luni, 27 octombrie 2014

Două cronici

După cum se ştie, pe lângă meciul obişnuit de vineri, o selecţionată de ziua 5 s-a deplasat sâmbătă în IOR pentru un meci cu grupul de duminică al lui Bebe. Să le luăm pe rând.

"Vreau să fiu Vasea!"

Vineri, vreme de toamnă autentică, dar cu destui combatanţi. Eu (Găbiţă), după ce m-am menajat toată săptămâna, am zis să nu risc o recidivă, aşa că am stat în poartă tot meciul. Nu acelaşi lucru l-a făcut Robert, care a doua zi urma să fie chiar portar. Dar să nu anticipăm...

Echipa Alfa: Găbiţă, Bebe, Beţe, Motanu, Ely, Popică + Robert 75%
Echipa Beta: Luci, Stelică, Gabi, Cătălin, Mitică, Vasea + Robert 25%

Echipa Beta porneşte în trombă, cu Vasea înscriind pe bandă rulantă, de fiecare dată singur ca pasărea cerului la 1 metru de poartă! În prima jumătate de oră ne-am găsit într-o permanentă cursă de urmărire, dar fără prea mare succes, la golurile lui Ely, în principal, răspunzând şi Mitică, şi Cătălin, chiar şi Stelică... Motanu s-a dus în atac, iar dacă ar fi să aleg cel mai slab meci al său pe anul curent, pe-ăsta l-aş alege! Văzând că nu reuşim să ne apropiem, Cătălin întoarce curtoazia din etapa trecută şi ne lasă să jucăm în continuare cu om în plus. Până la un punct. Pentru că strângem şurubul şi reuşim egalarea, apoi ne distanţăm, chiar dacă Robert intră în poarta adversă. E rândul nostru să ne ducem la vreo 3-4 goluri în faţă, dar Ely începe să se joace, şi cu toate că reuşesc două parade la Cătălin din situaţie de unu la unu, Vasea mai dă vreo două goluri ca la început, ceea ce mi-a smuls exclamaţia din titlu, nu atât admirativă cât invidioasă, adică aş fi vrut şi eu să nu mă ţină nimeni un meci întreg! Credeţi că se poate data viitoare? Mulţumesc anticipat.
Pe final a plecat şi Beţe, a intrat Luci la noi (cred că a dat şi gol), iar la egal (cât să fi fost, 14-14, 15-15?!), ne-am luat jucăriile şi am plecat, că deja jucasem vreo 20 de minute în plus, iar a doua zi cică trebuia să fim în formă...

Colecţia de toamnă-iarnă

Dimineaţa de sâmbătă ne-a întâmpinat cu un "vânt rece din baltă", vorba cântecului, care se potrivea la fix, lacul IOR fiind în spatele uneia dintre porţi. Prima surpriză vine de la fraţii Brothers, care ne lasă de unde bătea vântul, adică... baltă! Măcar dacă ştiam de seara că nu pot întârzia la cununia aia, că mai făceam nişte convocări de ultimă oră. Astfel, ne-am prezentat la teren ăştia de mai jos, plus Popică (el făcea poza, nici aici n-a prins momentul!), ajuns din cauză că vântul nu era prielnic pentru vânzare...

Evident, a fost şi Bebe prezent, în dubla calitate de gazdă şi musafir. Oricum, toţi cei care au venit pe vremea aia merită felicitaţi şi eu, unul, le foarte mulţumesc. Terenul era aerisit ca amplasament, dar foarte tocit. În fine, am dat drumul la joc cu un lot a cărui medie bătea înspre 50 contra unuia cu o medie de sub 40...
Numai începutul a fost bun, am deschis scorul după o combinaţie în 3, am mai avut încă vreo câteva, dar fie portarul advers a salvat, fie noi ne-am grăbit. Din păcate, ghinionul s-a ţinut scai de noi, o minge respinsă în Cătălin a ricoşat în poartă, iar apoi, după vreo 3 şuturi din afara careului la care n-a mişcat, Robert se accidentează, mult mai serios decât am fi crezut atunci, posibil fractură (vezi poza de mai jos).

Între timp reuşisem să mai reducem din handicap tot din combinaţie, 2-4, am mai luat un gol, apoi a intrat Popică în poartă. Restul reprizei am continuat să luăm şi să nu dăm, până la 2-8... După pauză a urmat o serie adversă de vreo 5 goluri, aşa încât părea că ne îndreptăm spre un dezastru. Redresarea vine odată cu intrarea lui Bebe pe spate, adversarii nu se mai repliază nici ei, iar noi reuşim o neaşteptată serie de vreo 6 goluri consecutive! Numai că începe burniţa, se alunecă în draci, iar pe final ninge de-a binelea. Meciul se încheie cu două goluri primite pe contraatac, ambele provenite din mingi pierdute de noi în situaţie de 3 contra 1!
Una peste alta, ne-au prins, ne-au taxat, administrându-ne o adevărată colecţie de toamnă-iarnă! La retur trebuie să umblăm la media de vârstă şi să găsim soluţie viabilă pentru postul de portar. Dacă reuşim asta, batem sigur.

34 de comentarii:

  1. Gabita, iti dau voie sa fii Vasea, dar da-mi voie sa fiu si eu o data Gabita!
    Imi pare rau de voi pt. meciul de sambata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Găbiță are dreptate, am prins continuarea seriei de meciuri slabe, cu ratări pe alese. dacă m-ar chema Căpitanu, aș avea scuza că am dat foarte multe pase!?!
    wek-endul de rahat a continuat cu Simona Vărzaru, Dortmund, Barcelona și Steaua, toate măcelărite, așa că sunt pachet de nervi, în special pe vita de Kovacs, dar-ar Domnu să aibă bani doar de lumânări, că tot plângea aseară Chiftelaru când m-a sunat.

    Siliborborocea, băieții ar vrea să te întrebe ceva, dar le e rușine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Gabita, din pacate, n-am dat gol. Am fost ca calu' troian: sa joc la voi, da' sa nu dau gol(mi s-a interzis categoric!).

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreo trei din poza au fete clasice de intinde-mina in tramvai.

    RăspundețiȘtergere
  5. Specialist in fotbal27 oct. 2014, 13:30:00

    Cocalarii de la Barca au aratat ce pot, adica nimic.Asii de la Real au facut spectacol, au marcat, au dominat, au demonstrat ca epoca Barca a luat de mult sfarsit. Motane, alerge-ti alta echipa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-aș fi băgat la Real, dar mă deranjenează anturajul.

      Ștergere
  6. Steaua e numai una27 oct. 2014, 19:01:00

    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani cu sanatate, Capitane Mitica !

    RăspundețiȘtergere
  8. lumea e nervoasă, așa că să destindem atmosfera. unele sunt chiar bune.


    - Este posibil ca prostia sa fie motivul divorțului?
    - Este posibil, dar, de cele mai multe ori, prostia este motivul căsătoriei.

    - Este adevarat ca femeile trăiesc mai mult decât bărbații?
    - Nu toate. Numai văduvele.

    - Care este cauza principala a neînțelegerilor intre femeie și bărbat?
    - Femeia vrea sa trăiască suflet la suflet - bărbatul corp la corp.

    - Care este diferența intre o zână și o vrăjitoare?
    - Un an de căsătorie.

    - Ce însemnează, "sentimente amestecate"?
    - Este atunci cand iti zboara soacra in prapastie, in Mercedesul tau cel nou.

    - Cu ce viteza trebuie sa conduc, ca sa nu ma amendeze poliția?
    - Cu, cel puțin, 170 km/h. Altfel s-ar putea sa te prindă.

    - De ce, in prezența pacientului, doctorii vorbesc în latina?
    - Pentru ca acesta sa se obișnuiască cu o limba moarta.

    Traim in epoca in care un hamburger se strica dupa doi ani si unlaptop dupa patru luni.


    In curand, site-urile de sport vor mai adauga o categorie in meniu,pe pagina de start:
    Home, Fotbal Intern, Fotbal Extern, Alte Sporturi..., Condamnari.



    Femeia la volan e motivul pentru care te uiti in ambele parti cand traversezi ostrada cu sens unic.

    Stranii fiinte barbatii astia... Sa se culce cu orice femeie – nici o problema,dar cand sa introduca un stick USB strain in calculator, imediat intreaba: – Da’ nu are virusi?

    Odata cu scumpirea benzinei si motorinei, expresia “pompe funebre”capata un alt inteles.


    ce-o fi scris Steluța? într-un fel, o înțeleg, la jaful care-a fost.

    RăspundețiȘtergere
  9. A ţinut să-i dea, nominal, arbitrului prin cavitatea bucală, plus aceeaşi procedură pentru o altă echipă. Prea pe faţă, prea ca la ţară.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tocmai am citit articolul lui Mironică pe prosport.ro... Ăsta zice că Tănase şi-a lăsat piciorul în spate la faza cu penalty-ul neacordat! :))) Nici Banciu nu s-ar fi pretat la aşa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  11. Steaua e numai una28 oct. 2014, 12:33:00

    Vad ca si aici se practica cenzura. Hai Steaua! Jos cefereul si hotii din spatele lor. Puscarie pentru Kovacs!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bine ar fi să fie autocenzură. Şi vezi că pe adevărul.ro, la articolele lui Pleşu, nici n-ajungeai la cenzură, fiindcă nu te-ar lăsa nici măcar să postezi cu nick-ul ăsta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cine e Mitica? Il mai cheama si Marinica?

    RăspundețiȘtergere
  14. uitați ce a jucat un băiat, care a prins ota de 75!!! la înfrângerea lui Beșiktaș, liderul din Turcia, cu 2-3, goluri luate în prelungiri:

    umărul pariului Eveniment Pronostic Cotă Ora de începere Rezultat
    13791178 Lokomotiv Yaroslavl - SKA St Petersburg (Hauptwette) live X 4.65 27.10.14 17:25 Corect
    13791863 AK Bars Kazan - Metallurg Magnitogorsk (Hauptwette) live 2 5.25 27.10.14 17:25 Corect
    13792126 Dinamo Moscow - Rubin Kazan (Hauptwette) live 2 4.50 27.10.14 18:16 Corect
    13793206 Mjällby AIF - Kalmar FF (Resultatwette) live 2:3 25.00 27.10.14 18:55 Incorect
    13793269 Kayseri Erciyesspor - Besiktas JK (Resultatwette) live 3:2 75.00 27.10.14 18:55 Corect
    13793304 Helsingborgs IF - IFK Göteborg (Resultatwette) live 3:2 32.00 27.10.14 19:00 Incorect
    Informaţiile biletului
    Data 27.10.14 19:32 Cotă 7114.65
    Tipul pariului Pariu în sistem (3/6) Miza 6.80 EUR
    Statut Corect Câştig 1795.89 EUR

    RăspundețiȘtergere
  15. Remarcabila prezenta numeroasa si prestatia celor ce au onorat Ziua 5-a. Pe de alta parte, evenimentele si imaginile din ziua 6-a arata f.f. nasol. Batuti de vant, de abversari, de soarta...., maini rupte. Numai in particular se poate intampla asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  16. Tavi, sa nu uiti sa-ti iei bilet cand mai vii la meci. Iar daca intarzii din nou o sa joci la perete poate asa ai o sansa sa bati pe cineva.

    RăspundețiȘtergere
  17. Băbăieţi, aseară am văzut ce înseamnă orgoliul fotbaliştilor! Am avut meci cu liderul neînvins, nişte băieţi tineri care fac antrenamente şi au prime de meci. Nimeni nu ne dădea şanse, numai că la sfârşit scorul a fost 4-1, iar liderul deja nu mai era lider! Golul 3 a fost o mini-capodoperă (pentru că e vorba de mini-fotbal :), combinaţie în 4 la o lovitură liberă, şah-mat. A fost singurul meci în care am fost dominaţi, dar s-a respectat legea nescrisă la minifotbal, echipa care joacă pe contraatac de obicei câştigă.

    RăspundețiȘtergere
  18. Desigur, imi pare rau de Robert si-i doresc vindecare rapida.
    Cat il priveste pe Critic, prefer sa nu-i raspund. Fiind probabil participant la macel, este f.f. suparat. Asta ar mai trebui, sa-i spun ca e batut si in cap, eu platindu-mi biletul si atunci cand intarzii si joc mai putin.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mitică, un şmecher la cefere...

    http://www.romaniatv.net/dosarul-zilei-acarul-mitica-de-la-cfr_124221.html

    RăspundețiȘtergere
  20. Steaua e numai una29 oct. 2014, 14:35:00

    Veniti, kktzelushii mei sa va dam cinci bucati vineri!

    RăspundețiȘtergere
  21. Propun pentru maine o intalnire intre cei 6 din ziua 6-a cu 6 din Ziua 5-a. Nu de alta dar primilor nu le-ar strica un antrenament pentru returul cu cei din ziua 7-a pentru a mai invata ceva fotbal de la adevaratele vedete din Fenomenul nostru, adica Sile, Lucica, Motanelul, Bogdan, Gaby, Paulica. Pe mandel il vad rezerva deoarece s-ar putea sa intarzie . Daca vine Ely, intra la particulari, iar mandel la ceilalti. Ei, ce ziceti vedetelor ? Acceptati provocarea?

    RăspundețiȘtergere
  22. Cu ocazia zilei de Sf. Dumitru sinteti invitati maine, vineri 31 octombrie, la un mic fara mustar si o bere la halba de catre domnul Mitica Copitanu. Prezenta este obligatorie, tinuta deasemenea. E bine insa sa luati si bani la voi, ca poate sarbatoritul se macheste si uita sa onoreze nota.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mai Superiorul lui Tavi30 oct. 2014, 13:01:00

    Bai ciorba de molusca impaiata, cin-te te crezi sa intarzii tot timpul? E drept ca esti nepotul lui epsilon in materie de fotbal, dar te-oi crede vreun Pele in izmene sa ne faci sa te asteptam si sa vedem cum vii agale cu mainile in buzunare la jumatate de ora dupa ce am inceput?
    A mai fost unul care intarzia , dar a avut onoarea sa ne lase. Pe tine te pastram pe post de breloc, dar numai daca vii la timp!

    RăspundețiȘtergere
  24. Asta sigur nu figureaza in nicio echipa pentru meciul de maine, de aia s-a scurtcircuitat subit si trepideaza haotic in 3D. A realizat ca particularii nu mai fac gresala de sambata sa se incurce cu el, iar in echipa vedetelor de Ziua 5-a nu are loc nici atat. Mai are o sansa! Sa joace in retur la cei de ziua 7-a, sa-i dezechilibreze prin talent si pricepere, si asa sa-i ajute pe particularii nostri sa castige clar.
    E haios vibrocilul asta cu nas infundat si degete in priza ! Ha, ha, ha !

    RăspundețiȘtergere
  25. Tavi, eu zic să-l întrebi şi pe Motanu dacă se mai bagă la aşa ceva...:)

    RăspundețiȘtergere
  26. Si eu, ca oricare altcineva, pot gresi, caci a gresi e omenesc, iar "a face haz de umor", e f.f. sanatos .

    RăspundețiȘtergere

  27. dac-apuc să-mi iau în avans pastilele pe-o lună mă bag și în formula lui Tavi, altfel zic pas.
    acum am vazut și io cum a furat-o Juve, mama hoților, în minutul 94, cu un gol cu care s-ar mândri Siliborborocea și Marinuș.

    ...ciorba de molusca impaiata! asta-i tare de tot, credeam că din moluște se face supă.

    RăspundețiȘtergere
  28. Bebe, faci racada cu motanelul ?

    RăspundețiȘtergere
  29. Aia de ziua 5-a, sunt de fapt cei de ziua de apoi ?

    RăspundețiȘtergere
  30. Răspuns Radio Erevan: Da, ăia de ziua 5-a virgulă (fix între subiect şi predicat!) sunt cei de ziua de apoi, adică de azi, azi fiind Halloween! ;)

    RăspundețiȘtergere
  31. Zice ca-chinezii, care e un popor mai da fraieri, asa, nu da schmecheri , ca noi, are o vorba , pentru treaba asta:
    " Cui nu-i place batranetea , sa se omoare da tanar (si nelinistit?)".

    RăspundețiȘtergere
  32. Sile, ne vedem acolo la ora H+45min. Sa nu lipsesti! Tu esti varful nostru de lance cu care vom strapunge apararea particularilor. Ce-mi plac spusele lui Gabita ! Daca vrea, ii oferim posibilitatea sa se remarce in echipa artistilor de Ziua 5-a.
    Hai, salut si pe foarte curand.Sper sa vin la timp, data trecuta am intarziuat doar o saptamana.

    RăspundețiȘtergere