vineri, 20 decembrie 2013

Motanul voiajor-golgeter si invingator!

          De cand cu joaca in balon, asistam la o inflatie de jucatori; de data asta chiar s-a batut recordul la prezenta, tinand seama ca suntem in 20 dec. si s-au prezentat la teren 20 de amatori de miscare.In vestiar si pe gazonul sintetic inainte de inceperea meciului,Bete ne-a invitat sa degustam tuiculita adusa de acasa. Ne-am incalzit in balonul mic si am inceput partida in balonul mare vazand cat de multi ne-am strans.De data asta au purces la alegeri cei doi pustani:Messi si Elly,rezultand cele doua teamuri.
          Echipa E: Nelu-Bronson, Vasea, Stelica, Bete,Bebe, Razvan, Eugen,Mitica, Cristi-gaze si Elly.
          Echipa M: Gabi, Bogdan,Paul, Popica, Lucica, Tudor, Robert. Catalin, Gabita si Messi.
         In aceste formule a inceput meciul(in prealabil s-au schimbat portarii intre ei-sper sa nu gresesc),destul de echilibrat in primele minute, Elly reusind sa deschida scorul. Am fost egalati si chiar condusi, am revenit si la 4-3 pentru echipa cronicarului- Vasea, acesta a trecut la cealalalta echipa in urma plecarii a doi combatanti din aceeasi echipa,respectiv, Tudor si Lucica. Inainte de asta, Motanul vazand ca Eugen nu se duce in fata la combinatii, a tulit- o varf de atac si i-a iesit cu varf si-ndesat. Era mai mult singur, nemarcat, numai Paul il mai deranja din cand in cand; inca inainte de a trece eu dincolo, marcase doua boabe, apoi a mai dat vreo trei goluri, dintre care doua foarte frumoase, unul din cadere fiind faultatsi mingea ducandu-se in vinclul portii si altul cu un sut puternic de la distanta,venind lansat la o pasa trimisa din corner de catre Cristi. Este adevarat ca a si dat cateva chifle de mai mare dragul,dar tinand seama ca este fundas de meserie, jos palaria! De asemenea, un gol frumos a marcat un alt fundas, Stelica, dupa un dribling(ceea ce nu-i este specific) si o minge lobata de la distanta peste "marele" portar Popica fara frica.Parca a inscris si Mitica, insa grosul golurilor pentru invingatori le-au marcat golgeterii de facto, Cristi si Elly, cate cinci de fiecare,probabil.
          Cand am trecut la ceilalti, echipa lui Elly conducea cu 4-3,dar noua mea echipa(Messi) a revenit si a egalat la sase, chiar luand conducerea cu 7-6 si Elly a facut o mica criza de nervi pentru ca nu le mai iesea jocul, nestiind sa speculam acest moment. De la 7-6 parca s-a rupt totul in echipa noastra si cred  ca degringolada a pornit de la portar sau mai bine zis de la mai multi portari care s-au perindat intre buturi; eu am intrat in poarta inlocuindu-l pe Robert, avertizand ca la poarta asta mare nu prea am sanse. Totusi,am inceput bine reusind sa resping cu piciorul un sut din apropiere al lui Elly. Mai tarziu i-am dat o pasa lui Gabi care a gresit transmiterea mai departe si am primit gol. Echipa lui Elly conducea cu doua goluri diferenta si-nca nu era totul pierdut,se putea reveni in joc,insa intervine Popica care trece in poarta spunand ca apara el tot si nu trec cateva secunde de la debutul  intre bare ca si-ncaseaza un gol, apoi da o pasa cu mana direct la adversar primind inca un gol si tot asa pana la final...Gabita si Catalin, parca n-au fost nici ei in apele lor. In plus sau mai bine zis, in minus, echipa n-a avut aparare, Paul fiind singurul fundas de profil si partial Gabi. Golurile invinsilor au fost date de Gabita,Catalin,Robert, Messi si Popica.
          Scorul  final a fost 16(17)la 7, ceva de genul acesta! Participati la completarea cronicutei.
         Dar ce-a fost a fost, sa lasam supararile si orgoliile la o parte si sa ne gandim,dar sa ne si bucuram de sarbatorile de iarna care urmeaza.
          CRACIUN FERICIT ! tuturor practicantilor fotbaluluideziuacincea impreuna cu cei dragi, dar si celor ce citesc acest blog.
           Sa ne revedem cu bine vinerea viitoare!

43 de comentarii:

  1. Gabita, am revenit cu o completare si probabil am facut ceva gresit si a iesit ce se vede...Te rog sa rezolvi tu!

    RăspundețiȘtergere
  2. domnu nea Silică, tare frumos ai mai scris. să-mi amintiți să vă fac cinste. meciul de ieri l-a câștigat Găzel, pardon, Gazalde

    RăspundețiȘtergere
  3. CRACIUN FERICIT!
    Bete-Doru

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă vreţi siropuri de Crăciun, nu citiţi cele ce urmează...
    Cred că între Vasea şi Motanu e o competiţie, cine face mai multe cronici cu celălalt în titlu. Deocamdată conduce Vasea, care a titrat, atunci când Motanu a fost absent, "Victorie fără Motan"! N-o fi acelaşi Motan care vineri urla la Vasea la chiar prima fază a meciului?!
    Dacă ar fi să parafrazez titlul, aş spune Motanul rupător, şi ca atacant, nu numai ca apărător! Pentru că în cronica lui Vasea, ca pe vremuri în Sportul, se spune doar că Luci a plecat, nu se ştie de ce. De fapt, Motanu a fost cauza, ceea ce e o performanţă în sine, să-l scoţi din circuit pe unul ca Luci! Şi Tudor, care anunţase în vestiar că de data asta nu trebuie să plece mai devreme, a ieşit accidentat, dar n-am văzut cum s-a întâmplat, dacă l-a lovit cineva sau a făcut vreo întindere. Şi aşa a început să se aleagă praful de echipa noastră şi de meci.
    Pe lista cu intrări lipsite de discernământ se înscrie cu brio şi Mitică, o talpă proptită deasupra gleznei, eu având piciorul în pământ. Pe moment am absorbit şocul, dar a doua zi m-am trezit şchiopătând, iar la o inspecţie sumară am detectat trei dâre sângerii paralele, urme ale semi-crampoanelor lui Mitică. Noroc că nu e un jucător cu masă, altfel se putea lăsa cu vreo luxaţie.
    Am ajuns şi la celălalt gen de faulturi, alea intenţionate, din spate. Pe Ely l-am avertizat că a fost fost ultima dată când îi mai tolerez intrările astea, o să am grijă să-i amintesc şi data viitoare. Dezamăgitor e că şi Stelică apelează repetat la rezolvări de-astea. Nu demult mi-a făcut cinste ca să se scuze, dar aş prefera să-i fac eu, doar să nu mai am parte de juliturile alea nenorocite cauzate de granulele de pe sintetic. Vineri mi-am făcut rost de unele noi, la cot (de la Ely) şi la genunchi (de la Stelică). Păi când am parte de asemenea tratament, normal că-mi vine să-mi iau câmpii când văd cum le făceam goluri cadou! Asta în timp ce noi am dat goluri muncite, reuşind unul la 3-4 şuturi, doar cel în care Eugen a greşit degajarea fiind primit pe tavă...

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi încă o chestiune... Cătălin nu mi s-a părut că n-ar fi fost în apele lui, cum zice Vasea, dimpotrivă, a fost singurul care şi-a păstrat nivelul de joc indiferent de scor. Bravo lui, dar aş vrea să-i spun că nu procedăm bine cu Ely, făcându-i concesii la nesfârşit. Eu mi-am dat seama de-a lungul timpului că el interpretează asta ca slăbiciune sau că "ne-a făcut" iar, şi o să meargă în continuare pe şmecherie, la fotbal sau aiurea. De exemplu, în cronică scrie că s-au schimbat portarii. De ce? Pentru că după alegeri Ely a venit cu un tupeu demn de alba-neagra să ne spună că de fapt el l-a ales pe Bronson, că nu ne-am dat noi seama etc. Deşi ştia bine că nu e aşa, confirmând inclusiv Lucică Messi, care făcuse alegeri, Cătălin a intervenit împăciuitor şi i l-a cedat şi pe Bronson. Spun "şi" pentru că deja fusesem de acord să-l lăsăm pe Gaze la el, ca să nu fie prea dezechilibrat meciul. Aşa e când îi dai un deget, vrea toată mâna.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate barbate. Tu esti cel mai bun si eu nu ti-am citit comentariul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabita,ai si n-ai dreptate...Daca asi fi tinut seama de cate ori a urlat Motanu la mine(si nu numai el), as fi scris numai de rau de el,dar n-am facut-o si in cronicile si comentariile mele am cautat sa fiu cat mai obiectiv posibil. In acest meci s-a remarcat si in consecinta l-am laudat.Si vorba ceea, mai trebuie laudati si cei mai putini dotati atunci cand o merita,asa pentru incurajare,caci sa scriu la modul laudativ despre Catalin, Elly sau Gabita este deja un truism... Prezenta numelui in titlu nu are nicio relevanta,pur si simplu asa mi s-a parut mie mai incitant.Sunt de acord ca nominalizatii cam abuzeaza de faulturi.Si eu ,inainte de accident cand ma angajam fara teama in dueluri,aveam mai mereu julituri pe tibie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vasea, n-o lua ad litteram, observaţia cu titlurile era cu tentă anecdotică. În rest, cum zici tu.
    În privinţa criticului literar, chipurile, o fi de modă veche şi n-a descoperit că are virgulă pe tastatură. Dacă nu va găsi acadea sub brad, îi pot oferi eu alternativă.

    RăspundețiȘtergere
  9. l-am sunat sâmbătă de dimineață pe Ciuli. se simte bine, are oră la coafor, vă urează sănătate de sărbători și zice că ne colindă vineri.

    mesio le anonim, gusturile nu se discută...

    RăspundețiȘtergere
  10. Bravo Motane, erai dator să faci asta. Şi Mitică m-a sunat să-mi dea un coniac, deşi ştia că nu degust sau poate tocmai de-aia...:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Motanele, esti de invidiat! Cu o singura replica i-ai "desfiintat" pur si simplu pe cei doi critici ai tai. Destept baiat!
    Sincer, mi-a placut si de "anonim" ca a gasit o forma atat de ingenioasa sa-ti arate ca a ramas blocat/mut la raspunsul tau. Bravo si lui ca si-a facut cunoscuta starea!

    RăspundețiȘtergere
  12. Motane , nu cred ca este in regula ca la o diferenta mare de scor sa se urle
    , sa se discute (mai ales echipa care conduce) in loc sa jucam. Sa cereti tot indiferent daca aveti dreptate sau nu,
    Cred ca e tragere de timp sau determinarea adversarului sa renunte.
    Plecarea lui Tudor si Luci a dezechilibrat jocul, si au aparut nervii, cred ca de aici s-a stricat distractia.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai trece-o zi şi înc-o zi,
    Se duce viaţa nostră toată.
    Rămân în urmă amintiri,
    De ce grozavi eram odată.

    Rămâne doar ce-a fost frumos,
    Restul se dă uitării totul.
    Apare viaţa toată-n roz,
    Chiar dacă ne-am jucat cu focul.


    Mulţi dintre noi sunt astăzi babe
    Şi ne mişcăm ca nişte gloabe,
    Dar toţi ne credem feţi- frumoşi,
    Destepţi, puternici ,curajoşi .


    Mai trece-un an si înc-un an,
    Vom fi cu toţii la liman.
    Dar pân-atunci, fiţi fericiţi !
    Cum, în ce fel, sper să ghiciţi.

    Sărbători fericite !

    RăspundețiȘtergere
  14. Motanu'i ofticos si pe fata si pe jos!

    RăspundețiȘtergere
  15. culmea e că cu Ciuli m-am lovit burtă în burtă (el lovind mingea și eu sărind ceva mai târziu) și se pare că am avut-o mai lungă. acu văd că e obraznic, stă pe margine și spune măscări, s-ar putea să îl scot de pe lista cu protejați.

    o părere am și eu, că suntem prea pătimași, și aici am vina mea, destul de mare.

    salutăm cu toții anunțata revenire a lui Tavi, mai puțin Paulică, gelos se pare că va trebui să împartă șorțulețele. noi să fim sănătoși, că marfă e pentru toată lumea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Motanu'i ofticos si calare si pe dos.
    Aia cu burta nu tine; ai bagat genunchiul la coaste, pe la spate, cum iti place tie.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sarbatori fericite, la multi ani si sanatate tuturor agronomilor de vineri!

    RăspundețiȘtergere
  18. E, acu' să-i văd pe cei 20 de combatanţi! În perioada asta baloanele s-au dezumflat, aşa că vom juca tot afară, ca întotdeauna. Avem la dispoziţie sinteticul din spate, dar cred că la faţa locului am putea opta şi pentru iarbă.

    Altfel, sunt sigur că veţi primi semeseuri de-alea tip Crăciun, aşa că puteţi completa fără probleme pe linia punctată:

    Fie ca..........................................................
    Fie ca..........................................................

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intuitia mea imi spune ca intuitia lui Gabita este corecta in ceea ce il priveste pe tanarul Elly; n-am stiut "povestea" schimbarii portarilor.

      Ștergere
    2. Romania pitoreasca24 dec. 2013, 15:30:00

      Fie ca Gabita sa ajunga mai intelept si sa inteleaga ca fotbalul nostru este un simplu joc intre unii care se considera aproape prieteni si nu au nimic rau de impartit decat eventual pe teren si nici acolo.

      Ștergere
    3. Vai, câtă înţelepciune made in Romania! Deci n-au nimic nimic rău de împărţit. Decât pe teren. Eventual. Doar că unii sunt mai darnici de fel.

      Ștergere
  19. Simpatic "prietenul" care a postat poezia adaptata, dar in final isi da in petec...

    RăspundețiȘtergere
  20. Un aparator Razvan
    Cunoscut si ca Motan
    A fost goleador
    Dar si invingator!

    RăspundețiȘtergere
  21. Romania literara24 dec. 2013, 15:24:00

    Dupa cat este de "reusita" ultima creatie autorul nu poate fi decat poetul pasunist Vasile Vasea Tractoristu.

    RăspundețiȘtergere
  22. Gabita mai bine mergem si jucam sah si nu te mai superi . Referior la ELY II INTERZICI SA MAI VINA SI GATA.

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonimului în stare critică: plăteşte-i tu un an terenul, cât i-am plătit eu, şi după aia ai voie să-ţi dai cu părerea.

    RăspundețiȘtergere
  24. Si eu va doresc la toti sa aveti parte de un Craciu fericit!

    RăspundețiȘtergere
  25. Imi cer scuze, textul intreg este:
    "Si eu va doresc la toti sa aveti parte de un Craciun fericit!"

    RăspundețiȘtergere
  26. E tarziu, am petrecut si sunt ametit. Textul este :
    "Si eu va doresc la toti sa aveti parte de un Craciun fericit!" .

    RăspundețiȘtergere
  27. Tavi, Craciun fericit impreuna cu cei dragi si sanatate maxima!
    Unde esti acum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc asemenea, Vasea! Luni am parasit spitalul.

      Ștergere
  28. Selectioner la babe25 dec. 2013, 14:34:00

    Tavi s-a apucat de pileala. In conditiile astea nici sa dea mustele afara de pe teren nu poti sa mai ai incredere in el. Raman patru candidati pentru post si juriul va delibera. Mitica e bun dar le prinde si le vinde pe coniac, Lucian e cam puturos si le scapa, Vasea ar vrea dar are probleme cu vederea,Motanu nu prezinta garantii. Dar mai este si Gabita!

    RăspundețiȘtergere
  29. salutare popor fotbalistic și cât mai multe goluri în anul ce vine. poarta contează mai puțin. cât despre ziua de vineri, s-ar părea că se bagă căldură, așa că sunt așteptate și fetițele.

    dom selecționer, nici la ASE pe vremuri nu era așa mare concurență, dar tare mă gândesc că mata ai ochit deja p(r)ostul.

    RăspundețiȘtergere
  30. Cine-i selectionerul si ce selectioneaza?!? Am sa-i dau si eu ceva la selectionat, dar sa fie om serios...

    RăspundețiȘtergere
  31. M-a sunat patronul de la teren, a rămas aşa cum stabilisem: trimite om la la trei jumate, ne schimbam in vestiar, dar vom juca afara. Ca întotdeauna, de altfel.

    RăspundețiȘtergere
  32. Oare cati anonimi nu se prezinta azi la datorie?!?

    RăspundețiȘtergere
  33. E liniste, nu raspunde nimeni! O fi semn bun sau rau?!?

    RăspundețiȘtergere
  34. Imi cer scuze colegilor ca m-am suparat si am parasit terenul mai devreme, dar am recuperat la Nea Nicu...
    La multi ani 2014!

    RăspundețiȘtergere
  35. Scrie cineva cronica ultimului meci?

    RăspundețiȘtergere