sâmbătă, 27 februarie 2016

Cand vine Gabita....
Complexul Agronomiei ne intampina cu o vreme insorita.Intram in balon.Ely a venit cu 4 baieti.Negocierile dintre Mitica si Ely au dus la urmatoarele echipe:
Echipa lui Mitica:Nelu-Gaby,Stelica,Doru,Mitica,Gabita,Stefan(Messi) si "Greyman"(Baiatul echipat in culoare gri).
Echipa lui Ely:"Blackman"(Baiatul echipat in culare neagra)-Bebe,Razvan,Paul,Gabi III,Bogdan,Popica si Ely.
Inceputul de meci este net favorabil echipei lui Mitica,Gabita inscriind repede 3 goluri si scorul ajunge la 4-0.Aici jocul se intrerupe,Razvan reclamand un dezechilibru major in alcatuirea echipelor.
Razvan pleaca suparat si in locul lui il cedam pe Stefan, la cererea lui Ely.(I-am propus lui Ely sa-si intareasca apararea, dar el a preferat sa-si intareasca atacul)
Jocul a parut mai echilibrat, dar Ely cu ai sai ratau sau aparaNelu(cel mai bun meci al sau vazut de mine), iar Gabita inscria gol dupa gol (echipa lui Ely nu a avut un portar cat de cat decent).
Au aparut si nervii la Ely si Gabi III ,iar scorul s-a dus la 12-3.
In principiu, jocul a parut agreabil prin combinatiile reusite de Gabita,Mitica si Greyman si incheiate cu gol si cele reusite de Ely,Gaby III si Stefan, dar incheiate cu ratari sau parade senzationale ale lui Nelu.Asa se explica diferenta mare de scor.
Ar mai fi de aratat comparatia intre cele doua aparari (Gaby,Stelica,Doru versus Bebe,Paul,Popica)
Premiantii:Nelu si Gabita.

22 de comentarii:

  1. Unde sint stelistii? Sarbatoresc victoria?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă pregătisem să scriu eu, dar nu puteam rata ocazia de a-l adăuga pe Gabi între autorii de cronici. Procedura s-a complicat, acum e trebuie neapărat să mail la gmail. Deci, Bogdane, dacă n-ai, fă-ți, iar apoi sună-mă când ai timp. Valabil și pentru alți doritori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. * trebuie neapărat să ai mail la gmail (mai greu de pe laptop, mi-a cedat computerul după 8-9 ani de loialitate deplină în serviciu).

      Ștergere
  3. Capitolul 1: ALEGERILE

    Selecția de ”gloabe tăcute” a fost un fiasco. Probabil copleșit de obligații, selecționerul Bețe ajunsese să se ofere echpei adverse (!), iar Mitică să se bage iar la negocieri. Deși îi explicasem clar, scrisesem și pe blog, că are numai de pierdut, se pare că e masochist și trebuie lăsat cu plăcerea lui de a fi luat la ștangă.
    A mai fost ceva care s-a dovedit decisiv... Poate știți documentarul ăla de pe Discovery, cu unii care cumpărără boxe nerevendicate prin depozitele din America. Ăia care licitează speră în comori potențiale. Așa a nimerit la noi Băiatul în Gri, care s-a dovedit a fi chiar bun, bașca predispus la efort, spre deosebire de celălalt, în Negru, care era unul oarecare. Dacă era invers, situația devenea nasoală pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Capitolul 2: CA ÎN TINEREȚE? NU

    Mersi de aprecieri lui Gabi, chiar mi-a ieșit vineri, Stelică spunând după meci că am jucat ca în tinerețe. Eu știu că n-are cum să mai fie așa, fiindcă acum niște ani nu trăgeam în fazele alea de la început, ci preferam să pătrund. Acum am trecut la faza de simplificare, ca un tenisman accidentat :) care nu se mai angajează în schimburi, ci riscă lovituri decisive. Chiar și așa, să-mi intre 3 goluri din 3 șuturi din afara careului, în doar vreo 10 minute, înseamnă și destulă șansă. Meciul greu se mai întoarce de-acolo, unii capătă moral, alții dimpotrivă, devenise clar și ce pot băieții ăia noi, așa că Motanu avea dreptate că jocul se dezechilibrase. Dar nici să plece nu e o soluție, ci să se încerce un schimb de jucători.

    RăspundețiȘtergere
  5. Capitolul 3: APĂRAREA

    Atât de bine au stat în teren și au luptat oamenii din echipa noastră, cu ajutor ocazional de la Mitică și de la Băiatul în Gri, încât mi-am permis un lux rar în partea a doua a meciului, acela de a nu mai veni în apărare! Așa a fost posibil ca să dăm o mulțime de goluri în timp ce eram dominați copios, mai ale că apărarea lor era fragilizată de plecarea lui Motanu. Iar peste toate astea a mai fost și Bronson, care a apărat, simt nevoia să silabisesc, sen-za-ți-o-nal! Amintesc o singură fază: Ely trimite un șut de gol, lângă bară, la semiînălțime, pe care Bronson îl scoate cu... piciorul! :) Prilej pentru Ely să se oftice și să-i reproșeze că nu apăra așa când era în echipă cu el. Reproș nefondat, pentru că acum două etape, când s-a terminat egal, Bronson a jucat alături de el și de Gabi III, fiind cel care i-a ținut în meci.

    RăspundețiȘtergere
  6. Și ceva off-topic: Ronaldo a declarat ceva gen ”dacă erau toți ca mine, eram campioni”! Practic, a dat apă la moară celor care-l contestă pe motiv de caracter. Plus că s-or fi săturat și ăia din echipă de impresiile lui.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gaby,bine ai venit printre cronicari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiti ce, ofticosul a avut dreptate sa plece daca si cu un om in minus nu s-a schimbat soarta meciului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Steaua e numai una29 feb. 2016, 10:43:00

    V-am spus eu ca idiotul de Istvan Kovacs trebuia scos din arbitraj. Poate acum, dupa ce i-a macelarit pe Voluntari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Gaby, alegerile au fost facute 80 la suta de BETE si 20 la suta de ELY. Dupa ce BETE si-a luat 4 oameni ,deci cu el 5 aproape o echipa. Dupa acest moment, a intervenit ELY si a spus ca nu este o problema sa joc si eu la voi, ca alege pe alcineva el, un pusti pe INDIANU, si ca sa las sa joace toti pustii ca am mai jucat 8 la 8 . NicI de pustiul ala de la noi nu a comentat deloc si a juns la noi . Deci daca nu intervenea ELY BEBE, BOGDAN, JUCAU LA BETE ECLAR, iar eu jucam la el. Ely A MAI FACUT ASA si daca ia 2 sau 3 goluri gata, se enerveaza si nu mai joaca NIMIC, asa a facut si acuma totul a fost ok pina a luat 2 goluri repede si gata s-a terminat, s-a enervat ca nu iese jocul . Alt moment important a fost cind Motanu L-A TRAS PE BETE LA EL iar GABY l-a chemat inapoi la el nici atunci ELY nu a intervenit . DECI eu nu am cerut in mod expres pe ala si ala am avut niste discutii doar atit cu BETE, NU AM DECIS EU PINA LA URMA ECHIPELE. oricum ELY prin aducerea a 4 -5 pusti produce probleme in teren si la alegeri . In alt meci ELY, cu prietenul sau AU JUCAT FOARTE BINE AM SI LUAT BATAIE dar acuma nu le-a iesit a aparat si bine BRONSON. Poti sa fii nemultumit inainte de a da drumul la minge ,nu dupa si in functie de scor. Si eu am luat bataie de multe ori, ca am gresit cu un om sau doi alegerile dar am jucat chiar daca am fost condus cu 2 sau 3 goluri.
    I

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca Mitica e fan Vanghelie.

    RăspundețiȘtergere
  12. mda. aștept poate mai scriu și alții.

    RăspundețiȘtergere
  13. Hopaa, m-am lipit de gol şi la minifotbal! O chestie care începe să fie la fel de rară ca şi ziua de ieri...:)

    RăspundețiȘtergere
  14. La coadă la carne, un glumeţ face haz de necaz:
    - Care este deosebirea dintre porc şi măcelărie? Simplu: porcul are coada mică şi carne multă, măcelăria....
    Un tovarăş de la coadă i se adresează:
    - Da care-i deosebirea dintre ceasul meu şi tine?
    - E bună! Nu ştiu...
    - Ceasul meu merge singur, tu mergi cu mine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bravo Găbiţă ! Noi oricum am văzut şi eram convinşi că eşti în bulan(e) maxim. Sunt convins că ţi-ai dat seama ce rol important are, cât de determinantă poate fi o canapea în sportul românesc şi în viaţa omului în general. Urmăriţi în continuare canalul meu de teleshopping şi veţi înregistra progrese uimitoare în fotbal şi nu numai, aceasta este o reclamă gratuită ... e.t.c.

    RăspundețiȘtergere
  16. La Stampa din ziua de 1 iulie 1940 prezintă articolul „Ororile și devastările comise de evrei în Basarabia și Bucovina” în care vorbește de manifestările de bucurie ale evreilor față de armata de ocupație sovietică și consemnează faptul că la Cernăuți s-a constituit un guvern provizoriu din evrei comunisti. Acelasi gen de inițiative a avut loc și la Reni, Ismail, si in alte locuri.

    O notă a armatei din 1 iulie 1940 confirmă faptul că încă înainte ca armata sovietică să-si facă apariția, populația evreiască din Cernăuți a devastat bisericile si i-a asasinat pe mulți dintre sefii autorităților locale. Se raportează si că Brigada de Cavalerie aflată sub comanda domnului Postelnicu a trecut cu greu Prutul, având lipsă ofițeri si soldați precum si echipament din cauza greutăților, sicanelor si umilințelor la care au fost supusi de către armata sovietică in colaborare cu bandele de civili formate din „bolșevici și jidani”.

    O sinteză a zilei din 2 iulie 1940, arată că evreii au organizat în difetite orase comitete revoluționare in vederea preluării puterii. La Cernăuți, evreul Salo Brul a devenit comisar al poporului, primar si viceprimar sunt tot doi evrei, Glaubach si respectiv Hitzig, iar prefect este evreul Meer. Sovietul comunal din Chisinău, este condus de un evreu originar din Husi, si anume, avocatul Steinberg. Comitetul local inființat la Chilia Nouă il are ca sef pe un evreu medic din oras, dr. Rabinovici. La Soroca este indicat ca fiind „conducătorul acțiunii teroriste” un evreu gardian public in serviciul poliției locale, pe nume Leizer Ghinsberg. Alți doi evrei fosti ziaristi la Adevărul si Dimineața au luat posturi importante in Basarabia. Ei sunt Terziman si Cândea.

    Sunt consemnate atentate si asasinări impotriva oficialităților si impotriva românilor civili, din partea evreilor comunisti. Bandele evreo-comuniste din Chisinău futurând steaguri rosii, acționau in gări pentru a-i determina pe călători să coboare din trenuri. Refugiații români care nu puteau să se apere au fost jefuiți de acestia, si doar cei care au avut arme au putut să le respingă atacurile. Tot la Chisinău, intervenția unui detasament de jandarmi i-a salvat pe studenții teologi de a nu fi linsați de o bandă de evrei comunisti, asta după ce jandarmii au fost nevoiți să facă uz de armă.

    Însă doi inspectori financiari, Preotescu si Pădureanu, nu au mai putut fi salvați, fiind impuscați. De asemenea, teroristii evrei i-au mai ucis pe perceptorul si notarul din Ceadâr-Lunga, județul Tighina, pe preotul Bujacovski din Tighina, pe fostul senator colonelul Adamovici, pe seful poliției din Abaclia, tot din județul Tighina. La Cazaclia si Ceadâr-Lunga au mai fost omorâți notari, preoți si polițisti. Evreii din Reni, ce purtau banderole rosii, i-au impuscat pe doi marinari români, ceea ce a determinat o ripostă a autorităților si au fost lichidați, in urma confruntărilor, circa 15-20 de evrei comunisti.

    Fapte atroce s-au petrecut la Cetatea Albă, unde preoții au fost schingiuiți de bande comuniste de evrei. Preoților le-au fost arse bărbile cu țigări aprinse, iar bisericile au fost devastate. La Cernăuți, bandele de evrei au atacat cu pietre două autocare cu soldați români, iar atacul lor a fost respins numai prin folosirea armelor. La Brăila, frații Birnbaum amenințau că „multora dintre români le-a sunat ceasul” si că ei ii au pe câțiva in vedere pentru ca să se răfuiască cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  17. In alt caz, o persoană pe nume Iancu, zis si Jean, amenința si el că in scurt timp pe Palatul Regal va flutura drapelul rosu sovietic. O telegramă din data de 3 iulie 1940, venită de la graniță, informează că populația evreiască manifestă o atitudine ostilă tot mai pronunțată in zona Prutului si că acest fapt face ca localitățile locuite de evrei să fie focare comuniste periculoase.

    Ziarul maghiar „Pesti Ujsag” din 3 iulie 1940, scos la Budapesta, face referire la „presa italiană care condamnă uneltirile evreilor din România” arătând că ziarele italiene consemnează că „Evreii au provocat incidente sângeroase prin atitudinea lor provocatoare”.

    Alte informații transmise de armată relatează că la Cernăuți au fost vandalizate mai multe biserici, printre cea mai importantă Sf. Nicolae. La Bolgrad, evreii comunisti care manifestau pe străzi, purtau steaua evreiască in 6 colțuri si o banderolă rosie. Un grup de evrei a atacat cu focuri de armă depozitul de muniții din Rădăuți, insă atacul a fost respins de către gardă, iar atacatorii s-au retras lăsând doi morți in urmă.

    Acțiunea de asasinare a românilor din orasul Cetatea Albă a fost condusă de evreul Abram Carolic. Intre victime, au fost protopopul județului Crisan Folescu, preotul Petru Siniță, seful gării si ajutorul acestuia. Tot la Cetatea Albă, evreii comunisti au oprit un tren si au incercat să dezarmeze un divizion de artilerie, si numai intervenția sovieticilor a im piedicat acest lucru. Si la Volintiri, grupurile de evrei comunisti i-au terorizat pe români, fiind ucise mai multe persoane printre care grefierul Stirbu Iosif.

    La Bălți, bandele de evrei au creat panică printre românii care se refugiau, fiind trase focuri de armă asupra lor. Tot in acest timp, au fost rupte crucile bisericilor si arborate in locul lor, steagurile rosii sovietice. La Chisinău, ziarele „Sovietskaia Bessarabia” și „Bessarabskaia Pravda” scoase de ocupația sovietică, sunt conduse de redactori evrei. La Ismail, morarii si brutarii evrei au instigat bandele de teroristi evrei impotriva manutanței locale răspândind zvonul că armata a rechiziționat făina.

    Au fost asasinați lt. Alexandrescu si plt. mj. Jianu. Manipulați de instigările evreo-comuniste, la acțiune au participat si soldați aparținând manutanței. La Reni, un grup de comunisti evrei împiedică populația ce dorea să se imbarce pe vaporul Carpați pentru a se refugia în țară, lovindu-i cu bâtele. Vaporul a reusit totusi să plece doar după ce s-au tăiat parâmele de ancorare.

    În comuna Ashita, evreii au împuscat în picioare doi soldați români care rămăseseră în urmă. La Chilia Nouă, bande de evrei comunisti au devastat bisericile, au arborat steaguri sovietice pe instituții și au împiedicat populația românească să se refugieze. Un soldat originar din Piatra Neamț, care era rănit a fost îngropat de viu, la ordinul și sub îndrumarea comisarilor sovietici evrei, care au ignorat rugămințile acestuia de a nu fi îngropat pentru că avea acasă 4 copii.

    Un alt soldat român care era bolnav, și care era transportat cu o căruță a fost împușcat pentru că agresorii voiau căruța. Cererile ofițerilor români de a le lăsa acea căruță pentru a putea transporta soldatul bolnav, nu au fost luate în seamă, și unul dintre agresori a tras câteva gloanțe sfărâmându-i țeasta.

    Tulburarile provocate de evrei in timpul evacuarii Basarabiei si nordului Bucovinei au atras dupa sine reactii violente din partea refugiatilor si soldatilor romani.

    Ura mocnita din sufletele conationalilor nostri a erupt impotriva evreilor dupa evenimentele dramatice petrecute in teritoriile cedate. Nimic nu a putut sa le stavileasca simtul razbunarii, rusinea trebuia spalata.

    Urmatoarele randuri o sa descrie ultimul capitol dintr-o tragedie traita nu doar de romani, dar si de evrei, un capitol inca foarte putin cunoscut publicului larg.

    RăspundețiȘtergere
  18. Un invatator prins la stramtoare

    Povestea noastra incepe cu invatatorul Tzimrig David. Lasandu-si in urma casa din Chisinau, de frica sovieticilor, el, impreuna cu multi altii, cauta sa se refugieze dincolo de Prut.

    Urcand in unul din trenurile ce plecau din oras, speranta lui era sa pripaseasca la casa fiicei sale din Ivesti. Insa, fara sa stie, el era deja insemnat.

    Evreu fiind, ceilalti calatori ii cer socoteala pentru crimele si actiunile nerusinate ale consangenilor sai.

    Este mai intai sicanat, ca apoi totul sa degenereze fiind batut pana cand ii sunt sparti dintii si i se fura toti banii.

    Vrand sa-l umileasca pe invatator, barba ii este taiata si abia in gara Vaslui omul insangerat este scapat de cativa ostasi.

    Urgia razbunarii face victime

    In urmatoarea zi, pe 1 iulie, Sapara David, ce se urcase intr-un tren ce plecase din Iasi, este sechestrat de pasageri si este batut crunt. Cativa soldati si un jandarm se napustesc si ei, il dezbraca, il lovesc si ii dau foc barbii.

    Pe 2 iulie 1940, ofiteri de politie sunt surprinsi sa gaseasca langa linia de tren ce trecea prin comuna Fantanele, patru evrei, Poltrajon Iacob, Sigler Avram, Siochis Leib si Guraliuc Ibil, originari din Chisinau.

    Cu totii prezentau rani si leziuni grave, fiind nevoiti sa fie transportati de urgenta la Spitalul Municipal din Bacau. Ei fusesera aruncati din tren.

    Oprindu-se in gara Barlad, intr-un alt tren, care plecase din Bucuresti si se indrepta spre Iasi, sunt agresati cateva zeci de evrei.

    Ingrijiri medicale au avut nevoie douazeci si patru dintre ei, facute, insa, abia cand trenul a ajuns in Iasi.

    RăspundețiȘtergere
  19. Motane, mâine sper că faci tu alegeri şi nu cedezi nimic.

    RăspundețiȘtergere
  20. Motane, eu nu pot măcar să stau, pe stângul (pe dreapta pot să o fac, no problem)şi am semnat condica, iar tu dezertezi pe faţă ? Ce naiba măi dragă ? Come on !

    RăspundețiȘtergere