luni, 8 iulie 2013

(S)Lab-tenis

A venit şi ziua când unii combatanţi de ziua 5 au plecat în concediu, alţii au fost prinşi cu treabă, astfel că la apel nu strângeam mai mult de o echipă, iar Motanu şi Virgil urmau să se întâlnească direct la cârciumă. I-am întors spre teren cu speranţa că mai pot apărea Ely şi cu fra'su - dar nu, chiriaşii lui Stelică - dar nu, vreunul dintre "independenţi", gen Tudor, Bronson, Eugen - dar nu... Până la urmă ne-am strâns 6, adică exact cei care confirmaseră: Găbiţă, Mitică, Motanu, Popică, Stelică, Virgil. Dar simplul fapt că ne-am strâns la teren a făcut ca această cronică să existe: am dat-o pe tenis de picior! Băieţii de la teren au instalat fileul, din păcate s-a înfundat spray-ul pentru marcat terenul, aşa că am apelat la nişte jaloane, dar scunde, nu ca alea printre care se face slalom. Am mai călcat pe ele, au mai deviat mingi, bineînţeles toate în beneficiul lui Mitică, născut norocos.
Am început la triplu, Mitică-Motanu- Popică versus Găbiţă-Stelică-Virgil, prima echipă învingând cu 3-1 la seturi. Principalul artizan al victoriei a fost Mitică, bineînţeles, cunoscut jucător cu spatele, cel care dădea mingi direct peste fileu când stătea Stelică pe fund, şi îi juca pe coechipieri când treceam eu pe spate. După 2-0 la seturi am schimat tectica, serveam eu şi schimbam cu Stelică la primire. Am recuperat un set şi porneam favoriţi să împingem meciul în decisiv, când s-a întâmplat pocinogul. Dar pentru asta trebuie să mă întorc la început, când stabilisem să repetăm punctele la care mingea loveşte jaloanele. După două mingi pe tuşă fără şanse pentru Mitică & comp, dar care au trebuit repetate pentru că au atins jaloanele, am schimbat regula, urmând să tratăm astfel de faze ca la neţuri, adică fiecare cu norocul lui. Iar norocul bineînţeles că a fost al lui Mitică! Mai întâi a nimerit un jalon de pe tuşa din spate, la o minge la care eram plasat perfect, dar care s-a dus câş, apoi s-a întâmplat aia maximă, exact când ne ardea buza mai tare. În setul 4, la 19-18 pentru Mitică, reuşim o fază la care ne-am şi bucurat pentru egalare, plasând o minge spre exterior, prin spatele lui Popică, fără şanse de a interveni pentru nimeni. Numai că... mingea loveşte ciudat un jalon şi se întoarce la Mitică, pe tavă! Ăsta o trimite peste fileu, iar Stelică prinde cu mâna crezând că mingea căzuse de două ori, ceea ce nu era imposibil, şi câştigasem punctul. Însă, în loc de 19-19, adversarii se aleg cu două mingi de set şi până la urmă fructifică.
A urmat cel mai aşteptat set dintotdeauna, Mitică-Popică la simplu. Vă spun aici, ca să rămână scris, să nu mai daţi două parale pe ce spune Popică la cârciumă, când se dă cocoş la toate sporturile. A fost un set gen tata cu copilul, în care Mitică îi aşeza frumos mingea în teren numai ca să se mai întoarcă peste fileu şi să simtă că joacă. Cel mai lung "raliu" a fost când Popică a legat 3 mingi la rând peste fileu! :)) Păcat că nu mi-a venit ideea să filmez cu telefonul, 2-3 faze ar fi fost de-ajuns pentru edificare.
Ziua putea să intre în istorie fiindcă în următorul meci era cât pe ce să iau bătaie de la Mitică! Ne-am angajat în schimburi lungi, pentru că terenul era cam îngust, făcut la ochi, aşa că nu prea mergea variat stânga-dreapta, mai ales că mingea era cam uşoară şi o cotea uşor în afară dacă o înălţam un pic. Astea erau condiţiile generale pentru amândoi, ne-am adaptat şi a rezultat un set echilibrat, cu scor strâns, alternant. La minge de set pentru mine am jucat la greşeala lui, punând tot în teren, dar Mitică şi-a ţinut firea, rezultând un raliu interminabil în care fiecare am trimis mingea peste fileu de vreo 20 de ori! Până la urmă am greşit eu, am ajuns la avantaje unde am finalizat, nu fără emoţii.
Ziua s-a încheiat cu un meci de dublu între Motanu şi Popică, pe de o parte, şi Stelică şi Virgil, pe de alta. Au câştigat tot ăia de la triplul iniţial, chiar şi fără bulanul lui Mitică.

32 de comentarii:

  1. Din pacate sintem din ce in ce mai putini.

    RăspundețiȘtergere
  2. E şi o conjunctură nefecitiă, avem nu mai puţin de 4 accidentaţi! Beţe probabil ar putea să revină mai repede, pe urmă Cătălin şi Gabi. Tavi revine la pensie, că se complace. Pe urmă, am mai pierdut câţiva din cauză de serviciu, îmi vin acum în minte Eugen şi văru' Dănuţ. Am mai câştigat şi alţii noi, nu prea mulţi şi nici constanţi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu mai pomeniti de Tavi ca este neserios total.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din cele citite reiese ca Mitica a jucat cel mai mult si se pare ca este cel mai tare'n t(p)enis!?!

    RăspundețiȘtergere
  5. cum ar spune Ciuli (pe care-l bănui parte implicată în Rapid-Tărtășești, Vasilică, să trăiești) nu seamănă o zi cu cea de ieri. nu mai știu când am jucat ultima oară lab-tenis, dar vineri parcă adidași aveau câte un kil fiecare și mă mișcam în reluare. nasoală-i tinerețea...

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar ai băgat tu foarfecă? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. problemă-motanu8 iul. 2013, 19:52:00

    pentru Matei, Găbiță, Tavi și alți mușterii care n-au taine cu clasa a patra:
    avem un număr de 26 de bomboane, identice între ele, numai că una este mai grea decât celelate. utilizând o balanță, din câte încercări putem să aflăm care este aceea?

    pese: aceeași problemă și pentru Marinică, numai că bomboanele au păr pe ele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Şi dintr-una, dacă ai bulan ca Mitică...

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabita are dreptate, prezenta redusa este de conjunctura. E ca si cum in aceasta perioada vii cu masina la birou si gasesti locuri de parcare cu nemiluita. E doar o conjunctura ne(fericita).
    Pe de alta parte Gabita, nu ai dreptate cand pomenesti de pensia mea, pentru ca ma pregatesc de gradinita.

    RăspundețiȘtergere
  10. Până nu văd, nu cred. Şi am mai uitat un accidentat, care de fapt trebuia să revină cam odată cu Vasea. E vorba de Sudoru, dar el se accidentează în continuare la cârciumă.

    RăspundețiȘtergere
  11. motanu către Găbiță9 iul. 2013, 19:23:00

    apropo de foarfeci, pe vremuri făceam câteva pe set și asta jucând pe asfalt. așa că încep să-i cred pe cei care suțin c-au fost mari la tinerețe.

    pe de altă parte, Mitică chiar a jucat bine lab-tenisul și era cât pe aici să te bată la simplu!

    RăspundețiȘtergere
  12. problemă-motanu9 iul. 2013, 19:24:00

    chiar așa tare e aritmetica de clasa a patra? dacă știam, făceam enunțul cu sticle, să se bage și Ciuli sau Vasea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Motanele, problema e misto. Era si mai tare daca enuntul spunea ca o bomboana e diferita ce celalate 26 si, de cate incercari ai nevoie pentru a stabili cum este ea, mai grea sau mai usoara (cu par natural sau vopsit)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Complectare - Si aici Gabita are dreptate. Evident e vorba de numarul maxim de incercari.

      Ștergere
  14. @Motanu: Păi asta am zis şi eu. Dar terenul era prea îngust, aveai timp să te poziţionezi tot cu dreptul, chiar dacă erai jucat pe stângul.

    @Tavi: eu zic că e vorba de numărul minim, presupunând că ai ghinion. Dacă aş avea noroc şi aş nimeri din prima, aş vrea să fi aşa: opresc o bilă şi pun câte 6 pe talere. Dacă sunt egale, bag bila în buzunar! :) Dacă nu... continuaţi voi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi10 iul. 2013, 10:29:00

    Bai scrumbie stii sau nu sa faci problema?

    RăspundețiȘtergere
  16. Adunatura de marlani lesinati.

    RăspundețiȘtergere
  17. Tavi,lasa falsa problema la care te supun unii si altii si rezolva problema inghinalului;daca ai dubii cu operatia,cu timpul etc.,nu vrei sa incerci cu,deja,celebrul aparat/dispozitiv TORSER? Costa ceva,dar poate nu e rau sa incerci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasea,nu stiu despre ce este vorba. Daca ma rezolva pana vineri, ba bag!

      Ștergere
    2. TORSER este starul medicinei bioenergetice. Torser reprezinta un disc cu diametrul de 6 cm,o greutate de 28 de grame,raza de actiune de 2,5 m etc.

      Ștergere
    3. Rezolva si lesinul la scrumbii?

      Ștergere
    4. DA,sigur Lesinatu este rezolvat!!!

      Ștergere
  18. Sile, lasă prostiile și încearcă și tu să faci problema, ca să te las să mă cinstești. deocamdată, Găbiță e singurul care a trecut într-a cincea și tare mi-e că rămâi coleg cu Marinuș.

    nu știu ce s-a întâmplat cu Eurosportul. câteodată, ceea ce-ți dorești ajunge să se îndeplinească, așa că a dispărut comentariul în engleză, și asta în cel puțin trei rețele de cablu.

    RăspundețiȘtergere
  19. I-am zis lui Gabita sa mai asteptam putin. Acum il intreb: unde ii este ultima bomboana, a 26-a? 2x6+2x6+1=25.
    O fi halit-o lesinatu, ca prea tace. Sa fie cu ea in gura si o suge?

    RăspundețiȘtergere
  20. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi11 iul. 2013, 10:00:00

    Noi incercam sa il ajutam pe ipochimen dar daca repetentul nu isi da silinta nu avem ce face. Nota 4 cu felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cum va imaginati ma prostilor asociati ca nu stiu rezolvarea, dar voi prea o vreti ca m..a-n gura , risc un pleonasm, dar vi se cam potriveste. Bagati-va la rezolvare. Urmeaza cumva sa lesinati in grup?

    RăspundețiȘtergere
  22. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi11 iul. 2013, 22:28:00

    Domnul acesta ne plictiseste.

    RăspundețiȘtergere
  23. Asa da! Cu. . . rezolvarea problemei. . . in ce stadiu sunt domnii asociati?

    RăspundețiȘtergere
  24. Motane,sunt suficiente 4 beri ca sa te cinstesc?!?

    RăspundețiȘtergere
  25. Corect Sile! Sunt sigur ca accepta. Pe caldura asta.
    Asadar , distractie placuta tuturor baietilor care vor veni.

    RăspundețiȘtergere
  26. E ora 13 şi nimeni nu se anunţă, măcar de momeală. Să fie a doua săptămână la rând de pastişă a fenomenului de ziua 5?

    RăspundețiȘtergere