sâmbătă, 11 octombrie 2014

Octoberfâs

Înainte de a striga catalogul, ne facem datoria de a-l anunța în mod solemn pe Neluțu Armeanu că sezonul de vară s-a încheiat, gospodinele trec și ele la curățenia de toamnă și la pus murături, așa că poate ar fi timpul să ne onoreze din nou cu prezența, altfel, la numărul de nemotivate pe care le-a adunat, riscă să schimbe pase pe margine cu echipa de rezerve, condusă de bravul Siliboa, absent ieri, ca și  Paulică, aflați în dispută cu o răceală.
Dispută a fost și între cei prezenți, întâi de toate la alegeri. Nu știm exact cine le-a făptuit, însă remarcăm cum Cătălin a ales să-și blindeze apărarea, renunțând la serviciile dezinteresate ale lui Bere Gratis, (pardon, Mitică, ne-am molipsit și noi de la poiet...), destul de visător de altfel. Iată ce a ieșit la zar:
Spartanii: Bogdan, Tavi, Răzvan, Bebe, Mitică, Găbiță, Eli
Iloții: Luci, Gaby, Stelică, Bețișor, Cătălin, Claudiu T, Tombe
Cum s-ar zice, două formule clasice, de șapte la șapte, cu mențiunea că Tavi (de ce oare?!?) ne-a onorat mai târziu cu prezența, adică după sfertul academic, când deja nu-l mai așteptam cu flori. Iloții au profitat de omul în plus, au avut 1-0 și au ținut avantajul până la 3-2. Echilibrul din formații s-a transferat și pe tabelă, astfel că majoritatea timpului s-a jucat la 3-3 și la 4-4, cu ocazii imense de-o parte și de alta. Luci a prins una din zilele lui pare (adică pare că nu doarme), Bogdan, deși neprieten total cu mingea ca portar, a avut câteva intervenții incredibile, astfel încât în ultimele zece minute s-a intrat la egalitate iar soarta părea să surâdă Iloților. Bere Gratis se fâstâcește, singur în fața porții adverse, Motanu comite henț în careu, taxat imediat și cei ce controlaseră jocul se găsesc în fața unui handicap. Tot Motanu se revanșează, recuperând o minge la mijlocul terenului, pasă lui Eli, care-l deschide pe Mitică și Căpitanu nu mai iartă.
Se joacă tot pe contre, însă spartanii sunt cei ce reușesc faza meciului prin Găbiță, pe care-l vom lăsa să-și descrie singur golul antologic, cu mențiunea că, după o reușită de genul acesta, putea să se îmbrace și să plece la bere. Ultimul gol cade pe contraatac, 7-5, consfințind o victorie relativ meritată a campionilor. Dacă Claudiu (unul dintre veteranii de pe Tineretului, deși destul de puști pentru standardele din Agronomie) ar fi avut ceva mai multă benzină sau dacă Tombe ar fi jucat altfel și din gură, rezultatul final poate le-ar fi surâs. Așa însă...

49 de comentarii:

  1. Motane,ai invins, esti fericit si ai scris cronica. Bravo!
    Tombe,Tombe, cine este Tombe?!?
    Ce facem cu "prietenii" nostri traditionali, dragutii de unguri?!?

    RăspundețiȘtergere
  2. salut baeti mi pare bijne ca jucati fiecare saptamina aici a plouat tot timpu n-ui vreme sa dai un ciine mitica afara. munca multa tigari si bautura f scumpe da ma descurc; am vazut meciu si eu piturca tot catir a ramas repriza doua slaba zicei ca joaca marin la noi; nu l-am vazut pe spadasin in echipe sper ca nu la-ti dat afara ca se sinucide fraieru se arunca de la subsol.. ne-a vasea tine bre in continare cu steluta ca luamsi anu asta campionatu sa moara ciini de oftica. beti o bere si pentru mine

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristinele, îmi pare bine că n-ai uitat de noi și te așteptăm în vacanță să te mai învețe spadasinu ceva fotbal. să știi că a fost și el vineri, dar le-a vândut unora niște papuci stricați în târg și acu joacă sub pseudonim, să nu fie recunoscut. lumea e rea și spune că Tombe vine de la tomberon, că e omu nostalgic că și-a ratat meseria, da eu nu cred. prietenul tău Vasea le cam chiulește în ultima vreme, sper că nu se duce la gagici...

    lasă în pana mea tutunul și o să ai mai mult de investit în pileală!

    RăspundețiȘtergere
  4. Steaua e numai una13 oct. 2014, 11:00:00

    Numai un cretin ca Pitzurca putea sa faca echipa asta, cu baba de Goian si cu mosul de Rat iar Keseru trebuia sa fie titular. Bogdan Stancu nu are loc nici la Dinamo!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristi, salutari amicale de la Nea Vasea!
    Zica lumea ce-o vrea, eu tot cu Steaua tin, este singura echipa care ne mai aduce cate un strop de bucurie din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere
  6. Motane, daca tu esti eunuc inseamna ca altii nu pot sa se duca la femei? Vasea, ai voie de la mine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cronică paralelă, om cu om din echipa mea...

    RăspundețiȘtergere
  8. BOGDAN - a fost o revelaţie în poartă! Practic, din cele 5 goluri, unul nu l-a primit el (la penalty-ul lui Cătălin a trecut Ely în poartă), iar altul a fost un autogol imparabil al aceluiaşi Ely. Din cele 3 goluri rămase, la niciunul n-a fost vina lui! Plus că a rezolvat nişte mingi complicate. De exemplu, lui Gabi i-a refuzat cel puţin două goluri: i-a scos inexplicabil un şut plasat excelent lângă bară, iar atunci când a scăpat singur, l-a întârziat suficient cât să se răcească faza.

    RăspundețiȘtergere
  9. BEBE - l-aş numi zidul de lângă perete! :) Şi-a făcut treaba pe partea cu zidul, mai ales că pe Claudiu T. nu l-a ţinut prea mult benzina. A trimis şi mingi lungi cu adresă, una din ele mi-a venit perfect pe voleu, dar am fost surprins şi am lovit defectuos.

    RăspundețiȘtergere
  10. MOTANU - când s-a uitat dincolo şi a văzut toată floarea cea vestită a fundaşilor de ziua 5, i s-a părut un deja vu! :) Dar asta nu l-a împiedicat să se disciplineze şi să ţină apărarea în cârcă. Oarecari probleme la plasamentul de la cornere, o dată s-a dus lângă Bebe şi a făcut zid la corner!

    RăspundețiȘtergere
  11. TAVI - a venit destul de târziu, dar a intrat şi, minune!, şi-a respectat postul de fundaş. A apărut prin surprindere la cornere şi, chiar dacă a trimis două şuturi peste gard, a înscris la un alt corner care ne-a ieşit neaşteptat de bine: Stelică stătea în faţa mingii şi respingea destule centrări, dar am observat că sare şi mi-am zis merită să încerc să dau pe sub el, aşa că i-am spus discret lui Tavi să stea aproape de poartă, am trimis pe jos şi a reluat simplu, de la un metru!

    RăspundețiȘtergere
  12. MITICĂ - s-a scos cu două execuţii pe final. Una dintre ele, de care Motanu n-a scris în cronică, a fost chiar decisivă: la 4-5, a socos o minge de pe linia porţii, din alunecare! Fără intervenţia aia se făcea 4-6 şi nu mai întorceam noi scorul. A doua a fost la puţin timp, un lat din unghi, pus la pasa lui Ely, pentru 5-5.

    RăspundețiȘtergere
  13. ELY - risipitor şi ghinionist (la acel autogol cu capul), dar mi-a plăcut reacţia lui după faza la care era să ne mănânce meciul... La 4-5 am dat o pasă cu călcâiul în faţa porţii, unde era deja Mitică, dar venea şi Ely, lansat. Deşi putea finaliza în multe variante, inclusiv să combine cu Mitică, că doar erau doi contra portarului, i-a strigat s-o lase şi a şutat din prima... pe lângă! Nervos, i-am strigat să plece acasă, dar el a venit la mine să-şi ceară scuze şi mi-a spus: "nea Gabi, îţi promit eu că dau gol!" :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Unicul gol înscris de mine, pentru 6-5, s-a petrecut repede, la o minge primită cu spatele la poartă, în lateral. Mi-am tras mingea cu talpa şi am scăpat de primul fundaş, apoi am trecut printre alţi doi cu două atingeri stânga-dreapta şi am înţepat mingea pe sub portar.
    Ca urmare, îmi iau liber vinerea asta. Vă doresc mult succes în palmares! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Dar de Popica nu scrii nimic, ca tot la voi a jucat?

    RăspundețiȘtergere
  16. lui Chiftelaru i se pare că golul lui Rusescu a plecat de la ofsaidul lui Raț, Siliboa zice că nu. oricum, parcă golul nostru e cel puțin la fel de bolnav ca al lor, unde am văzut un picior de fundaș lăsat în urmă.

    RăspundețiȘtergere
  17. insprație pe un băiat, care a ales 9 meciuri în care să se dea cel puțin 3 goluri. de aproape 300 de ori banii, nici nu mai contează că ultimul i-a ieșit în minutul 90+4, și era un gol care nu conta, cel de 3-0!

    Numărul pariului Eveniment Pronostic Cotă Ora de începere Rezultat
    13247019 Crawley Town - Peterborough United (under/over 2.5) (Under/Over) 2 2.00 11.10.14 16:00 (1:2) 1:4
    13247434 Bristol City - Chesterfield FC (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.68 11.10.14 16:00 (1:1) 3:2
    13247521 Colchester United - Fleetwood Town (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.84 11.10.14 16:00 (1:1) 2:1
    13247541 Oldham Athletic - Walsall FC (under/over 2.5) (Under/Over) 2 2.09 11.10.14 16:00 (1:1) 2:1
    13247570 Crewe Alexandra - Coventry City (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.80 11.10.14 16:00 (2:0) 2:1
    13247590 Port Vale - Yeovil Town (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.74 11.10.14 16:00 (2:0) 4:1
    13247648 Gillingham FC - Scunthorpe United (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.86 11.10.14 16:00 (0:1) 0:3
    13247676 Sheffield United - Leyton Orient (under/over 2.5) (Under/Over) 2 2.02 11.10.14 16:00 (0:1) 2:2
    13247750 Barnsley FC - Bradford City (under/over 2.5) (Under/Over) 2 1.87 12.10.14 16:00 (0:1) 3:1
    Informaţiile biletului
    Data 11.10.14 13:06 Cotă 284.34
    Tipul pariului Pariu combinat Miza 10.08 EUR
    Statut Corect Câştig 2866.10 EUR

    RăspundețiȘtergere
  18. Gabita, te inteleg de ce n-ai scris si de anonim, ca n-aveai ce spune.De unde nu-i...

    RăspundețiȘtergere
  19. Profu', cred că în cronică e o greşeală typo, Motanu vrut să scrie Tomba, de la slalomurile prin apărare! ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Băbăieţi, m-a sunat Bebe în legătură cu meciul împotriva grupuilui din IOR. Cea mai nouă vartiantă ar fi să jucăm în deplasare sâmbătă la ora 2. Ne strângem?

    RăspundețiȘtergere
  21. Va rog raspundeti la intrebarea lui Gabita. E o simpla coincidenta ca postez comentariul imediat dupa interpelarea lui.
    Nu prea mai am ce spune despre cele intamplate vineri. Lucrurile sunt clare. Ca observatie colaterala, se vede treaba ca echipele au fost total dezechilibrate dpv al cronicarilor. 3 la 1. Diferenta care s-a regasit si in scorul final. Ce-ar fi ca dupa Motanel si Gabita sa mai vin si eu cu laude la adresa spartanilor.
    Despre adversarii lor doar cateva. Catalin-”rau” ca intotdeauna pana la final si doar dupa golul 7 s-a imbunat, la polul opus Popicu, baiat bun si cuminte pe toata durata partidei. L-au apreciat toti spartanii. Aparatorii pentru ca n-a dat nimic, atacantii pentru ca, in poarta fiind, a incasat cateva, bune si alea in economia jocului.

    RăspundețiȘtergere
  22. Pierdut in zona Agronomie baiat de mingi din Pitesti impreuna cu un motan zurbagiu, caprita behaitoare si caine lesinat cu mustata si chelie, nu raspunde la numele Mitica. Gasitorii sunt rugati sa-i pastreze, la un loc cu recompensa. Pensionarii, pe baza de talon, vor primi locuri cu prioritate.

    RăspundețiȘtergere
  23. Observ ceva la Gabita. A virat-o pe forme artistice si chemari cultural-sportive. Sa ma explic. La ”cronica fara nume” a dat o tenta de fabula alegorica cu iz de carnaval, acum, in comentarii, cititorul parca ar parcurge o galerie de pictura cu portrete si un autoportret,... pe teren, la singurul gol marcat, face spectacol, ....mai daunezi invita la show-ul lui Andries (sau cam asa ceva), iar mai sus, impreuna cu Bebe, propune pentru week-end o partida de fotbal cu altii. Ah! , daca in sportul cu mingea ar pasa mai des in fazele de atac cand este in miscare, ar fi un artist desavarsit !

    RăspundețiȘtergere
  24. Revin cu noi informatii. Baiatul de mingi pierdut in zona Agronomie se numeste Tavi, alias fotbalistul Cap de linie. Puteti sa-l pastrati.

    RăspundețiȘtergere
  25. cică le-a transmis Piți unora care nu-l plac să-l pupe sub buric!
    de Ciombe ne ocupăm mai încolo.

    RăspundețiȘtergere
  26. Până la urmă n-am fost la Andrieş, a fost prea scump pt mine.

    A, şi mi-am adus aminte... Da, am dat doar un gol, dar am fost faultat de 3 ori după reuşisem să trec de ultimul apărător!

    RăspundețiȘtergere
  27. Mitica, dacă vii pe IOR, imbraca-te ca lumea că mă fac de râs cu tine.
    Motane, tu poţi sta acasă că ne faci de râs cum joci.
    Bebiţă, tu poţi veni, dar joci la ei.
    Taviţă, tu să nu lipseşti că ne trebuie galerie.
    Luci, tu oricum nu nimereşti unde să vii, aşa că mai bine stai acasă.

    RăspundețiȘtergere
  28. Am ajuns la concluzia că sâmbăta asta e prea din scurt. Mai bine să purtăm discuţii vineri pentru sâmbăta cealaltă. Apropo, pentru postul de portar se declară dornic Robert, ceea ce l-ar elibera pe Beţe pentru apărare.

    RăspundețiȘtergere
  29. Steaua e numai una15 oct. 2014, 12:41:00

    Vad ca nimeni nu se bucura pe aici dupa victoria Romaniei. Sau am nimerit un blog de bozgori?

    RăspundețiȘtergere
  30. Motane, faci ce faci si te scoti din cand in cand, cu cele doua bobite de-aseara ne-ai redat sperantele in Nationala. Dupa prima repriza eram foc si para pe Motan care fusese cap de linie pana atunci, insa intrarea lui Sanmartean l-a pus in valoare. Oare o fi vorba despre Motanul nostru?!?

    RăspundețiȘtergere
  31. Ăla cu cheresteaua zice că a "nimerit" pe blogul ăsta, o fi căutat pe google despre Motanu?! :))

    RăspundețiȘtergere
  32. De unde acel deja vu Gabitza? Echipele nu sunt de comparat. Pai ati avut 3 oameni de atac TU-MITICA_ELY, iar noi ca atacanti CLAUDIU (BATRANUL) si cu MINE. Pot eu sa compar acesti doi oameni CLAUDIU (tinerelul) cu CLAUDIUL (batranelul)?, sa fim seriosi. Meciul a fost echilibrat, echipa voastra s-a prezentat foarte bine, noi la fel, dar nu poti compara echipele din etapa asta cu echipele din etapa trecuta. Iar Mitica, din punctul meu de vedere este un om de combinatie foarte bun. Daca Razvan a avut acel deja vu, ma bucur ca nu a prestat jocul de saptamana trecuta.

    RăspundețiȘtergere
  33. Am scris "când s-a uitat dincolo şi a văzut toată floarea cea vestită a fundaşilor de ziua 5, i s-a părut un deja vu". Măcar apărările din ultimele două meciuri pot fi comparate?

    RăspundețiȘtergere
  34. Băi nea Steluța, mai întâi îl faci varză pe Stancu și apoi te trece patriotismul? Sau oi fi vreo rudă cu conu Dinu Cornel, care nu-l place pe Raț că se dau goluri pe partea lui și nu știe să deposedeze (la fel ca Rednic, zice tot el), pe Sânmărtean că se dă accidentat, pe același Stancu că nu-i atacant de careu,... iar fraierii se uită în gura lui, în loc să-l întrebe ce părere are despre Robert Niță!

    Cătă, omul te-a întrebat ceva, e frumos să-i răspunzi. n-am nici un amestec, dar, dacă pot vorbi neîntrebat pot afirma că alegerile de data trecută (în contextul în care folosim metoda ca echipele să fie echilibrate) au fost de căcat total, din moment ce din PATRU(!!!) oameni aleși bucată cu bucată, Mitică, Gaby, Stelică și Paul, Eli n-a reușit să ia nici unul. ori, ca fiecare altul, vinerea aș vrea și io să joc, nu să fiu luat de prost și să ajung carne de tun.

    poți veni cu contraargumentul meciurilor din trecut, unde duceai greul pentru că erau dezechilibrate, dar se juca pe niște simpatii de grup mai vechi. acu, că se fac alegeri, e altceva. un merit mare e al lui Paul, care tot țipa susținând ideea și era cam zăbăuc. acum, spre marele lui merit, e una dintre cele mai cuminți fetițe. bravo lui!

    RăspundețiȘtergere
  35. un băiat din Austria a jucat și el 0,5 euro, combinând cote de 1,10 cu altele de 3,50, cu gândul că s-o lipi ceva și i-a înmulțit de 9000 de ori!


    Pariu combinat de la 13.10.14 17:15
    Numărul pariului Eveniment Pronostic Cotă Ora de începere Rezultat
    13221070 Kazakhstan - Czech Republic (Tip) 2 1.42 13.10.14 18:00 (0:2) 2:4
    13221734 Latvia - Turkey (Tip) X 3.50 13.10.14 20:45 (0:0) 1:1
    13222139 Bosnia and Herzegovina - Belgium (Tip) X 3.20 13.10.14 20:45 (1:0) 1:1
    13222256 Croatia - Azerbaijan (Tip) 1 1.19 13.10.14 20:45 (4:0) 6:0
    13222301 Norway - Bulgaria (Tip) 1 2.11 13.10.14 20:45 (1:1) 2:1
    13249063 FC Linfield - Institute FC (Tip) 1 1.24 13.10.14 20:45 (2:1) 3:1
    13289057 Arsenal de Sarandi - San Lorenzo (Tip) X 2.88 14.10.14 01:30 (0:0) 0:0
    13376784 AK Bars Kazan - Admiral Vladivostok (Tip) 1 1.31 13.10.14 17:30 4:3
    13379011 Dundalk FC - Shamrock Rovers FC (Tip) X 3.49 13.10.14 20:05 (0:0) 0:0
    13401560 HC Dukla Jihlava - HC AZ Havirov 2010 (Tip) 1 1.45 13.10.14 17:30 4:3
    13401562 HC Horacka Slavia Trebic - HC Slovan Ustecti Lvi (Tip) 1 1.45 13.10.14 17:30 5:1
    13406161 Ramos, Albert - Nieminen, Jarkko (Tip) 2 1.26 13.10.14 18:30 0:2
    13408718 Boreham Wood - Frome Town (Tip) 1 1.28 13.10.14 20:45 1:0
    13409692 CA Chacarita Juniors - Club Atletico Colegiales (Tip) 1 1.68 13.10.14 20:05 (1:0) 2:1
    13411425 FC Dnepr Mogilev - FC Dinamo Minsk (Tip) 2 1.69 13.10.14 18:00 (0:0) 0:1
    13413753 Soler-Espinosa, Silvia - Zahlavova Strycova, Barbora (Tip) 2 1.35 13.10.14 18:40 0:2
    13421186 Jakupovic, Dalila - Bondarenko, Kateryna (Tip) 2 1.10 13.10.14 18:40 0:2
    Informaţiile biletului
    Data 13.10.14 17:15 Cotă 9321.50
    Tipul pariului Pariu combinat Miza 0.50 EUR
    Statut Corect Câştig 4660.75 EUR

    RăspundețiȘtergere
  36. Chirilă, dar nu Ionut16 oct. 2014, 09:04:00

    Hai să nu ne bucurăm de naţională, că n-avem niciun motiv.Preferam să pierdem jucând frumos, decât o aşa victorie.Dacă rămâneam egali ca număr de jucători, nu ştiu dacă nu ne pârleau.Nu cred că ar vrea vreunul dintre voi să revadă meciul.S-ar plictisi cu siguranţă.Fără Sânmărtean eram varză.E singurul care nu se molipseşte de stilul lui Piţi.Fotbalul e înainte de toate un spectacol, iar naţionala nostră nu ştie ce-i ăla.

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu sunt genul să scriu bancuri pe-aici, dar tocmai am citit o glumă pe facebook şi ţin să o împărtăşesc:
    - Ce ar fi de preferat, Alzheimer sau Parkinson?
    - Decât să uit unde mi-am pus paharul, mai bine vărs jumate!

    RăspundețiȘtergere
  38. Vasea, cum te simti? Te-ai refacut? Prietenii nostri aduc fel de fel de pretexte ca sa amane meciul cu baietii aia de ziua 7a. De fapt asteapta sa revii , caci fara tine le tremura chilotii.

    RăspundețiȘtergere
  39. Pe de alta parte, Robert prefera sa joace cu aia, decat sa vina in Agronomie unde e asteptat cu drag.. Tremura din cauza cronicii, n-a uitat ca este la rand .

    RăspundețiȘtergere
  40. Tavi,sper ca azi sa va onorez cu prezenta sau mai bine zis sa ma incarc cu energie langa voi, amicii mei de atata timp!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ave Sile!
      IOR-istii vor face ciocul mic cand vor citi aceste randuri.
      Ramane sa ne vedem la H+45min.

      Ștergere
  41. Dacă vă aşteptaţi să întâlniţi în IOR jucători de clasă, veti fi dezamăgiţi.Sunt şi acolo mulţi chemaţi, puţini aleşi. Trec de multe ori prin parc, i-am văzut pe mulţi, dar nu pot spune că m-a lasat vreunul cu gura căscată. În gură însă sunt tari. Aştept să aud şi părerea voastră, deşi mi-ar plăcea să n-am dreptate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la ei gura mare compenseaza talentul mic. Cazuri izolate avem si noi.

      Ștergere
  42. Piti, Piti, lasa-ne! Si iata ca ne-a lasat...

    RăspundețiȘtergere
  43. Ne-a scăpat D-zeu !!! Rugăciunile românilor la racla sfintei Paraschieva. Să-l vedem ce face acolo.Aş paria că nu stă doi ani, că-l trimit repede acasă.

    RăspundețiȘtergere
  44. Am reuşit să rezolv mai repede decât speram chestiunea arzătoare de astăzi, aşa că voi ajunge la teren. Poate cu câteva minute întârziere, dacă faceţi alegeri luaţi-mă în calcul.

    RăspundețiȘtergere