sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Neluțu, fata lui tătuțu

Înghesuială extremă ieri la teren, de parcă se anunțase Vinerea Roz, cu reducere la goluri pe bază de cupon și locuri în față pentru studenți, domnișoare și gravide. Evident, mulțimea adunată i-a creat probleme la numărat căpitanului Mitică, care după ce și-a epuizat degetele din dotare (cu un pas înainte de a trece la degețelul de rezervă...) a renunțat să mai candideze la alegerea echipelor, ceea ce era să-l coste un post de titular. N-am fost chiar de la început, așa că nu știm cum s-au ales junii-primi Găbiță și Eli, cert este că ne-am luat cu mâinile de cap, văzând linia de apărare a adversarilor, după cum sunt convins că la fel ar fi făcut oricine ar fi privit alcătuirile:
Plăcintele: Gabi, Luci, Biciclistu, Bețe, Paulică, Stelică,  Marean, Găzel, Găbiță
Cozonacii: Nelu, Basil Boli, Răzvan, Bebe, Cătălin, Mitică, Eli, Tudor, Bogdan
Deși vremea a fost bună, meciul a început furtunos, Ciulică reușind pentru prima dată în ultimii cinci ani să marcheze un gol în altă poartă decât cea proprie. Mai târzior (se pare că la 1-1) a apărut și junele Robert, și aici trebuie să-i mulțumim lui tata-mare al lui, care a fost de acord să joace la Cozonaci, coleg de (cap de) linie cu Tudorică, vineri în formă de brioșă. Greul partidei a căzut pe umerii apărării cozonace, și doar intuiția feonomenală a Motanului, de a juca pe dreapta cu  Vasile Vigu și pe stânga cu Bebilă Anghelini i-a salvat pe campioni, adversarii fiind bulversați de rocada posturilor și nemaiștiind pe unde să se strecoare. Și așa însă, Plăcintele au mai ciugulit trei bobițe, una prin Găbiță, uitat singur în apropierea porții (Eli se ținea de mână, să nu-l ia somnul), alta prin Găzel (s-a lovit mingea de el) și încă una cu autor necunoscut pentru mine, venită de la mijlocul terenului. Ce folos însă pentru chiftele, care au încasat per total șase bastârci, una mai puțin frumoasă decât cealaltă, dar despre acestea nu prea posedăm amănunte, deoarece s-au comis cam dincolo de raza noastră de vedere.
Nu putem să nu-i evidențiem pe remarcații de ieri, întâmplător și de mirare chiar și pentru ei, cei doi fundași dreapta. Ciuli, pe lângă golul marcat (e drept, șutul a fost leșinat, Mitică l-a privit cu spatele, o bere și un coniac la băiatu'...) a atins balonul, pe față și pe dos, cam de tot atâtea ori a reușit în cincinalul anterior (omu' juca mai mult în poartă și îl înțelegem, golurile treceau pe lângă el ca acceleratul prin Ciulnița), astfel încât n-ar fi de mirare să-l vedem selectat în Naționala Artistelor, coleg de linie cu Draga și Tamara. Cât despre Boli, dacă îl pui cu mâna în teren, stai pe capul lui,îl mângâi pe creștet,  îi faci și câteva desene și-i mai promiți și poze, există șanse ca în câțiva ani să poți să-l faci  fotbalist. Mari merite are și Cătălin, mai ales că a evoluat accidentat, dar cu un cap  peste toți combatanții a fost Neluțu, acest Vasile Iordache redivivus, cuminte ca o fetiță și la fel de sfios, dar care a făcut absolut de toate: a închis poarta pentru inventar, a ieșit pe centrări, a plonjat, a degajat, s-a luptat cu hoarda de năvălitori și, ceea ce ne-a plăcut cu deosebire, i-a altoit un măturoi pe spinarea lui Marinuș, copilul ploii, atunci când pehlivanul a încercat să-și dea în petec. Asta ca să nu mai spunem că și-a servit tovarășii de joc cu țuică din producție proprie, marca Milog, foarte (de)gustată de amatori...
Pentru lumea bună (e un fel de a spune!)seara a luat sfârșit la nea Nicu, în zornăit de table și pahare. Culmea, aici n-am avut ce face și am comis două greșeli capitale: una la mână,  am uitat că dacă n-ai noroc la fotbal și în dragoste te poți scoate la table și Găbiță m-a curentat, iar a doua că m-am lăsat îmbrobodit la limba română de către victima mea de pe teren, Găzel. Nu-i nimic, să fie primit, ne mai vedem și altădată.

31 de comentarii:

  1. Cum poti sa lauzi doua gaini?Doar daca iti iau ceva de baut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asociatia pentru protectia animalelor de casa23 nov. 2013, 16:29:00

    Vind motan maro pentru pene, blana si lapte.Accept si plata in rate.

    RăspundețiȘtergere
  3. ...evidentiem pe remarcatii de ieri...bravo Motanele,ne-ai bi-laudat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi23 nov. 2013, 19:19:00

    Avem o reteta noua de zacusca, speciala pentru pensionari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Steaua furaciosii. Hai Petrolul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Golurile invingatorilor au fost marcate de Elly (3), Robert (2) si Miticuta (1); sper sa nu fi gresit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, pe sistemul vişina de pe tort, Robert cel apărut neanunţat a fost ca rahatul din cozonac! :) A intrat la scorul de 1-1 şi a contribuit la victorie cu două bucăţi. Golul marcat de la distanţă, sub bară, îi aparţine lui Cristi Biciclistu, care ar fi trebuit să se implice şi în degajările de la poartă, fiindcă la noi două degajări interceptate s-au transformat în goluri primite.
    În rest, de data asta apărarea n-a câştigat meciul. Am atacat doar în 2-3 oameni, aşa că de cele mai multe ori am apelat la mingi lungi sau am jucat cu fundaşii. Aşa a rezultat golul lui Luci, reluare cu latul de la marginea careului la un corner, iar mingea s-a strecurat cumva prin careul ăla suprapopulat. Din poziţie identică a avut-o şi Paul, dar pe traiectorie s-a aflat cineva, apoi Stelică a avut una cum îi place lui, venit lansat, neincomodat de nimeni. în mijlocul carelui, cap pe lângă. Totuşi, dintre fundaşi, cel mai activ pe atac a fost Beţe, însă nu s-a lipit la gol.

    RăspundețiȘtergere
  8. cred că a fost singurul (și primul, ca să se bucure Siliboa) meci în care n-am trecut de mijlocul terenului, așa că data viitoare joc vârf! dacă m-o alege careva...

    acum îi dau dreptate și lui Mitică. de vineri seară am pus echipamentul la aerisit și tot mai miroase a tutun. tare mi-e c-o să-l trimit pe Bogdan să fumeze cu Găzel la toaleta fetelor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am primit poza aia de început de la nea Emil, precum şi încă vreo câteva filmuleţe mai mici, cu finalul meciului şi cu discuţii la botu' calului. Astea mai ales sunt de belea! :) Iar în poză, limbajul trupului este foarte afectuos la unii dintre noi...:)) O s-o postez la cronica următoare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Gabitza sa nu uiti de stick ;)). Cozonacii au fost framantatzi in casa iar bucatarul le-a cantat, le-a spus poezii atunci cand ii framanta, erau vreo 2 stafide mai galagioase dar s-au linistit. Felicitari tuturor cozonaceilor, o saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cine este calul? Mitica e martoaga, Motanu e motan, Vasea nu se pune, Lucica face muuu!

    RăspundețiȘtergere
  12. mai visez câtoedată că pufăi, dar astăzi fac un an de când m-am lăsat de fumat. poate îi conving și pe alții s-o lase mai moale.

    nu-mi stric stilul cu cur ioșii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Poate sa imi spuna si mie cineva scorul exact la Steaua-Schalke 0-4?

    RăspundețiȘtergere
  14. Da.Poate!Mars potaie!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca vin la teren 30 de fusbalisti, jucati 15 la 15 ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Da si te bagam si pe tine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Conducerea de partid si de stat felicita echipa Steaua si ii doreste sa doboare un nou record in meciul cu Chelsea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Băbăieţi, mai ţineţi minte problema de săptămâna trecută? Am aflat azi cum se rezolva. Nu era vorba de logică, ci numai de formule. Ştiţi formula numărului de termeni dintr-o progresie aritmetică? Cică ăştia mici ar fi trebuit s-o ştie:
    n= (ultimul termen - primul termen):ratie + 1

    Deci, aplicând asta la şirul ăla, avem n=(abc-3)/3+1, adică n=abc/3.

    He, he, acum se aplică altă formulă, aia cu suma termenilor unei progresii aritmetice, care e egală cu (primul termen + ultimul termen) * nr de termeni, totul supra 2!

    Cum suma era dată, abc00, rezultă (folosind steluţa în loc de înmulţire):

    (3+abc)*n/2=abc00

    Făcând calculele, rezultă relaţia: abc(200-n)=3n

    Cum mai sus ne dăduse că n=abc/2, îl înlocuim pe n:

    abc(200-abc/3)=3*abc/3

    De-aici aflăm că abc=597, deci răspunsul la cerinţa problemei (să aflăm a+b-c) este 7...

    Oameni buni! Asta-i problemă pentru copii de 11 ani?! Păi în 2 ore trebuiau să rezolve 40 de probleme! Din fericire, nu toate ca asta, dar oricum nu simple! Cred că ăştia care fac subiectele nu au toate ţiglele pe casă (aşa ca mine, la propriu :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Dar probleme mai grele pentru clasa a treia nu aveti?

    RăspundețiȘtergere
  20. știam a doua formulă, dar ea singură nu m-a ajutat. nasol de tine, dacă deja din clasa a cincea nu mai faci față fără meditator.

    aseară am văzut meciul la Dan Cocoru și mi-a plăcut cum a jucat Steaua. probabil că Băsiloi le dormea, pedepsit de mama-soacră, că nu s-a dus la sifoane. în completare ne-am uitat și pe niște filmulețe, dintre care vă recomand unul foarte interesant. părerea noastră e că portarul a greșit cel mult la un gol

    http://www.youtube.com/watch?v=F2h_fsQw-CQ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salve Razvanelul. Tata m-am uitat atent la meci si vreau sa comentez toate cele 5 goluri ale lor:). 1- Gol de portar; omu trage pe coltul portarului iar Silvica parca avea plumb in picioare. 2- Gol de fundas , cumatru sforaia in cizme si ala avea deja 4 m in fata lui, a incercat in zadar fundasul central sa acopere. 3- Aceeasi greseala a aceluiasi fundas (dreapta) banuiesc 4- Golul asta a fost prea frumos ca sa acuz pe cineva, fundasii ies sa blocheza dar cehul a prins un sut de zile mari (ca Mitica in tinerete), observam ca Silvica era bine plasat dar nu o ajunge (o da si bine jupanul). 5- Aici iar avem de-a face cu o executie buna, nu este pe coltul portarului, este destul de tare sutul si foarte bine plasat (peste zid), in ziua de azi pot sa spun cu mana pe inima ca un portar de valoare o scoate fara probleme, atunci lumea se misca un pic cam greu (ma refer la portar).

      Ștergere
  21. @Motanul: Ai un an de cand nu mai fumezi? Bravo, eu acum aud, se vede ca n-am mai stat de ceva vreme impreuna la carciuma. Eu mai am putin si fac o jumatate de an, in curand te ajung din urma! Compensezi cu ceva, gen electronica?

    PS: Multumesc tatalui meu din prima lui casatorie, care are parul lung si deschis la culoare, pentru ca m-a facut rahat.

    Robert

    RăspundețiȘtergere
  22. Roza vanturilor28 nov. 2013, 13:43:00

    Se strica vremea si de acum inainte vom vedea vinerea care sunt femei si fetite si care sunt barbati

    RăspundețiȘtergere
  23. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi28 nov. 2013, 19:39:00

    Nea Gulie, hai ca ti-am aranjat sa vii sa dai zapada la teren. Nu e bine sa te inveti cu numerar asa ca o sa primesti cadou baschetii lui Mitica sau izmenele lui Bebe.Vasea vrea sa contribuie si el dar nu le are cu culorile asa ca nu te sfatuiesc.
    Motane, am niste trabucuri de vanzare.Cu carne.

    RăspundețiȘtergere
  24. Săracu Dubovsky, ăla care ne-a dat ultimele 3 goluri, a murit la 28 de ani, căzând în... gol în timp ce fotografia o cascadă!

    RăspundețiȘtergere
  25. @Robert. am tras din electronică vreo câteva luni, cu concentrație mare de nicotină, chiar îmi plăcea, dar deja nu mai eram dependent. de prin mai m-am lăsat de tot și parcă de atunci m-am și îngrășat mai tare. sper să mă ajungi, mai ales dacă stau pe loc!

    @Fraierini. au fost sau nu greșeli de portar?

    @Asociatia... ia de te jocă cu mingiulicile mele.

    RăspundețiȘtergere
  26. Astăzi rămăsese că băgăm ping-pong.

    RăspundețiȘtergere
  27. Campion mondial29 nov. 2013, 10:35:00

    Puteti sa va adunati pentru simultan: cu o mana va bat la ping-pong, cu cealalta la table dar nu astazi.

    RăspundețiȘtergere
  28. 20 noiembrie 1999
    Steaua - Petrolul 1-4
    Au marcat: L. Roşu (83) / Costescu (30), L. Negoiţă (61), Orlando (63), Duro (autogol, 88)

    Steaua: Hotoboc - Reghecampf, Miu, Duro, Bordeanu - Şt. Stoica, Luţu, Trică, L. Roşu - Dănciulescu, Sabin Ilie. Antrenor: Emeric Ienei
    Petrolul: Fl. Rădulescu - Oancea, Fl. Pîrvu, O. Grigore, Onuţ, L. Negoiţă - M. Roşu, Cr. Vlad, Cr. Crăciun - Orlando, Costescu. Antrenor: Virgil Dridea

    RăspundețiȘtergere