sâmbătă, 3 august 2013

Prima, rușinos pierdută, despre a doua se discută

Situație aproape neschimbată față de ultimele săptămâni. Vremea, ca de vară tropicală, mai mult umezeală decât căldură, prezența, la limita de jos a acceptabilului, cvorumul de zece combatanți consfințindu-se de abia după ora normală de începere, Virgil și Mitică (cu probleme, șoferul personal fiind în concediu) completând o distribuție de cinci la cinci.
Normal, s-a procedat la alegeri, unde junele Eli l-a păcălit de pe mult mai rutinatul Mitică, spunându-i că nu joacă fără Cătălin și fiind lăsat să aleagă primul, ca un copil milog. De aici și ghinionul celor din echipa a doua, sortiți să-l aibă pe Marinuș coechipier. Așadar, distribuțiile:
Miticii : Căpitanu, Paul, Bebe, Motanu, Prostomol
Elicii : Cătălin, Eli, Stelică, Valisică, Virgil
Nu se știe cum ar fi decurs meciul, dacă primii ar fi putut să joace într-adevăr ca o echipă. Dar, după o serie de pase greșite și goluri luate pe contraatac, scorul a ajuns repede la 2-5 și s-a pus problema unei schimbări. Eugen, apărut între timp și fără a anunța în prealabil, nu s-a dovedit din cale afară de interesat, așa că a fost nevoie de intervenția lui Cătălin și de oferta acestuia de  a schimba tabăra, Elicii urmând să-l primească cadou pe Spaima Cotețelor și a Virginelor Menopauzate, temutul atacant cocarez MariniCĂ CAp de Linie.
Evident, partea a doua a întâlnirii nu putea fi decât foarte echilibrată, Elicii jucând în continuare pe contre iar Miticii cu Motanu la pomană, decizie care avea să-i coste, respectivul întrecându-se în călcâie și urechi total neproductive și făcându-l mare pe portarul de circumstanță Virgil. Astfel că Elicii au trecut din nou prin 5-2, părând scăpați în câștigători, după care a a început pressingul, cu recuperări de balon în treimea adversă și câteva șuturi inspirate ale lui Mitică, ajungându-se la 6-6, apoi 7-7, moment în care are loc episodul cel mai controversat al partidei.
Motanu scapă pe dreapta, ușor în unghi, îi servește un șorțuleț lui Stelică și în momentul când era pe linia careului (conform mărturiei lui Eugen, care își teminase între timp turele și privea meciul) este faultat clar de la spate de acesta. Cere penalti, nu i se acordă, iar mărinimosul Cătălin acceptă să bată lovitură din afara careului, moment în care pentru autorul cronicii meciul ia sfârșit.
Evident, efortul depus și energia pierdută se cereau recuperate, ceea s-a întâmplat și încă la locul faptei, mai ales s-a putut degusta și bere draft. Spre deosebire însă de alte dăți, consumul a fost moderat și se pare că chiar și Valisică a nimerit din prima drumul spre casă, unde urma să dispute finala serii (din cinci seturi!) cu mama-soacră și al ei făcăleț...

52 de comentarii:

  1. In sfarsit, dupa al zecelea refresh dat de pe plaja, aflu si eu care au fost echipele. Parca Mitica era ala care avea reputatia ca-i face pe ceilalti la alegeri, nu?! Si-atunci cum de cei mai buni 3 jucatori (Ely, Catalin, Stelica) s-au nimerit la echipa adversa? In primul rand, Ely nu trebuia niciodata sa aleaga primul cand face alegeri cu Mitica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai a mancat bataie domnul Mitica? De ce nu ma mir?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai bun totusi ramane domnul Tavi. Are un asa suflet...

    RăspundețiȘtergere
  4. cu cât se poate termina un meci, dacă scorul la pauză e 5-3? evident, cu 5-3, mcity-milan.
    cât e scorul la pauză la un meci terminat cu 0-9 și fără eliminări pe parcurs? evident, 0-0!!!, aumund-hoffenheim, în cupa germaniei.

    despre ale noastre, mai încolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cronica etapei:

    August, intr-o zi de vineri,
    Sapte mosi si vreo trei tineri
    Au venit la stadion,
    Sa dea cu sutu-n balon.
    A venit unu Mitica,
    Pe cap cu o cipilica
    De ziceai sigur ca-i clovn!
    Numai el se credea domn.
    Apoi a venit Motanu,
    Daca-l vezi, nu-l uiti tot anu
    Zici ca-I dracu in persoana
    Numai bun de pus la strana.
    Cine, cum a castigat,
    Cate goluri a marcat,
    Sa va spun n-ar avea rost,
    O poate face si-un prost(Motanu)
    Eu, baiat cu pregatire
    Si talent, va dau de stire
    Doar atat, a fost frumos !
    Vi se pare curios?
    Ceea ce ma-ngrijoreaza
    Gasca ni se-mputineaza.
    Niste mosi la batranete
    O spun cu mare tristete,
    Au vrut sa devina tati,
    In loc sa ramana amanti.
    Altora le-a ruginit…
    Balamalele-ati ghicit.
    Iar altii, de saracie,
    Neavand bani de chirie,
    Stau si nu mai ies din casa,
    Zic mereu ca ‘”este groasa”.
    De continuam asa,
    O aduc pe soacra-mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu soacrele e mai periculos,c-am auzit ca Vasea Zabaucu si Motanu Eunucu se cam dau la ele.

    RăspundețiȘtergere
  7. cine-o fi Chiorilă?

    adevarul este ca, dupa ce te bat unii ca Silică și Bostan, îți cam vine să te sinucizi singur.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca pentru autorul cronicii al doilea meci a luat sfarsit cand a iesit el de pe teren,pentru corecta informare a publicului larg, precizez ca a doua partida s-a incheiat tot cu victoria Elicilor la un gol diferenta;asta asa ca sa ramana consemnat in scris,nu ca ar avea cine stie ce importanta!

    RăspundețiȘtergere
  9. nea Scufie, în loc să doarmă după-masa, văd că spune prostii...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-a zis Virgil la telefon că iar s-au scăpat vorbe grele pe tatami. Şi eu mă enervez, aşa mi-e firea, dar în ultimul timp am reuşit să nu mai înjur. Ştiu că e greu să nu mai scapi măcar câte una generală, să-ţi mai bagi în ea de minge, dar, fiindcă situaţia e de aşa natură că ne învecinăm cu copii şi mămici, ar fi bine s-o facem în barbă.

    RăspundețiȘtergere
  11. te apucă scârba să vezi cum este arbitrată Șahtior în campionat. omu cu banul are echipă, l-a luat și pe Liubos Michel (cea mai bună achiziție ever!!!), Collina se uită din tribună iar două glorii precum Blohin și Mihailicenko sunt acoperiți cu rahat.

    RăspundețiȘtergere
  12. o să vorbesc cu Virgil, poate e mai clar, că eu nu țin minte să fi vorbit urât, nici măcar la faza de final, știind că n-are rost să mă pun cu Stelică. îi cam bănui însă pe oratori.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vasilica Cristocea de ce nu povestesti cu lux de amanunte; dupa cum scrie si in cronica Stelica face o interventie neregulamentara in suprafata de pedeapsa, Motanu' cere 11 cm :), normal ca nu iti da nimeni in ultimele 2 min penalty, pun mingea jos, bat cu tovarasul Mitica (intre timp motanul isi ia jucariile si iese de pe teren) care din 3 m il loc sa plaseze un lat castigator da cum stie numai el sa dea, o bara de toata frumusetea, mingea ajunge la Ely care ne incalta si scorul ajunge 8-7 pentru tineret. Acum nu stiu de ce nu zice nimeni nimic de Mitica, tipul a jucat dupa parerea mea SUPER, pe bune, in atac nu am ce sa ii reporsez a alergat, a dat goluri, a pasat, nu ai ce sa ii zici, in schimb in aparare: pamant de flori :)); ii zici dubleaza la Ely care vine pe mijloc si el fuge la parapetul de beton. Colac peste pupaza un meci frumos (cel de-al doilea), care s-a jucat pe contre dar exista si un dar BATRANEII s-au cam intrecut in bagat Maciuci. Pana data viitoare o sa ramana fara ea si cu maestrul gabitza care o sa ii mai tempereze o sa iasa un meci frumos. Va doresc o saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Deci meciul 2 s-a jucat la o fază, dar echipele arătau ca şi cum Mitică ar fi ales primul, aşa cum trebuia să se întâmple ca să se joace echilibrat din start.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mai bine sa ne descrie Gabita ultimele lui goluri si Vasea ultimele aventuri la femei.

    RăspundețiȘtergere
  16. Despre femei mai incolo;in primul meci am avut placerea sa stabilesc scorul final de 5 la 2.In a doua partida,la scorul de 5-2(daca nu ma-nsel)pt. Elici,Catalin a iesit din poarta in camp si asta s-a vazut in evolutia scorului care s-a tot restrans pana a devenit egal.Chiar daca n-a sutat,a compensat prin stiinta jocului si precizia paselor, de care a profitat vulpoiul de Mitica, marcand cateva goluri spectaculoase.De cealalta parte,Ely a inscris o caruta de goluri.

    RăspundețiȘtergere
  17. Curiosule, poate cele mai recente, în nici un caz ultimele! Citeşte cronica de acum două etape şi vei vedea 3 goluri concentrate în 3 cuvinte: "aproape din nimic"!

    Deci Cătălin a jucat şi în câmp?! Păi asta trebuia s-o aflăm din cronică, nu dintr-un comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  18. M-am exprimat gresit:Ultimele aventuri de acum cinspe ani ale lui Gabita cu femeile si ultimele reviste cu poze citite de Vasea,Mitica si fratele lor Motanu

    RăspundețiȘtergere
  19. curioșii n-o duc prea mult, da daca vrei îți fac rost de poze cu soacră-mea. o să fie Sili-boy gelos, da îi trece...


    mostră de ziarism la o păsărică de la Dolce:
    - Era bine să fi câștigat acest meci???

    RăspundețiȘtergere
  20. Doua dintre echipele "favorite" la titlu,CFR si Dinamo, sunt intr'o forma de zile mari;parca vad ca-si revin taman cu Steaua!

    RăspundețiȘtergere
  21. 3-0 pentru Dinamo goluri Danciulescu, Rotariu si Balgradean din penalti.

    RăspundețiȘtergere
  22. Gabitza am stat in poarta cu iesiri la mijlocul terenului.La ultima faza, cea cu jucarii, penalty si maciuci m-am dus sa bat lovitura ca sa depasim momentul:)).

    RăspundețiȘtergere
  23. Deci daca nu era EL MASSIMO nu castigau Elicii. Asa cum am banuit.Unde-i el, victoria este.

    RăspundețiȘtergere
  24. Chiar ma gandesc sa iau pe cineva sa-mi lustruiasca pantofii.Cred ca Mitica ar fi cel mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ca întotdeauna, cel mai important lucru se află ultimul: aţi spart mingea lui Paul şi nimeni n-a pomenit de acest lucru!

    RăspundețiȘtergere
  26. Desi cam tarziu, salut revenirea lui Cata pe terenul din Agronomie. E de foarte bun augur pentru toti marii ”absenti” din ultima vreme, dar si pentru cei care mai au timp sa plece, pana nu lesina pe teren. Unii poate de caldura, altii din convingere.

    RăspundețiȘtergere
  27. din adâncurile gândirii lui Chiftelaru: cică e mai mare performanța Stelei de anul ăsta, când a bătut pe Chelsea, decât faptul că a luat Cupa Campionilor în 1986!!!

    rămân la părerea mea, chiar și după ce o să mă cinstească Silică: până și eu am un plasament mai bun ca Gardoș.

    Băi Tavi, le e dor la lume de tine, în special lui preietenu tău nevorbitor!

    RăspundețiȘtergere
  28. Motane, dar Gardoş s-ar putea justifica folosind celebra ta replică, aia favorită la perla anului: "Eu l-am ţinut la picior!" :))

    RăspundețiȘtergere
  29. Motane ai dreptate,plasamentul tau este bun pentru ca e fix,nu te misti din loc.

    RăspundețiȘtergere
  30. Motanu nu poate sa-l tina nici pe Tavi ce sa mai vorbim de Vasea.

    RăspundețiȘtergere
  31. Sau un stalp,adica acelasi lucru ca Tavi

    RăspundețiȘtergere
  32. Sau pe Popica,care intoarce ca tiru!

    RăspundețiȘtergere
  33. uite cine mă trădează. i-am crescut, i-am educat, le-am făcut loc în echipă, atâta cât se poate, și acuma mușcă mâna stăpânului.

    RăspundețiȘtergere
  34. Comandamentul catre Tavi7 aug. 2013, 20:05:00

    Gogonel,cum ti-a iesit zacusca? Am auzit ca ai uitat-o pe foc.

    RăspundețiȘtergere
  35. Azi am băut o bere cu Gabi. Îşi doreşte să revină, dar nu se grăbeşte. Mai la toamnă, pe răcoare, va reveni mai întâi ca portar.

    RăspundețiȘtergere
  36. Specialist in fotbal7 aug. 2013, 20:41:00

    In afara de domnii Tavi si Lucian, cine mai pot fi socotiti mari absenti de pe terenul din Agronomie?

    RăspundețiȘtergere
  37. Specialist in fotbal7 aug. 2013, 21:01:00

    Desi nu intrebasem cand a scris, multumesc dlui Gabita pentru raspuns, are dreptate...este si domnul Gaby, care poate sa vina mai repede ca arbitru.

    RăspundețiȘtergere
  38. e unu care zice ca dinamo bate cu 30 si a s fi spus ca e marin care nu s-ia luat medicamentele ca a cheltuit banii pe seminte si nu i-a mai ramas de metro acu doarme in parc si se nveleste cu ziare da el e stelist din galerie a facut si scrima cu matura la club asa ca i-l invit pe impostor duminica la meci

    RăspundețiȘtergere
  39. impostor sau marin tot aia

    RăspundețiȘtergere
  40. Gramatica ar trebui sa fie proba eliminatorie pentru toti santieristii care vor sa scrie pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  41. ca să ciugulesc și io ceva numerar trebuia să fie egal la pauză în meciul Bastia-Arles. evident, oaspeții dau gol în minutul 45+3!
    bine însă că nu m-am băgat la Cristea-Wozniacki, unde păsărica (vorba prietenului lui Găbiță, Mitică Dragomir)a revenit de la 0-1 la seturi.

    RăspundețiȘtergere
  42. Astăzi este ziua lui fi-miu, teoretic vrea să vină să dea de băut, dar nu cred că-l iau, că le cam tuşeşte.

    RăspundețiȘtergere
  43. Gabita,La multi ani!lui Matei si sa va bucurati de el.

    RăspundețiȘtergere
  44. motanu la mulți ani9 aug. 2013, 10:29:00

    important e să vină tăticu bine pregătit, nu trebuie să mai chinuie și copilu.

    RăspundețiȘtergere
  45. La multi ani lui Matei si Gaby!

    RăspundețiȘtergere
  46. Invitat de gala9 aug. 2013, 11:16:00

    S-ar putea sa vin si eu si sa-l aduc si pe Mitica daca pica ceva moca.

    RăspundețiȘtergere
  47. Carel von Mander9 aug. 2013, 12:30:00

    Cardiacilor, stati acasa, nu vreau sa va am pe constiinta!
    Calicilor, stati acasa ca nu dau nimic de baut!
    Pacalicilor,stati acasa ca n-am chef sa ma enervez!
    Daca nu faceti parte din categoriile enumerate, poftiti la joaca! Of,iar voi fi singur!

    RăspundețiȘtergere
  48. Steaua-Legia Varsovia;a picat cu cel mai "greu" adversar,dar trebuie sa mearga-n grupe.
    Felicitari celorlalte 3 echipe pentru calificarea-n bloc!

    RăspundețiȘtergere
  49. Trebuie sa se califice-n grupe nu in bloc.

    RăspundețiȘtergere
  50. Dinamovist, maidanez pana la moarte9 aug. 2013, 14:02:00

    Titlul dupa meciul Legia-Steaua. "Legia a facut legea cu Steaua".Mars cu voi in Liga Europa!

    RăspundețiȘtergere
  51. Steaua e numai una9 aug. 2013, 14:24:00

    Mars d-aci, potaie basinoasa!

    RăspundețiȘtergere
  52. Steaua e numai una9 aug. 2013, 14:25:00

    Si acum lasati-ma sa ma concentrez, se trage la sorti adversarul pentru Dinamo.

    RăspundețiȘtergere