vineri, 15 aprilie 2016

Victorie clara, fara dubii!

          O autentica zi de primavara cu o vreme ideala pentru un meci de fotbal, circa 20- 21 de grade, fara vant, care s-a oprit la fix, inainte de a incepe disputa.Am fost trimisi pe terenul descoperit din spate, probabil si ca o masura de precautie din partea administratorilor bazei, se stie ca unii dintre noi mai scapa cate o injuratura, mai tipa etc si nu trebuie sa auda si parintii sau alti insotitori ai copiilor inscrisi la fotbal.
          La sfarsitul meciului, poate si din cauza scorului, Gaby(mare) mi-a transmis scurt si apasat: Vasea sa scrii cronica; am fost putin derutat la inceput pentru ca stiam ca nu am acces la internet de vreo trei saptamani si am inceput sa apelez la Motanu(zice ca el nu mai scrie), la Tavi(care nu are timp) si la parcalab Bogdan care s-a cam codit, dar ajungand acasa am constatat ca s-a remediat defectiunea si iata ca pot sa scriu cronica.Pe aceasta cale tin sa-i multumesc lui Gaby care ne-a tinut in viata cu cronicile, scriind sase, aproape la rand, cu un scurt intermezzo al lui Tavi.
          Sa revenim la fotbal. Ne-am strans, mai repede ca altadata, 14 amatori de miscare, deci sapte la sapte, aproape ideal pentru ceea ce jucam noi.In loc sa incepem mai devreme ca de obicei, pana si Tavi a sosit aproape la timp, am pierdut minute bune cu o disputa sterila intre Motanu si Mitica, primul reprosand-ui ca alde Capitanu isi cam face echipa cum vrea muschii lui; initial, Motanu a facut rocada cu Mitica, dar s-a razgandit si in cele din urma au facut rocada Paul cu Bogdan. Consider ca si fara aceasta mutare victoria ar fi fost tot de partea echipei care a castigat...
          Componenta celor doua echipe o prezentam in continuare; la discutiile de dupa am aflat ca de fapt nu prea s-au facut alegeri ci cam asa s-au grupat jucatorii.
          Echipa 1:Bebe, Popicu, Cristi-biciclistu, Motanu, Paul, Ely si  Vasea.
          Echipa 2: Nelu-Bronson, Bogdan Stelica, Gaby, Tavi, Mitica si Gabitrei.
          Meciul incepe in nota de dominare a primei echipe care a mentinut-o cam pe toata durata partidei. Scorul este deschis de Ely, care mai suteaza odata bine si Vasea intervine pe taiectorie in fata portarului si se face 2-0 .Acelasi Ely mai trimite o bastarca de 3-0. In aceasta perioada, Ely isi permite sa rateze un penalti la un hent de toata frumusetea comis de "voleibalistul"-Stelica, trimitand pe langa poarta in stanga lui Gabitrei intrat special in poarta pt. acest penalti. Inscrie, in sfarsit, si echipa adversa la un sut al lui Gaby la care Popicu a avut o ezitare, derutandu-i, pe rand, pe Motanu si pe Bebe care a incasat golul. La acest scor, Popicu din proprie initiativa intra in poarta, avand o buna evolutie, aparand cateva mingi grele; la acest scor, primirea unui gol sau doua putea conduce la echilibrarea meciului...S-au schimbat si portile, dar nu si norocul, Motanu vine mai des in atac si baga si el un gol, iar Ely isi continua recitalul cu inca doua babaroase in poarta nefericitului Nelu. Pe fondul anuntului ultimei faze, chiar dupa, inscrie si Tavi, stabilind scorul final la 6-2 pentru prima echipa si la propriu si la figurat .De la echipa invingatoare, vioara intai a fost Ely, urmat de Cristi .De la invinsi, Gaby a jucat in nota lui obisnuita, adica destul de bine. Sub nivelul lor au fost Gabitrei si Mitica care n-au fost in sut; de altfel Mitica, spre surprinderea noastra, a recunoscut ca principalul "vinovat" pentru insuccesul echipei sale a fost chiar el. Despre mine pot sa spun ca sunt multumit ca dupa doua meciuri de la revenire am scapat teafar si chiar am marcat in fiecare meci, dar joc inca cu teama de a nu recidiva accidentarea.
          Parafrazand-ul pe "Invatatorul" Lenin va spun doar atat: comentati, comentati, comentati!

31 de comentarii:

  1. Vasea, esti fantastic! De unde atata energie si rapiditate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand ia bataie Mitica inseamna ca a jucat prost sau ca n-a stiut sa-si faca echipa ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bogdane, ramane valabila rugamintea de a scrie cronica, dar pentru meciul de vinerea viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cât a mai dura ca Reghe să dea vina pe Rădoi? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Steaua e numai una17 apr. 2016, 14:30:00

    Tot felul de frustrati microbisti ai unor echipe care n-au mai cistigat nimic in ultimii zece ani au iesit acum ca serpii la drumul mare si se bucura de infringerea Stelei. Caractere mici, dinamoisti si cocalari de sub pod, ai de le-a sarutat Jumulica steagul si le-a jurat iubire vesnica. Degeaba slinosule, tot mica o ai!

    RăspundețiȘtergere
  6. Fara greselile flagrante ale lui Varela, pe care de altfel le-a recunoscut,soarta partidei putea fi alta.
    In acest moment, AST(a)RA-i campioana!
    Felicitari!-chiar daca sunt stelist.

    RăspundețiȘtergere
  7. Puscariasii se credeau campioni ! Doamne,ce ar fi fost pe rage,pe coana mm, pe ciobanas puscarias si pe cioroplinele din toata tara care tin cu fcsb( faci cacatul sa bubuie).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Labare mi se pare mie sau Borcica si cu fratii sint cumva la pension? Ciocu mic si joc de glezne, insolventul lui peste! Mai bine ca n-aveti drept de joc afara ca iar va umilea Knatspirnufelag sau 17 Trintorii, laba trista ce esti!

      Ștergere
  8. Vasea sper ca nu din rezervorul alora de-i prinsera la Timisoara
    . Poti gandi ca Varela a fost fortat sa faca acele greseli de
    jocul bun al Astrei. Ma bucur pt. tine ca nu ai recidivat nu de altceva dar nu e bine sa fii recidivist. Si eu zic ca e bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. POATE NE MOBILIZAM VINERI SA NE STRANGEM LA 15,15 CA SA NU MAI
    PIERDEM DIN TIMPUL NOSTRU, pe care la ora 17, cand suntem dati
    afara il regretam. Tavi mai sa-si ceara scuze ca a venit la timp.

    RăspundețiȘtergere
  10. Un martor ocular17 apr. 2016, 19:33:00

    Primul gol al invinsilor la marcat Gaby.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vinerea asta intenţionez să vin şi eu şi să-l aduc şi pe fii-miu. S-ar putea să fim mulţi pentru că puştii au program lejer la şcoală.

    RăspundețiȘtergere
  12. A fost victoria smecheriei de cartier multietnic asupra pseudorigorii de influenta prusaca, dar indepartata de realitate; sau Alibec- Stancu , 10-0... Oricum, la ce a aratat Steaua, daca iese in afara o fura cu 3-0 de la 17 Nantorii s.a.m.d. Daca a fost in careu la Enache, a fost penalti pentru Astra, asa ca Vasea....

    RăspundețiȘtergere
  13. Motanel, ce faci ? Dar piticotii ? Te astepam cu o analiza de specialist, asa cum n-ai facut-o pana acum.Sau preferi sa taci, avand in vedere ca ce ai spus despre fotbal a fost total eronat.Iti respectam tacerea si speram sa fie de lunga durata.

    RăspundețiȘtergere
  14. Steaua e numai una18 apr. 2016, 11:17:00

    Va spuneam eu ca toate rimele de rahat o sa iasa acum la suprafata. Ia spuneti baietasi, cu cine tineti? Sau ultima data cind ati luat un trofeu era prin noua sute toamna?

    RăspundețiȘtergere
  15. Vasea, iti dai seama in ce hal a ajuns Steluta noastra, daca Becali a ajuns sa-i tempereze pe MM si Reghe in privinta meciurilor trucate, etc, etc.?

    RăspundețiȘtergere
  16. lasa nea vasea nu fii trist cu stewluta noastra sa mai ia si alti ca sint amariti. trasmite_le la toti de bine si fotbal placut cu multe goluri. nu mai stiu nimic de rapandula marin cre ca nu ma-i are net si comunica cu semne ca indieni. spune_i ca daca isi repara gaoaza e deschis aici sezonu la cules morcovi cu anusu si face un ban gramada; daca nu da_ti cite doi lei sa si ia certificatu de handicapat ca il duc eu la cersit in loc bun. totu e sa nu m_ai manice din tomberoane ca ne face de ris.

    RăspundețiȘtergere
  17. Admistratorul, scriitorul Vasea ar trebui sa se sesizeze si sa ia masuri cand scriu toti agramatii si apar numai cu prostii.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sesizorul a sesizat. Si uite asa, trece si aprilie si vine si m-a-i.

    RăspundețiȘtergere
  19. Un om de bun simt20 apr. 2016, 10:10:00

    Uitati-va la fcsb-isti cat de pe burta merg.Nici nu zici ca mai ieri faceau spume la gura ca ei vor lua campionatul, ca a venit mm si reghe si nimeni nu-i mai poate opri.Nu mai bine taceau inainte, aveau respect pentru ceilalti si, daca castigau, cu atat erau mai de admirat. Asa, s-au facut de cacao ! Totusi mai sunt unii care nici acum nu tac si spun la prostii ca ma doare capul.Saracii, cand te gandesti ca au impresia ca sunt baieti destepti si cunosc si fotbal.Sa-i lasam sa creada asta, sa fie si ei fericiti. Ma refer si la cei din tara si la nefericitii de afara care suporta dispretul strainilor pentru o bucata de paine.

    RăspundețiȘtergere
  20. Numai chef să ies din casă ca să joc minifotbal n-aveam aseară, pe frig şi ploaie, mai ales că tuşeam ca un măgar (uneori sunt măgar, se mai întâmplă! :). Am vrut să mă recuz, numai că am aflat că suntem la limita neprezentării, cu mine şi cu unul dintre portari în teren! Chiar şi aşa, noroc că era Rică prin capitală, ca să meargă la Steaua-Dinamo, şi a putut fi deturnat. Adversarii erau toţi numai unul şi unul, tineri, buni, iuţi. Din păcate pentru ei, văzând părul meu şi burta portarului din câmp, ne-au luat de sus, astfel că la pauză era 3-0 pentru noi, toate golurile pe contraatac, la două dintre ele contribuind şi eu. După aia s-au pus pe treabă, dar noi am băgat autocarul şi am scăpat cu doar două goluri primite. Dacă aveam şi puţin bulan la gol era perfect, mi-a scos portarul în corner o foarfecă laterală!
    Aşa că azi nu mai servesc fotbal, mi-a ajuns, mă păstrez pentru ziua5! :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Gabita te asteptam in Agronomie impreuna cu junele Matei si cu un draft de cronica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aoleu, m-aţi prins la înghesuială! Poate una scurtă, ca asta de mai sus. Sau poate îl păcălesc pe Matei... :)

      Ștergere
  22. Mi-e si frica sa joc maine, am auzit ca Mitica vine cu intariri, dupa ce s-a facut inca o data de ras. Baiat bun, consumator de frunte, nu-si da insa seama ca echipa in care e pleaca din start cu un handicap.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mersi Vasea, dar vezi că ai omis o roată de la bicicletă, sau un gol al lui Cristi. Sub un alt aspect, tu ai curaj să joci cu Mitică, sau să lupţi împotriva lui dar, îţi faci griji pentru o biată bucă de răsunet mondial sau măcar de ziua 5 ?
    Popi, de atăţia ani nu ne-ai spus când este ziua ta de naştere. Ar exista o şansă să schimbi izmenele din pele pentru o pereche de indispensabili din piele veritabilă, exclus veveriţe la mâna a doua.
    Găbiţă, eu te aştept cu drag, nu am mai avut ameţeli de mult timp dar, dacă nu vorbeşti cu cine trebuie s-ar putea să faci tuşa pentru că mai mulţi de 14 jucători foarte, foarte greu se acceptă, cu excepţia cazului când Ionuţ reuşeşte să ne facă loc pe Naţional Arena din Bahreim Popovomia. În rest fii bucuros că poţi juca. Eşti tânăr (încă) domnule, eşti tânăr, spuse doamna după care plecă la culcare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt tânar, Doamna, vinul ma stie pe de rost
      si ochiul sclav îmi cara fecioarele prin sânge,
      cum as putea întoarce copilul care-am fost
      când carnea-mi înfloreste si doar uitarea plânge.

      Sunt tânar, Doamna, lucruri am asezat destul
      ca sa pricep caderea din somn spre echilibru,
      dar bulgari de lumina dac-as mânca, satul
      nu m-as încape în pielea mea de tigru.

      Sunt tânar, Doamna, tânar cu spatele frumos
      si vreau drept hrana lapte din sfârcuri de cometa,
      sa-mi creasca ceru-n suflet si stelele în os
      si sa dezmint zapada pierdut în pirueta.

      Sunt tânar, Doamna, înca aripile ma tin
      chiar de ating pamântul pe-aproape cu genunchii,
      aceasta putrezire ma-mbata ca un vin
      caci simt curgând prin dânsa bunicile si unchii.

      Sunt tânar, Doamna, tânar, de-aceea nu te cred,
      oricât mi-ai spune, timpul nu-si ascute gheara
      desi arcasii cetii spre mine îsi reped
      sagetile vestirii, sunt tânar. Buna seara!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  24. Popicule ti-a găsit Cristi un loc de muncă în Germania nu rata,e singurul post unde poți fi titular.Să ai bani de teren ai grija.

    RăspundețiȘtergere