sâmbătă, 21 februarie 2015

Fraierul, Simona și Găbiță

Motto: N-am vrut să fiu Marin.

Dar, după cum de multe ori se întâmplă în viață, reușești taman ce nu îți dorești. Așa că, fie din motive de zodie nefericită, fie de la rudotelul luat de la Luci pentru tratament anti-stres, fie, pur și simplu din neputință la purtător, ieri am reușit să fiu găina perfectă: al patrulea sau al treilea, în cel mai bun caz al doilea la toate mingile, trei ștachii în boscheți, două-n portar și alte patru-n plopi, de s-a plictisit Paulică pe lângă mine. Mai rămânea să aterizez și-n fund și eram copie leită după Leșinatu, ceea ce deja ar fi fost mult prea mult, pe motiv că respectivul s-a născut inimitabil.
În fapt, iată-i pe cei șaisprezece veniți:
Juventus Ciorogârla: Cătălin, Remus, Paulică, Bețișor, Mitică, Siliborborocea, Marin + un băiat
Inter Bragadiru: Găbiță, Gabi, Neluțu, Bebe, Motanu, Bogdan, Eli, Tavi
Normal deci ca  formația care a avut ghinionul să cad în ea să plece steagul, ceva la vreo trei-patru goluri diferență, deși a jucat destul de mult fără Bețișor, plecat la un moment dat să-și desăvârșească studiile la seral. Asta ca să nu mai pomenim de diferența clară din ultimii ani dintre Juve și Inter, ceva asemănător cu cea dintre Draga Olteanu și Sharon Stone, deși cunosc vreo câțiva băieți care și acum s-ar încurca bucuroși cu amândouă.
Amănunte tehnico-tactice veți primi probabil de la cei ce le stăpânesc mai bine, io mă rezum în a pomeni și de oareșce noroc sau neșansă, cel mai bine ilustrate de băiatul din poarta lui Juve (Șerban, Ștefan?), care a apărat entuziasmant mingi foarte grele, pentru a lua apoi în gol printre ulube, din repunerea de out a unui coechipier. Bine, dacă coechipierul a fost chiar Leșinatu însuși, s-a ales cu un gol, așa că s-ar putea să fi fost blăteanu și găina are cu se lăuda în târg. Chiar, maistre, mai merge papucii la vânzare?
Ca întotdeauna pentru unii dintre noi, partea a doua a serii a fost și cea mai plăcută. Cum s-ar exprima un clasic în viață, "fetițele s-a dus acasă", iar bărbații au rămas la o degustare cu vizionarea meciului Simonei. Așa că numele lor merită pomenite și respectate ca atare: Gabi, Găbiță, Bebe, Marinuș, Mitică, Motanu și Siliborborocea. Ultimul are nota un pic scăzută, pentru că, deși a cinstit masa, a fugit primul, c-avea oră la coafor, după nea Paulică, și i-era frică că se termină șamponul. Cu cea mai mare notă s-a ales Găbiță, să aibă și el cu se lăuda acasă, la Matei.: în timp ce majoritatea eram mai mult decât sceptici că Halepuța poa să facă mai mult decât eventual să ciugulească un set, el a susținut-o sus ( și tare!?) că întoarce meciul. Ceea ce s-a și întâmplat, iar faptul că s-au jucat trei seturi a fost și mai pe placul protejatului meu, Mitică, Care și-a clătit privirile-i în pantalonașii celor două combatante. Acuma poți zice ceva de plăcerea omului aflat la o a doua pubertate? Totul e să scape de coșulețe și nu se dea la blendamedul știm noi cui...

Later edit: aseară am fost Giroud!!!

 



64 de comentarii:

  1. completare din tenis:

    Gabi, site-ul despre care vorbeam este http://www.treizecizero.ro/
    tipii sunt profesioniști, uneori merită să răsfoiești și comentariile. mi l-a recomandat acu vreun an ucenicul tău la tenis, Găbiță.

    Bebe și Siliboa: https://www.facebook.com/franguleacristina
    domnișoara are sub 40 de ani, blondă, mignonă, simpatică, (unii zic c-ar semăna cu Carmen Șerban) ceva mălai, dornică să-și refacă viața. aveți însă grijă să nu se bage Don Juan!

    RăspundețiȘtergere
  2. Motane, bine-ai revenit in calitate de cronicar, ca n-ai mai scris de pe 1 dec. 2014!
    Felicitari Simonei!
    Pana la urma a reusit Mitica sa vada culoarea chilotilor Carolinei Wozniacki?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-a vrut să spună gușteru, dar l-am prins că se ducea mai aproape de tembelizor, ca să aibă unghi mai bun să se chiombească. oricum, ca să nu fie trist, i-am arătat și pe ai mei.

      sănătate, nea feribotu și să bată steluța!

      Ștergere
  3. Destul de greu,dar totusi 6-4 pentru Simona.
    Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cineva ma intreba inainte de finala : ”Kreskova . . ?”.
    Raspunsul l-a dat Simona. Pliskova a luat-o de la romanca cu cel mai frumos profil dintre toate cele cate joaca in WTA !
    Bine ai revenit motanele cu textele tale inconfundabile !

    RăspundețiȘtergere
  5. Comentarii, mai incolo .

    RăspundețiȘtergere
  6. A revenit Motanu. Deja ma doare capul!

    RăspundețiȘtergere
  7. Steaua e numai una22 feb. 2015, 12:14:00

    Zicea Sapunaru ca jocul merge bine dar inca nu au aparut golurile. Nu-i nimic, o sa vina vreo trei bucati diseara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Papangele, romii au fost baieti de comitet si nu v-au dat decit o bucata sa-i tineti minte. Domnul Vasea, v-ati uitat la meci?

      Ștergere
    2. Evident ca m-am uitat, dar n-am fost surprins de rezultat;de saptamana trecuta le-am spus colegilor de birou ca o sa avem probleme cu Rapidu. Asta nu inseamna ca rapidistii au fost mai buni...

      Ștergere
  8. He, he, se simte cenuşa pe care şi-o pune Motanu în cap, după ce a devorat ocazie după ocazie fără să lepede nicio mărgică. Numai de la mine a avut două pase singur cu portarul, iar altele două fără portar în poartă! La una n-a nimerit poarta, iar la cealaltă a preluat atât de slab că portarul a avut timp să revină...
    Nu-i vorbă, nici Ely n-a fost mai breaz, i-am reţinut şi replicile, foarte mobilizatoare. După vreo două mingi trimise pe lângă din situaţie de singur cu portarul, s-a resemnat: "E clar, nu vrea să intre!". Sau, şi mai tare, îl las din nou singur cu portarul, calcă pe minge şi conchide: "Atâta pot azi"! Cu genul ăsta de atitudine negativistă n-ai cum răzbeşti la greu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru că, fiind noi masochişti, ne-a plăcut să ne fie iarăşi greu, după ce în formula asta, Cătălin + Remus ne mai ascultaseră cu urechea, acum Cătălin alegând şi primul (pe Mitică). E drept, n-a fost chiar ca data trecută, acum ne-am creat şi noi o grămadă de ocazii, iar dincolo n-a mai dat Vasea gol după gol, deşi tot ca liber pasărea cerului se plimba prin careu :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Responsabilitatea golurilor pentru adversari a preluat-o cu brio Remus, care a dat o grămadă de goluri de la distanţă. Mi-a dat şi mie unul, mai din apropiere, nici nu l-am mirosit, deşi a fost pe colţul scurt. Are un şut comparabil cu al lui Ely ca tărie, dar la Ely îşi face paşii, ştii când trage (se mai şi apleacă să acopere mingea), pe când Remus nu-şi pregăteşte şutul, odată te trezeşti că pleacă mingea.
    Băiatul cel (şi mai) nou, chiar dacă nu avea prea mare treabă cu fotbalul, inclusiv faultul din spate asupra mea fiind făcut mai degrabă din neştiinţă decât din agresivitate, s-a scos cu reflexele garantate de vârstă. Dar numai alea la nivelul braţelor! :) Pe jos, pe lângă autogolul ăla, a mai scăpat în poartă o minge a lui Ely care s-a strecurat cumva, deşi acoperise colţul scurt. În schimb, la mingi mai înalte ne-a înnebunit. Numai mie mi-a scos două goluri ca şi făcute, primul la un voleu din întoarcere (la o pasă trimisă de Tavi în careu), iar al doilea la o foarfecă laterală tot din careu (centrare Ely, din corner). De fiecare dată a apărut o mână care a deviat în lateral, prima dată chiar în bară!

    RăspundețiȘtergere
  11. În ce mă priveşte, sunt pe cale să iau o hotărâre drastică, adică să nu mai joc în câmp toată luna martie, până când voi fi sigur că leziunea mea la muşchi (sau tendinită, ce-o fi) se va fi vindecat complet. Mi-aduc aminte că astă-toamnă, înainte să jucăm cu băieţii din Titan, am stat în poartă tocmai ca să pot juca a doua zi, iar de atunci n-am mai făcut pauză completă niciodată. Puteam să duc un meci fără mari daune, dar mai pe vârfuri, când însă trebuia să fortez, cum a fost vineri, durerea nu mai poate fi ignorată. M-am băgat în poartă, am mai ieşit, dar asta e jumătate de măsură. Am mai jucat în filmul ăsta, schiopătez câteva zile, miercuri-joi sunt bine, vineri mă bag la joc. Simt că nu mai merge. Sper să mă pot ţine de plan.

    RăspundețiȘtergere
  12. FCSB= Faceti Ce Spune Becali!

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar ca; da-i afara pe Arla, Prepe si (chiar si) Lato, si sa vezi ce-o furi de la Rapiduletu'. Macar , sper sa le schimbe astora norocul(sau ghinionul).

    RăspundețiȘtergere
  14. Mitica, am o problema cu o dilema ( sau invers): in urmatoarea formulare :

    "Mitică, faci cinste? Nu pot, monşer, că mă strânge un ciorap“,
    cum e corect?
    :-ma strange din ciorap,
    -ma strange la ciorap, sau
    -ma strange c-un ciorap ( asta cred ca e cea mai nasoala).
    Un ciorap(numai), daca te-ar strange, inseamna c-ai avea un picior mai mare si unul mai mic.

    Acu', dac-ai face cinste, asi scapa de problema cu dilema.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mitica s-a lovit cu belengheru-n genunchi si nu-i da voie doctorul sa faca cinste pana la prima pensie. Mai stai si tu prin zona, ca poate pica de-o bere lesinata.

      Ștergere
  15. FCTB-iştilor, nu ziceţi nimic ? Steaua e numai una, bla,bla,bla.Sunt la Rapid câţiva tipi bunicei.Nu-s ei de campionatele de top ale Europei, dar la noi fac faţă cu brio.

    RăspundețiȘtergere
  16. cea mai tare gluma de azi: cand sa se bucure si rapidistii ca au batut-o pe Steaua, s-au trezit ca aia nu mai e Steaua!!! :-)))

    RăspundețiȘtergere
  17. Vineri am castigat alegerile si mi-am dorit sa joc alaturi de Gabitza, asa ca l-am luat cu cea mai mare incredere. Chiar daca de cateva saptamani il tot supara piciorul eram pus pe fapte mari, dar ce sa vezi!!! O fetita la 20 de anisori a inceput sa bazaie, sa planga, sa se smiorcaie si a trebuit sa revizuiesc alegerea facuta, l-am luat pe Remus. Meciul a fost mult mai strans decat o arata scorul, iar ocaziile echipei adverse au fost adevarate capodopere de cum sa ratezi din toate pozitiile. Singurul om pe care trebuie sa il urechez este Ely, care recunoaste dupa fiecare meci ca ,, Nu este sanatos la cap :))''. In loc sa dea incredere coechipierilor, sa aiba o atitudine pozitiva in joc, sa ii incurajeze si sa ii inteleaga ca inainte de vointa mai este si putinta, el da cu mucii in fasole si injura de nebun. Iar golurile lui Remus, majoritatea au venit din executii foarte bune dar.... intotdeauna exista un dar, nu trebuie sa il lasi sa traga.

    RăspundețiȘtergere
  18. bănuiam io ceva nasol cu meciul de aseară, că de obicei mă rupe chiftelaru în mesaje când dă steaua gol. când am văzut că mă sună paulică, eram sigur de-o nefăcută. poate le-o fi învățare de minte.
    știe cineva ceva de feribotu sile? mi-am propus să-l las o zi-două, poate se rejoacă meciul, dar n-aș fi crezut că se pitește.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motane, citeste si mai sus, nu numai in jos si vezi raspunsul pe care i l-am dat celui care a semnat cu "hai Dinamo" .
      Mai bine ne-ai spune cat a fost scorul vineri si cate goluri ai dat...

      Ștergere
  19. Confirm ce spune Cătălin, eram de faţă, el a vrut să mă aleagă pe mine, dar oricum şansele să se schimbe formulele erau de 50%, fiindcă Ely m-ar fi ales tot pe mine dacă alegea primul. În fine, deocamdată problema nu mai e de actualitate, fiindcă eu o să stau în poartă. Ieri m-a chemat Gabi la tenis şi mi-a fost ciudă că n-am putut să merg, pentru că... nu puteam să merg! :)
    Apropo de Gabi, evoluţie remarcabilă vineri, ne-a băgat în joc la 0-2 cu un şut din afara careului la rădăcina barei, iar apoi, când eu eram în poartă, a dat o pasă prin toată apărarea, găsindu-l singur în faţa porţii pe Ely, care A DAT DIN PRIMA! Am scris cu majuscule pentru că se întâmplă rarissim ca Ely să dea gol fără să gâdile mingea mai întâi.

    RăspundețiȘtergere
  20. În privinţa şuturilor de la distanţă mare, mă despart de părerea lui Cătălin. Când adversarul e la un metru-doi în terenul tău, îl întâmpini de la oarecare distanţă, nu te arunci cu orice preţ să-i blochezi intenţia de şut, ar însemna invitaţie la dribling. În faţa careului e altceva, eu unul blochez 4-5 şuturi pe meci indiferent de adversar. Dar, ca portar, nu ai voie să iei mai mult de 1 gol din 10 astfel de tentative de la mare distanţă, pe când Remus a dat cam jumate! Ca idee, eu nu-mi amintesc vreun gol luat de Cătălin de la o astfel de distanţă, indiferent cine a tras (nu vorbesc aici de loburi, ci când portarul e în poartă şi se şutează în forţă). Dacă vreţi, vineri la încălzire putem să facem sesiune de 10 şuturi de la 2 metri de la linia de centru, garantez că nu iau mai mult de 1 gol din 10, indiferent cine şutează.

    RăspundețiȘtergere
  21. Apreciez la Ely simtul autocritic si LUCIDITATEA POST FACTUM.

    RăspundețiȘtergere
  22. Motane, mi-a marturisit Vasea ca ai fost chiar mai slab ca mine. Nu ti-e un pic rusine?

    RăspundețiȘtergere
  23. Apreciem, la Bebe, SPONTANEITATEA POST ORTODOX.

    RăspundețiȘtergere
  24. Luci, sintem mai multi papagali pe aici, dar incacat ine nu-i nici unul. Hai fa-te bine si vi-no la somn, promit ca te cinstesc eu in locul lui Mitica.

    RăspundețiȘtergere
  25. Cine vreti voi? Eu vreau un prost.

    RăspundețiȘtergere
  26. Bebică, vezi că-i un careu demențial la pagina 61, mă lupt cu el de ieri. lasă-i pe odihniții cu mintea, sunt buni și gogomanii la ceva, pe post de bufoni.

    RăspundețiȘtergere
  27. Bebe, vezi că Motanu te dezinformează. A greşit pagina, e vorba de pagina 69 şi nu ţi-a spus nici revista, care e Arici Pogonici.

    RăspundețiȘtergere
  28. Behehe, mai vrei un prost ? Păi nu-l ai pe Motanu ?

    RăspundețiȘtergere
  29. Se pare ca Nedumeritu Popica se ofera pentru postul care l-a consacrat.

    RăspundețiȘtergere
  30. Il felicit personal pe don Profesor (Popica) pentru prestatia avuta vineri :). Fara injuraturi, fara expresii vulgare si cu pofta mare de joc. Trebuie sa mentionez si forma foarte buna pe care o are Betisor, urcarile tot mai dese in atac si siguranta in aparare, forma fantastica a lui Sile (Pietroi), nu ca s-ar misca greu, ci ca e tare ca o stanca. De Paulica ... nici nu mai vorbesc, colegii il striga ,,Vidraru'', nu ca ar fi acumulat prea multe sarmale, fripturi ori sprituri pe la Nea Nicu, ci pentru ca e foarte greu de depasit ;)). Ultimul samaritean este Mitica, in fata lui jos palaria ,,Bravo Maestre!''.

    RăspundețiȘtergere
  31. A ajuns sa-i frica si lui Catalin de gura lui Popescu.

    RăspundețiȘtergere
  32. Vineri, Sile m-a asteptat cam mult la plecarea catre teren, motiv pentru care am si pierdut inceputul meciului. Chiar si asa, el mi-a facut o surpriza dandu-mi pe hartie dezlegarea careului magic. Am muncit la el Gabita, dar a meritat!

    RăspundețiȘtergere
  33. Altfel, alegerile, nearanjate, asa cum le-au descris baietii, precum si desfasurarea partidei, mi-au dat sentimentul ca se joaca aceeasi piesa de acum doua saptamani, in aceeasi regie, folosindu-se cam aceleasi distributii de actori. De exemplu, la noi a fost grupul ”Gabita, Ely, Gaby, mandel” , dincolo ”Cata, Remus, Dorulet, SILE, Capitanu”. Exceptiile au insemnat rocada intre Nelson+Motanel+Bebe vs . Paul+Popicu . Sa fi fost o revansa oferita de hazardul-intamplator? Multe lucruri au semanat intre cale doua ”evenimente artistice”. Si atunci, si acum , finalul a fost trist pentru grupul din care au facut parte. ”Cenzura” nu si-a facut datoria si a lasat acest final neschimbat, iar la restul piesei a umblat foarte putin. Poate la a treia reprezentatie sa fie mai eficienta. Restul nu mai conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  34. Erata: ” pentru grupul din care AM facut parte”

    RăspundețiȘtergere
  35. nedumeritule dezlegator, vrei să-l rog pe Luci să te altoiască cu o poezie? altfel, pici pe mâna mea și te ia cu schelălăieli.

    RăspundețiȘtergere
  36. o poză cu marele meseriaș în tinerețe:

    https://www.google.ro/search?q=jurgen+klopp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hw7uVOKvOsLzUoHig8AJ&ved=0CI0BEIke&biw=1440&bih=738#imgdii=_&imgrc=C2y07hbdvBUUSM%253A%3Bg1ZllfzM-S7iIM%3Bhttp%253A%252F%252F3.bp.blogspot.com%252F-zlB8OwpLf84%252FVFkDmh4QP9I%252FAAAAAAAAwVY%252FNm_V-aWRUps%252Fs1600%252FJ%2525C3%2525BCrgen%25252BKLOPP%25252B-%25252BSticker%25252BPanini%25252B1%25252BFSV%25252BMainz%25252B05%25252B1990-91.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.oldschoolpanini.com%252F2014%252F11%252Fbefore-his-coaching-career-jurgen-klopp.html%253Fm%253D1%3B415%3B536

    RăspundețiȘtergere
  37. A început returul la campionatul de minifotbal. La primul meci am fost doar 9 jucători, dintre care doi portari, ar fi fost loc să joc şi eu, dar nici nu m-am trecut pe foaie... La pauză era 0-1, printr-un gol hilar: la o pasă pe direcţia porţii, portarul plonjează să blocheze atacantul pe direcţia ipoteticului şut, dar acesta luftează aşa că pasa îl sare pe portar şi intră în plasă! Numai că în 10 minute din repriză s-au răzbunat toate ocaziile ratate de noi în prima parte, 4-1! În cele din urmă am câştigat cu 6-2 şi suntem în buza podiumului. Se anunţă o primăvară pe cinste! :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Glumicka a la Tetelu:

    Ştii cum îţi dai seama dacă o femeie este curvă? Simplu: dacă se fute cu tine! :)))

    RăspundețiȘtergere
  39. Gabita, ai ajuns sa fi rezerva lui nea Vasea!

    RăspundețiȘtergere
  40. Majuru, cu-atât mai bine ţării şi lui cu-atât mai bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Tocmai am aflat că, într-un meci cu Verdasco, Federer a câştigat 20 de puncte la rând, adică 5 game-uri albe!!! Adică de la 1-4 la 6-4. Genius at work!

    RăspundețiȘtergere
  42. ciorile de la juventus, că altfel nu pot să le spun, cred că se tund toate la aceeași promoție de retardați, la trei clienți unul merge mocca. oricum, lui pogba și lui vidal, scăpați fără cartonașe galben-roșii, le doresc să se tăvălească în chinuri.

    verdasco ăla e mai labil ca hănescu. cred că-l face și marinuș cu mâna stângă.

    RăspundețiȘtergere
  43. completare la cronică, după ce mi-am dat seama că sunt un mare fotbalist...

    RăspundețiȘtergere
  44. Tare grafica, Motane! Totuşi, niciun şut din poziţia ta preferată, în preajma barei din stânga.

    RăspundețiȘtergere
  45. Tavi, Cata, azi sunt motorizat, imediat dupa intalnirea noastra deziuacincea o intind sa rezolv niste chestiuni care nu suporta amanare!

    RăspundețiȘtergere
  46. Vasea vrea să spună, fără să ne rănească, faptul că ne lasă singuri la nea Nicu.

    Ţelul meu de azi: să dau bară transversală din degajare cu mâna! :)

    RăspundețiȘtergere
  47. De ziua soacrei, Mitica se prezinta cu un mic pachetel intr-o mana si cu o pusca in cealalta.

    - La multi ani, mama soacra! Ti-am adus o pereche de cercei de aur.
    - Multumesc, ginerica. Dar cu pusca ce vrei sa faci?
    - Pai...de gauri in urechi nu ai nevoie?

    RăspundețiȘtergere
  48. SIle imi pare rau, compania ta devenise o obisnuinta deosebit de agreabila! Sper sa fie doar o exceptie. Cata-vine, Remus si Serban-nu.

    RăspundețiȘtergere
  49. O veste buna. Kvitova a pierdut in turneul de la Doha.
    In alta ordine de idei, imi reamintesc si astazi faptul ca ghetele mele, cele noi, nu produc nimic, adica nema gol. Sa fie clar, astazi fac ravagii, o sa trag din toate pozitiile. Sunt curios daca ma alege cineva sau pur si simplu o sa ma ia fortat unul dintre electori ca ultimul pe lista prezentilor. Ha!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tavi, dacă vei juca împotriva mea, vei rămâne tot pe sec! :)

      Ștergere
    2. Ha, ma provoci? Atunci, inca un rand..., nu de lichid ci de preincalzire, cu cele doua melodii. Gabita, daca dau drumul la productie tocmai cu tine? Ha, iert pacatele ghetelor pentru cele trei saptamani irosite. Dar daca-ti dau doua? Ei...., parca te vad iesind la joc. Ha!

      Ștergere
    3. Aşa, aşa, te vreau motivat!

      Ștergere
  50. Pentru preincalzire, doua melodii celebre si un singur interpret, de fapt formatie. Compozitor, Marc Bolan, seful grupului, mort intr-un accident de masina la nici 30 ani.
    Sonorul la maxim !

    www.youtube.com/watch?v=TVEhDrJzM8E
    www.youtube.com/watch?v=Xgcxd9wtXUE

    RăspundețiȘtergere
  51. S-ar putea să apară şi Biciclistu.

    RăspundețiȘtergere
  52. Tecău a luat bătaie în super tie-break de la 3 mingi de meci consecutive!!!

    RăspundețiȘtergere
  53. Nea Vasea,e inchis pentru inventar?

    RăspundețiȘtergere