sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Primele 90 de minute in balon

Vremea urata din ultima perioada a dat semnalul inceperii pregatirilor pentru ”sezonul sportiv-acoperit”. Gazda noastra din Agronomie a avut grija sa anvelopeze terenul mare, iar cel mic va avea si el foarte curand aceeasi soarta (a se vedea fotografia). Gurile rele debiteaza o ipoteza extraordinara. Cica de frica infrangerii, in varianta in care nu ar fi avut cum sa evite confruntarea cu adevaratii artisti de Ziua-5, ”particularii” (stiti voi la cine ma refer) au zorit gazda sa puna ”paravanul gonflabil” astfel incat sa fereasca disputa de privirile asistentei, copii, parinti si bunici aflati prin zona. De asemenea, afland ca Tavi intarzie si de aceasta data, ar fi profitat si s-au ”amestecat printre artisti” ca sa li se piarda urma, procedand la obisnuitele alegeri care preced fiecare meci. Asa ca la sosirea lui (16 fara 10), acesta a gasit pe teren echipele  

Pinguinii  Tavi , Bebe, Motanu, Paul, Vasea, Claudiu, Mitica, Catalin,
Pelicanii – Luci, Doru BT, Gaby, Stelica, Bogdan, Elly, Gabita,

si un  2-0 in dreptul pelicanilor. A intrat la pinguini si in foarte scurt timp tabela arata . . . 4-0. Toate aceste goluri, ca de altfel toate celalalte care s-au trecut in contul pelicanilor, au fost marcate doar de Gabita si Elly !! La acest scor Mitica sparge gheata (4-1), mandel intra in poarta in locul lui Paul si ”pasa proasta” a pinguinilor parea sa fi trecut. N-a fost deloc asa. In timp ce Cata, Claudiu si Capitanu fortau poarta aparata de Luci, cei doi golgeteri pelicani au continuat, pe contraatac, cu o noua serie de 4 goluri, majoritatea concretizate prin combinatii rapide si mingi plasate. Asadar 8-1. Spatiile generoase (se juca totusi pe terenul mare) si poarta, ”peste” ceea ce eram noi obisniuti pe terenul mic, au facilitat aceste realizari. Din acest moment jocul capata o turnura neasteptata. Pe fondul relaxarii pelicanilor si a dominarii din ce in ce mai accentuate a pinguinilor, golurile incep ca cada in cealalta poarta. Cu doar un gol primit si 8 marcate (Mitica inca 2g, Claudiu 3g si Cata 3g), pinguinii au egalat la 9 si au impins partida intr-o zona dramatica, in care jocul a continuat pana la final numai pe contre si cu goluri magnifice. Desi au surmontat ecartul, pinguinii n-au condus niciodata. Sunt convins ca daca ar fi reusit sa ia avantaj macar o data, nu ar mai fi pierdut partida. Au combinat mai mult, au avut ocazii, iar trendul ascendent din a doua parte a intalnirii se constituia si el intr-un atuu  foarte important in acest sens. Vineri, pelicanii datoreaza victoria lui Elly. A mai fost egal la 10, 11, 12. Dupa fiecare egalare, Elly a marcat goluri fabuloase, cu suturi imparabile din pozitii si situatii imposibile, care pur si simplu au oprit drumul spre victorie al pinguinilor.  A mai urmat 14-12 si la final 14-13 pentru pelicani.
            Pe parcurs, Vasea a trecut in poarta, iar Doru i-a luat locul lui Luci. La pelicani au mai marcat Claudiu, Cata din penalty, Razvan (sut splendid, la semiinaltine, din pozitie centrala, dupa o respingere din careul advers) si mandel. Aproape de final, Doru a parasit terenul pentru ca i-a sunat clopotelul, Gaby a intrat intre buturi si un pinguin s-a transformat in pelican (nu imi amintesc cine a fost-poate Bebe?).  
          Nocturna din balon s-a aprins cand meciul s-a incheiat si nimeni altcineva nu a mai intrat pe teren ?!                  




32 de comentarii:

  1. În primul rând, chestiune administrativă: la insistenţele lui Stelică, nu ma mai dat 120 de lei la balonul mare, ci doar 100. Restul (20 + 8 lei de la Tavi) îi ţine Stelică, iar cei care au apucat să dea 11 lei la teren vor plăti doar jumătate data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. În al doilea rând, nu mi se pare ok să întrerupem brusc meciul, oricare ar fi motivele. Puteam repeta convenţia de acum câteva etape când am mai jucat până la primul gol. "Satisfacţia" de a pleca exact atunci când adversarii s-au apropiat la un gol este efemeră. O putem păţi cu toţii pe invers. Nici mie nu mi-a picat bine cu vreo lună în urmă, când s-a retras cineva pe motiv că portarul a luat gol prea uşor şi, "evident", îşi bătea joc de echipă, deci nu se mai putea continua...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. n-am de ce să fiu supărat după meci, cotcodacii adverși au jucat mai bine și la un moment dat ne-au și lăsat să ne apropiem la câteva goluri.Eli și Găbiță au fost în formă, terenul mare i-a avantajat și ne-au alergat pe rupte. iar golul lui Eli (rabona din săritură!!!) e cel mai tehnic din câte am apucat să văd, păcat că n-a putut fi înregistrat.

    Siliborborocea, dormi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Rabraaare, . . .se voteaza, lumea se concentreaza pentru buletinul de vot, abia apoi alte comentarii despre etapa de vineri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Critic literar2 nov. 2014, 19:12:00

    Noapte buna, Tavi. Ti-am citit cronica si m-a luat somnul. Ai pus muraturi?

    RăspundețiȘtergere
  6. Azi e ziua lui Bebe, face 40 şi ceva de ani. De când prestează pe terenul de fotbal! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Steaua e numai una2 nov. 2014, 22:03:00

    Baieti destepti dinamoistii ca nu s-au prezentat la meci. Ar fi furat-o cu mai mult de 3-0! Hauuuuuuuuuuu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Presteaza inseamna doarme ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Fiecare presteaza pe unde poate. Unele pe centura, altii pe terenul de fotbal.Da se calculeaza si la pensie ?

    RăspundețiȘtergere
  10. dezastru, toate echipele mele favorite au furat-o: Dortmund, Stuttgart, Liverpul, Roma și Barcelona. doar Steluța mai pâlpâie ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...ba chiar lumineaza dupa infrangerea CFR-ului si egalurile Petrolului si Tg.Mures.

      Ștergere
  11. Băi oameni buni, nu vă e ruşine să vă lăudaţi că ţineţi cu Steaua ? E ca şi cum te-ai lăuda că ţie-ţi place cum cantă nu ştiu ce neica nimeni.Când puteţi vedea fotbal adevărat,mă intreb, cum mai suportaţi să vă uitaţi la un meci al Stelei ?!!
    Dacă m-ar sili cineva să privesc un meci al echipei ciobanului priponit, aş muri de plictiseală, scârbă şi mi-aş reproşa că-mi pierd timpul de pomană.

    RăspundețiȘtergere
  12. Steaua e numai una4 nov. 2014, 13:22:00

    V-am spus eu ca dinamovistii sunt anonimi!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru ca Gabita e ocupat cu probleme importante, va informez eu ca "orgoliul fotbalistilor sai a tinut doar pana luni, cand au fost invinsi de niste "tineri", unii chiar mai batrani decat fostele "glorii" ros-albastre.Astept comentariile voastre.

    RăspundețiȘtergere
  14. Avand in vedere cele de mai sus, il somez pe dl. Gabita sa intreprinda urgente si temeinice masuri, pentru ca, din (prea mare) grija pentru altii, o anumita categorie de anonimi, sa nu aiba de suferit!

    RăspundețiȘtergere
  15. ciobanu Mureșan a dat din nou cu cotul, iar (ne)spălatul său de antrenor, ăl de vedea un posibil ofsaid la penaltiul lui Tănase și, în rest, nu comenta arbitrajul, zice că nenea arbitrul a fost rău de i-a dat galben.

    Siliboa, nu băga în seamă lumea, că e rea. oricum, interesante stilul și cunoștințele domnilor anonimi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Deh, unii mai au şi probleme, unele chiar importante. Şi eu am fost puţin dezamăgit de rezultat, în primul rând că am luat golul de 1-2 la ultima fază, în al doilea pentru că în timpul meciului un jucător de bază s-a supărat şi a plecat de pe teren... Nu ştiu de unde a scos-o Ano pe-aia cu adversarii mai bătrâni, noi avem cea mai ridicată medie de vârstă din campionat.

    RăspundețiȘtergere
  17. știu că unii când aud de curling se gândesc la altele, dar luați de aici:

    https://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/world-of-sport/ridiculous-curling-shot-earns-team-four-points-163215250.html

    RăspundețiȘtergere
  18. Steaua e numai una6 nov. 2014, 10:55:00

    Nu imi inchipuiam ca sint atatia dinamovisti si frustrati printre voi incit sa nu ia atitudine fata de meciul de la Tirgu Mures. Mai ales acum cind vine nemernicul ala de Stanciusi spune ca pentru un galben sint prea multe 16 etape de suspendare. Va meritati soarta!

    RăspundețiȘtergere
  19. :))) Băiatul ăsta, de când nu mai joacă împreună cu noi, a cam luat-o razna! Auzi, să luăm atitudine că s-au întâmplat căcaturi în fotbalul nostru! Aşa, şi? Tu chiar nu-ţi dai seama cu ce mize mici te prezinţi?! Păi ce-i aici, blog de puştani, să ne luăm la ştangă pe motiv de cine cu care ţinem? Pe mine mă doare la bască şi de Steaua, şi de Dinamo şi de oricare alta. Citesc detaşat orice se scrie pe-aici despre echipa favorită (mai puţin alea cu m_e), dar nu veni să mă tragi la răspundere că nu mă aliniez...

    RăspundețiȘtergere
  20. ia uite inspirație, o cotă de 5 și una de 10 prinse împreună:

    Numărul pariului Eveniment Pronostic Cotă Ora de începere Rezultat
    13658796 Manchester City - ZSKA Moskau (Tipp) 2 10.26 05.11.14 20:45 (1:2) 1:2
    13658804 Sporting Lissabon - FC Schalke 04 (Tipp) 1 2.02 05.11.14 20:45 (1:1) 4:2
    13686747 Arsenal FC - RSC Anderlecht (Tipp) X 5.25 04.11.14 20:45 (2:0) 3:3
    13686810 FC Basel - Ludogorets Razgrad (Tipp) 1 1.71 04.11.14 20:45 (2:0) 4:0
    13686812 Zenit St. Petersburg - Bayer Leverkusen (Tipp) 2 2.81 04.11.14 18:00 (0:0) 1:2
    Informaţiile biletului
    Data 27.10.14 19:19 Cotă 522.83
    Tipul pariului Pariu combinat Miza 9.52 EUR
    Statut Corect Câştig 4977.34 EUR

    RăspundețiȘtergere
  21. M-a sunat Bebe în seara asta, văzuse un apel de la mine. I-am zis că apelul era de marţi dimineaţă, când parcasem în faţă la "Păuniţa"! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Băbăieţi, azi e ziua 5, dar e şi mâine o zi. Felicitările, mă-sa şi dânsul, după meci, la nea Nicu! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Am un dubiu ( sau o dubie? ): e corect pigna colada sau pina colada?

    RăspundețiȘtergere
  24. Piña. Adu tu băutura răcoritoare.

    RăspundețiȘtergere
  25. Al naibi balon. E greu de pus pe picioare, dar si mai greu de inlaturat. Pe o asa vreme frumoasa e si pacat sa jucam in membrana ....

    RăspundețiȘtergere
  26. Sile, ne vedem la ora H - 45min. Ca sa nu mai intarzii Incerc si varianta asta.
    Hai sa traiesti !

    RăspundețiȘtergere
  27. Gabita, daca e p-asa, mai bine nu mai vin.

    RăspundețiȘtergere
  28. La multi ani Gabi, Gabita, Mihaita, si celorlati!

    RăspundețiȘtergere
  29. Luci, să treci pe la casierie! :)

    RăspundețiȘtergere