sâmbătă, 13 iulie 2013

Motanul mincinos!

          Ziua de vineri a fost placuta din punct de vedere al temperaturii,adiind si vantul din cand in cand,dar a stat sub semnul amenintarii cu ploaie,mai ales pe la televiziuni;slava domnului ca pana la urma n-a plouat deloc si iata ca este aproape 22.30
          Pe la 11,30-12,00 ma suna Motanu,inchid si-l sun eu,stabiland ca ne vedem la teren. Pe la 15,20 stau de vorba cu Lucica si cu Virgil in parcarea din spatele salii de sport din Agronomie.La 15,30 vorbesc din nou cu Motanu,ma plang ca suntem doar trei musterii,ma asigura ca vine Gabita cu inca cativa si ca ajunge si el imediat. Facem jonctiunea pe teren cu celalalt grup si Gabita se lamenteaza ca nu suntem decat sapte,insa eu sar cu gura si-i spun ca vine Motanu,la care Gabita ne anunta ca nu vine,ca a zis doar asa sa ma mobilizeze pe mine sa nu lipsesc.Deci Motanele m-ai mintit cu nerusinare;nu stiu de ce ai facut-o si la 15,30 cand eram deja la teren!
      In aceste conditii, Gabita propune sa mergem pe Tineretului;ne urcam in masini si ne "transbordam",dar ghinion,nici acolo nu gasim amatori de miscare,veneau unii pe la 17,30,dar n-aveam siguranta ca ne vor accepta,asa ca am facut naveta inapoi in Agronomie.Acolo,noroc chior,apare Viorel, insotindu-si baiatul la antrenament si iata cum am facut de-un patru la patru.
            Am purces repede la alegeri, rezultand cele doua teamuri in componenta:
               Echipa invingatoare: Gabita,Stelica,Virgil si Vasea.
               Echipa invinsa: Viorel, Mitica, Lucica si Popica.
            La o prima vedere,a doua echipa parea mai combinativa,mai ales ca Viorel a jucat mai mult in camp,cu toate ca a zis ca sta in poarta ca n-are incaltari,dar a jucat in ...ciorapi si asta s-a vazut  pentru ca am fost condusi cu 2-0,am egalat si tot asa ei ne conduceau cu 1-2 goluri pana am reusit sa egalam pentru ultima data la opt.Am jucat de-a latul terenului mic la porti mici; fiind putini, efortul a fost mare,stand in doua randuri in poarta.Daca la prima sedere in poarta am scapat fara gol, la a doua descindere am luat cateva bobite fiind bombardat de catre Viorel cu niste torpile ucigatoare,eu avand inca o teama la suturile tari. La scorul de 7la7 Gabita a facut o faza foarte frumoasa si a sutat spre gol,dar mingea s-a izbit de bara si pe contraatac mingea il loveste pe Popica,capata o traiectorie ciudata si cade in poarta noastra usor pe langa Virgil.Si asa in loc de 8-7 pentru noi,iata ca s-a facut 8-7 pentru Mitica si compania,dar a fost pentru ultima  oara cand au mai condus.
            Am reusit egalarea printr-o executie superba a lui Gabita:sut cu efect direct in paianjen. De aici incolo noua ne-a iesit aproape totul in atac,iar Virgil a aparat ca la "Oituz-Marasesti" doua suturi lui Mitica si mai multe lui Viorel.Cat despre mine,daca pana atunci n-am rupt gura targului,pot spune ca am securizat  victoria in final dand pasele de gol lui Stelica si lui Gabita la ultimele doua goluri. La acest scor de 11 la 8,Viorel a parasit terenul,nemaiputand continua din cauza unei bataturi urate.Cele mai multe goluri le-au inscris Gabita de la invigatori,respectiv Viorel de la ceilalti. Ordinea in care sunt scrisi jucatorii celor doua echipe,reflecta randamentul lor in teren.
            In  aceasta situatie Gabita propune sa trec eu la ei si sa facem un minimeci pana la trei.S-au jucat cateva faze,mai ales la poarta celor cu om in minus,apoi la o faza pe contraatac la cealalta poarta,Popica(ca portar) si Gabita au 2-3 dueluri aeriene,la ultimul, Gabita ramand la "podea"cu sangele siroindu-i dintr-o nara;aici s-a incheiat disputa noastra!
            Ne-am retras sub pomi la umbra si la invitatia lui Stelica care a implinit un numar de ani(inca o data "La multi ani!" cu multa sanatate) am savurat cate doua beri de caciula...Mitica,din cand in cand,il mai invinuia pe Marinus,ca vezi doamne,din cauza lui ar fi pierdut.
            Sa revenim la Motanu mincinos: vei fi pedepsit aspru prin pierderea celor patru beri promise,care de fapt se refereau la cele patru incercari din problema...Ha,ha,ha.....Incerc sa inteleg ca m-ai mintit in numele unei cauze nobile,dar n-o sa te iert asa usor! Cel putin,daca tot a trebuit sa pleci cu Paul asa val-vartej,ati rezolvat ceva?!?

48 de comentarii:

  1. Stop!Stop!Stop! Mai usurel cu comentariile! Va rugam sa stati la rand;respectati coada...

    RăspundețiȘtergere
  2. Vasea, mi-ai făcut o surpriză cu cronica, mai ales că n-aveam nici o tragere de inimă să scriu cu nasul borcănat. Doar am intervenit puţin peste tine la aşezarea în pagină. Data viitoare se pare că vom avea destui muşterii, se anunţă inclusiv Mihai. Poate facem şi un tenis-tenis după aia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-am facut o surpriza(sper ca a fost placuta)si mersi pentru asezarea in pagina,dar ca sa fiu sincer,nici n-am observat.

      Ștergere
  3. Imi pare rau de nasucul lui Gabita, dar sunt sigur ca nu-si pierde asa usor simtul mirosului. In rest nici o problema, se repara el.
    Sile nu te dezminti, esti intr-o forma de zile mari. Joc, cronica, mall, comentarii. Broavo tie. Deseara cine stie ce mai faci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fără nici un parti-pris, Vasea este într-o certă revenire la forma de altă dată. Probabil la început avea frică de contact şi în câmp, acum nu se mai observă, poate doar o încălzire mai grea, tip diesel. Iar asta poate fi o observaţie importantă şi pentru ceilalţi aflaţi în convalescenţă. După circa o lună, oricine poate evolua în parametri. Aud deja că Beţe este refăcut, să vedem dacă se verifică.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru Stelica, sanatate si La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. Usor, usor,fenomenul "fotbal de ziua 5 se apropie de sfarsit! Doar 8 mnusterii.Trist, dar asta-i viata!

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt anumiți păcălici care nu văd mai departe de vârful nasului. lăsând la o parte faptul că n-am mințit (decât cel mult prin omisiune) faptul că am vorbit cu patru inși (trei gherțoi plus un băiat...)a făcut să vă strângeți la teren în număr semi-suficient. altfel...

    în plus, ca să vedeți că lucrez pentru voi, am promisiunea lui Tavi că se va opera în curând și a lui Bețe că va reveni într-un viitor apropiat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca nici Gabi nu si-a cunoscut lungul nasului, altfel nu stiu ce cauta el cu nasul in umarul Popescului...
    Apropos, "nasosule", cum stai cu piramida?

    RăspundețiȘtergere
  9. E aproape bine, mă mai doar puţin la palpare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Salve baieti , vineri o sa vin si o sa stau in poarta dar sa nu aveti pretentii:)) (aici ma refer la fotbalistii de clasa modiala Popescu.....Mitica....). Vasea daca te bagi poate il iei si pe mandea dai un tarrrrr;).

    RăspundețiȘtergere
  11. @Gabita:cam asa este,ma incalzesc greu si ma racesc usor;
    @Tavi:nu-ti spun ce-am facut dupa ce-am vorbit la telefon ca sa nu te minunezi!
    @Motanu:nu stiam ca esti asa de sensibil...
    @Catalin:placerea este de partea mea sa te am copilot...

    RăspundețiȘtergere
  12. Adica stati amandoi in poarta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu Lucica,tu stai(si eventual,dormi)intr'o poarta si Cata in cealalta!

      Ștergere
  13. Motanele,Motanele,scuze pentru informatia eronata in legatura cu meciulStelei:maine,marti joaca meciul tur si peste o saptamana este returul in deplasare,asta doar daca te intereseaza...

    RăspundețiȘtergere
  14. Motanele,Motanele,scuze pentru informatia eronata in legatura cu meciul Stelei;maine,marti joaca turul si peste o saptamana returul in deplasare!

    RăspundețiȘtergere
  15. Constatare, an 2013 : cam multe "mufari" in direct cu autori (re)cunoscuti, mai mult sau mai putin : - Cata, Vasea, Bete, Sudoru (operatie! la mijloc), etc, etc(scuze!).
    Ce poate sa spuna asta? - o slaba pregatire (sau de loc), lipsa incalzire, prea mult elan, in disproportie cu posibilitatile fizice, lipsa de control (iti " dai drumu' la picioare, fara a te gandi la consecinte),lipsa de consideratie fata de adversar (?), etc,etc.
    Cum e?

    Vasea, adu manusi si pregateste-te (fa reflexe si reflexii la perete, boxeaza cu umbra-daca ai, genoflexiuni, s.a...)

    RăspundețiȘtergere
  16. Vasea, dacă mă cinstști, uit că l-ai poreclit pe Ciulică "Dormitor".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-ar putea sa te cinstesc,dar ma mai gandesc,poate cer si parerea Dormitorului...

      Ștergere
  17. TAVI,nu esti unicat cu NOA,am vazut si o Dacie alba.

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnitor,papagalule!

    RăspundețiȘtergere
  19. Joia trecuta, venind de la Focsani, la un semafor in Buzau, aveam in fata un bolid cu NOA si tot in fata, dar lateral dreapta, alt bolid cu VOA. M-am frecat la ochi, degeaba, tot asa vedeam. Deodata m-am gandit ca daca ala din dreapta era si el NOA, s-ar fi putut intampla sa aud in portbagaj un zgomot puternic de monetar, ca la PACANELE. N-a fost sa fie. Asa ca si joi ma duc la Focsani, poate iese pana la urma. In varianta castigatoare fac cinste tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Apropo de varianta castigatoare! De data asta ma refer la bomboane. Poate ne ajuta domn Profesor, caci el sigur le stie pe toate si ne spune si noua raspunsul la problama motanelului.
    Ei, ce ziceti eminenta? Acum e momentul sa aratati ce stiti!

    RăspundețiȘtergere
  21. ce ma intereseaza pe mine problemele altora.e treaba lui sa si-o rezolve.eu n-am nicio problema.daca-mi cere ajutorul atunci da.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah! Ah, sunt siderat de admiratie! Cata siguranta, detasare si superioritate degajati in tot ce spuneti.

      PS-Motanele, ce mai astepti?

      Ștergere
  22. Asociatia pentru eliberarea lui Tavi16 iul. 2013, 10:59:00

    Va rugam sa ne sustineti intr-o cauza nobila,emanciparea lui Zacusca de sub papucul soacrei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma poltronilor, stiti rezolvarea problemei? Domnul de mai sus cel putin eschiveaza frumos, dar voi? Voi cum raspundeti? Ca niste prosti de 2 lei. Lesinatilor.

      Ștergere
  23. poate ajung,si eu vineri

    RăspundețiȘtergere
  24. Hai sa-L ajutam pe Tavi.12+12+2.Daca 12=12, atunci bila cautata e in grupul de 2 si sunt necesare cel putin 3 cantariri.Mi-am pierdut timpul,nu mult e adevarat, dar e am alte urgente, salariile angajatilor,o strategie noua de marcheting,asigurarea materiei prime, avand in vedere scumpirea acestora pe plan mondial,etc.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ai avut in vedere incalzirea globala?

    RăspundețiȘtergere
  26. Steaua a jucat cu Vardar;tinand seama de modul cum s-au desfasurat ostilitatile,un mucalit ar putea spune ca Steaua s-a jucat de-a hotii si VARDistii!

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonimule, ramai asa un neni!

    RăspundețiȘtergere
  28. popescu face cinste vineri a fost la meci,si a fost si platit ma-m intalnit dupa meci cu el si el inca muncea,aduna cojile de seminte,dupa jos a ajuns la tribuna 2 cand am plecat,ma sunat la 4 dimineata si mi-a spus ca a terminat si ca a facut si spaga,a gasit juma de bere printre randuri,si cateva floricele pe jos,mi-a spus ca erau aurolaci invidios pe el,dar ia gonit cu matura,si-a amintit cand a fost spadasin

    RăspundețiȘtergere
  29. Cred ca il stiu pe Cristi.A evadat din clasa a doua ca il durea capul cand trebuia sa faca betisoare si bastonase si de atunci nu l-a mai prins nimeni pe la scoala.Ii place mai mult sa stea prin santuri si canale si umbla tuns la chelieca sa nu-si mai prinda ciunga in par.

    RăspundețiȘtergere
  30. profesoru e de pe altă lume. așa și eu pot să zic 9+9+8=26, dar nu știu dacă-l duce mintea să înțeleagă mai departe...

    bre nea Văsălie, mi-e o sete de nu te văd. cât despre Cristi&co, savuros, ca de obicei.

    RăspundețiȘtergere
  31. Motane, ai venit cu un jeg de problema ca si tine si nici nu stii sa spui ce vrei.N-ai inteles rezolvarea, esti din gasca lui Cristi, iar trebuie sa repeti clasa intai, stai jos.

    RăspundețiȘtergere
  32. motanu către dom profesor18 iul. 2013, 19:43:00

    găina lui tata, știam că nu te pot bănui de prea multă bună-creștere, dar nici așa, să-ți dea omu ceva să sugi și tu să te repezi s-o muști.

    ca să vezi însă cât de băiat bun sunt, premiul (cele două bomboane cu păr, mentolate) e al tău. începând de mâine, poți să le ridici, după preferință, de la Vasea sau Mitică.

    RăspundețiȘtergere
  33. Gabita,e vorba cumva de reprezentativele feminine de fotbal ale Angliei si Frantei?

    RăspundețiȘtergere
  34. Profesore, hai sa-i ajutam pe fraierii aia care nu ingelege rezolvarea. Merg pe logica dvs, adica 12+12+2=26,... e foarte corect! Am inteles! Apoi daca 12=12, rezulta ca una din cele doua bombonele necantarite este cea cautata,....e foarte corect! Am inteles! Deci pana aici, din 2a incercari s-a gasit bomboana mai grea. Dar nu s-au epuizat variantele. Adica, ce se intampla daca dupa prima cantarire 12 bomboane difera de celalalte 12? Probabilitatea de a se intampla asa este cu mult mai mare decat in prima posibilitate aratata de dvs atat de clar. Hai, mergeti dvs. mai departe cu logica si luminatii pe fraierii aia care nu pricepe ce vreti sa le demonstrati!

    RăspundețiȘtergere
  35. @Vasea: nu. Respectivul meci între Franţa şi Marea Britanie, în care erau doar câte un jucător de culoare de fiecare parte, s-a jucat în finala... UNIVERSIADEI!

    RăspundețiȘtergere
  36. Cu alte cuvinte profesore esti un bou!

    RăspundețiȘtergere
  37. Atentie!Astazi se implinesc 11 zile de cand Motanelul a lansat problema cu bomboanele si nimic...
    Adevarata "problema" e ca vine caldura si creste riscul ca bomboanele sa inceapa sa se topeasca si balanta ce mai cantareste?!?

    RăspundețiȘtergere
  38. Hai să depăşim problema cu problema, e de făcut în maşină, între două semafoare! Problema e dacă jucăm şi noi ceva azi. Care să nu fie lab-tenis sau miuţă. E rândul lui Robert la concediu, Tenismanul nu e nici el în Bucureşti. Mai sunt şi alţii care nu sunt disponibili?

    RăspundețiȘtergere
  39. Motanele,daca tot "lucrezi pentru noi",fa-ne prezenta pentru astazi si prezinta-ne raportul pana la ora 14.00. Executarea!

    RăspundețiȘtergere
  40. Pentru Tavi prostul si Motanul handicapat.
    V-am expus varianta cu cele mai putine cantariri, asa cum a vrut cotoiul pricinos.E la minta cocosului ca in alta situatie numarul cantaririlor e mai mare, dar nu asta s-a cerut.E bine sa stii ce ceri si nu sa faci pe inteligentul cand nu esti.Am eu grija de voi la toamna, la corijenta.

    RăspundețiȘtergere
  41. Profesore Gauss, are dreptate anonimul de mai sus! Esti un bou perfect! Hai salut!

    RăspundețiȘtergere