sâmbătă, 19 octombrie 2013

-Vrei la tati, puișor?

Vremea (din păcate nu și vremurile...) a ținut din nou cu combatanții fenomenului și, ca de obicei în ultimul timp, prezența a fost mai mult decât onorabilă, paisprezece titulari inițiali, plus eternul inter rătăcitor Eugen, venit, ca de obicei, neanunțat (la mincinoși le crește nasul și le cade altceva, așa că aviz amatorilor), după ce se dăduse deja lovitura de începere. Evident, parlamentările au fost în floare, problema rezolvându-se prin cooptarea permanentă a lui Bebilă la cei ce vor dovedi ulterior învingători. Așadar, distribuțiile:
Leii din Agronomie: Cătălin, Luci, Motanu, Bețișor, Bebilă, Bogdan, Mitică, Eli
Doi Leii din Drumu Taberei: Gabi, Puțanu Vasile, Paulică, Eugen, Stelică, Găbiță, PuțăNu Marin
După cum s-a discutat la ședința tehnică de după meci, se pare că Leii erau destinați să biruie din start, deoarece căpitanul de echipă advers a acceptat să aleagă al doilea, iar în plus a comis și o eroare tactică, pe care momentan n-o spunem, dar care s-a dovedit decisivă. A contat mult și munca educațională prestată de Cătălin cu junele Eli, mult mai cuminte ca de obicei (bine, și scorul l-a ajutat) și într-o formă de șut de invidiat, ghinionistul Gabi primind numai goluri la limita imparabilului. Două de la copil ,ambele lângă bară, unul de la Bețișor, șut sănătos la vinclu, un demivoleu al lui Bogdan în cros, tot la bară, și unul de la Mitică, după o intercepție Motanu și o pasă a lui Eli în gura porții. Dincolo, când scorul era deja 4-0, Cătălin și Bețișor i-au încurajat pe inamici cu una bucată autogol, iar apoi Găbiță a prins un șut din marginea careului, pentru ca ultima boabă, cea de 5-3, să-i aparțină lui PuțăNu, în urma unei acțiuni senzaționale. A plecat cu mingea la picior (unii zic că la subraț...) din propriul teren, a driblat patru inși de la echipa adversă și alți trei de la a sa, și-a centrat, a pus stop cu nasul, după care a căzut în fund și și-a dat craci, a mai driblat doi coechipieri și a tras din voleu, de la Arcul de Triumf, bară, bară, bară, bară, goool! de s-a mirat toată suflarea cum de e în stare o găină congelată să facă așa ceva.
Au mai existat și alte întâmplări pitorești, cum ar fi concursul de dormit pe teren, câștigat la mare luptă de V. Puțaru în fața mai potentului său oponent, Luci din SăTrăiești, care, chiar dacă a sforăit mai estetic, a cedat la puncte în fața experienței superioare a lui nea Leshin, motiv pentru care i-am lăsat să mă cinstească pe amândoi. La fel, Motanu a executat un număr inegalabil de lufturi, mai mare minunea că n-a făcut menisc, iar în marea sa mărinimie i-a îmbogățit garderoba lui Paulică cu una bucată șorțuleț de toată frumusețea, roz cu picățele, taman bun acum în prag de iarnă.
Și totuși, evenimentul central al zilei îl constituie drama lui Mitică, stingher printre campioni, de plângea mititelul chiar la patru la zero pentru echipa sa, cum că pe el nu-l iubește nimeni și că nu i se dă pasă. Trecând peste momente în care a fost jucat și din diferite motive (i-a intrat părul în ochi, mingea n-avea stopul pus, terenul era prea mare sau prea mic, vântul bătea cu putere și după aceea se oprea, cerea pasă și după aia uita și se ascundea, ăilalți coechipieri au ratat de-au rupt...) n-a reușit să empatizeze (mâna pe dicționar, sfertodocții) cu mulțimea ambiantă. Adevărul trist urma să îl aflăm la cârciumă la nea Nicu: decât să cunoască gloria cu învingătorii, și-ar fi dorit din tot suflețelul să-l fi ales și pe el tăticu la echipa adversă. Să vezi atunci ce ne-ar fi făcut...

50 de comentarii:

  1. Iata un Motan fericit!
    Ai grija ca cele doua putanuri sa nu-ti faca felul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Iata un Motan fericit!
    Ai grija ca cele doua putanuri sa nu-ti faca felul...

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar n-am inteles nimic!

    RăspundețiȘtergere
  4. vasea ailuat-o pe urma lui luci?

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta seamana cu Miorita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar cronicarul nu spune nimic de Motanu, care a început să ţipe în secunda 3?

    Şi da, Ely mi-a zis să-l las pe el să aleagă primul, iar pe mine nu ştiu ce m-a apucat să-l las, poate pentru că nu găseam nici o pietricică pe jos s-o ascund! :) Dar nu-i nimic, data viitoare e rândul meu. Ca răsplată pentru generozitatea mea, am fost faultat de două ori de Ely, ambele intrări (de galben!) lăsându-se cu julituri...
    În condiţiile date, înfrângerea a fost mai mult decât onorabilă, fiindcă la cum au stat lucrurile trebuia să luăm bătaie la scor. Din golurile noastre, unul a fost întâmplare, altul cadou, doar unul pe bune. Şi nu ştiu dacă am mai avut trei ocazii adevărate. Îmi amintesc una a lui Stelică, la un corner, când a reluat dintr-un metru direct în portar, alta a lui Popică, la singura pasă filtrantă din tot meciul. În schimb, adversarii au marcat din fazele mai grele şi le-au ratat pe-ale uşoare, măcat 3-4 din faţa porţii, plus alea apărate de Gabi, plus două bare Ely, plus încă un gol potenţial în care mingea survolase linia porţii cu înspre 100% din circumferinţă.
    Eugen a venit la 0-1 şi abia de atunci am mai putut putut începe atacuri altfel decât pe cont propriu sau cu mingi aruncate la bătaie. Dar ce am câştigat pe o parte am pierdut pe alta, fiindcă Bebe s-a dus să betoneze o apărare care număra deja 4 oameni. La noi a coborât Vasea lângă Stelică şi Paul, dar omul în minus s-a simţit, mai ales că eram conduşi. Dar, cum ziceam, am scăpat ieftin.

    RăspundețiȘtergere
  7. SUPER Simona!
    Bravo Ha-Ha-Halep!

    RăspundețiȘtergere
  8. Găbiță, teoretic ai dreptate, dar în secunda 4 deja luasem un șut în căpățână, pentru că Mitică nu te ținuse la șut. la calitățile pe care le are ar trebui să fie aproape de netrecut la mijlocul terenului, dacă ar trata jocul mai serios, după cum bine țin minte că și tu îi reproșezi când ai ocazia.
    pune mâna și scrie problema primită de Matei.

    Siliboa, e vorba de felul întăi, felul doi sau mă invitați și la desert?

    RăspundețiȘtergere
  9. ce de supergoluri ieri!
    Ibrahimovic, http://youtu.be/6idcclwLUSM
    Cavani, http://youtu.be/AybO23_MXfw
    băiatul ăla de la Milan, Birsa http://youtu.be/r3dRxY3io7g
    Ramsey http://youtu.be/paSqAzkb2Z4
    Wilshere http://youtu.be/nrzhcw6sXqE

    RăspundețiȘtergere
  10. și dacă tot stau pe net, uitați un link din tenis, protagonist Gulbis, contra Ianowicz:

    http://youtu.be/c-lp439PkzE

    RăspundețiȘtergere
  11. Steaua e numai una20 oct. 2013, 23:31:00

    Latra a pustiu ciini prin Giurgiu. Hauuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un dinamovist fericit20 oct. 2013, 23:49:00

      Dinamo a mai stabilit un record:a "reusit" sa ia cel mai rapid gol din istoria campionatului, in secunda 15! Daca mai punem la socoteala ca a primit golul de la centrul terenului, inseamna ca a stabilit un al doilea record. Daca o tine tot asa ajunge departe!

      Ștergere
  12. Deci Dinamo n-are un Motan care să ia şutul ăla din secunda 15 în căpăţână, au un Mitică în schimb, care n-a ţinut la şut, la jumatea terenului! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa Gabita, s-ar putea ca Motanu sa se lipeasca de un transfer!

      Ștergere
  13. Steaua e numai una21 oct. 2013, 10:49:00

    Ba ia sa imi invatati Catelus cu parul cret!

    RăspundețiȘtergere
  14. Problemă foarte mişto, de clasa a 5-a: Fie două numere de forma ab şi cde (nu sunt înmulţiri, ci simplă alăturare de cifre). Suma lor este 162, iar suma "răsturnatelor" (adica ba+edc) este 504. Să se afle toate cele 5 cifre!

    RăspundețiȘtergere
  15. a=3,b=8,c=1,d=2,e=4
    38+124=162
    83+421=504
    Dau meditatii, aviz amatorilor.Motane, te bagi ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Păi şi rezolvarea? Justificarea? Un profesor adevărat ar trebui să ştie că simpla scriere a rezultatatului nu se punctează.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dom profesorr e coleg cu Motanu si Mitica la clasa a treia. Daca ramine din nou repetent il prind si pe Vasea din urma.

    RăspundețiȘtergere
  18. motanu pentru domnul Vucea21 oct. 2013, 21:43:00

    avem doua ecuatii:

    10*a +b +100*c +10*d + e = 162
    10*b + a +100*e +108d +c = 504
    din prima reiese c=1, altfel toata suma din dreapta ar fi peste 162
    in prima ecuatie introducem pe c si efectuam operatiile. rezulta:
    10*a +b + 10*d +e = 62 , sau
    10 (a+d) +b +e = 62
    din a doua ecuatie rezulta ca e poate fi cel mult 4, altfel suma e prea mare. ca sa simplific, b+e = 12 si a+d =5
    stim ca c=1, deci ramane ca obligatoriu e=4, atunci b=8
    introducand b,c si e in ecuatiile de baza rezulta a=3, d=2

    RăspundețiȘtergere
  19. ecuatia a doua are termen 10*d si nu 108d
    varianta c=0 nu da solutia pentru restul de cifre.

    RăspundețiȘtergere
  20. plamge marin ca pierdut maturoiu si nu mai are pe ce mearga ca na luat inca carnetu

    RăspundețiȘtergere
  21. Câtă lipsă de umor la inginerii ăştia, mai rămânea să bage derivate :) Eu de-aia am zis că-i mişto problema, pentru că trebuia găsită o rezolvare la nivelul cunoştinţelor de clasa a 4-a. Ia să vedem, cum fac copiii adunările?

    ab+
    cde
    -----
    162

    ba+
    edc
    -----
    504

    Din prima adunare, avem c=1.
    Înlocuim în suma unităţilor din a doua adunare, rezultă a=3.

    Rescriem adunările:

    3b+
    1de
    -----
    162

    b3+
    ed1
    -----
    504

    Din a doua adunare, avem cazurile b+d=0 şi b+d=10. Prima relaţie ar însemna b=d=0 şi nu se verifică la înlocuire. Rămâne b+d=10, deci la suma lor în cadrul realţiei a doua, "scriem 0, ţinem 1". De aici, e+1=5, deci e=4.

    Mai scriem o dată adunările:

    3b+
    1d4
    -----
    162

    b3+
    4d1
    -----
    504

    Din suma unităţilor de la prima adunare, deducem b+4=12, deci b=8. Din nou, "scriem 2, ţinem 1", adică adunăm 1 la suma zecilor: 1+3+d=6, rezultă d=2.

    Ia să vedem, verifică b şi d relaţia de mai sus, b+d=10? Da, merge. Mai rămâne să le înlocuim şi pe ele în adunările iniţiale şi să ne facem siesta! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Mă rog, eu aliniasem frumos numerele, dar văd că blogul nu ţine cont de spaţiile lăsate la început de rând.

    RăspundețiȘtergere

  23. Asta-i diferenta dintre mine si voi ! Eu am facut exercitiul asta de gradinita in gand si voi v-ati chinuit.Asa eram si la scoala, dadeam raspunsul imediat de ramaneau profesorii ca voi, cu gura cascata.

    RăspundețiȘtergere
  24. Da, ai facut exercitiul in somn. Somnul ratiunii!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ma mir ca nu s-a bagat in seama si Tavi Cufurici. Probabil ca numara borcanele de zacusca si ii iese cu virgula.

    RăspundețiȘtergere
  26. Popicule nu ma pot abtine:)), tata daca asa rezolvi si problemele la fotbal at te rog frumos sa urmezi pasii lui Gabitza adica: vezi mingea, pui un stop, te uiti daca a ramas pe langa piciorul tau (se intampa fff rar), te uiti la poarta si apoi tragi. Tu la fotbal esti ca si cu problema de mai sus, vezi mingea in poarta dar nu apuci nici sa dai in ea;)).

    RăspundețiȘtergere
  27. Cum sa dai o problema de clasa a cincea unora de clasa a patra bis? Daca era usoara o facea si Catalin.

    RăspundețiȘtergere
  28. Meditatorul lui Cata22 oct. 2013, 14:40:00

    Voua trebuie sa va demonstrez ca 1+1=2 ca altfel nu stiti ca e asa.Maine o sa ma puneti sa va demonstrez ca Motanu e prost. E suficient ca asa zic eu si voi trebuie sa ma credeti. Hai ca sunteti penibili ! Cata, daca stiam ca vrei explicatii ti le ofeream.Mie mi s-a parut asa zisa problema o bagatela.

    RăspundețiȘtergere
  29. Cand eram si eu baiat de scoala,
    Am zis: tata cred de-acum ca stiu,
    Viata este alba ca o coala
    Cumva insa trebuie s-o scriu!

    Mi-am luat bilet la clasa a doua,
    De la agentia de voiaj.
    Dimineata cand s-asterne roua,
    Cand se stinge luna pe oras:

    R:Mergem toti,
    Mergem toti cu acelasi tren
    La un semn,
    Cosul suiera solemn
    Mergem toti,
    Mergem toti cu-un personal
    Maine poate dam de ideal

    Trenul nostru-i numai veselie
    Urca si coboara pe de rost,
    Soarele se leagana-n campie
    Ne saluta muntii maiestos.

    Uita-te prietene-n fereastra,
    Trece o campie,vine-un deal
    Totul curge ca in viata noastra
    Adunare pentru ideal!

    R:Mergem toti,
    Mergem toti cu acelasi tren
    La un semn,
    Cosul suiera solemn
    Mergem toti,
    Mergem toti cu-un personal
    Maine poate dam de ideal

    Controlorul cu un cleste-n mana
    Si-un chipiu cu cozorocul ros
    Se intreaba de o saptamana
    Oare..controlatul are rost?

    Cei din clasa-ntai sau clasa doua
    Daca trenul fuge tot pe roti
    Mie mi se pare ca-i tot una
    Din moment ce cantecui-i intors:

    R:Mergem toti,
    Mergem toti cu acelasi tren
    La un semn,
    Cosul suiera solemn
    Mergem toti,
    Mergem toti cu-un personal
    Maine poate dam de ïdeal

    RăspundețiȘtergere
  30. Moneda euro s-a depreciat marti cu 0,24% fata de sedinta anterioara, dincolo de pragul de 4,44 lei.

    Astfel, cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei a fost de 4,4370 lei/unitate.

    De asemenea, dolarul american a scazut cu 0,22%, la 3,2447 lei/unitate.

    "Leul a beneficiat usor de climatul extern pozitiv pentru a se aprecia pana dincolo de 4,44/EUR la inchiderea sedintei de ieri.

    Se asteapta ca, similar cu activitatea inregistrata saptamana trecuta, moneda locala sa isi mentina traiectoria in intervalul 4,42 - 4,45/EUR, intr-o saptamana in care volumele vor fi probabil din nou reduse", anticipeaza analistii ING Bank.

    Si francul elvetian a inregistrat un regres, de la 3,6001 lei/unitate la 3,5917 lei/unitate.

    Pretul aurului a coborat la 136,8772 lei/gram.

    RăspundețiȘtergere
  31. De unde i-o fi adunat pe astia de aici?

    RăspundețiȘtergere
  32. Marinuș, adică io te fac erou și tu vrei să ne încrucișăm cozile? oricum, m-ai făcut (din nou...) să râd și asta ți se trece la merite.

    mai luați un link, chiar interesant.

    http://eurosport.yahoo.com/news/premier-league-beckham-go-thought-bigger-154716556--sow.html

    RăspundețiȘtergere
  33. si inca unul

    http://uk.eurosport.yahoo.com/news/premier-league-alex-fergusons-autobiography-best-bits-132759736--sow.html

    RăspundețiȘtergere
  34. Eu când văd că am bulan la un meci pariat cred că e doar ca să se pregătească terenul pentru ca ghinionul să fie şi mai mare. Adică eu nu pot să am ghinion normal, ca orice om, ci trebuie de-ăla antologic. Până acum, la pauză, sunt încă în cărţi cu ambele bilete.

    1.
    - Arsenal - Dortmund, nu se dă gol în primele 15 minute... Ăsta deja a ieşit, scorul s-a deschis în min 15,06 adică... 16! :)))
    - Schalke - Chelsea, victorie Chelsea, la egal nu se ia în considerare pariul. Aici stau bine, Chelsea conduce cu 1-0.
    - Austria Viena - Atletico, mai multe goluri în prima repriză. E 0-2 la pauză, deci câştig dacă se mai dă maximum un gol.

    Ghinionul ăla mare, pe care l-am invocat, ar fi să se dea al patrulea gol în minutele de prelungire.

    2.
    - Steaua - Basel, victorie Steaua, la egal nu se ia în considerare pariul. E 0-0, se poate întâmpla orice.
    - Marseille - Napoli, mai multe goluri în prima repriză. E 0-1, ar trebui să rămână aşa.

    Pe aceste două pariuri, cotele mari sunt pe golurile din prima repriză, statistic ar trebui să iasă unul din două, caz în care îmi triplez banii. Dacă ies amândouă, se dublează triplarea banilor! :)

    RăspundețiȘtergere
  35. He, he, golul 4 n-a mai venit, deşi îl aşteptam. Deci primul bilet e câştigător, dar nu dau încă de băut, mâine reinvestesc profitul.

    RăspundețiȘtergere
  36. Băbăieţi, pentru că vremea este blândă şi pentru că este ultima vineri cu ora de vară, am închiriat terenul de hard de la 5,30 la 7. Ar fi fost păcat să nu profităm.

    RăspundețiȘtergere
  37. Da, mai noaptea mintii!

    RăspundețiȘtergere
  38. Sapte S (al caror nume incepe cu litera S) in primul 11,plus alti doi ca rezerve in lotul lui FC Basel!

    RăspundețiȘtergere
  39. dacat sa te cheme marinssi sa fi taranu perfect

    RăspundețiȘtergere
  40. Sper să nu vă dezamăgesc, dar am ajuns acasă abia la pauza meciurilor, deci fără pariuri în seara asta...

    RăspundețiȘtergere
  41. Draga c,invata sa scrii.Trebuie sa demonstrez ?

    RăspundețiȘtergere
  42. Cum au ajuns toti cei ce repeta clasa sa se autonumeasca profesori!

    RăspundețiȘtergere
  43. Nu dialoghez cu monedele.Daca erai cel putin bancnota...mai stam de vorba, loaza.

    RăspundețiȘtergere
  44. Oamenii de stiinta britanici, in urma cercetarilor privind efectele alcoolului asupra organismului uman, au stabilit urmatoarele:
    Vodka + gheata = afecteaza rinichii
    Rom + gheata = afecteaza ficatul
    Whisky + gheata = afecteaza inima
    Gin + gheata = afecteaza creierul
    Cine ar fi crezut ca nenorocita aia de gheata poate afecta in asemenea hal organismul ?!?

    RăspundețiȘtergere
  45. Azi Mitică face cinste cu goluri!

    RăspundețiȘtergere