesc că peste 4-5 ore încep şcoala...:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Piticii de gradina12 sept. 2016, 11:48:00

    Motane, schimba si tu echipele ca Barcelona si Dortmund sint chiar mai slabe ca FCSB.

    RăspundețiȘtergere
  17. apropo de fcsb, sunt jucători la barcelona, în frunte cu mathieu, care n-ar avea ce căuta la steaua. iar dortmund au ajuns copiii ploii, vând regina și turele și-și iau câțiva nebuni și pioni, în frunte cu primadonele obosite și refuzate la export goetze și schurle.





    RăspundețiȘtergere
  18. cum alte dăți nu meritam să pierdem, așa și vineri n-am meritat egalul.pe eli îl avantajează miuța, de câteva ori ne-a tăvălit rău de tot și ne-a dat gol parcă în joacă. dincoace, mihai a luptat aproape singur în față, cu o voință pe care n-am prea mai văzut-o la el. fără să fac prea mari greșeli, am fost fratele mai gras al lui silică, încasând primele patru goluri pe nemestecate și dup-aia bramburind pe teren. finalul ce m-a scos, așa că îmi pare rău de mitică. poate data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Steaua e numai una13 sept. 2016, 11:36:00

    Ole, Ole, multumim mult Zicule!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Prima victorie a lu ASA! Să urmeze Poli?! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una13 sept. 2016, 14:55:00

      Mai mult ca sigur, numai ca schimbi O cu U.

      Ștergere
  21. Razvane bravo! La noi toti is super fotbalisti se pare in afara
    de tine, care ai si defectul de a fi lucid.

    RăspundețiȘtergere
  22. Băbăieţi, golul doi de aseară, Messi+Neymar... Priceless!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate golurile au fost dupa combinatii de"manual"!

      Ștergere
  23. Mie mi-a placut golul doi al Barcagiior din jocul cu Alaves. Mi-a mers la inima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu ești puradelu' ăla născut din greșeală, cu copilărie amărâtă și educație deplorabilă? ce ți-a venit, băi pulifrici, să te iei de xavi? ai impresia că ești mai fotbalist ca el? mai simpatic, sau mai bun la suflet? nu ești decât o gogoașă egocentrică și narcisistă, oi fi mare jucător, dar caracterul ți-e unul mărunt, de simulant și cerșetor de faulturi, pe care-l doare la bască de coechipieri și de club, el să fie moțul de pe rahat. te bucuri ca proasta-n penis, când freci menta un meci întreg și dai, din penalti, golul de 4-1. du-te și aprinde lumânări, să te țină bafta porcească, cu ligi ale campionilor câștigate nemeritat (de tine, băi gelatule, în toate finalele ai fost pielea de pe măciucă...) la penaltiuri, în prelungiri, sau după un turneu în care era gata-gata să plecați acasă din grupe. hai, ia viteză, jegosule.

      Ștergere
  24. Ronaldo, ţi-ai căutat-o! :)))

    RăspundețiȘtergere
  25. Noroc cu Rui Patricio care respinge numai în bară-gol. Popică le scotea pe-alea!

    RăspundețiȘtergere
  26. Bogdan foloseste in prezentarea echipelor, ca procedeu stilistic, alegoria; se pare ca in euforia creatiei l-a omis pe Gaby din echipa egalizatorilor nesimtiti.
    Scorul real de pe teren a fost 10-10 sau 11-11.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Al cincilea jucător, maestru al combinaţiilor" :)

      Ștergere
    2. ...pentru cunoscatori,DA, dar pentru alti cititori...
      Bg.sa traiesti cu cine-ti place!

      Ștergere
    3. Păi nici eu nu mi-am dat seama la început, a trebuit să pun cap la cap mai multe alea. Până la urmă, maestru al "combinaţiilor" poate fi considerat şi Popică! :)

      Ștergere
  27. O noua vinere, o noua infrangere pentru Mitica. Oare cand s-o retrage?

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu joc astăzi de la 8 la 10, la baza de la Moineşti, "la şină". Dacă la ora aia mai e vreun amator de bere prin zonă, sunt disponibil.
    Altfel, succes la fotbal, să vă meargă jucăria! :)

    RăspundețiȘtergere