sâmbătă, 7 decembrie 2013

Ce v-aduce Moșu vouă...

Evident, când e pe luate, toată lumea e atentă, poate-poate pică ceva. Și ca să nu vă dezamăgesc, îi anunț pe amatori că Moșu a fost și anul acesta foarte atent cu ei, așa că a trimis la teren un camion întreg cu bețe, bețișoare, nuiele și bastoane, fiecăruia după merit.
Din păcate n-a fost să fie să-i găsească pe toți, și aceasta din varii motive. Cel mai rău pare s-o ducă Fraierini, care a rămas singur cu doamna dirigintă și după un an întreg de îndelungi păcate se pare că a transformat fotbaluldeziuacincea în șopinguldetoatezilele. Sticlele și paharele (chiar și cele goale...) din casă au dispărut, mingea și echipamentul au fost donate unor puradei din cartier, din agenda telefonică s-au șters toate contactele dubioase, astfel că Gaze a devenit Gazela, Motanu e trecut la Pisicuța, Stelică la Steliana, iar Mitică, capul la rele a fost ras de tot. Fiul său cel mare, Roberțel, este în perioada când colecționează poze cu sticle, mașini și domnișoare, la fel ca tata-mare Neluțu, așa că n-or da ei o vizionare pe o partidă de fotbal. Surorile Caltaboș n-o duc nici ele prea grozav: Vasilica se face că muncește dar o freacă pe net, mijlocia Octaviana se tot fandosește "sunt, găină, nu sunt găină, sunt sigur găină...", adică "mă operez, nu mă operez" iar mezina Cătălina, cea mai cuminte dintre toate, a prins rând la spălat vasele și nu vrea să-i mai dea drumul. Coana Lucica și-a terminat rezervele de cromoplatin și doar n-o fi să apară nevopsită la teren și cu degetu-n nas, Găzel are veșnicele sale probleme cu fluidele (bineînțeles, altele decât apa...), pe Marinuș l-a părăsit secretara (unii zic c-ar fi chiar mâna stângă), Bețișor a plecat de dimineață de acasă și pe drum și-a amintit că nu știe unde să se ducă, iar exemplele cu adormitori ar putea continua.
Cu riscul de a ne strica stilul v-am amintit de acești domni și doamne prea puțini vrednici de a fi băgați în seamă, urmând  ca de acum să ne ocupăm de adevărații bărbați. La loc de cinste este Gabi, convocat pe ultima sută de metri și apărut instant la teren. Chiar dacă n-a jucat, din motive de ambient, exemplu său este de urmat de fetițele smiorcăite, care imediat cum simt un pic de vânt că le suflă pe la (pardon) poponeț se bagă sub plapumă și nu se mai dau duse pe afară. Evident, nu este cazul lui Bebilă, singurul pensionar cu catargul sus, aprig jucător și bun pasator. Mitică și-a amintit de zilele sale bune pe post de organizator, reușind să obțină accesul pe iarba pe care n-o mai văzusem de ani buni. Ne-au onorat cu prezența tanti Paulina, proaspătă posesoare a două șorțulețe noi din colecția de iarnă Motanu, tenacele Stelică și prietenul veverițelor, ecologistul Eugen. După cum se prefigura, a fost ziua lui Eli ăla micu, care a primit un cadou la zero-zero și apoi a făcut ce știe mai bine, adică ne-a ciugulit pe contraatac, pe când noi încercam să combinăm ca să dăm gol la o poartă nu mai mare de două caiete studențești puse pe lat. Asta nu înseamnă că uităm meritele lui Bogdan, apărut  la teren accidentat (!) și fără echipament, dar care cu altruism și abnegație a făcut jocul posibil, securizând și victoria alor săi printr-o prestație impecabilă de portar de hochei. Scorul final și distribuțiile le știu participanții, important este că ne-am simțit bine și am încheiat seara la nea Nicu, care a onorat masa și a dat și un șpriț de țară. Inutil să mai spunem că pe parcusul cinei festive s-au primit telefoane de la absenții nemotivați, pe care cu mărinimia ce ne caracterizează ne gândim dacă să-i realipim sau nu la patria-mamă.

46 de comentarii:

  1. Inca doua victorii si sintem pe locul trei! Iar in cupa vom matura pe jos cu Steaua telemeaua.

    RăspundețiȘtergere
  2. vasea-absentul7 dec. 2013, 18:02:00

    Motane, inteleg ca esti cam suparat, dar fiecare om are problemele sale,care nu prea se potrivesc cu ale tale,pentru ca nu le ai in aceasta perioada. Cinste celor opt prezenti si cu Gabi, noua si sa le fie rusine celor zece absenti,la care se mai pot adauga si altii, precum Tudor,varu Dan,Messi,Claudiu etc.
    Inteleg ca scorul si echipele sunt la secret. Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. bag seama că sunt tot felul de cățeluși pe aici care dau din coadă și mă gândesc să le fac o bucurie. ia de luați:

    http://youtu.be/qyNaHpOfohA

    Tanti Vasilica, sunteți cumva în perioada aceea a lunii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu Motanele,sunt in perioada asta a lunii!
      l-am revazut cu placere pe marele Dobrin la acel 3-4 de poveste...
      Imi pare rau pt.tine,dar B.Dortmund a pierdut din nou acasa!

      Ștergere
  4. Gazela si Pisicuta se potriveste ca nuca in perete. Vad insa ca lipseste Domnul Goe , interpretat de Mitica laureat de Oscar.

    RăspundețiȘtergere
  5. Jaf la drumul mare, steaua la retrogradare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Papi, dar de ce nu s-a jucat pe sintetic?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru că pe terenul mic se monta balonul, deci de data viitoare se va putea juca pe orice vreme. Totuşi, mi-e cam ciudă că lucrurile s-au aranjat de aşa natură încât s-a jucat pe iarbă chiar când am lipsit eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. pe sintetic este balonul
    hai steaua !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ciudatule, e ciudat cat poti fi de ciudat.
    Hai Steaua!

    RăspundețiȘtergere
  10. Montarea balonului presupune marirea tarifului ? Daca da, cu cat ? A fost ceruta montarea lui ? Daca da, de cine? Iarna nu se va mai juca pe zapada, asa cum era pe vremea lui Vasea cand jucau barbatii adevarati.Plecau de la teren cu obrajii imbujorati, cu picioarele scrantite, unii se scranteau la cap dar asta e alta poveste, si asteptau cu nerabdare urmatoarea saptamana sa se bucure de jocul pe zapada batatorita care intrece in frumusete jocul pe oricare alta suprafata.Acum lucrurile s-au schimbat, nu doar noi, si asa cum au aparut fel de fel de surogate, a aparut si fotbalul pe suprafete sintetice.

    RăspundețiȘtergere
  11. Va multumesc tuturor pentru urari.Bine ca n-am stiut ca jucati pe iarba ca ma faceam luntre si punte, veneam la teren si ma certam sigur cu nevasta-mea ca lasam musafirii sa ma astepte.Daca e rost sa mai jucati pe iarna anuntati din timp !

    RăspundețiȘtergere
  12. Scuze ca nu am putut sa fiu prezent la intanlire.
    Sper saptamana asta sa nevedem
    Doru Bete

    RăspundețiȘtergere
  13. N-a cerut nimeni de la noi să se monteze balon, e investiţia patronului pentru a avea continuitate cu şcoala lui de fotbal. Cu cât se măreşte tariful nu ştiu, poate ştiu cei care au fost vineri. Oricum, pe zăpadă bătătorită abia aştept să joc, să vedem cum facem.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce sa faca si Caprita? I-ar place sa behaie pe iarba!

    RăspundețiȘtergere
  15. cățelușii dinamoviști poa să spere. dacă la brazilieni a retrogradat campioana en-titre Fluminense, de ce n-o cădea și Steaua?

    Ciuli dragă, să-ți aduc vopseaua?

    pese: mă gândeam să cadă cu steaua în cupă. hauuuuuuuuuuuuuu!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cam multi miros pe aici a branza de oaie!

    RăspundețiȘtergere
  17. Am recitit ce am scris si am vazut ca in loc de iarba am scris iarna.Acum poate se intelege ce am vrut sa spun.

    RăspundețiȘtergere
  18. Limba romana pentru corijenti10 dec. 2013, 17:45:00

    Formularea corecta este " inca nu au venit pastele" si recomandarea noastra este sa nu se mai faca abuz de fainoase altfel elevul Lucica dintr-a patra n-o sa isi mai vada mutunelul decat in oglinda.

    RăspundețiȘtergere
  19. Papagalilor corigenti care se dau drept profesori: era vorba de Nasterea Domnului, dar nu am avut taste pentru a scrie pe intelesul fraierilor.
    Oricum , Motanu' a inteles...

    RăspundețiȘtergere
  20. Formula 'corigent', in cazul vostru, se aplica.

    RăspundețiȘtergere
  21. dragă ciuli, am înțeles foarte bine ce ai vrut să spui, dar dacă vrei din partea firmei o vopsea de păr se poate rezolva oricând. rămâne să-mi comunici doar culoarea, pentru că eu te-aș vedea mai degrabă blond. și apropo de formule, corigent și corijent sunt la fel de bune.

    bebe și siliboa, nu aveți ce să regretați că nu vedeți handbalul. azi au jucat niște VACI, care au ratat 6 (ȘASE) bucăți lovituri de la 7m (după vreo câteva au și luat gol pe contraatac...) și n-au fost în stare să țină la singura nemțoaică bună. de la o anumită vârstă, pe care cam cu toți am împlinit-o, e mult mai bine să-ți protejezi nervii.

    RăspundețiȘtergere
  22. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi10 dec. 2013, 22:45:00

    Bolovane ascunde-te ca venim sa te salvam!

    RăspundețiȘtergere
  23. Motane, bine ca ai inteles macar tu, ca eu oricum gresisem; era vorba de Inviere si nu de Nastere... Eh, cum spuneai , varsta ...

    RăspundețiȘtergere
  24. Asta cu corijent face parte din codul penal al gramaticii. Pentru că erau mulţi corigenţi care îşi spuneau corijenţi, s-a legalizat formula. Ştiţi că acum e corectă şi varianta mingie?! Deci când o să vreun comentator că spune "în faţa mingiei" în loc de "în faţa mingii", aşa cum învăţasem noi, să ştiţi că nu e greşit, doar suntem demodaţi. Multe prostii de azi vor fi mâine în bună regulă pentru că le vehiculează vulgul...:) De-aia se spune că limba e un organism viu, ceea ce Mitică refuză încă să creadă! ;)

    RăspundețiȘtergere
  25. *erată: când o să auziţi vreun comentator...

    RăspundețiȘtergere
  26. Descoperirea speciilor11 dec. 2013, 11:44:00

    Din cate stim noi Mitica are mai mult par pe limba si in palma decit pe cap.

    RăspundețiȘtergere
  27. n-am înțeles nimic din meciul de aseară bayern-city. pot doar să spun că a semănat leit cu un arsenal-barca de acum vreo câțiva ani, când barca a jucat superb, a și condus cu 1-0, arsenal n-a mișcat aproape o oră după care a bătut cu 2-1.

    sunt alții chiar mai tari, care fac doar 7 (șapte) faulturi într-un meci, dar iau două cartonașe roșii și pierd calificarea.

    RăspundețiȘtergere
  28. Sint unii care au nevoie de translator ca sa se uite la un meci de fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  29. Salutam noul record al Stelei. La mai mare!

    RăspundețiȘtergere
  30. Saluta si recordul lui Cainamo. (cu i din a)

    RăspundețiȘtergere
  31. Vasea, maine iti aduc CD-ul.

    RăspundețiȘtergere
  32. Stie cineva daca s-a pus balonul mic si daca s-a pus, se poate juca pe el maine?

    RăspundețiȘtergere
  33. Tavi ştie că Vasea intră mai des pe blog decât la semeseuri! :)

    Se pare că montajul balonului se va finaliza în seara asta. Dacă totul merge cum trebuie, mâine vom juca în balon. În felul ăsta se rezolvă şi problema vremii, şi problema întunericului. Despre bani, patronul mi-a spus "să punem şi noi ceva peste" şi a rămas că discutăm mai concret la teren.

    RăspundețiȘtergere
  34. Cutzu-Cutzu Dinamo12 dec. 2013, 18:46:00

    Domne, cica va cauta unii, 17 Nentori. Ce sa le spun?

    RăspundețiȘtergere
  35. Poti sa le spui ca miine o batem pe Poli si la primavara va egalam in clasament!

    RăspundețiȘtergere
  36. In sfarsit le-am batut pe unguroaice la CM de handbal;si-nca bine,cu 21-17! A avut dreptate fostul antrenor Radu Voina,ca Ungaria nu este Gyor de la care sunt doar 3 jucatoare la nationala si ca fetele noastre sunt mai bune.
    Bravo fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  37. cenușă în cap. în minutul 47 era 14-11 pentru unguroaice și de acolo nu le-a mai intrat nimic, chiar față în față cu portarul. vasea are dreptate, radu voinea zisese că le vede pe nemțoaice cele mai puternice din grupă. acu, ar fi culmea s-o zbârcească cu cehoaicele.
    găbiță, a întrebat oana manea de tine.

    RăspundețiȘtergere
  38. O prefer oricând pe Cristina Neagu! :)

    RăspundețiȘtergere
  39. Ce bine c-a sa bus balonu putem innjura in voie nu mai nevede nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  40. mai stai o tură cu înjurăturile, azi se joacă pe iarbă. vedeți care poate da de Nicu.

    RăspundețiȘtergere
  41. Nu ma minunez,, dar nu pot rezista sa nu comentez. Fenomenul de ziua 5a e ca un fond de dezvoltare. Pe unde calca, pe acolo apar investitorii. Intai a fost marea baza sportiva de la Arcul de Triumf, iar in ultima vreme in Agronomie. Aici s-a inceput cu cele doua sintetice, apoi terenul cu iarba , in prezent se instaleaza un balon, dar am inteles ca se mai fac doua sintetice in capatul celalalt al terenului mare. Daca forta majora va impune, desi nu dorim sa ajungem pana aici, vom merge spre alte baze sportive inapoiate sa raspandim progresul.
    Investitii s-au facut si in interiorul fenomenului. Au fost si rezultate, au fost si ceva esecuri. Voi le stiti foarte bine. Pompezi in unii si degeba, tot slabut joaca, se impiedica, cad in fund, lesina in faza critica. Nu se prinde nimic de ei. Pana la urma trebuie sa fie si cineva pe ultimul loc. Asta e situatia.

    RăspundețiȘtergere
  42. E asa misto afara incat mi-ar fi ciuda pana si mie, care stau pe bara, sa inaugurati astazi balonul.
    Distractie placuta !

    RăspundețiȘtergere
  43. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi13 dec. 2013, 13:42:00

    Tot e bine ca isi face fraierul autocritica.Hai sa-ti dau o reteta noua de cozonaci ca sa nu mai dormi degeaba pe langa soba.

    RăspundețiȘtergere
  44. Era sa uit. Asociatiei de mai sus, lipsita de imaginatie si rudimentara in exprimare, nu prea am ce sa-i transmit. In schimb doresc sa sa-i atrag atentia aluia care cica da "formule corecte de exprimare in limba romana" ca Paste se scrie P mare. La limbi s-o pricepe, dar nu si la Limba romana. Ce caraghios!

    RăspundețiȘtergere