duminică, 27 octombrie 2013

Întâi cu miloaga, pe urmă cu ghioaga!

Aşa cum promisesem, mă bag la echipe cu Ely şi aleg primul. După Cătălin şi Cristi-gaze (nu era prezent, dar era anunţat), îl aleg pe Gabi. La care Ely începe cu milogeala: "Nu mi-l laşi şi mie pe nea Gabi, să am şi eu portar?"... Cum mă înduioşez repede, doar mă ştiţi, i-l las. Iar de aici mi s-a tras. Al doilea moment în favoarea echipei lui Ely a fost apariţia lui Eugen, chiar când se terminaseră alegerile. De unde până atunci convenţia fusese ca la sosirea lui Cristi să primească om în plus (probabil Bogdan), acum se trezeau cu unul cu aport mult mai consistent. Echipele, botezate în stil Motanu, ca omagiu în contumacie...

Ologii: Popică, Luci, Beţe, Bogdan, Cătălin, Găbiţă, Cristi.
Milogii: Gabi, Bebe, Stelică, Paul, Mitică, Eugen, Ely.

Probabil energizat de prezenţa unei gagici pe margine, Ely începe să dea cu ghioaga, expediind nişte mingi care l-au zdruncinat fizic şi moral pe Popică. Vreo două bucăţi au fost imparabile, alta l-a lovit în piept şi l-a băgat în poartă, dar a intrat şi mingea odată cu el (!), ba chiar la un moment dat i-a spart ceasul, pe care Popică l-a pus apoi lângă bară şi acolo a rămas... A mai fost şi o combinaţie frumoasă, în triunghi, şi cam atât cu meritele "milogilor" în atac, pentru că în rest le-a făcut Popică treaba: vreo 4 goluri pe conştiinţă. Iată unul: Mitică trimite o minge care plânge până la poartă, l-ar fi lovit pe Popică în piciorul drept dacă ar fi dormit, numai că el era treaz şi a încercat să dea în ea cu... stângul, dar a bărbierit-o şi a băgat-o în poartă. Hai, încă unul: Popică iese în afara careului să degajeze, dar dă în primul adversar, mingea vine tot la el, mai dă o dată la fel şi Ely înscrie cu poarta goală. Disperaţi de sabotajul aproape continuu al lui Popică (a şi apărat o altă ghioagă a lui Ely în situaţie de unu la unu), l-am scos la înaintare, deşi în poartă nu putea intra decât Beţe, cel care îl mai ţinea cât de cât pe Ely. Nici cu Beţe nu ne-a mers prea bine, a luat un gol parabil pe colţul scurt, de la Mitică, pentru ca apoi să ne pună capac pe final, cu un gol primit din jumătatea adversă, la o degajare înaltă a lui... Stelică! Exasperat, am intrat eu în poartă, oricum era prea târziu să mai revenim, doar am mai remediat ceva, înscriind totuşi două goluri, de la 7-11 la 9-11.

Trecem la poarta cealaltă, unde toată apărarea "milogilor" a fost la înălţime, în frunte cu GABI! Aflaţi în permanentă cursă de urmărire, "ologii" s-au lovit de zidul Gabi, care, atenţie, n-a avut nici cea mai mică vină la vreun gol din cele 9! În schimb, a scos altele ca si făcute, printre care mie şi lui Cătălin din situaţie de unu la unu. Singur cu portarul a fost şi Popică, de două ori, dar dacă nu e cu faţa la poartă ca să dea din prima, trebuie să-şi facă mingea şi atunci există pericolul de a cădea în fund, ceea ce s-a şi întâmplat. Totuşi, din poziţia lui preferată, a dat două bucăţi. Ca şi Bogdan, care are meritul de a fi reuşit să strecoare mingea atunci când a fost lăasat singur cu Gabi. Cristi (zice că) a dat 3 goluri, dintre care unul splendid, dar în rest Bebe a fost capăt de linie pentru el, ba o dată, deşi i-am centrat în faţa porţii, în loc să şuteze a preferat să devieze mingea în spate, pentru o ipotetică venire a lui Cătălin. Nici cu travaliul n-a stat prea bine, la un moment dat provocându-i o reacţie nervoasă lui Beţe pentru că ţipa să-l ia pe Ely, deşi el era mai aproape! Eu am reuşit doar două goluri, unul din alunecare la o combinaţie cu Cătălin, altul cu un şut cu efect pe lângă fundaş, bară-gol, exact ca acum două săptămâni, doar că de data asta a fost cu dreptul. Până aici iese socoteala de 9 goluri, dar şi Cătălin trebuie să fi dat vreunul, nu-mi vine acum în minte, dacă nu e aşa înseamnă că într-adevăr Cristi a dat 3.
În fine, pe lângă parade, Gabi a mai avut şi şansă, o bară laterală Cătălin şi o transversală eu. Să nu uităm nici faultul intenţionat, de roşu, al lui Stelică, posibil în careu, atunci când scăpasem spre poartă la singura minge trimisă peste apărarea adversă (tare aş vrea să ştiu cine a reuşit-o, că restul încercărilor s-au oprit invariabil şi inexplicabil pe fruntea fundaşilor). Cam asta a fost, după începutul în forţă al "milogilor", o interminabilă cursă de urmărire a "ologilor": atunci când ne apropiam cu câte un gol reuşit din multe tentative, dădeam la schimb un gol cadou sau marcat din jumătate de ocazie. Dacă aş mai juca o dată meciul ăsta, aş sta în poartă şi aş paria o ladă de bere pe "ologi".

Supliment tenis

Ne-am prezentat doar 4 combatanţi la terenul de hard, Gabi, Luci, Popică şi eu. Deci entuziasmul de început s-a mai temperat. Am putut juca dublu, toate rachetele fiind din recuzita lui Gabi. Am început ca fetele, fiecare pierzându-şi serviciul până la 2-2, apoi două hold-uri până la 3-3 şi în final 6-3 pentru mine şi Popică. Pe urmă Luci a plecat şi am jucat în trei: eu, pe terenul de simplu, contra Gabi şi Popică, pe terenul de dublu. După ce am pornit în trombă, 5-1, m-au lăsat puterile şi s-a făcut 5-5, dar cu o ultimă sforţare am închis la 7-5, cu un game în care mi-au intrat 3 prime servicii, dintre care un as! :) Preţul a fost o febră musculară la stânga de nu pot să joc nici ping-pong! Apropo, data viitoare se bagă cineva la ping-pong? Lângă metrou Semănătoarea sunt mese multe, plus că au şi bere la vânzare.

28 de comentarii:

  1. Inteleg,ca de ziua lui,Mitica a primit cadou(ca de dat/facut cinste...) o victorie cam milogita.
    Oricum ar fi, Mitica este fericit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tavi catre Capitan27 oct. 2013, 23:06:00

    La multi ani cu sanatate !

    RăspundețiȘtergere
  3. vă salut de la ceapeu! îmi cer scuze față de Marinuș, că l-am făcut găină congelată, când el se pare că e mai degrabă opărit și față de Mitică, c-am lipsit taman când a făcut el cinste. da mă revanșez de sfăntul Mihai, cunoscătorii știu de ce...

    pese. incredibil ce echipă au avut păcălicii și-au pierdut. dacă venea și Siliboa, vă spun io că întorcea scorul. din spatele tabelei, bineînțeles.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi27 oct. 2013, 23:12:00

    Ar trebui să se interzică acesul pe blog pensionarilor care pun muraturi si motanilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare încep să am noroc la pariuri?! Cu golul lui PSG din min 94 am reuşit să câştig de 4 ori banii ăia pe care deja mi-i triplasem. Oricum o să-i joc iar pe toţi, cel puţin de încă 2-3 ori, sunt curios cât mă ţine bulanul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabytza ma bag si eu la Ping-Pong. Cat despre meci, ai cam spus ce era de spus, noi am ratat, lor le-a cam intrat, noi le-am cam dat de pomana cel putin 4-5 goluri si pe mine nu ma ajuta acest picior pe care il bag in pauza cel putin 1 luna (data viitoare portar). Popica sa inteleg ca ti-ai uitat ceasul la teren?

    RăspundețiȘtergere
  7. Dat dracului Don Popica ! Nu mai merg papucii la vanzare, vinde meciuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu-l mai ironizati pe Popi. A facut totul pentru Capitan.L-a facut fericit de ziua lui! Finut baiat. Jos palaria!

    RăspundețiȘtergere
  9. O sa va faca Mitica cinste cind o sa creasca portocale le Polul Nord!

    RăspundețiȘtergere
  10. Steaua e numai una29 oct. 2013, 12:29:00

    Ce rau au ajuns catelusii daca ii fura si pe verisorii lor de la Chiajna

    RăspundețiȘtergere
  11. Bai, ce plictisiti sunteti cu totii. V-a molesit vremea asta de parg autumnal?

    RăspundețiȘtergere
  12. Respectam tristetea lui Marean.Dupa o asa evolutie, nici n-a mai iesit din casa.

    RăspundețiȘtergere
  13. lui epava pamantului,ia mers bine dupa meci a vandut 5 perechi de papuci ,fara sireturi ,dupa meci

    RăspundețiȘtergere
  14. MOTANU nici maine nu participa...

    RăspundețiȘtergere
  15. LA CARCIUMA DIN CARTIER
    UNDE SE CANTA SI SE BEA
    VREAU ASTA SEARA SA PETREC
    CU AMINTIRI DIN VIATA MEA

    AM MAI FACUT CATE-O BETIE
    AM MAI IUBIT NISTE FEMEI
    SI M-AM VANDUT LA GALERIE
    PENTR-UN BILET DE CATIVA LEI

    SUNT VAGABONDU' VIETII MELE
    CA INTR-UN FILM CU RASCAPUR
    MATURATOR DE PRAF DE STELE
    SI CUSURGIU FARA CUSUR,

    IAR CAND ADORM SPRE DIMINEATA
    IMI REPROSEZ DE LA-NCEPUT
    CA N-AM LUAT TOTUL DE LA VIATA
    SI NU I-AM DAT CAT AS FI VRUT

    AM MAI SI RAS DE-O NEROZIE
    AM FOST BOGAT AM FOST FALIT
    SI-N TOATA -A LUMII NEBUNIE
    PRIETENII MI I-AM IUBIT...

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, frumoase versuri si cu multe adevaruri existentiale exprimate ...toamna. La fel si melodia.

    RăspundețiȘtergere
  17. Luci, ai luat-o pe ulei? Cine-i Rascapur? :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Era un erou celebru de film indian. La ora aia aveam 10 ani.

    RăspundețiȘtergere
  19. P.S. Pentru neavizati, autorii versurilor si ai muzicii sunt : Nelu Ploiesteanu, Stefan Iordache, Gheorghe Dinica (toti si veseli interpreti ).

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce chestie, şi eu tot pe la 10 ani l-am prins, dar îşi englezise numele în Raj Kapoor! :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Apropo, suna-l pe Nelutu (Ploiesteanu) si explica-i numele actorului.

    RăspundețiȘtergere
  22. A zis că tot Dinică îl interpreta! :) La ping-pong te bagi, că parcă ştiai câte ceva?

    RăspundețiȘtergere
  23. Azi, în loc de tenis de câmp.

    RăspundețiȘtergere
  24. Azi nu poci pentru ca sa va-ncurc. Il ajut pe Motanu sa duca vaca la solar. I-a promis 2 ore de spa, daca da si ea 1/2 litru lapte. El o scarpina sub burta si eu ii spun povesti de noapte : "Vaca babei si vaca mosului", "Vaca cu trei iezi" si ce mi-oi mai aminti.

    RăspundețiȘtergere