sâmbătă, 25 mai 2013

Ziua lui Virgil

Meciul de ieri s-a născut destul de greu. Până în prânz afară oscila între ploaie și întuneric deplin, iar potențialii mușterii stăteau în așteptare. Bineînțeles, comandamentul ad-hoc (de ce nu mă miră că Mitică nu s-a băgat?!?) a început să facă un inventar prezumtiv al clienților, chiar și în condiții de ploaie, scopul fiind ca numărătoarea să nu se oprească înainte de numărul magic, stabilit de noi la 10. Găbiță pe ramura lui, eu pe craca mea, am început să strigăm catalogul. Știam că Nelu e plecat, Claudiu (Nicoară, băiatul cu care m-am întâlnit acum două săptămâni și a venit vinerea trecută) nu vine, la Tudor n-aveam mari așteptări, nea Paulică are probleme cu coafura pe timp de ploaie, Virgil nu prea răspunde la telefon, Cristi-gaze s-a logodit cu munca...
Dau de Luci, care zice că da, deși, după cele scrise vineri pe blog, mai bine îl lăsam acasă, că risca, vorba clasicului, să sufle în fiolă și s-o albăstrească, Băsilică e și el, o dată în viață, bărbat și nu se mai zmiorcăie, aflu că Eli e bolnav și doctorul îi cam interzice să joace (păcat mare, e doar un copil și fotbalul e pasiunea lui) dar totuși vine, Bebilă la fel, se pare c-o punem, mai ales că vremea s-a îndreptat.
Dreptate a avut și Găbiță, care a mizat și pe un eventual rătăcit, apărut la teren fără ca noi să-l luăm în calcul, culmea fiind că neanunțați au apărut chiar doi, Claudiu și Lucică-Messi, așa că următoarea problemă a fost alcătuirea echipelor. Mitică a vrut să facă alegeri cu un puști, refuzând (din motive doar de el știute) să aleagă cu Leșinatu, apoi s-a trecut la negocieri, cert e că s-a ajuns la următoarele formule:
Echipa Băsile : El însuși , Leșinatu, Ely, Virgil, Răzvan, Găbiță
Echipa Ciulică : Măria Sa, Stelică, Mitică, Claudiu, Paul, Messi, Bebe
La jumătatea meciului, (calculată ușor anapoda de Găbiță, ca dovadă că talentul în matematică se moștenește în familie din două în două generații) omul în plus urma să treacă la noi. Mărturisesc că mi-a fost oarece teamă, la gandul că Leșinatu o să se ducă în atac să-și exerseze talentele de fante obosit, lăsând-o pe fetița Silica în poartă să-și apere nevinovăția, iar pe mine singur cu Virgil în fața hoardelor dezlănțuite. N-a fost chiar așa, Împăiatu stând în poartă tot meciul și având și câteva intervenții excepționale, cei doi atacanți venind mult la pressing în propriul teren iar Virgil executând, în ciuda lipsei de partide la activ, unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei. Pe lângă faptul că a deposedat, uneori în situații-limită, a jucat la marcaj, a alergat pe toată lățimea terenului, cu infiltrări și la cornere, demn de reținut este că n-a greșit nici o pasă, atunci când o execuție greșită ar fi contat cu vârf și îndesat. Ca să nu mai vorbim că a fost coautor la cea mai frumoasă fază, recuperare lângă zid, avans, evitarea unui adversar, pasă la Găbiță, combinație  a acestuia cu Silică și gol.
Iar dacă tot am pomenit de Marele Alb, a reușit și el să-și asigure un premiu, numeroșii săi susținători fiindu-i alături la bucuria pricinuită de obținerea pentru a treia oară consecutiv și a suta oară în carieră a onorantului titlu de "Găina Meciului", prilej cu care s-a și cinstit la o berică cu celălalt contra-performer în domeniu, Ciuli. Acuma, tot ceea ce ne rămâne să sperăm este că au ajuns cu bine acasă, că oricum, cu criticile doamnelor-soții însoțite de jurăminte cu "nu mai fac, mami! " deja s-au obișnuit.

Era să uităm de scor. După un 3-3 care reflectă exact echilibrul primei reprize, Bebilă a preferat să vizioneze jocul de pe margine, astfel încât s-a jucat în formulă de șase la șase. Ciulicii au ratat monstruos, ceilalați și-au dorit mai mult victoria (Eli, gol senzațional cu călcâiul, din unghi mort, Găbiță, altruist ca de obicei) și tabela s-a oprit la 7-3, iar unii dintre noi  direct la terasă.

28 de comentarii:

  1. Dar pana cand sa tin doar eu toata echipa in spate? Noroc ca l-am avut doar pe Motanu, nu si pe fratele lui vitreg Mitica. Vasea si cu Luci pot juca table ca oricum la altceva nu se pricep.

    RăspundețiȘtergere
  2. Virgil intr-adevar jos palaria!

    RăspundețiȘtergere
  3. 30 de euro pe Bayern că ia cupa, la cotă de 1,60, de la una iniială de 1,30. cam scump, dacă pierd, dar nu m-aș supăra prea tare.

    RăspundețiȘtergere
  4. motanu către Penteleu25 mai 2013, 22:11:00

    scumpete mică, vezi să nu te cocoșezi de la atâta efort...

    RăspundețiȘtergere
  5. Popică s-a scos în a doua partea meciului fiindcă toate cele 3 goluri primite au fost parabile. După aia a apărat de două ori singur cu Claudiu, a mai avut şi bulan la bara aia şi la alte acţiuni care au fost finalizate neinsiprat de adversari şi aşa s-a scris soarta meciului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Şi noi am ratat la greu în perioada aia, Luci mi-a scos de 3 ori în poziţie de unu la unu, dar a fost mult până am deblocat rezultatul.

    RăspundețiȘtergere
  7. și totuși, Bayern a fost avantajată de arbitru la două eliminări destul de clare. Ribery pentru lovitură violentă, chiar dacă n-a nimerit el prea bine și filfizonul Dante, la faza penaltiului. cu om în plus...

    RăspundețiȘtergere
  8. ce mică-i lumea! îmi dau întâlnire cu Tavi în fața blocului, să-i dau niște răsaduri și dă peste noi Eugen. nu știu când i-om întâlni și la teren...

    RăspundețiȘtergere
  9. Motanele, am incercat mai multe variante care sa ma ajute sa fac pasul urmator (operatia). Degeaba. Acum incerc si cu rasadurile de ardei si busuioc. Cica astea din urma aduc noroc. Sa fie !! Hai sa traiesti!

    RăspundețiȘtergere
  10. Motanele nu mai fi asa nervos pe teren si las-o mai moale cu critica celorlalti ca imbatranesti inainte de vreme...
    Dupa socoteala lui Lucica, scorul a fost 8-3!
    Dupa ce Virgil a recuperat acea minge,mi-a pasat mie si eu l-am deschis magistral, pe culoar,pe Gabita care a inscris superb,pentru ca la ultima faza sa-mi intoarca serviciul si sa inchid tabela.
    Reusita finala CL si meritata victoria lui Bayern;dupa aceasta a 58-a finala podiumul este ocupat de Spania cu 13 trofee,urmata de Italia si Anglia cu cate 12 cupe fiecare,apoi Germania 7,Olanda 6,Portugalia 4 si alte patru tari cu cate un trofeu,printre care si Romania prin STEAUA.

    RăspundețiȘtergere
  11. Silică, ai dreptate. dar dă și tu semne că te orientezi (doar atât!)mai bine în teren și scapi de gura mea.
    deranj mare pentru Mutu, Ajaccio e condusă acasă. cu doă etape în urmă se putea paria ca va retrograda, la cotă 15!!!!
    iar pentru amatorii de meciuri-strategice, luați de vă uitați la ultima etapă din Austria, când, printre altele, o echipă condusă cu 2-0 în deplasare întoarce rezultatul marcând trei goluri între minutele 72-78, iar ultima clasată bate la cea situată cu trei poziții mai în față și o retrogradează.

    RăspundețiȘtergere
  12. Razvane nu inteleg nimic din alcatuirea celor 2 echipe,cine e Lesinatu? Maria sa? Impaiatu?
    Si daca echipa lui Gabitza a castigat cu 7,8-3 ,at pe cine a tinut in spate Popica? :)).

    RăspundețiȘtergere
  13. La asa scriitor de gang asa cititori de contoare. Unora trebuie sa le faci o schema ca sa poata intelege rolul portarului in echipa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Măria-Sa e cel mai înțelept și mai frumos portar somnoros. Leșinatu și Împăiatu sunt unul și același cu nea Găină și, tare am impresia, și domnul de dinaintea mea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Tavi, dacă vegetezi, nici muşchii respectivi nu sunt solicitaţi, aşa că poţi să stai a la long la jumătate de capacitate. Dacă însă vii la fotbal, te mai forţezi un pic şi aşa ajungi să te repari, după care vei exact ca înainte. Fizic, că tehnic deja ai cam uitat şi ce ştiai! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu prea sunt de acord sa chemam tot felul de bone gen Tavi la fotbal. Locul lor e la cratita, ca oricum avem deja destui pensionari.

    RăspundețiȘtergere
  17. Serios acum, Bebe va juca vineri în ultima lui zi de muncă! Deci cronica viitoare se va numi ziua lui Bebe.

    RăspundețiȘtergere
  18. Steaua e! Steaua e! Steaua e!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. BaBaieti,vorba inegalabilului Sile-stelistul campion, dag sama ca si voua va e dor de mine! S-a marcat.

    RăspundețiȘtergere
  20. Tavi, dar chiar te iubim!

    RăspundețiȘtergere
  21. Bornescu şi Contra sunt de balamuc!

    RăspundețiȘtergere
  22. Zau Tavi ca te iubim
    Ca ca tine nu gasim!

    RăspundețiȘtergere
  23. tot din fotbalul austriac, campioana Austria Viena pierde cu 1-0 cupa în fața unei echipe din liga a treia!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Daca sta ploaia vin si eu!

    RăspundețiȘtergere
  25. Exact înainte de ploaia aia mare am avut ultimul nostru meci în competiţie. Am făcut un 3-3 cam nemeritat, dar muncit, cu Mihai autor al unui gol şi coautor la altul, şi acum stăm la mâna echipei de pe locul 2 care trebuie să-i bată pe contracandidaţii noştri. Perfect plauzibil în condiţii normale.

    RăspundețiȘtergere
  26. Si la voi se retrogradeaza ?

    RăspundețiȘtergere