duminică, 18 august 2013

Echipa de la mare şi Marea Echipă

Vineri se părea că "puntea lui Ponta" a pus capac fotbalului de ziua 5. Iată numai echipa de 6 oameni care se afla în cantonamente pe litoral: în poartă - Robert, în apărare - Mihai T şi Cătălin, la mijloc - Eugen şi Ely, în atac - Cristi gaz. Seamănă mai mult cu o selecţionată! Dar lista celor "plecaţi de-acasă", la propriu, se completa şi cu Paul şi Motanu, pe care i-a bătut vântul la peşte - bine le-a făcut! - şi cu Vasea, care a şters-o englezeşte la Londra. În condiţiile astea, am plecat şi eu la ţară, crezând că mişcarea e compromisă. Dar iată că vineri dimineaţă lucrurile încep să se mişte... După o săptămână de pauză, Bebe şi Stelică se declară dornici, păcăliţi de răcoarea din Bucureşti (la ora meciului aveau să fie tot 30 grade!), Mitică, bolnav, nu se îndură să stea pe bară şi spune că dacă vin ceilalţi vine şi el, Luci nu se eschivează, Virgil confirmă, Popică era dornic să dea de băut şi să-şi etaleze bicicleta cea nouă, Claudiu zice că ajunge direct de la muncă pe la ora 4. Deci iată-ne de-acum 8, încă doi şi puteam deja să mă gândesc la un motiv plauzibil de a pleca mai devreme de la ţară. Dar de unde să-i scoţi pe-ăia doi?! Într-un moment de inspiraţie, îl sun pe Piticu, coechipierul meu din competiţie, cel care mai venise o singură dată în Agronomie şi îi rămăsese la inimă lui Mitică. Din fericire, era disponibil şi mai avea şi un coleg de cameră! Deci 10 inşi număraţi bob cu bob şi confirmaţi.

N-a fost să fie chiar aşa, pentru că Virgil ne-a tras clapa, trebuind să depună taman atunci nişte formulare la poştă. De data asta n-o să descriu faze sau goluri, prefer să descriu câţiva de-ai noştri. Când l-am văzut pe Luci cu mâna fixată în atelă şi legată de gât, m-am crucit. Iar la Mitică era vizibil că nu se simte bine, când a văzut că suntem doar 9, ne-a propus să jucăm miuţă 4 la 4, fără el. Până la urmă am tras de el să joace, i-am dat toţi tinerii în echipă, să alerge şi pentru el. Aşa că Mitică + cei 3 tineri ne-au cam încins la început pe noi, restul de 5, conducându-ne şi cu 4 goluri, dar spre sfârşit s-a ajuns la 4 goluri pentru noi, mai precis 18-14. Jucasem deja o oră şi un sfert, ceea ce în condiţiile date era prea destul, Mitică sugera să ne oprim, dar tinerii lui coechipieri insistau să mai joace, sperând să egaleze. Atunci am făcut o propunere pe care n-am putut s-o respectăm, de-aia şi rezultatul final rămâne în coadă de peşte. Am propus să jucăm până ajunge o echipă la 20 de goluri, ceea ce părea rezonabil. Numai că timp de 20 de minute se joacă intens, se ratează la fel, iar goluri se dau puţine, doar două, ambele de către tineri. Dar, după mai bine de o oră şi jumătate de joc, Stelică spune pas, în asentimentul majorităţii, mai puţin al lui Claudiu, care pleacă supărat.

Încă vreo oră şi ceva am stat la bere, într-o Agronomie atât de pustie cum numai de Crăciun am mai văzut. Antrenat de noi, Mitică a încercat să bea o bere, însă a lăsat aproape jumătate pe masă. Nu ştiu câţi ar fi venit la fotbal într-o condiţie fizică aşa precară, bravo lui şi bravo şi lui Luci care a jucat cu mâna imobilizată. Bravo lui Bebe, care rămâne om de bază la vârsta lui, dar bravo şi lui Popică şi Stelică pentru un schimb de replici care intră în cursă la zicerea anului (alături de aia a lui Motanu):

Popică: - Jucaţi, băă, simplu!
Stelică: - Păi ce, bă, noi ştim să jucăm simplu?! :))

38 de comentarii:

  1. ati putea sa va multumiti cu lamentarile si cu libidoseniile de la carciuma obligatorie de dupa inghilimatul fotbal si sa nu mai prapaditi papirusul it ,ca destul va obositi neuronul la ciornele care devin din pacate cacomentarii spermtive/ cand faci o mizerie in drum nu te mai opri incantat sa o arati cu degetul,ca ne treziti amintiri din epoca de aur/

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai frate, astia s-au transferat cu totii la echipa de pe malul marii!
    Despre ceilalti ce sa zic? Pai zic asa:
    -Motanelul ori a mancat proprii pesti plus cei prinsi de balaurul Paulica si i-au picat greu la digestiv, ori l-a mancat balaurul pe el de necaz si de foame ca nu au pescuit nimic. Deci tacere.
    -Sile, la Londra,cu siguranta, contempla tacut in muzeul ”celebritatilor din ceara”, unde are viziunea propriei statui ce va ocupa in curand un loc de cinste acolo.
    -Marinica, a lesinat dupa ce a petrecut la JW Merriott si a mancat cat pentru 30 de invitati.

    Si tot asa. Toate lucrurile au pana la urma o explicatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anodinule, aveai şi tu loc, dar vezi, la tine nu m-am gândit. Aia cu comentariile e valabilă şi pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bai frate, si la ora asta se gaseste cate unul care se baga ca musca-n curul calului. Mi-a stricat comentariul de mai sus, cand ziceam si eu ca nimeni nu-si mai da cu parerea dupa inca o etapa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pretinsul vostru fotbal e calul iar voi sunteti mustele,

      Ștergere
  5. motanu de la țară19 aug. 2013, 09:00:00

    se pare că mi-am cam pierdut îndemânarea. a făcut Bebe cinste, am ratat-o, a făcut Stelică, la fel,a onorat Mitică masa, am sărit-o și pe asta (ca de altfel noi toți) ca să nu mai spun de Marinuș. ar fi culmea să ratez și când mă cinstesc singur!?!

    Tavi, pune mâna și te operează mai repede, că după un an de absență ți se taie și dreptul de a posta pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi19 aug. 2013, 21:49:00

    Nea Placinta, cum ti-a iesit zacusca?

    RăspundețiȘtergere
  7. VASEA-voiajorul20 aug. 2013, 13:47:00

    Am revenit de pe malurile Tamisei pe cele ala Dambovitei si ce diferenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. impactul cu lumea civilizata se amplifica atunci cand ai secera intr-o mana si ciocanul in cealalta.toti damboviteii sunt vinovati de diferenta sesizata subtil de un partas al ei.

      Ștergere
  8. Dar la malluri e vreo diferenţă?

    RăspundețiȘtergere
  9. Asociatia pentru eliberarea lui Vasea20 aug. 2013, 19:36:00

    Da, au intrarea pe stanga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mergi pe malurile volgai.intrarea e sigur pe stanga cum doresti.

      Ștergere
  10. ia nu vă mai legați de protejații mei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu cat sunteti mai multi/cu atat sunteti mai culti*

      Ștergere
  11. Anodinu' e în formă, simte că se apropie 23 August, s-ar putea să ne trezim cu el la teren, în pas de defilare! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o activitate intelectuala nu poate fi inlocuita decat de alta la fel,deci ne mai mergand la sedintele de partid de vinerea ati purces la tarasenia de ziua cincea,defapt nu stiu de la ce zi asaptamanii numarati, ca oricum voi pareti cam li-la-beri mereu/

      Ștergere
    2. activist intelectual22 aug. 2013, 09:27:00

      vezi ca nemaimergand asa se scrie.

      Ștergere
    3. nemaimergand jocul, ne mai merge doar berea.

      Ștergere
  12. ce gol a dat băiatu ăla blond de la Sociedad! și nici cu al doilea nu mi-e rușine.

    e unu pe aci care nu poate dormi de dragul nostru. și apropo de seceră și ciocan, dacă nenea are restul locurilor cu care poate apuca libere, poate fi rezolvat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e unul pe aici care nu poate domni de dragul vostru si apropos credeam ca stiti, ca orice kolhoznic in locul liber ramas,mesteca un ka-ca.

      Ștergere
  13. L-am văzut la ştiri pe fostul coechipier Berbecaru, vorbea în calitate de specialist în construcţii. Părea în formă, ar mai face faţă la un fotbal, mai ales la ăla de ziua 5. Cred că pentru teve se pregăteşte şi Tavi, hai să-i dăm idei de emisiuni. Tavi, te-ai pune cu blondele? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. recomand pentru el emisiunea viata satului,ca sa-si reaminteasca cum e cu calul si cu mustele/

      Ștergere
  14. Lui Dan B. i s-a luat interviul astazi dupa-amiaza la sediul firmei. Eram la cativa metri in spatele camerei de luat vederi, iar cu reporterita, cam blonda dupa cum s-a vazut probabil la TV(eu abia acum plec de la birou), am avut un schimb de amabilitati . Asa ca Gabita . . le-am fumat pe ambele (TV-ul si blonda). Pacat...cu blondele, dar si mai mare pacatul fara fotbal.
    Mai e putin pana la toamna cand se vor numara bobocii.

    RăspundețiȘtergere
  15. nu mai emana fraze lungi ca te pierzi in ceata si ramai fara aer /nu uita sa lasi biroul descuiat ca sa poata femeia de servici dimineata sa-ti corecteze si sa-ti imbunatateasca textele/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acelasi activist22 aug. 2013, 09:30:00

      femeia de serviciU... asta apropo de texte si de corectat.

      Ștergere
  16. Da Tavi la boboci? I s-o fi aplecat de la atata zacusca.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua stimati colegi, maine imi anunt prezenta la teren, din pacate nu am avut posibilitatea de a mai veni... va rog doar sa ma anuntati la cat veniti, presupun ca s-a schimbat ora

    RăspundețiȘtergere
  18. ora 15.30 trecute fix. asta dacă nu vii ca data trecută...

    RăspundețiȘtergere
  19. Iata un prim bobocel care revine. Dane, nu uita sa-l iei de manuta si pe Cata.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am citit ultimele comentarii si apoi am recitit ceva mai atent cronica si toate cele post cronica. Bai anonimule, maica-tii si lui taica-tu , care te facura, le-ai spus ca au fost comunisti si ca acum mananca ...nu stiu ce? Jignesti oameni care nu ti-au facut nimic rau, chiar si pe unii pe care nici nu i-ai cunoscut. De fapt (asa se scrie corect-plusez si eu ca sa vezi cat de prost esti), pana la proba contrara tu esti un . . . Nimeni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bai tigromule nu am pe nimeni in familie ex-k,oricum cred ca tu si ala cu tamisa sunteti ocupati cu niste regi si imparati zilele astea/

      Ștergere
  21. va dau o veste buna ,plec in concediu. daca aveti ceva interesant dupa ,mai discutam/ dar fara compl.si fara frustr.va urez meciuri macar de 5 ,ca sedintele sunt de 10/

    RăspundețiȘtergere
  22. Tu sigur esti un frustrat, un complexat si ai grave probleme.

    RăspundețiȘtergere
  23. Unii ar trebui să rămână în concedii. Ceilalţi să facă bine să revină.

    RăspundețiȘtergere
  24. Mai rar asa misto zi pentru fotbal. Ah , Ah..
    Distractie frumoasa tuturor si la final, nu uitati de binemeritata sedinta cu bere. O sa servesc si eu una rece dupa 5-30, ca si cum as fi cu voi, desi nu este acelasi lucru.

    RăspundețiȘtergere
  25. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi23 aug. 2013, 14:09:00

    Nea Zacusca, o sa dau un gol si o sa beau o bere si pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  26. E cam putin o singura bere pentru o intreaga asociatie de lesinati, dar gestul conteaza! Hai sa traiti!

    RăspundețiȘtergere