vineri, 26 iunie 2015

Tineret, mândria țării

Nimic nu-i alb, nimic nu-i negru, sau, ca să nu fim exclusiviști, pe medie se iese întotdeauna în nuanțe de gri, iar fotbalul nostru săptămânal n-avea cum să facă excepție. Există băieți care ne-au salutat din zbor din varii motive: unii și-au zis că nu merită să prăpădească câțiva poli pe teren, alții s-au hotărât că joaca  de vineri după-amiază le dăunează la carieră, pe unii i-au ajuns vremurile din urmă și au tras pe dreapta, pe alții îi doare la picioruș și deocamdată suferă-n tăcere, unii au tras țepe prin zonă și acu-și exersează talentele pe unde mai au o brumă de credit, pe alții i-a durut direct în cot de "fenomen" și s-au șters voios cu el la fund.
N-au rămas cei mai buni sau cei mai talentați, ci (pen)ultimii entuziaști, aflați în căutarea cifrei magice de zece, cam câți inși ar fi necesari pentru a acoperi cât de cât terenul. Unii citesc blogul, alții nu, dintre primii sunt băieți care știu să și scrie, anunțându-și disponibilitatea sau potențiala absență, pe alții nu-i preocupă problema și se lasă abordați (sau nu...) la telefon, dar, așa cum pomeneam mai devreme, speranță se pare că există. Și poate nu întâmplător, întăririle vin din zona celui mai tânăr dintre noi, junele Eli fiind pe post de unchi (sau nene, că tot se poartă în cartier) pentru puștii Ștefan, paisprezece ani și Vlad, doisprezece anișori, ultimii apăruți în zonă.
Acum, dacă Eli i-a adus, tot el îi și ia în echipă, lăsându-l pe Mitică să-și facă o selecționată din restul lumii, ceea ce credem că nu-l coafează prea tare, în sinea lui Căpitanu preferând compania lui Eli, pe principiul că mai bine boscorodit și învingător, decât  "complimentat" și învins. Iată cum a ieșit la zar:
Kindergarten : Bebe, Bogdan, Tavi, Eli, Ștefan, Vlad
 Balamuken: Marinuș, Bețișor, Motanu, Mitică, Vasea, Tudorică
Poate pe undeva nescontat, cei din urmă au fost la conducere pe toată perioada primei reprize, chiar dacă la diferențe mici, de maximum trei goluri. Momentul psihologic i-a lovit însă neașteptat, când Racheta Vasile a recidivat într-o întindere și după câteva minute de chin, când nu s-a oferit nimeni să-l împuște, a părăsit incinta. Până spre ora cinci, coechipierii săi au reușit să țină de scor, în mare parte datorită lui Mitică pe faza de atac și lui Marinuș, care a prins una din zilele lui excepționale în poartă. Din păcate însă, cei doi s-au "gratulat" non-stop pe toată durata partidei, ceea ce numai bine n-a prins celor din jur. Eli și-a revenit din binecunoscuta-i pasă oarbă atunci când e condus și în final puștii au întors scorul, cu ajutorul neprețuit al lui Bebe, foarte bun în poartă în a doua jumătate a meciului. Degeaba l-am luat pe Bogdan la noi în final, el are un stil de joc total aparte, ca dovadă că la un corner al adversarilor ținea bara, dar PE DINAFARA PORȚII. Imediat după ora cinci, Eli declară că s-a jucat destul și, la adăpostul unui gol diferență (ceva gen 11-10) trage heblul și ne lasă cu ochii-n ploaie. Nu prea ne-a convenit, mai ales că un egal ar fi fost echitabil, dar și vinerea viitoare e o zi.

PS: Pentru cei tentați să facă analogii, trei goluri avans sunt oarecum mai multe decât unul singur, după cum și treizeci și ceva de grade sunt peste cele 17 de azi.





Cei doi muschetari la fotografia de dinaintea partidei




45 de comentarii:

  1. Regret enorm ca am parasit echipa cand conducea cu 8-6 si aflu acum ca a fost invinsa...
    Din pacate, intinderea asta pacatoasa o sa ma tina o perioada pe tusa; de abia merg si am niste dureri care ma strafulgera in fesa dreapta la anumite miscari, dar vorba aia, eu sa fiu sanatos...
    Tinerele vlastare au 12, respectiv 17 ani, i-am intrebat din nou inainte de meciul de ieri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Steaua e numai una27 iun. 2015, 11:21:00

    Gasit maidanez chel, schiop si plin de purici, care latra de trei ori cand aude cuvantul Rednic. Ofer buna recompensa iubitorilor de animale dornici sal infieze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa descriere seamana foarte bine cu Popicu. Poti sa-l pastrezi sanatos.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine a facut cine a sters comentariul de mai sus.Una e sa ai umor alta sa fi vulgar si prost-crescut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tuamne fereşte, cum să fii tentat la analogii, că doar unele circumstanţe pentru a strica joaca sunt mai scuzabile decât altele, unora nu le poţi pur şi simplu rezista! :) Iar Mitică, dacă tot a făcut echipele, putea să-l aleagă pe Tavi şi nu se mai lega la cap.

    În altă ordine de idei, Bronson s-a mutat la ţară vara asta, lângă Feteşti, şi ne invită într-un weekend să-i fim oaspeţi. Are şi baltă, care are şi peşte. Dacă ne strângem ceva mai mulţi decât am fost la Bogdan, eu aş fi disponibil, dar abia în a doua jumătate a lui august.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sper ca prin extinderea colectivului de redactie blogul sa devina o tribuna de la care sa se faca un schimb de opinii pertinente si civilizate si nu o cloaca de la care sa poata fi debitate abjectii si jigniri fara ca cineva sa se sesizeze. Fie ca blogul sa devina un generator de placere ca ai cu cine sa schimbi pareri fara sa fii taxat de neicanimeni cu epitete peiorative. Am aplicat politi-ca ignorarii dar nu a dat rezultate, perseverenta fiind la mare pret.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. nu cred că Mitică a putut să-și aleagă chiar toată echipa, oricum meciul a fost super-echilibrat. păcat că se ceartă (d-aia cu năbădăi!) tot timpul cu Marinuș, că altfel n-au jucat rău nici unul. dacă tot n-ai minute de bipuri, scrie-mi și mie cum e recomandat să se joace în deschidere la table 6-2 și 6-3. în rest, ghinion, în ultimele ȘASE partide pe care le-am jucat cineva a spart gașca și, culmea, n-am fost eu.

      2. nu văd nici o extindere a colectivului de redacție, chiar doi băieți taman ce s-au retras iar altul se anunță indisponibil o perioadă, astfel că din 5 au rămas 2. Bebilă, te oferi cu scrisul?

      3. habar n-am cât o să joace puștii cu noi, presupun că au și școală sau antrenament. m-a distrat cum s-au încolonat ca puii de rațe, în urma lui Eli. cel mare nu prea știe cu mingea, dar e foarte cuminte, în schimb pe ăl mic l-am auzit cum și-o bagă, după ce ratase o ocazie clară. oricum , două bomboane de copii.

      4. cum bine a sesizat anonimul, umorul și satira, chiar și ironia, trec fără probleme. nu însă limbajul excesiv de vulgar sau atacurile la persoană.

      Ștergere
  7. Se pare ca pentru a scrie pe blog trebuie sa fi absolvit scoala de bune maniere. Ma uit insa la voi si cam niciunul nu pare sa fi trecut macar pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  8. In curind o sa va duceti in vizita la gradinita ca sa iesiti si voi la numar.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca la cronica din 5 iunie 2015 Motanu comenta "Tudorica are interzis in propriul teren", de asta data Tudor a facut si faza de aparare si-nca f. bine si asta s-a vazut si in evolutia scorului care ne-a fost mult timp favorabil si probabil ca daca nu m-accidentam era posibil sa castigam meciul, mai ales ca reusisem sa marchez si 2 goluri...
    Decat sa ne facem reprosuri in gura mare, mai bine ne-am incuraja reciproc si rezultatele ar fi mai bune. Pacat de prestatiile excelente ale lui Popica in poarta si Mitica in atac.
    Cam prea multi anonimi pe blog, probabil ca unii postaci si-au uitat numele.

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnilor sefi, am voie sa-l intreb pe Tavi daca i-a iesit buna zacusca?

    RăspundețiȘtergere
  11. Steaua e numai una29 iun. 2015, 18:25:00

    Daca se desfinteaza Dinamo, pierdem dintr-un foc patru victorii intr-un an asa ca dati doi lei pentru catzei!

    RăspundețiȘtergere
  12. Meciul de vineri a avut o caracteristica. Reaparitia lui Ely cu cei doi pusti a dat nastere la o dorinta de revansa din partea lui Mitica si nu numai. Ce e drept, pare-mi-se ca oricum cei trei voiau sa joace doar impreuna, deci revansa era gata pregatita in orice varianta. Ceata capitanului nu era chiar slabuta, dimpotriva. Doi fundasi de superclasa (motanelul si Doru), ambii cu veleitati si pentru atac, Sile care poseda de obicei un marcaj foarte bun la Ely, apoi Tudor aflat si el intr-o formadeosebita. L-am lasat la urma pe Popi, teoretic veriga slaga si zgomotoasa, in realitate, foarte bun in poarta cat a jucat dar la fel de necontrolat la gura.
    In prima parte ”gradinita” s-a napustit in atac, a dominat copios, dar a abuzat de prea multe combinatii , fente si artificii, fara incercari de finalizare fata de cate situatii au avut. Ceilalti s-a aparat cat au putut si au punctat pe contratac de 3ori (2g Mitica - suturi exceptionale, ca doar eu le-am incasat +1g Sile). Apoi a marcat Ely. De la 3-1 practic s-a mers cap la cap, diferenta de 2-3 goluri fiind o constanta pana la plecarea lui Sile.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cu om in plus „gradinita” n-a avut revenirea scontata. Ambitia celorlalti, plus faptul ca vulpoii batrani din apararea acestora le-au cam luat masura junilor,a condus la o prelungire a momentului intoarcerii sorti meciului, asa cam cum dadeau cotele de pariuri la inceputul meciului. Acum a venit momentul cheie ai meciului. Mandel a iesit din poarta si Bebe i-a luat locul. Sa zica cineva ca nu e adevarat ce voi scrie mai departe !

    RăspundețiȘtergere
  14. Apoi dragii mei, Bebitu si mandel si-au pus pecetea pe ultima parte a meciului.
    Aud? S-o luam gales. Primul a inchis aproape de perfectiune cadrul portii, aparand magnific suturi la vinclu, pe centru , laterale stanga -dreapta, iar celalalt a devenit un fel de Maradonel al echipei. Adica . . ., deci..., am preluat ”constructia” la mijlocul terenului, am deschis jocul cu pase mestesugite pentru pusti dar si pentru veteranul Bogdan, am marcat spectaculos printre grisinele lui Popi, deci... cum spuneam .... balanta s-a inclinat rapid in partea cealalta la 2g diferenta, moment in care s-a solicitat trecerea unui om la B-iesti. Bogdan a facut chestia asta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ultimile 15-20min. „gradinita ajucat cu om in minus. S-a incins o lupta dramatica. Care pe care. Bebe, repet, a facut minuni in poarta, aceasta este in fapt perioada in care a fost ex-tra-ordinar (pentru adversari chestia asta). Chiar si asa, s-a inscris de o parte si de alta -Tudor , Mitica, cred ca si motanu- au punctat , de partea cealalta Ely si Vlad, dar si maradolel inca o data.
    Finalul finalului, a fost cam ase: aveam 1g in fata, Dorulet urca si plaseaza un sut pentru egalitate, dar besica se duce in bara, de acolo pe contraatac noi marcam. Dupa foarte putin timp, Popicu inscrie si el cu tot efortul lui maradonel de a-i sufla placerea (chiar si tardiva) de a simti gustul golului. Dupa asta Ely se retrage invocand ora 5 ?!?
    Cam asta a fost. Meci foarte frumos, aprig disputat. Sigur un egal ar mai fi indulcit amarul bravului Capitan, care ajucat impecabil, dar . . . .si vineri este o etapa !
    Regret accidentarea lui Sile, dar si mai suparat sunt ca va lipsi o perioada de timp .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. motanu către tavi29 iun. 2015, 22:38:00

      se pare că toți trei (inclusiv siliboa, atât cât a fost prezent) am văzut același meci, chestie care se întâmplă destul de rar. mai păstrează din pix, că săptămâna asta te paște cronica.

      vezi că mai sus te-a întrebat "un domn" ceva. bagă-l și pe el în seamă.

      Ștergere
    2. Maradonel, imi dai si mie un autograf? Sau nu-ti mai scrie pixul?

      Ștergere
  16. Bre nea "Steaua e numai una", cică Steaua e doar cinci, adicătelea câte a furat de la austrieci. mă uit la program și din primele opt etape dacă scoate 17 puncte aș spune că e sărbătoare. nu mă inspiră nici ce jucători a luat, oricum, nu l-aș fi ratat pe Chanturia, stilistul ălora de la cfr, unul dintre puținii care pot dribla la noi în campionat.

    mi se pare o idioțenie ce a făcut bayern, douglas costa pe 35 de milioane n-are ce căuta la ei. dacă ești boier, cauți ceva mai bun, dar lor le e frică c-au rămas fără robben și ribery, rupți chiar la returul cu șahtior. blestemul lui nea mircea, care le-a luat și banii fraierilor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Vineri asteptam din garnitura celor care au lipsit : Gaby, Paul (La multi ani), Cata , de ce nu . . . Gabita.

    RăspundețiȘtergere
  18. Steaua e numai una30 iun. 2015, 12:46:00

    Vad ca e plin pe aici de dinamovisti ramasi nostalgici de pe vremea lui Impuscatu, cind furau cit puteau cu satelitii lor ticalosi si se vaitau ca nu au loc de Steaua. Nu-i nimic, la anul o sa aveti bilete cu pret redus la matineu si zic sa va grabiti daca vreti sa-i mai prindeti pe rapizi, ca aia poate se duc gramada in judeteana.

    RăspundețiȘtergere
  19. Cea mai mare jucatoare de tenis existenta vreodat pe plaiurile carpato-dunarene s-a kkt pe domnia-sa. Admiratorii sint rugati sa mai stea un tur ca poate i-si revine si joaca cu prietena ei Sorana finala de la USOpen.

    RăspundețiȘtergere
  20. m-a sunat virgil și zice că apare și el vineri.

    halepuța lui silică și-a cam tras antipatii și cum nu-i merge jocul, cum răsar băieții. eu rămân cu un singur regret: că a fost tembelă la turneul campioanelor și a băgat-o pe greasă la loc în turneu. iar grăsuța, fată bună, i-a dat recompensă un covrig.

    RăspundețiȘtergere
  21. "A pierdut Simona Halep și sute de mii de români o iau ca pe ofensă personală. O înjură (pe Facebook) de parcă ar fi jucat ei la Wimbledon, iar Simona ar fi intrat în curul gol pe teren și nesimțirea asta i-ar fi făcut să piardă meciul. Ce țară de cocalari ratați, dar mândri, frățioare! Născuți învingători, nu jucărie. Nu suportă eșecul, după o viață plină de realizări."

    Un băiat de la Kamikaze :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Halep nu-i romanca, e machedoana.

    RăspundețiȘtergere
  23. băi nene, te doare capul când vezi ce bani se dau în fotbal. orice jartea de jucător, dacă e brazilian sau argentinian, face de la 20 de milioane în sus, iar unul mai acătării sare de 40 de milioane.
    iar la salarii e și mai horror: psg plătește "titularilor" ceva peste 9 milioane de dolari pe an, urmată, la mică distanță, de real, city și barcelona, iar nici altele, în special din anglia, nu sunt departe. de unde naiba?

    RăspundețiȘtergere
  24. Bebe, dormi? sau te pregatesti sa le iei pixul lui Tavi si Motanu si sa te faci cronicar?

    RăspundețiȘtergere
  25. Tavi (maradona din agronomie)2 iul. 2015, 20:11:00

    Maine este etapa!! Pixul imi este pregatit! Aveti grija sa veniti si mai ales cum o sa jucati, caci altfel va ard . . . .scurt ! E clar ?

    RăspundețiȘtergere
  26. Meciul Nadal - Dustin the Wind, nepreţuit!

    RăspundețiȘtergere
  27. Păi decât în zeamă...

    RăspundețiȘtergere
  28. d,Artagnan catre cei 3 muschetari3 iul. 2015, 10:13:00

    Ely, baieteii tai ce fac? Mai incropim astazi de o victorie?

    RăspundețiȘtergere
  29. Azi nu vin, e prea cald pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu vin, e prea multa umiditate in aer, risc sa transpir prea mult.

      Ștergere
  30. Preincalzirea cu . . . .3 iul. 2015, 11:35:00

    . . . bijuteriile coroanei. Sunt doua, dar colosale! Iata-le :

    https://www.youtube.com/watch?v=RWzRKxhpPA0

    https://www.youtube.com/watch?v=o6f593X6rv8

    La primul clip , ochii ei sunt fascinanti , sunt portile catre un taram incitant si plin de mister - viata interioara a femeii !

    PS-lentilele de contact sunt de o calitate exceptionala, in weekend sunt reduceri - made in USA.

    RăspundețiȘtergere
  31. Floyd the Money3 iul. 2015, 11:56:00

    Hai c-a inceput sa-i placa lui Tavi cu aia mici in echipa, se joaca de-a magarul printre oi. Beeee!
    Bebe, nu pe tine te-am strigat, stai linistit si concentreaza-te cu cronica.

    RăspundețiȘtergere
  32. Totusi, ar trebui sa va gasiti o ocupatie mai adecvata varstei, altfel riscati inutil..
    Puteti sa raciti, sa va gripati, periculos!

    RăspundețiȘtergere
  33. Ar trebui sa-nvatati cate ceva din patania si lunga si greaua suferinta a bravului Vasea, care si acum se lupta cu necrutatoarea napasta.
    Sile, comment allez-vous ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa-i traduci, ca Vasea nu vorbeste engleza.

      Ștergere
    2. Floyd the Money4 iul. 2015, 15:14:00

      Nu-i nimic, dati amandoi din maini.

      Ștergere
  34. Oah, ah, eh, . . .punct, set, meci Monica. Yes!
    Bravo si Simonei, a eliberat culoarul pentru Monica. Sa mai zica fraierul ala ca nu e buna romanca !

    RăspundețiȘtergere
  35. Steaua e numai una4 iul. 2015, 21:42:00

    Niste basinosi burtosi care au capusat statul roman o viata intreaga si n-au muncit o zi in viata lor de luptatorii p...lii, zic acum ca sint smecheri si-l dau afara pe Becali din Ghencea. In sase luni va fi paragina totala.

    RăspundețiȘtergere