duminică, 28 iulie 2013

Desculţi în iarbă

Principalu important este că Paul a adus o minge bună-rău de la Germania. Făcută pentru şut, se lipea de stopişti inclusiv la degajări, ceea ce-i făcea pe unii să pară mai tehnici decât sunt! Iniţial am fost unşpe băieţi, aşa că am stabilit ca ăla care alege primul să joace în inferioritate. Am tras la sorţi şi am ales eu (Găbiţă) primul, ajungându-se la următoarele... garnituri:

Echipa A: Paul, Bebe, Stelică, Mitică, Găbiţă
Echipa B: Cătălin, Motanu, Virgil, Popică, Vasea, Ely

Echipa A domină începutul de meci, scap singur cu Cătălin şi, pentru că arăta o formă net superioară celei de săptămâna trecută, îi scot lui Mitică în lateral, la sigur. La 1-0, Eugen ne face o surpriză, astfel încât ne echilibrăm numeric. Eugen intră la B, Virgil trece la A, iar lucrurile balansează. Popică egalează cu un călcâi inestetic (există şi aşa ceva, cum a dat Ronaldo sezonul trecut, a ridicat piciorul în faţă ca la can-can şi a lovit tare cu călcâiul). Mitică a făcut 2-1, gol tras la indigo după primul, dar Ely răspunde cu un şut din unghi, bară-gol. După care, monolog B. Se ajunge la 2-5 incredibil de uşor. Stelică respinge scurt şi îi oferă un alt gol lui Popică,  pe urmă Virgil scapă mingea în poartă la o pasă înapoi a lui Bebe, iar apoi Popică mai profită o dată. Cu greu, reuşesc să înscriu şi eu pentru 3-5, un gol care ar fi trebuit să fie de moral, dar odată mingea repusă, Motanu avansează nederanjat la mijlocul terenului, de unde trimite o minge care bate în faţa porţii, iar Virgil înhaţă un gol pe lângă genunchi, 3-6.
Perioada asta a fost exasperantă pentru ambele echipe. Eugen şi Ely au pistonat continuu, Echipa B a avut meciul în mână, dar a marcat prea puţin la câte ocazii a avut, Popică şi Vasea ajungând să respingă şuturile cadrate ale coechipierilor! La Echipa A, Mitică a fost bineînţeles  ratangiul de serviciu, la 4 situaţii în oglindă faţă de primele două goluri nu mi-a întors serviciul, să dau şi eu cu poarta goală, a şutut de două ori pe lângă, de alte două ori în blocajul lui Cătălin. Nici vestita lovitură cu latul a lui Stelică nu a nimerit poarta din două poziţii centrale. În acest context, aproape din nimic, reuşesc 3 goluri şi ajungem la un nesperat 6-6. Meciul nu mai ţine mult, la un corner al nostru Ely scapă pe contraatac, îl faultez destul de tare fiindcă am şi alunecat, Ely încearcă să continue, apare Stelică şi se interpune, iar din frustrare Ely îl faultează din spate, provocându-i o ieşire nervoasă. Motanu se grăbeşte să stingă lumina, poate şi pentru că scorul era egal.

Urmează o perioadă fabuloasă de "after hours", cum se spune în "downtown"... La obişnuita fraternizare de la bere, se răcoreşte binefăcător, cad şi câţiva stropi, după care începe o ploaie sănătoasă care ne refugiază la vestiar. După cum puteţi vedea, MITICĂ s-a instalat la prezidiu. Când s-a terminat ploaia, erau o răcoare şi un aer de ne-a revenit pe loc cheful de joacă! Erau unii pe teren care păreau descompletaţi de ploaie şi Mitică s-a dus să negocieze un meci. Din păcate, au început să le apară oamenii, aşa că nu ne-a mai rămas decât să facem nişte ture de teren. Ăla de iarbă! Aşa că Stelică, Virgil şi cu mine am început să alergăm desculţi prin iarba udă (Mitică nu s-a băgat pentru că, aşa cum aţi putut vedea din poza de mai sus, el avea ciorapi! :). La a doua tură am luat şi mingea, aşa că să te ţii triunghiuri, deschideri, centrări... Chiar merită să vii la fotbal! :))

23 de comentarii:

  1. Am inteles ca Mitica nu s-a bagat la alergari din cauza ciorapilor,dar "TUBORG" ce cusur a avut?!?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce fata are asta! Nu e de mirare ca il musca cainii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Motane,ai mers 1-solist pe CFR Cluj?!?

    RăspundețiȘtergere
  4. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi29 iul. 2013, 18:10:00

    Stiu pe cineva care face schimb de retete pentru zacusca si modele de crosetat.

    RăspundețiȘtergere
  5. după cum se vede, vineri i-am cam avut în mână pe gușteri, dar n-a fost să meargă până la final. Silică, de data asta varză cu fasole rău de tot (cred c-ar trebui să vorbesc cu Bebe să-l mai învețe câte ceva fotbal, așa, în timpul lui liber), Belivacă a dat trei goluri dar a și greșit de-a spart iar Eli a fost cu muuuuuult sub Căpriță, ceea ce a contat. observați că sunt delicat și nu pomenesc nimic de mine.

    Tavi, întreabă lumea de tine!

    RăspundețiȘtergere
  6. nici că se putea să aleg un meci mai cretin ca cfr-timișoara. ce bănuiam eu că va fi ceva ușor, s-a transformat într-un coșmar, clujenii având trei eliminați, plus Rednic, și alte opt cartonașe galbene. mai bine nu egalau, că lua deja Steaua campionatul...

    RăspundețiȘtergere
  7. Se pare că am nimerit bine perioada de mare, aici sunt 30 de grade cu briză. Aseară m-am plimbat câțiva km pe malul mării și mă cam luase frigul!

    RăspundețiȘtergere
  8. Probabil a incurcat bauturile!

    RăspundețiȘtergere
  9. bafta e, de multe ori, aliata echipelor tari. adică, adversarii ratează un penalti și tu le dai apoi două bucăți, deși intrau și mai multe.

    păcat că păcăliciu doarme și nu și-a văzut favoriții.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am vorbit la telefon nu citisem cele scrise mai sus;acum ai si tu prilejul sa ma cinstesti!

      Ștergere
  10. Doua gaini matoale se cinstesc intre ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai Cocoselule,hai si tu langa cele doua gaini...

      Ștergere
  11. Chiar nu exista vreun dinamovist pe aici sa se bucure si el?

    RăspundețiȘtergere
  12. Cititor cronica etapei si nu numai31 iul. 2013, 16:15:00

    Oare citeste cineva integral comentariile meciurilor noastre? Eu, unul,cred ca nu.Mai savuroase sunt uneori celelalte comentarii.Propun, si sper ca ar fi mai haios daca analiza meciurilor ar fi facuta in fiecare saptamana de alta persoana.Abia astept sa citesc cronica etapei facuta de Cristi gaz,Mitica, etc.

    RăspundețiȘtergere
  13. motanu către cititor31 iul. 2013, 19:28:00

    n-ar fi nici o problemă să se scrie cronica printr-o rotație mai mare. Lui Ciulică și lui Marinuș chiar le-am propus și cred că operele lor ar fi savuroase, dar se pare că sunt prea leneși ca să se apuce de treabă. nu văd de ce nu s-ar băga Mitică, Bebe sau Cătălin dar am dubii la alții, Stelică, de exemplu, făcându-și un titlu de glorie că nu intră pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  14. la iarnă, când nu mai pleacă la țară, o să stau cu gura și pe Paul să scrie.

    RăspundețiȘtergere
  15. Brusc, ca-ntr-un proverb etrusc. Desi nu am fost la mare, am fost lovit de un val puternic drept in frunte. Un val de probleme,nu d-alea lesinate. Am incercat sa ma dau la fund, tinandu-ma de nas, apoi am incercat sa merg pe burta ca sa scap. Degeaba. Am fost dat pe spate de furia loviturii , drept care am tacut catva timp ca pestele. Pana la urma, in astfel de cazuri, e si un lucru bun. Mai repede sau mai incet, valul te poarta spre mal. Pana atunci, dansul ma poarta astazi, ceva mai tarziu, prin provincie.
    Gata!Am tacut, sa nu inghit prea multa apa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Tavi, trebuie să călărești valul! Ori la val, ori la spital...:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Profesor Doctor pentru Tavi1 aug. 2013, 09:51:00

    Pot sa ma ocup de acest pacient dupa ce se vindeca de soacratita si nevestita si ii dispar urmele de papuc.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ne pierdem timpul cu tot felul de domnisoare care ne ameninta ca vin la teren!

    RăspundețiȘtergere
  19. am ciugulit și eu ceva la petrolul jucând x2 iar la pandurii x, atunci când era scorul 1-0, cotă 5!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai pus ceva euroi,ai ciugulit binisor la o cota de cinci!

      Ștergere
  20. Buna dimineata Tavi! Noi mergem la fotbal azi,tu ce faci? Iar pui gogosari?

    RăspundețiȘtergere