sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Naturi moarte cu blondă

Vinerea ce a trecut am jucat din nou. Nimic deosebit, doar că niște băieți s-au înghesuit la plecare în tramvaiul 41, cam la fel cum părăseau în primăvară cățelușii Stadionul Național, la bordul troleibuzului 52, cu oprire în Ștefan cel Mare.
Mult mai interesant ni se pare un document foto care a ajuns la redacție și pe care vi-l prezentăm și dvs. însoțit de comentariile expertei noastre în citirea gândurilor, Mama Caisa Descântătoarea.



Primul domn,( jovial, cu mâna la șapca Versace, parpalac Prada și  gumari Gucci), Marean, prost.per om de afaceri: iar i-am fentat pe gușterii ăștia. eu am pus mâna primul, a mea e păpușica, îi fac formele și-o bag la produs, în Vitan, iar fraierii iar îi dă cu blendamed. Să vezi ce vânzare o să am, intru în top50 firme particulare, îmi refac viața și-mi rămân și bani de motorină să-mi pun la bicicletă. A, am vândut bicicleta? E bun și metroul, că faci blatul, vă pupă tata și vă păstrează și vouă!
Al doilea domn (ținută impozantă, un pic de burtică, și el cu o labuță, scurtă, pe doamna), Ciulian, latifundiar în Tâncăbești: pe Marinică-l termină repede stimabila, cu ăsta nu urcă nici pân-la prima. Ce fac eu dup-aia, cum scap de coana-mare? O s-o prezint pe Nuțica ca noua mea secretară, da o să zică ce mi trebuie mie secretară la ceape? Și cum să-i fac lucrarea... Aș trimite-o pe doamna soție la film, da n-avem cinematograf în sat, iar dacă se duce la mol iar mă lasă orfan pe card. Și ce fac cu pastilele? Ultima dată am luat cam multe și m-a prins vecinul la vaca lui, după ce rezolvasem vreo două capre și o oaie rătăcită, și m-a alergat pe câmp, de am scăpat sărind pe sub gard la miliție. Asta nu-i nimic, dar odată le-am confundat cu pastilele de tuse, și alea albastre, și-am behăit o lună ca măgaru. Să nu uit: azi e luni? Iar m-am îmbrăcat cu pantalonii pe dos!
Al treilea domn (foarte sobru și preocupat), Mitică, om al muncii: pe Marin îl strică fața, așa că nici o șansă, iar Ciuli nici el nu știe când doarme și când doar moțăie, așa că problema e ca și rezolvată. Acasă spun că sunt de noapte, lui Nuți îi zic că bemweu e la reparat, cu tot cu șofer, așa că o să facem un tur romantic al Bucureștiului, cu tramvaiul 41, și, ca un cavaler ce sunt, o să-i las ei locul de la geam. Dup-aia, nu știu dacă să închiriez tot restaurantul la nea Nicu, sau doar salonul de sus. Tratația, o sută de coniac, aveam să iau de la Paul și a rămas acolo, două pungi de semințe, una de pufuleți, cu scobitori la pachet, cafea de la dozator, nu servim masa, că suntem la regim. Muzica, din partea casei, luminile mai stinse, am pus-o de dansul miresii. Să-l chem și pe Găbiță? Ăsta ne duce cu mașina, chiar dacă ia ceva la bord, mai spune o poezie, mai desenează o inimioară, dar dacă se dă la ea?
Al patrulea domn (stelist, distins, relaxat), Vasile, intelectual: eu am emoții cu Steluța și ăstora le arde de prostii, parcă n-au mai văzut în viața lor așa ceva. Ultima oară când m-am uitat la una ca dânsa, acu treijdeani, s-a prins soacră-mea și n-am văzut ciorbă la față mai bine de două luni, de mâncam numai covrigi cu apă și gulii de la aprozar. Poate să-i iau numărul de telefon pentru fi-miu, dar ăla e pretențios și nu-i plac nici blondele. Cel mai bine îi fac un pustiu de bine lui Motanu: pun poza lui Nuțica cu telefonul lui madam Macovei, o sună fraierul și își reface viața. Hai Steaua, hai România! Onoare muncii!

Later edit (by Găbiţă)

Iată şi poza adevăratului câştigător, şefu la bere şi la femei!

48 de comentarii:

  1. Motane, la Nutica nici de pe locul patru nu-i rau,dar mai bine ti-o las tie, nu
    de alta,dar daca afla matrozul-chior nu ma/te vad bine!
    Inteleg ca ieri nu s-a jucat fotbal, v-ati tinut dupa Nutica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă tot şi-a făcut Motanu mâna de viitor nuvelist (sau doar mâna!), mi-am permis un mic adaos foto, nefotoşopat. Enjoy!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pina la urma ati jucat sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Steaua e numai una16 nov. 2014, 12:45:00

    S-a vazut si la nationala care sint adevaratele valori. Mie mi-ar fi si rusine sa tin cu Dinamo!

    RăspundețiȘtergere
  5. Normal că am jucat, poza a doua e de la cantina de după. Chestia e că Motanu când pierde nu vrea să scrie, iar când câştigă o dă în distractis.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, Gabita, banuiam ca s-a jucat. Sper ca nu esti gelos pe Mitica, nu ai de ce!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu plăcere. Şi dacă adaug asta: învingătorilor, haidaţi cu detalii! - înseamnă că am mai oferit un indiciu. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cateodata imi este si rusine ca ii cunosc pe unii de aici. Motanu face bancuri de tractoristi, Mitica are o mecla de sperie si controlorii ratb, Luci s-a nascut dormind si sforaie la teren, Vasea s-ar baga si el la o posta dar mai bine ii imparte bilete lui Bebica, Stelica, saracul, arata de parca chiar ar fi baut toate berile din fata si inca nu i-ati vazut pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Găbiță, mai scriu și după înfrângeri, dar fiind cinci cronicari, mi se pare mai productiv ca fiecare să aibă șansa să se producă după victorie, măcar că e mai vioi. bineînțeles, aș putea să bag distractis și după ce-o fur, dar n-ar fi elegant față de învingători. să încerc să-ți bag o pilă la Mitică, pentru doamna?
    Doctore, pe matale te bănui că ești pacient docent...

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar, nu se lauda nimeni pe aici?

    RăspundețiȘtergere
  11. Se tace mult, e în trend Iohannis! ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce noapte, mi-e că dacă mă culc mă trezesc din vis! :) Am văzut documentarul cu Iohannis pe Digi24, foarte tare. Vorba aia, pe nemţi nu eşti sigur că i-ai bătut până nu se urcă în autocar! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cel mai mult mi-a placut discursul lui Mitica. E inconfundabil!

    RăspundețiȘtergere
  14. Motane, felicitări! Mi-a plăcut. Ştiam că eşti baiat deştept şi că ai şi talent la scris, aşa că jos pălăria.

    RăspundețiȘtergere
  15. Despre meci:
    Echipa C - Claudiu , Cata, Motanu, Paul, Stelica, Tavi, Popescu
    Echipa E - Ely, Gabitza, Bete, Bogdan, Luci, Bebe, Nea Gaby, Colegul lui Stelica

    Echipele facute de cei doi tinerei, respectiv Claudiu si Ely, au fost cam dezechilibrate pe partea defensiva :).
    Scorul final a fost de 4-1 pentru echipa C. Golurile au fost marcate de : 3 Claudiu, 1 Bete (autogol) iar la ceilalti a marcat Ely.

    RăspundețiȘtergere
  16. mulțumesc, Cătă, oricum, din politețe, intenționam să scriu și eu echipele. mi-a plăcut de Tavi (cu niște reflexe excepționale, dar îl așteptăm să vină la timp, că întârzie mereu și se ia fraieru de el), Paulică, parcă mai de netrecut ca niciodată și Claudiu, la unul din meciurile sale foarte bune. dac-ar fi jucat ceva și Leșin, îi omoram!

    Nu știu cine e domnul (doamna) care mă laudă, nu prea sunt obișnuit p-aci, dar apreciez că are gust.

    RăspundețiȘtergere
  17. sunt într-atât de nervos încât mă văd nevoit să-mi cer scuze pentru limbaj. dar îmi pag p...la în familia ălora de i-au șters suspendarea javrei de Mureșan și să de Domnul ca să pățească, ei și progeniturile lor, ce-a pățit Rusescu.

    sper să n-aud de la Găbiță că asta e o temă minoră!

    RăspundețiȘtergere
  18. Bun, acum pot să mă laud şi eu, că doar am pierdut! :)
    Cred că, hm, Cătălin şi-a băgat nasul la alegeri, că prea echilibrată a fost echipa lui Claudiu. Apărare clară, în trei, Paul-Motanu-Stelică, în faţa lor travaliul făcut de Cătă+Claudiu, iar Popică - la profiterol.
    La noi, un fapt curios, măcar din punct de vedere statistic: toţi cei 5 combatanţi a căror vârstă începe cu 6 au nimerit în echipa aleasă de Ely. Practic, în afară de el şi de mine, "tineretul" mai era reprezentat de... Bogdan! :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Acum plec de la birou. Nu mai am seva sa scriu ceva, material fiind din belsug. Sper, maine. Saptamana grea.

    RăspundețiȘtergere
  20. Meciul a fost mai echilibrat decât arată scorul, Beţe a fost ghinionist la autogol (sau semi-faultat de Popică), am avut şi un penalty clar, nu ştiu de ce nu s-a bătut. Eu m-am retras nu pentru că n-aş fi fost convins, ci pentru că am ratat ultimele două lovituri de la 7 metri şi oricum eram în curs de acomodare cu noile încălţări de la Ely (noi, vorba vine). La sfârşit am presat o bună perioadă, când l-am scos pe Beţe la înaintare, cu penalty-ul ăla şi cu alea 15-20 de minute ciupite de organizatori (şi reportate pt. săptămâna asta) cred că aveam şanse bune să revenim, s-au mai văzut cazuri, unele chiar anul ăsta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Două vorbe şi despre nenea ăla nou. Destul de slăbuţ, cu vagi urmă de tehnică, în vârstă de 61-62 de ani, ne-a spus la bere. Orice minge pe construcţie era pierdută, dar pe final s-a scos cu marcajul la Popică. Dacă ştiam că e aşa disciplinat, îl scoteam pe Beţe mai din timp la atac. Nenea ăsta, ca să înţelegeţi, nu făcea cine ştie ce, dar a reuşit ceva ce nu prea vezi la fotbalul de ziua 5: omul lui nu a mai rămas deloc singur! Respingea aiurea, se mai lovea mingea de el, dar l-a încurcat îndeajuns pe Popică.

    RăspundețiȘtergere
  22. Indignare maximă din proprie iniţiativă: aflu că rupătorului notoriu Gabi Mureşan i-a fost redusă suspendarea de 16 etape, primită după ce i-a spart faţa lui Rusescu. La câte etape i-a fost redusă? La zero!!!
    Ăştia din comisii ar trebui daţi pe mâna diasporei :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Motane, da-le mai pe fasaite, ca nu mai avem chibrite!

    RăspundețiȘtergere
  24. Degeaba se lauda Motanu ca e prieten cu Vasea, daca il pune abia al patrulea la Nutica!

    RăspundețiȘtergere
  25. M-a sunat Ionuţ de la teren şi ne-a rugat să jucăm afară vinerea asta. Aşadar, depindem de vreme, ca pe vremuri. Măcar de afară nu ne dă nimeni afară.

    RăspundețiȘtergere
  26. Pedagog la derbedei18 nov. 2014, 17:17:00

    Ionut Tolanescu, Somnorila! Si te mai miri ca te iau fraierii la misto!

    RăspundețiȘtergere
  27. Acest KESERU e din ce in ce mai bun, putem spune ca e chiar "nebun" la ce goluri marcheaza.

    RăspundețiȘtergere
  28. Am făcut şi primul egal în campionat, 4-4 cu locul 3, un meci spectaculos, dar după care am rămas cu multe regrete. Am condus de fiecare dată cu câte un gol, a patra oară dată fiind egalaţi în penultimul minut, dintr-un unghi imposibil, practic de pe linia de corner! Egalarea cu numărul 3 fusese şi mai frustrantă, şut pe jos de la distanţă, scăpat în poartă printre picioare. E drept, la teren ud orice minge cu pământul e ca piatra aruncată pe lac. Totuşi, parcă prea uşor...

    RăspundețiȘtergere
  29. A cata rezerva ai fost?

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu intru din bun-simţ în meciuri de-astea pe muchie, deşi lumea insistă. Probabil tot din bun-simţ! :)))

    RăspundețiȘtergere
  31. mulți papagali pier pe propria lor mână, unul fiind gherțoiu trist Paulo Bento, fost antrenor la naționala Portugaliei, care l-a scos din schemă pe Quaresma pentru mondial. antrenorul nou, Santos (ăl de fuse la greci și care se cam pricepe) l-a reactivat. rezultatul: trei victorii grele cu 1-0, la toate golurile fiind implicat Q.

    uitați aici ce știe:
    https://www.youtube.com/watch?v=CMAe3IZdGIg

    și încă niște goluri de meseriaș bătrân, cel mai mult îmi place cel cu Tenerife:
    https://www.youtube.com/watch?v=NEfVxX3XEd0

    RăspundețiȘtergere
  32. Vineri nu cred ca vin, am de pus varza si muraturi, de facut zacusca si compot pentru iarna. Tavi, ma ajuti? Iti dau si tie o poza cu Nutica, dar o imparti cu Bebica, sa aiba si el o bucurie. Traiasca Regele!

    RăspundețiȘtergere
  33. Steaua e numai una20 nov. 2014, 10:44:00

    Opt stelisti la Nationala, plus Bourceanu, Lato si Ruse care vor reveni si ei. Plus Stanciu, Filip si Iancu. Arla, Szukala si Varela, alti internationali. E greu in ziua de azi sa ti cu Dinamo!!!

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu pomenesti de cati stelisti sint la puscarie!

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu poate nimeni sa ghiceasca de ce am propus schimbarea zilei fenomenului ? Am promis ca-i dau o masa celui care intuieste ce m-a determinat sa am aceasta "initiativa legislativa". Nu va trebuie multa inteligenta, asa ca poate participa oricine, chiar si Tavita, Mitikaka, Bebitica, Stelica, ori nea Lucica.Pentru Motanel nu e indicat sa nu faca efort cu dibla, asa ca nu vreau sa-l am pe constiinta.

    RăspundețiȘtergere
  36. Băbăieţi, dacă mâine e tot aşa, propun să ne vedem la Om Bun, bem şi noi un vin, mâncăm o friptură. Serios!

    RăspundețiȘtergere
  37. Tinem legatura, se pare ca ne asteapta Omul Bun ca vremea se pare ca nu va
    fi propice fotbalului.

    RăspundețiȘtergere
  38. Un motan se plimba pe camp.O vaca il intreaba:
    -Asa mic si deja ai mustata?
    La care el:
    – Si tu asa mare si tot fara sutien ?

    nici o legătură cu Nuțica, mânca-i-aș...

    RăspundețiȘtergere
  39. Descoperirea speciilor21 nov. 2014, 10:47:00

    Ce vreme! Nu l-ai lasa nici pe Tavi afara.

    RăspundețiȘtergere
  40. Gabita, ma sponsorizezi si pe mine ?

    RăspundețiȘtergere
  41. De la 3:30-4:00, ne vedem în Sema Park, la ping-pong (Sema vine de la Semănătoarea, e acelaşi loc unde am mai jucat). Suntem deja vreo 5-6 inşi, cineva mai vrea să sune sau să vină direct acolo.

    RăspundețiȘtergere
  42. am vrut să vi-l trimit și pe Chiftelaru la pingpong, dar zicea că se duce la un târg de carte. la ce meclă are, îl bănui că terminase proviziile de hârtie pentru cornete.

    RăspundețiȘtergere
  43. Toata saptamana cineva m-a scarpinat, desi nu ma manca. Greu mai trece timpul pentru unii. In loc sa puna bolovanii la murat lunea, cum se fac propuneri pe aici, zacusca racita rumega varza si bea compot taman vinerea. I-o fi venit mintea la cap si a inteles ca fotbalul de ziua 5-a e ca o carte a Sandei Marin (arta culinara) si nu un ghiveci pe gustul lui, pentru iernat. Hai salut !

    RăspundețiȘtergere
  44. Descoperirea speciilor22 nov. 2014, 20:43:00

    Vad ca Tavi a facut progrese, stie sa citeasca din cartea de bucate. Urmeaza scrisul cu carioca si desenele animate.

    RăspundețiȘtergere
  45. Eu am crezut ca de aia ati anulat meciul de sambata, ca ati fost la targul de carte si vroiam sa va felicit. Ma si pregateam sa va intreb ce-ati cumparat, dar m-a lamurit Motanu ca nu serviti asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  46. chiar așa, nici un pinpongar nu se laudă?

    RăspundețiȘtergere
  47. Pai n-au fost pinpongari, au fost numai pinpongii.

    RăspundețiȘtergere