sâmbătă, 20 februarie 2016

Hoții de sub scara fără trepte

Dacă e sâmbătă, hai să fie câteva întrebări. Prima dată, revin cu o nedumerire mai veche.
1. Ceea ce ne propunem să practicăm vinerea este ceva serios sau nu?
Dacă nu, ceea ce în principiu îmi convine, nu avem de ce să ne certăm, se dă liber la luat-primit șorțulețe, fiecare joacă unde vrea și ce vrea, scorul nu contează, Silică iese golgeter, liniște și pace de la început la sfârșit.
Dacă da, atunci ar trebui să existe o cât mai mare concentrare a fiecăruia, să apară cât mai puține fracturi de logică în joc, alegerile să fie alegeri, cu convențiile ulterioare cu tot, faulturile (inclusiv luatul în brațe...) să fie faulturi, hențurile, în special cele cu mâna dezlipită de corp, să fie hențuri, atacanții și mijlocașii să-i ajute pe sevitori și să nu stea cu mâinile în șold, lamentându-se ca țațele. Ca în bancul cu a fi sau a nu fi virgină, calea de mijloc e mai greu de găsit, mai ales când nu o cauți.
 2. Este victoria chiar așa de importantă? Pentru mine, e mult mai important să nu pierd, dar pot supraviețui cu oarece grație și după catastrofe gen 0-12, când am jucat până la capăt, fără comentarii, mi-am felicitat oponenții și am servit berea de după. Oricum, din momentul în care meciul s-a încheiat, tot ceea ce a fost rău se șterge cu buretele și rămâne doar socializarea. Că pe alții îi prind din urmă treburile taman când mănâncă bătaie e strict treaba lor, dar ar fi naivi să creadă că nu se observă.
3. Blogul nu l-am inventat eu, ci este una dintre  contribuțiile   lui Găbiță în favoarea grupului, mai mult ca sigur în ideea de a ne uni  și de a fi o permanentă punte de comunicare.  Unii băieți au fost reticienți de la bun început, declarând că nu se vor osteni să-l deschidă, punând o ștampilă de rahat pe ceva ce nici nu apucaseră să guste. Alții știu doar să citească, unii mai și scriu câte ceva constructiv, critic, cinic, ironic, glumeț, fiecare după cum îl duce sufletul. Să nu vă închipuiți că ia cineva vreun sfert de leu pentru această activitate (era să scriu corvoadă), că subsemnatul e nevorbit sau că numărul de comentarii îi ține de cald vara. Sau, cu atât mai mult, că n-am alt loc unde să mă umflu în pene cu așa-zisele mele acte de vitejie. Din contră, când unul dintre voi (îmi vin în minte acum  Tavi, Bețișor, Gabi, Nelutzu, de mai multe ori Mitică și Silică, chiar și Marinică) s-a distins prin ceva deosebit, mi-a făcut plăcere să-l laud cu subiect și predicat, fără ca, în cazul unora, să apară măcar un cuvânt de mulțumire. Așadar, din respect pentru inițiator și pentru cei ce citesc (destul de surprinzător, multe persoane din afara țării), fac pe prostul și scriu în continuare. Până când, este deja o altă poveste.

45 de comentarii:

  1. Motane, multumiri ca scrii in continuare!
    Se vede ca te framanta ceva, fenomenul nostru este intr'o etapa mai delicata pe care sunt sigur ca o putem depasi...
    Mai la vale o sa vin si eu cu ceva propuneri.
    Din pacate am probleme la piciorul drept, cu alt tip de intindere, acum durerea este in fata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu care credeam ca te lauzi ca ai ceva in fata...

      Ștergere
  2. Multumesc Razvan, daca n-am facut-o pana acum pentru incurajari.
    Bogdan mi- a propus sa facem echipa Gloabelor si sa jucam cu Galagiosi. Eu sunt de accord, echipa sa se numeasca Gloabele-Tacute si jucatorii ei sa nu scoata un cuvant in timpul meciului (reprosuri sau contre). Gandesc ca este un mod ca unii dintre noi care se respecta sa-si protejeze sistemul nervos.
    EU vineri NU VREAU VICTORIE, vreau miscare.
    Echipa Gloabelor - Tacute este o forma de protest la extiderea mahalalei ( de trei saptamani o tinem in scandal),
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai bine vă duceaţi la miting la A3, că acolo chiar era nevoie de niţică adrenalnă! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai toată Agronomia
    Să salvăm democraţia,
    Cine strigă ca nebunu
    Salvează Antena 1,
    Cine simte-n el furia
    Salvează Euforia,
    Cine la fotbal s-a ars,
    Salvează Antena Stars,
    Iar Gloabele şi-alţi doi-trei
    Salvează Antena 3!

    A mai rămas ZU, leapşa la Bogdan...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. A fost un meci urat si mincinos.Totul a plecat de la minciuna lui Mitica (a cata oare ?).El a aflat de la Ely ca va veni Stefan si nu a spus la nimeni.In acest fel si-a asigurat de la inceput un avantaj nemeritat.
    Cat despre presupusul "luat in brate"mai intrebati si voi pe altii care se pricep la fotbal. (Ely mi-a spus ca niciodata nu se va da penalty pentru asa ceva).
    Meciul era echilibrat si nu cred ca trebuia stricat prin acele schimbari.De final ce sa mai zic.Rusine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Steaua e numai una21 feb. 2016, 12:14:00

    Bravo Dinamo, vad ca pentru adversarii vostrii nu se da penalti iar pentru voi da. O sa fie putin mai greu, dar nici anul asta n-o sa luati nimic.

    RăspundețiȘtergere
  7. bebe doct(or)-ul21 feb. 2016, 12:15:00

    Atat timp cat vii la fotbal sa-ti versi amarul vietii cotidiene
    pe ceilalti in loc sa creiezi (intretii) o atmosfera relaxanta.
    E normal ca sa te mai superi la meci cateodata dar sa faci din asta un obicei e prea mult. V-am propus sa facem un regulament
    de bun simt, in care sa se pedepseasca iesirile din teren pre-
    mature, expresiile neacademice, iesirile peste limita bunului
    simt etc. A marsat doar Doru (Betze). Acum ne vaitam ca nu suntem multumiti. N-as fi abordat acest subiect daca in ulti-timul timp nu s-ar fi auzit mai multe voci care spuneau ca nu mai vin la fotbal: Doru, Stelica, Gabi. E drept ca au mai fost
    afirmatii de astea razlete care pana data urmatoare au fost ui
    -tate. Daca ei nu-si dau seama tin sa-i anunt pe cei mai vo-cali ca daca murim ca fenomen, ei vor resimti cel mai dur ab-
    senta lui. Prietenii stiu de ce. Cine are ochi sa vada, cine
    are creier sa judece. O sa va mire ca dupa o lunga pauza pe blog pentru a nu mai da prilej latrailor sa comenteze am reve-nit, dar am considerat ca e cazul sa trag un semnal de alarma.

    RăspundețiȘtergere
  8. bebe si gabi, aveti dreptate, patimile sunt prea mari. ajungem la intrebarea de la inceputul articolului.
    am fost prea departe de faza cu penaltiul cerut de betisor, ca sa-mi dau cu parerea daca a fost. ce pot spune:
    - e vorba despre cuvantul lui bete contra cuvantul lui stelica. acum, ii cunoastem pe amandoi...
    - cand l-am intrebat despre ce e vorba, stelica zambea explicandu-mi ca doar asa, l-a alintat un pic
    - oricum nu s-a batut penalti
    - a mai fost o faza dubioasa, cand eu cred ca am tinut mana lipita, la un sut puternic al lui alex, atat de tare ca mi-a dat mana pe spate. la noi regula cu hentul e un pic rigida,distanta era destul de mare, asa ca poate deciziile s-au compensat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dar până la urmă, care a fost treaba şi care au fost echipele? Referitor la blog, să ne amintim că la început a fost mult entuziasm, se făceau chiar două cronici, una a pinguinilor, alta a pelicanilor. Dar şi acum e bine că se pot spune lucruri care altfel ar rămâne nespuse.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... şi se mai reglează treburile. Motane, punctul 2 e dubios rău. Adică unul e paratrăznet în timpul meciului, iar dacă nu e zen după meci, tot lui i se reproşează?!

      Ștergere
  10. De la Mitica trebuie sa te astepti la orice.

    RăspundețiȘtergere
  11. UNii: Popicu, Paul, Gaby, Bebe, Stelica, Vasea, Alex
    Altii: Nelu, Motanu, Doru, Mitica, Stefan, Bogdan

    Dupa jumatate de ora cica ar fi trebuit ca Vasea sa schimbe echipa. Atunci scorul era 2-1 pentru altii si au pornit discutiile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi. Cu mai multe posibilităţi de combinaţie echipa a doua. Dar omul în plus mereu a fost o problemă. Cât despre alegeri, să se bage şi alţii în faţă, cu rândul. Pun pariu că mereu vor exista nemulţumiţi! :)

      Ștergere
  12. In conditiile in care se da vina ba pe unul, ba pe altul in manifestarile tot mai nervoase din ultima perioada in disputele noastre din vinereadeziuacincea, cred ca suntem intr'o situatie asemanatoare ca in bancul:
    -Se duce sotul la medicul psihiatru;D-le doctor nu stiu ce sa ma fac cu sotia, nu mai suport mirosul celor 50 de pisici pe care le tine sotia in apartament, ce-mi recomandati?
    -Deschideti ferestrele sa se aeriseasca!
    -Da, dar cu cei 200 de porumbei ai mei ce fac?...

    RăspundețiȘtergere
  13. MOTANE, esti scriitor ce mai ai scris elegant, dar vineri la fotbal a fost alceva. S- A facut mare tevatura, pentru copilul ala nu se merita, ca nu a jucat mare lucru nici la noi nici la voi. NU am legat 2 pase cu el si nici cind a fost cu GABITA nu a facut mare brinza. IAR celalat pusti e mai slab. TOTUSI nu venim la teren sa tinem seama de o anumita rigoare, tactica, schema etc, etc, ca si cum am avea un antrenor. Cred ca fiecare sa joace atita cit mai duce, asta nu insemna sa jucam balet, dar nici sa exageram cu niste lucruri, reprosuri duse la exacerbare. STIU cind gresesesc si ma enervez destul, nu mai trebuie accentuat. GABI, CREDE –MA, iti repet poate nu ai fost atent dar ti-am zis ca vine mai tirziu pustiul ala, stii ca am acceptat niste conditii de ale talE, la alegeri stii ca si cu VASEA , BOGDAN AU FOST CEVA PROBLEME si am lasat cum ai vrut . AM ramas uimit ce ai scris cu pustiul ala si nu era cazul sa facem atita vilva . AM JUCAT CU UN OM MAI PUTIN , PINA SA VINA PUSTIUL L-AM INTREBAT PE ELY CIND VINE si azis ca intirzie atit . NU aveam cum sa mint ca nu era ELY , GABITA , CATALIN. MECIUL afost oricum echilibrat nu trebuia facuta nici o schimbare , cind l –am intrebat pe MOTANU DE CE FACE ASTA pentru ca am ramas uimit , a spus ca tu ai vrut asa s-al iei pe pustiul celalat. SE juca bine asas nu trebuia schimbat nimic , chiar daca se juca cu un om in plus . Oricum nu trebuie sa continuam asa sunt bune si reprosurile dar cu o limita.GABI iti jur, daca stiam ca iese asa pe parcursul meciului din cauza pustiului renuntam la el .DE FAPT am si facut-o dar degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mitica esti un mincinos notoriu.3 minciuni din 2 cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  15. Steaua e numai una22 feb. 2016, 18:46:00

    Voi va certati si intre timp Dinamo profita de prieteniile cu arbitrii. Sa traiesti nea Tudore, o sa mai aiba nevoie baietii de tine, doar ai fost junior la militieni.

    RăspundețiȘtergere
  16. meciul a fost deosebit de echilibrat și practic am jucat mai mult de 40 de minute cu om în minus, 5 la 6 sau 6 la 7. dacă diferența era de trei-patru goluri nu s-ar mai fi pus problema de om în plus, așa varianta acceptată în final de gabi a fost om în plus la noi, dar rocadă alex-ștefan.
    oricum, nu văd diferență între cei doi puști, astă vară, alex a prins un meci în care ne-a omorât cu bastârcile, gol din orice poziție, dar în general e cam împrăștiat. ștefan e ceva mai echilibrat, dar nu excelează la stat în teren, nu joacă din prima, nu-l văd decisiv.

    RăspundețiȘtergere
  17. Alo Stelemeaua! Va cauta un domn de la Voluntari, cica ati pierut trei puncte pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  18. Băbăieţi, Tamaş ăla mai poate fi numit fotbalist?! Cred că la sprint îl iau şi eu! Bravo lui Rădoi c-a avut sânge să-l dea afară, cât despre pricepuţii care l-au adus înapoi, să se spele pe cap cu el.

    RăspundețiȘtergere
  19. Liniste pe aici. Nu mai ia Steaua campionatul?

    RăspundețiȘtergere
  20. dacă ești prost și te mai fură și arbitrul, pățești ca steaua aseară. am văzut zeci de penaltiuri acordate pentru hențuri mult mai mici sau mai puțin evidente.
    oricum, kone de la voluntari e fotbalist. alte echipe nu l-au vrut, că e gras, da așa gras cum e a făcut o cursă de 70 de metri, cu driblinguri și gol în minutul 89. și m-a păgubit de 2 beri, beneficiar silică.

    @găbiță: tamaș n-a fost niciodată vreun jucător rapid, iar la goluri nu i-aș imputa prea multe. oare la astra-dinamo n-ar putea să nu se acorde puncte?

    RăspundețiȘtergere
  21. Bulă intră în camera bunicii şi-o surprinde uitându-se la un film porno.
    - Ce faci bunico, te uiţi la filme porno? Ai înnebunit?
    - Da, maică, vreau să văd dacă după tot ce i-a făcut o cere de nevastă la final.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cronicarul se intreaba la pct.1:"ceea ce ne propunem sa practicam vinerea este ceva serios sau nu?" Din cate stiu eu,cam toti participantii la fenomen au spus ca de abia asteapta ziua de vineri ca sa faca miscare si sa se destinda. Daca este asa, atunci de ce ne certam ca chiorii tot mai des in ultima perioada?!?
    Chiar nu se poate sa ne miscam, sa ne destindem si-n acelasi timp sa fie ceva serios?

    RăspundețiȘtergere
  23. continuare...
    La pct.2,cronicarul intreaba:"este victoria chiar asa de importanta?", n-ar trebui sa fie in conditiile unor intalniri amicale, totusi, cred eu.Din pacate la noi pasiunile sunt asa de exacerbate incat nici cu arbitru nu ne potolim, au fost vreo doua cazuri...Daca facem noi un regulament(Bebe)cine il aplica?!?
    Eu propun, ca pentru inceput,sa nu se mai scrie in cronica(apropos, ar mai putea si altii sa scrie cronica)componenta echipelor si scorul, ci numai sa se insire numele participantilor, autorii golurilor si alte aspecte(sper, pozitive)despre meci; oricum, in ultimile cronici si comentarii nu prea s-a scris despre disputa in
    sine.Fiecare poate sa tina scorul si alte detalii pentru el
    si la telefon poate sa le transmita si altor doritori care n-au fost prezenti si sunt curiosi sa afle ce s-a intamplat...
    Procedand astfel poate mai domolim din prea "entuziasmul" unora.
    Hai sa lasam incrancenarea la o parte si sa ne bucuram de miscare cat mai putem, scorul nu conteaza!
    Imi pare sincer rau ca nu pot participa vineri la cea mai pasnica disputa fotbalistica, intindera de la aductori(cred)nu ma lasa.

    RăspundețiȘtergere
  24. V-am mai spus lasati frustarile acasa chiar daca va macina!

    RăspundețiȘtergere
  25. Hai sa jucam fara sa tinem scorul.

    RăspundețiȘtergere
  26. BANC ADEVĂRAT

    Trei puştani ies de la şcoală la prânz şi, îm drum spre casă, sunt abordaţi de un aurolac adult veritabil, cu punga la purtător.
    - Daţi-mi telefoanele sau vă bat.
    Puştanii încearcă să-l evite, să-l ocolească, dar aurolacul îl blochează pe unul dintre ei:
    - Dă-mi, bă, telefonul, n-auzi?
    - Domnule, vă rog, lăsaţi-mă în pace!
    - Dă-mi-l, bă, că te bat!
    - Sunteţi un domn respectabil, n-aţi putea face aşa ceva... :)))

    În rolul puştiului fii-miu, în rolul aurolacului himself.

    RăspundețiȘtergere
  27. Hai steaua, nea vasea. Lasai pe fraieri sa se bucure degeaba ca tot noi luam campionatu.

    RăspundețiȘtergere
  28. Lotul posibil (numai cu acordul respectivilor) : Nelu,Gabigrec,Stelică,Doru,Bogdan,Tavi,Paul,Bebe,Vasea,Gabi,Tudor,Stefan,Chinezu',Alex,Andrei,Vlăduţ. Două clauze contractuale : 1)Nu se urlă în timpul meciului; 2)Nu se opreşte meciul decât 10-15 sec. în caz de fault sau henţ.Dacă adversarul procedează altfel, se poate trimite mingea în poarta goală şi de 5 ori pe minut, golurile se validează. La cerere se poate juca cu pauză de 5-10 minute. De vorbit se poate vorbi. Avantaj unic : nu se plăteşte niciun impozit pe venit. Toate plăţile către jucători se vor face, cel târziu, până vineri 26 februarie, ora 15 şi 25 de minute. Anul 2061.

    RăspundețiȘtergere
  29. @gabiță: și până la urmă care a fost finalul din povestea cu telefoanele?
    @silică: dacă steaua nu îi bate pe poli iași, te halesc!

    nu-i înțeleg pe ăia de la uefa. în optimile cl au două meciuri adevărate și restul bășini gen dinamo kiev-city, gent-wolfsburg, psv-atletico. iar ei taman arsenal-barcelona și juve-bayern se trezesc să dea în aceeași zi, la aceeași oră!?!

    RăspundețiȘtergere
  30. Încă ceva : fie 0-7 sau 0-47, noi continuăm să jucăm la victorie, Dorule.

    RăspundețiȘtergere
  31. Inteleg si sint de acord ca pe Mitica si pe Motanu nu-i vrea nimeni dar din restul sint unii nu cu mult mai rasariti. Oftica mare a fost adusa in grup de Gabi, Bebe carteste tot timpul si nu-si vede niciodata greselile, Stelica te face prost sau idiot una-doua, dar poate unora le place. Sau sint de acord cu el.

    RăspundețiȘtergere
  32. La gradinita, cand eram in grupa mica, am invatat o vorba care se practica si azi : "Cine zice ala e !"

    RăspundețiȘtergere
  33. @Motanu: Happy End

    Am fost ofertat de echipa Gloabelor şi mă gândesc să onorez invitaţia! :) Încerc să amân un transport pentru sâmbătă, dar asta însemna că o să am maşina full (nu option!), deci nu vă bazaţi pe ea la plecare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-s proaste deloc gloabele. Fac pe mironositele dar isi trag echipa. Tu insa te-ai potrivi mai bine dincolo.

      Ștergere
  34. Acum am citit de Catalin ca s-a insurat si asteapta un copil. Bravo lui, dar daca se simtea prieten cu vreunul din voi va spunea si voua sau macar scria in gazeta de scandal.

    RăspundețiȘtergere