duminică, 11 august 2013

Capacitate de regenerare

Mişcarea de vineri a fost pusă la grea încercare de absenţele anunţate. Bebe şi Stelică s-au lăsat păcăliţi de anunţata caniculă, dar pe câmpurile din Agronomie a bătut un vânticel parcă anume să-i răcorească pe combatanţii de ziua 5. Paul era la munte, Ely la mare, până şi Mitică avertizase cu jumătate de gură că s-ar putea să nu ajungă din cauza lucrărilor de redecorare interioară. Unii se consolaseră deja cu alternativa tenisului de picior (terenul era gata trasat!), când îşi anunţă prezenţa câteva feţe mai rare prin peisaj, Mihai Tenismanul şi, ceva mai târziu, Andrei (juniorul lui Paul). Ba chiar, surpriza etapei, taman al zecelea la număr, apare... Chiftelaru!!! Dar, acuzând "manevrele comuniste" ale lui Motanu, care îl tentase cu lab-tenisul, acesta refuză să se reintegreze. În acest context norocos pentru el, îşi face debutul oficial sărbătoritul Matei (11 ani), căruia îi promisesem mai demult, cu jumătate de gură, că dacă se îndeplinesc două condiţii (aniversarea sa chiar în ziua de vineri + număr impar de combatanţi) primeşte cadou debutul. Nu s-au tras la sorţi echipele, s-au făcut la mica înţelegere.

Echipa ICS: Cătălin, Motanu, Virgil, Mitică, Cristi
Echipa IGREC: Popică, Găbiţă, Vasea, Mihai T, Matei

Convenţia era ca Andrei, când va ajunge la teren, să intre la "icşi", care urmau să cedeze un jucător la schimb. Începe meciul... Situaţie bizară la "igreci": dacă Vasea se poziţionează ca de obicei în atac, Tenismanul îi face concurenţă pe post din start, iar eu - ce să vezi?! - eram mijlocaş ofensiv, adică "mai retras", ajungem să ne bazăm în defensivă doar pe... Matei! În condiţiile astea, orice minge recuperată de "icşi" sau chiar repusă în joc din aut de poartă era ocazie. Popică ieşea din poartă şi când trebuia şi când nu trebuia, ca urmare Cristi şi Mitică ne penalizează din toate poziţiile. Mai marcăm şi noi, dar cu o rată de 1 la 2, aşa că scorul ajunge la 6-3 pentru "icşi". De voie, de nevoie, Vasea îşi schimbă postul şi se trage spre apărare, iar "igrecii" reuşesc cu eforturi să se apropie la un gol, ecuaţia scorului ajungând la formula 7X - 6Y.

Este momentul în care apare Andrei, Virgil trece la "igreci" şi de aici începe alt joc. Deşi sunt bombănit de coechipieri pentru convenţia iniţială, căci intrarea unui jucător proaspăt la "icşi", cunoscut ca predispus la efort, părea un dezavantaj clar pentru "igreci", desfăşurarea ulterioară mi-a dat dreptate cu vârf şi îndesat. Cu apărarea rămasă doar în Motanu, adversarii se dezechilibrează vizibil, în timp ce noi, dimpotrivă, cu Virgil şi Vasea pe spate, câştigăm în siguranţă. Popică îşi intră în mână, profitând şi de lipsa de coeziune din atacul advers, aşa că până la sfârşitul meciului golurile "icşilor" se numără pe degetele de la un deget, adică unul singur! În schimb, pentru "igreci" golurile curg, unele foarte uşoare, cu poarta goală, profitând de faptul că, în disperare de cauză, Cătălin îşi părăseşte des careul pentru a forţa atacul. La o astfel de fază, reuşesc o intercepţie la un corner pentru "icşi" şi scap singur-singurel pe stânga, mă opresc şi îl aştept pe Matei, care astfel marchează la debut (în dreptul lui mai consemnez o recuperare şi o respingere din care au ieşit goluri!). Pe final Motanu trece în poartă, reuşeşte unele parade, dar tendinţa se păstrează, aşa că ecuaţia finală devine 8X - 14Y!

Goluri: Cristi - 4, Mitică - 2, Cătălin - 1, Motanu 1, respectiv Tenismanu 7 (după propria mărturisire, cele mai multe de când vine la fotbalul de ziua 5!), Găbiţă - 5, Vasea - 1, Matei (foto după meci, în care se vede şi ce-i rezervă viitorul!) - 1.
Data viitoare se anunţă o altă încercare pentru fenomen, Cătălin şi Mihai "bagă mare", unde mare e substantiv comun, Vasea bagă Londra, dar să sperăm că regenerarea va continua cu alte prezenţe mai mult sau mai puţin surprinzătoare.

34 de comentarii:

  1. bietu copil, se vede cum își retrage îngrozit mâna dinspre halba de bere! părerea mea e că era mai potrivit să facă poze cu vreo domnișoară, că acolo îl văd eu mai tare decât taică-su.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu m-au rupt Animal Paulică, nenea Tavi Măcelaru, Stelică sau alți aprigi, și m-a lăsat într-un picior nea Zambilă Crăcănel Vasile, asta după ce i-am strecurat un șorț cu danteluță. fraieru mi-a băgat un genunchi în mușchi, de am ajuns să încerc toate unguentele și tot degeaba. mă voi răzbuna însă!

    dacă ar exista premiul pentru prostie în formă continuată, Chiftelaru ar fi abonat permanent.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inc-o data si-nc-o data "La multi ani!"pentru simpaticul si promitatorul MATEI.Noi doi,oameni seriosi,ne-am multumit cu cate un gol,nu ca altii nesatui,de la cinci in sus...
    Ca sa scap de razbunarea Motanului(ca sa nu zic altfel), vinerea viitoare nu servesc Agro...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am uitat să adaug că băieţii de cursă lungă, printre care nu m-am numărat de data asta, după raţia de bere au mai intrat o dată, pe răcoare, şi au jucat cu alţi amatori de senzaţii tari. Cu cât succes, să ne spună ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce rau imi pare ca cele doua maimute cracanate ciumpalace, Motanu si Mitica iar au mancat bataie.

    RăspundețiȘtergere
  6. motanu către învingătoru Basile11 aug. 2013, 22:40:00

    am cotizat la Sorana cu Na Li, la Steaua (deși golurile au fost câte unul de căciulă și ar trebui să fie egal!?!), mai am cinci euroi și te ajung din urmă cu pariurile.
    dar nici ăștia nu sunt sănătoși. la danezi ultimele trei clasate sunt FC Copenhaga, Nordsjeland și Brondby...

    RăspundețiȘtergere
  7. Iar ne-a furat arbitrul!Lasati-ne sa ne pregatim de Liga Campionilor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Aceea a fost o zi minunata si vreau sa va multumesc tuturor pentru faptul ca am putut juca alaturi de voi.
    Urmeaza o pauza de cel putin un an. (Spune tati)

    RăspundețiȘtergere
  9. Matei,nu trebuie sa iei de bun tot ce zice tati. El vroia sa te dea afara cand tu ai jucat mai bine ca Mitica,Motanu si Vasea la un loc.Poate Tavi sa fie mai talentat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Porcea e un dobitoc sinistru iar dacă Mulțescu o tirează de la Dinamo înseamnă că e fetiță și de acum înainte trebuie să tacă din gură.

    văd că am tot felul de admiratori și s-ar putea să deschid o sesiune de pupături.

    RăspundețiȘtergere
  11. Tavi catre Matei12 aug. 2013, 21:34:00

    La multi ani Matei! Esti un baiat cu mult bun simt si foarte generos cu noi, cei din fenomenul de ziua 5a.
    Conteaza mai putin daca iti amintesti de mine, dar cand o sa revin pe terenul din Agronomie (tati o sa-ti spuna mai multe) si se va relua traditionala confruntare dintre pinguini si pelicani, imi doresc sa joci la cei din urma, eu fiind pelican convins.
    Daca ma gandesc bine, un suflu nou in echipa ar risipii anemia si lesinul care au pus stapanire pe cate unii ex-pelicani.
    In rest iti doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  12. Dati-mi o batista,revine Tavi. Ii tin un loc liber in banca intai, ca pentru premianti.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tavi, noroc că mai scrii pe aici, că nici noi nu ne-am mai aminti de tine! :) Dar Matei stă mai bine cu memoria, îi ştie şi pe cei mai vechi, inclusiv pe Gică sau Sudoru. Acum e la ţară, mai are de copilărit.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cum naiba de am nimerit eu o clasa de repetenti?

    RăspundețiȘtergere
  15. motanu către păcălici13 aug. 2013, 21:01:00

    anglia. munited de 6 ori, city de 5 ori, dar cu 20 de etape de pauză!!!, chelsea de 6 ori, arsenal de 2 ori, tottenham de 8 ori
    franta. psg 2, marseille 5, lyon 2, nice 2, saint etienne 2
    germania. bayern 1, dortmund 4, leverkusen 4, schalke 5
    olanda ajax 1, psv 2, feyenoord 4, vitesse 3
    zenit 2, țska 3, legia 4, lech 1, partizan 1, steaua roșie 4, galata 4, fener 8, beșiktaș 3, barcelona 6, real 5 (trei consecutive), atletico 2, steaua 3, toate în tur.

    așa că mai înțelege ceva.

    RăspundețiȘtergere
  16. motanu către diriginte13 aug. 2013, 21:02:00

    păi la școala matale ce clasă vroiai să prinzi, nene?

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru ajutorul de păcălici: Barcelona chiar de 7 ori, ceea ce e realmente o surpriză, la ăştia cota pentru scor corect 2-1 trece de 10!
    Ai uitat Italia: juve 5, napoli 4, milan 5, fiorentina 2.
    Belgia: Anderlecht 4, Bruges 1 (în penultima etapă!!!), Standard 2 - toate astea fără playoff
    Elveţia: Basel 4 (toate în deplasare!), Grasshopper 1
    Ucraina: Şahtior 4, Dinamo Kiev... 0!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ati auzit de "etc., etc., ..."?

    RăspundețiȘtergere
  19. Luci, cum stai cu mâna etc? Să ştii că poţi să joci în câmp, e destul de multă înghesuială în poartă.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am incercat sa scriu cu ea, aet., etc. S-ar putea sa vin, etc.

    RăspundețiȘtergere
  21. Inca nu stie sa scrieste bine romaneste, etc.

    RăspundețiȘtergere
  22. P.S. Medicul mi-a recomandat sa joc in atac, asa ca m-am antrenat sa dau goale:- sticle,halbe,pahare, bastarci, etc., etc., etc...

    RăspundețiȘtergere
  23. Tocmai am primit o oferta , sa joc intr-un film - "Luky mana rece" (hodorogii batrani , probabil ca l-au vazut). Cum Paul Newman nu mai joaca, am fost ales eu, dar nu ma bag fara cascador (poate vin si la fotbal cu el). Problema e ca repetitiile se tin vinerea dupa amiaza.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ca si cascador, m-as gandi la Vasea, aceasta Mamica Tatoiu(fara articulatii si splina) a fenomenului nostru de vineri, detinator (impreuna cu un alt combatant) al unicului talent de a strumfiza balonul in momentele cele mai critice.
    Ce zici Vasea, te bagi cu juma de norma?

    RăspundețiȘtergere
  25. Vasea s-ar putea să fie deja în avion. Tocmai s-a anunţat că ziua de vineri va fi liberă, deci lumea poate pleca la mare/munte/ţară încă de mâine, deci vineri s-ar putea să fim, din motive obiective, doar o mână de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  26. "Puntea" dăruită de băieţii de la guvern ne-a dinamitat fotbalul de săptămâna asta. Pe lângă cei anunţaţi oricum în vacanţă, Paul şi Motanu au evadat la peşte, în timp ce la mare e pe cale să se formeze o echipă de ziua 5, Cristi şi Robert adăugându-se contingentului deja existent.
    Acestea fiind zise, sper să nu apară vreun rătăcit pe la teren şi să ne afurisească...

    RăspundețiȘtergere

  27. Vorba lu' L. Venim sau nu venim, eu oricum vin ca am de recuperat.

    RăspundețiȘtergere
  28. Bebe, tu poti sa te duci, ca oricum nu contezi in ecuatie.Multumesc celor care m-au sunat de ziua mea!Am retinut o masa la JW Merriott pentru 30 personae vineri de la 17, asa ca n-am sa pot veni la teren. Cei ce doresc sa fim impreuna sunt asteptati.Puteti veni si cu rudele, si aveti voie sa luati si acasa.Mitica,Motane, ati auzit?

    RăspundețiȘtergere
  29. Pe 15 august este inregistrata moartea Maicii Domnului, deci nu se ureaza pentru onomastica.

    RăspundețiȘtergere
  30. Persoana in cauza este cam mortaciune, deci se poate.
    In alta ordine de idei, comunitatea de ziua 5 reactioneaza exemplar si, incurajata de vremea de afara, se va prezenta la teren. Atata cata e. Asta ma face sa revin de la tara mai repede decat imi programasem, dar merita. Incepem recensamantul.

    RăspundețiȘtergere
  31. Lucica patria te cetre azi.

    RăspundețiȘtergere
  32. Lucica si Caprita sunteti varza! Aflati, de la unul mai destept ca voi, ca pe 15 august se sarbatoreste adormirea, nu moartea Maicii Domnului si se fac urari celor care poarta numele sfantului sarbatorit.Aveti norocul ca ma cunoasteti si mai aflati si voi cate ceva.

    RăspundețiȘtergere
  33. Preferăm să nu te cunoaştem. Şi mai pune şi tu mâna pe o carte de religie că de la faţa locului n-ai cum să afli, din moment ce nu prea eşti dus.
    În altă oridine de idei, se pare că am strâns de 10 oameni, nesperat! Printre ei, o prospătură şi unul care a mai fost doar o dată şi i-a rămas la inimă lui Mitică. :)

    RăspundețiȘtergere