vineri, 5 iunie 2015

Fara Gabita si Catalin, dar cu Tudor si Stelica

Zi frumoasa si domoala ca pentru inceput de vara. Dupa ploaie, vine soarele, vorba din popor. Ordinea aceasta s-a potrivit perfect cu orarul etapei. Pe de alta parte, dupa o saptamana apatica in comentarii pe blog, lipsita din acest punct de vedere de antren si stimulente de profil, se simtea parca, in orele din ajunul meciului, ca pluteste printre noi o usoara stare de incertitudine, de ameteala generala ca sa zic asa.  N-a fost decat o senzatie, caci “Lambada” si-a facut datoria, “dansatorii” s-au strans si s-au cuplat (ales) in doua echipe intr-un fel cum numai pe la noi se poate inventa o asa metoda, adica fiecare a ales si s-a ales pe sine intr-un ritm latino de n-am cuvinte. Sigur, lipsa a doi (Gabita si Cata) dintre cei trei protagonisti, care fac de regula legea alegerilor (tot se dezbate si se modifica ea in aceasta perioada in Parlament), a favorizat situatia.
Iata ce a rezultat :

  Pelicanii  – Bebe (portar), Razvan, Bogdan, Popicu, Tudor si Ely  , 
Pinguinii – Nelson (portar), Tavi, Stelica, Doru, Gaby, Mitica si Vasea .

La prima lectura, pelicanii par mai puternici, la a doua citire lucrurile incep sa se schimbe putin. Celor doi granzi (Ely+Tudor) li s-a opus un puternic grup de aparatori (inclusiv portarul) , un Mitica polivalent, in mare forma, cat si omul in plus ( sa fie vorba de mine?). Asa ca a rezultat un joc palpitant cu o evolutie a scorului in aceeasi nota.   
Meciul a inceput cu o usoara tatonare, dupa care pinguinii incep sa controleze in buna parte jocul, domina si nu de putine ori trag periculos la poarta, dar Bebe s-a opus cu brio deschiderii scorului, de cele mai multe ori voluntar si arareori involuntar. Cum ratarile se razbuna, pelicanii puncteaza de trei ori la intervale de 6-7min.  prin Tudor de doua ori si Ely. Chiar si asa, la 3-0, jocul si increderea pinguinilor nu sunt afectate. Se simtea doar nevoia unui simplu declic in jocul acestora, un fel de eliberare, pentru a impune si pe tabela de marcaj un scor in acord cu ce se intampla pe teren. Pana la urma acest moment a venit. Cine altul putea sa-l aduca decat Capitanul? El marcheaza de doua ori cu suturi in stilu-i bine cunoscut, dupa combinatii cu Sile si Doru. Asa, din senin, in plin iures pinguin, Tudor, in mare forma si el, puncteaza frumos pe contraatac. 4-2. Si dupa acest moment greu, tornada pinguinilor nu scade in forta. Profitand de o oarecare apatie in jocul lui Ely,  pinguinii isi permit sa domine in continuare foarte puternic, creaza multe faze in fata portii lui Popicu (i-a luat locul lui Bebe) si pana la pauza  (nu la jumatatea meciului, ci cam cu putin inainte de 2/3 din timpul de joc), dau inca 3 goluri si intorc rezultatul dupa un magnific joc colectiv. Cu aceste bobite  (Mitica 2g si Doru), tabela arata un scor de 5-4 in favoarea alb/negrilor , care se potrivea de minune cu faptele din teren. Soc mare pentru pelicani, care solicita imediat pauza (time-out) si om in plus pentru restul jocului. Astfel, Vasea , universal cum il stim cu totii, trece la pelicani, iar motanelul, il imita pe Ely si plaseaza de la distanta o ghiulea in poara pinguina, asa . . . ca sa fie egal inca de la reluarea meciului. Asadar 5-5. In continuare, imaginea partidei capata usor-usor alte coordonate, adica cele doua echipe fac schimb intre ele de registru si, firesc, pelicanii incep sa domine iar pinguinii se se apere. Se apara bine ei, dar cum ratarile de pe contraatac nu sunt dublate si cu ceva goluri inevitabilul se produce si pinguinii incaseaza alte doua bobite, separate de acelasi fatidic interval de 6-7min. Si pentru ca vremurile sa fie in ton cu vremea umeda, la final de meci apar unele stari de spirit care au ca efect precipitarea lucrurilor, astfel incat meciul se termina ceva mai devreme decat era normal. Scor final 7-5 pentru gusati.

Cu doua victorii intr-un singur meci, Sile a parasit Agronomia cel mai fericit! Desi a primit sms-uri in drumul catre vestiar, unul de la Iordanescu, celalalt de la Gigi, cu oferte pentru meciul cu Irlanda si de contract la campioana, maestrul a refuzat politicos si le-a raspuns celor doi ca tocmai semnase cu Barca, cu cateva clipe inainte, pentru preluarea postului lui  Xavi si .. . din acest motiv, doreste putina liniste pentru reculegere si acomodare psihologica la noua situatie. Poti sa mai spui ceva ?  


30 de comentarii:

  1. Tavi, multam ca n-ai uitat sa mentionezi ca am castigat doua meciuri si nu este pentru prima data... De fapt la trecerea la ceilalti am avertizat ca asa se va intampla.
    Finalul cronicii tale este de domeniul fantasticului, dar placut de citit si de amuzat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si iata ca Barca castiga tripla(ca si Steaua, sic) si eu pariul cu Motanu; vom bea impreuna cu placere( daca si el tine cu Barca) 4 beri, ca si numarul golurilor din finala CL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am văzut meciul cu dan cocoru și e al cincilea pariu consecutiv la care îl fac: prin minutul 50 am zis că dă și juve gol, n-a durat cinci minute și s-au strâns berile. bună însă remarca lui dan, că de obicei ăia mai fraieri te fac la pariuri. mi-a amintit de clienții mei: chiftelaru, siliborborocea, găbiță...

      Ștergere
    2. ...la care te adaugi si tu la loc de cinste, cu bere sau cu pe ce ati facut pariu!
      Spune tu Motanele, dupa pariurile facute pe finala CL, ai iesit pe plus sau pe opusul plusului ?!?

      Ștergere
  3. foarte corectă cronica lui șorțulini, am avut mare noroc în prima parte că am scăpat așa ușor, după ce am fost dominați copios. eli a ieșit de vreo câteva ori pe margine, că se simțea rău, tudorică are interzis în propriul teren, chiar și la om în minus, bogdan n-a prins cea mai inspirată zi, noroc cu bebe că s-a oferit să țină poarta și a fost super-inspirat. și așa, pinguinii au ratat pe rupte și l-au trimis pe bețișor poate prea târziu în față.
    schimbarea de om se stabilise de la început cu bețișor, după juma de oră, funcție de scor. a fost după 45 de minute, la gol în minus și silică ne-a ajutat enorm. nu știu exact autorii golurilor, dar siilică are sigur unul, dintr-o deviere, la fel ca gabi și bețișor (unul chiar frumos!), așa că lui mitică i se mai scad.

    interesantă era prima alegere făcută între doru și tudor, cei ce urmau să plece mai devreme, unde mitică ar fi fost în locul meu la pelicani, dar, așa cum mi se pare logic, gabi și stelică au protestat că n-au nici un om de combinație.

    RăspundețiȘtergere
  4. Azi, 7 iunie 2015, clubul meu de suflet, STEAUA, implineste frumoasa si rodnica varsta de 68 de ani, la fel ca si mine de altfel(e adevarat ca e mai "tanar" cu aproape 2 luni).
    LA MULTI ANI !

    RăspundețiȘtergere
  5. Un gand frumos celor absenti din diverse cauze. Ii asteptam in viitor.

    RăspundețiȘtergere
  6. după bucuria de ieri cu barca, azi nole tractoristu a dovedit că deocamdată nu are ce căuta printre cei mai buni ever și l-a făcut mare jucător pe wawrinka, cu două bucăți la activ. simpatic președintele federației franceze, seamănă mai degrabă cu un șef de ceape.
    la pariuri m-a tras rău de tot în jos chiftelaru, fi-ți-ar steluța de râs.

    RăspundețiȘtergere
  7. Lantul slabiciunilor: fiecare lauda pe cineva.

    RăspundețiȘtergere
  8. un articol la care marșez sută la sută:

    https://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/pitchside-europe/on-reflection--are-barcelona-making-a-huge-mistake-with-dani-alves-140728058.html

    și apropo, Bețișor a venit cu o propunere, dar văd că nu e băgat în seamă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pelicanii datoreaza victoria in primul rand lui Tudor. In general, noi eram atenti la Ely, sa-l tinem cu 2 sau chiar 3 fundasi, iar Tudor, in zi de gratie si prea putin marcat ”, si-a facut de cap” inscriind aproape la fiecare sut tras.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe de alta parte, eu care am jucat destul timp in atac, am ratat exasperant, irosind pe rand pase sau finalul unor combinatii ale lui Mitica, Gaby, Doru si evident Sile cat a jucat la noi. In rest, ceilalti ai mei au jucat foarte bine si au inscris destule dar nu si suficiente. De aici si o usoara frustrare a noastra la finalul partidei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Il vad pe Wawrinka pe twitter-ul lui Gabita. Desi mi-e simpatic si ii apreciez calitatile de mare tenisman, in finala cu Nole a avut o conjunctura favorabila pe care ”nu avea voie sa o rateze”. Pana la meciul din finala, Djokovic a luptat sa-i demoleze pe cei mai tari si, culmea ghinionului, cu Murray a trebuit sa joace doua zile, adica intre semifinala si finala Nole a avut la dispozitie cel mult o zi pentru recuperare. Ca dovada, Nole a castigat primul set dupa care, treptat, s-a stins. In conditii normale Stan n-ar fi avut nicio sansa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ar fi bine ca Dorulet sa-si mai puna inca o data pe blog propunerea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Propuneri pentru:
      Ziua: la alegere intre marti - joi
      Ora: 17 - 18
      Avantaje:
      - temperatura acceptabila;
      - profitam de sfarsitul de saptamana si iesim din Bucuresti;
      - poate revin Catalin, Eugen +.....
      Doru

      Ștergere
  13. Cum am zis si la teren Bete mai are cateva saptamani si termina scoala asa ca
    dupa aia va fi disponibil oricand.

    RăspundețiȘtergere

  14. Bravo TAVI, macar ai recunoscut, eu m- am suparat un pic in timpul jocului, ca te complicai sa driblezi cind trebuia sa tragi la poarta sau sa pasezi . Cel putin 2 goluri le-ai avut pe tava doar sa tragi la poarta. Daca jucai cu GABITA te impusca .. Pina la 5-5 s-a jucat bine, dupa care au existata niste discutii si s-a stricat jucaria. Bete a marcat un gol, eu 3 si GABI 1. lui BETE i s-a anulat un gol, a avut si el citeva ocazii bune de a mai marca. Cred ca trebuia sa urce mai mult in atac GABI , dar daca TAVI urca mereu el a ramas aparare, dar asta e, nu conteaza nu E GRAV .

    RăspundețiȘtergere
  15. Cateva precizari la meciul nostru:
    . primele trei suturi ale lui Tudor au fost goluri, fapt recunoscut si de el la intrebarea mea.
    . cu toata modestia, n-am cum sa nu mentionez ca am contribuit prin pase la marcarea tuturor celor cinci goluri pana la trecerea in cealalta echipa, plus 3-4 pase puse pe tava lui Tavi, dar ratate cu nonsalanta.
    . mi-a fost anulat un gol, cred eu ca a fost valabil, fiind pe interiorul terenului am avut prim-planul in duel cu Bogdan, umar la umar...
    . la un sut al Capitanului am facut paravan in fata portarului, dar n-am atins mingea, golul fiind al lui Mitica.
    . Bete a marcat un gol chiar frumos din centrarea mea din corner cand a avut un moment de pauza pana si-a potrivit mingea care nu-i venea bine...
    .Prietenul Motanu m-a blagoslovit cu o minge puternica in plina fata de n-am mai stiut de mine cateva secunde si cu inca o degajare in mine dupa ce mingea iesise in aut...
    . La ceilalti, am avut o deviere subtila de balon care se ducea implacabil spre plasa, dar cineva a degajat in ultima instanta, nu stiu daca inainte sau dupa linia portii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Fara comentarii:

    https://www.youtube.com/embed/kt92-ZDm-H​M​

    Doru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorulet, eu am totusi un comentariu : ”link-ul nu opereaza !”

      Ștergere
    2. The 7-minute MIRACLE in Japan - Africarunwaymagazine

      Ștergere
  17. @Mitică, gata, relax, s-au liberalizat ratările!

    @Tavi, poza aia cu Wawrinka doar am distribuit-o, de lansat "în eter" a lansat-o Federer, de-aia mi s-a părut interesant. În rest, nu mi se pare relevantă chestia aia cu aşa-zisa oboseală a lui Djokovic, sâmbătă abia a jucat 13 game-uri, mai puţin decât s-ar fi antrenat. Djokovic este în cea mai bună perioadă a sa, inclusiv fizică, şi nici măcar nu se poate spune c-a jucat slab în finală! Pur şi simplu l-a bătut altul care a jucat şi mai bine. Ireal de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect, asa am vazut si eu lucrurile.

      Ștergere
    2. Fara sa minimalizez calitatea jocului practicat de W., dar nu cred in minuni. Cele 13 gameuri au avut o incarcatura/consum infinit mai ridicat comparativ ce oricealtceva asemanator numeric, + ca nici recuperarea dintre cele doua reprize ale meciului cu Murray nu seamana cu o recuperare intre doua meciuri. Ce a ramas pentru finala? Doar o zi. Apoi, Nole e atat de bun incat nici cand joaca mai slab (obosit in cazul nostru) si nu mai poate sa varieze suficient jocul pentru a-l scoate din mana si ritm pe adversar, nu arata . Abia apoi vine jocul de gratie al lui W.

      Ștergere
  18. Vezi Mitica, daca n-ai batut bine covoarele? Cine iti mai da tie o bere?

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonimule mata o sa mi dea o bere.

    RăspundețiȘtergere
  20. un banc, primit de la silică:
    -De ce barbatii cu chelie au gauri in buzunarele de
    la pantaloni?
    -Ca sa-si mai treaca din cand in cand mana prin par!

    nebunaticule, ți-a plăcut poza cu angelica la costinești? dacă vă întâlneați atunci, erai boier pe viață.

    RăspundețiȘtergere
  21. Da, 15-15,15 , fiecare cu sepcuta si sticla de lichid la el. Cand ma gandesc la berea de dupa .. . . . servita la iarba verde....si la semintele alea turcesti cumparare din colt, de la non stop. . .mama, ce misto!

    RăspundețiȘtergere