luni, 20 mai 2013

Ne-am încins greu, dar am rămas aşa!

Prezenţă consistentă la mijlocul lunii mai în Agronomie, prognoza părea a fi perfectă (28 Celsius, fără soare), dar până la urmă tot de caniculă am avut parte. 14 combatanţi, nu toţi prezenţi la start, nu toţi rămaşi până la final. Echipele au primit denumirea celor care le-au alcătuit, iar de pe margine le-a fluierat arbitrul Cătălin.

Echipa Popică: Luci, Stelică, Virgil, Claudiu (nou-venit), Găbiţă, Popică, Vasea
Echipa Mitică: Viorel Blondu, Bebe, Motanu, Paul, Nelu Armeanu Bronson, Mitică, Tudor

Deci Claudiu nu e puştiul de până acum, ci un băiat din categoria +40, adus de Motanu, longilin, cu oarecari aptitudini. Ar trebui să-i adăugăm o codiţă la nume, ca să-l deosebim, dar nu mi-a venit nici o idee, poate mă ajută cineva.
Meciul începe fără Paul şi Virgil, foarte echilibrat, cu Echipa Mitică mai activă, mai ales că Virgil se lasă aşteptat mai mult decât Paul. Cum cronica nu trebuia s-o scriu eu (Găbiţă), nu m-am întrebuinţat pentru a memora scorul sau marcatorii, aşa că s-ar putea să omit unele aspecte. Nu mai ţin minte cine a condus iniţial, cert e că imediat se restabilea egalitatea. Echipa Popică porneşte greoi, îmi amintesc că Stelică i-a făcut un cadou perfect lui Mitică, în timp ce dincolo Viorel Blondu domina careul, ba chiar şi zonele adiacente (două henţuri în afara careului!), dar îi dau un gol în timp ce vorbea la telefon! :) După integrarea lui Virgil, având de-acum spatele asigurat, Echipa Popică împinge jocul şi începe să marcheze la foc automat, ajungând la 4 goluri diferenţă. Viorel Blondu iese din poartă, începe să marcheze şi Echipa Mitică, dar marja se păstrează întrucât reuşesc 3 goluri consecutive după ce ajung singur cu Bronson, ba chiar şi al patrulea, anulat cu exces de zel de arbitru pentru un henţ la Vasea pe care nu-l văzuse nimeni, aşa că Echipa Mitică a zis bogdapproste.
Cam aici se întoarce meciul, pentru că trebuie să plece la serviciu (!) Claudiu, aşa că Echipa Popică rămâne în inferioritate. De la 10-6 scorul ajunge la 10-10, cu 3 goluri primite în 3 minute! Finalul este încins, la propriu şi la figurat, fiecare trage de el, se ratează de ambele părţi, Popică nu reia două mingi în faţa porţii, dar şi el îmi întoarce alte două pe care mi le scoate incredibil Bronson. Vasea recidivează la întindere şi o întinde, moment în care Echipa Popică trebuia să primească om de la adversari, dar Motanu aplică şi el şmecheria cu "cadoul otrăvit" şi iese pe margine, aşa că rămânem tot cu om în minus. Cu toate astea, Echipa Popică înscrie golul victoriei, pe care nici nu mi-l mai amintesc de sufocat ce eram!
Marcatori: Găbiţă -5, Popică -2, Claudiu -2, Vasea -1, Lucică -1 (foarte oportunist Luci cât a jucat în atac, a mai avut două ocazii clare, un şut peste şi un cap lângă!), respectiv Mitică, Blondu, Tudor, probabil 5 cu 3 cu 2.

29 de comentarii:

  1. Doua goluri mi se pot imputa exclusiv; o pasa a lui Stelica si un sut al lui Viorel, la care stateam de vorba cu Catalin despre scor. Se mai adauga 2 ale lui Mitica, dar pe care nici nu le-am mirosit ( ambele pe coltul lung si pe contrepied).

    RăspundețiȘtergere
  2. Era logic ca echipa lui Popica sa castige meciul prin golul marcat chiar de POPICA din pasa lui Gabita!

    RăspundețiȘtergere
  3. mulțumesc cronicarului pentru efortul depus. ca o completare, îmi amintesc că am dat și eu un gol (printre cele de final) , la fel și Virgil, cu un șut din afara careului. nu-mi amintesc însă de golurile lui Sile și Luci!!! știut fiind că ei doi nu prea servesc așa ceva, ci mai mult dorm.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si cand te gandesti cati lesinati duc in spate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Jocul pe care l-am arbitrat se poate numi si rascoala tinerilor;)). Gabitza si Mitica au facut legea la capitolul goluri marcate cu un plus pentru Gabitza care a alergat enorm fata de Mitica care a punctat la capitolul precizie. De ce rascoala tinerolor? daca ma uit la cele 2 echipe cei doi sunt cam tinerei fata de colegii lor. Oricum felicitatari tuturor combatantilor, a fost un joc superb, adevarat ai grait Gabitza : cand a iesit blondu din poarta s-a cam inclinat balanta in favoarea lor dar voi ati facut fatza cu brio....si nu uita ca la sfarsit ai batut un penalti ... in greatza;)).

    RăspundețiȘtergere
  6. Să mă pici cu ceară, nu-mi amintesc de golul lui Virgil, dar Luci şi Vasea sigur au dat, pot confirma şi ei.
    Penalty-ul l-am bătut cu schemă pentru că ştiam că e ultima fază. Dar chiar şi aşa, nu înseamnă că n-am vrut să dau gol.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da,confirm (in fata Marii Adunari Nationale= Motanu) ca am dat gol din pasa lui Gabita care a driblat in cascada pe partea stanga si din tusa a scos in fata portii unde a venit mandel la intalnirea cu balonul;de asemenea,confirm ca a marcat si Luci cu un calm olimpian pentru care l-am si felicitat,dupa ce ratase cu seninatate alte doua ocazii mult mai clare.
    Nu zic ba,o fi marcat si Motanu,dar in alt meci...

    RăspundețiȘtergere
  8. Deziluzie mare aseară în competiţie, am luat bătaie cu 1-0 de la o echipă care a stat tot meciul cu fundul în poartă, au avut 3 contraatacuri din care au dat un gol, iar la noi mingea n-a vrut pur şi simplu să intre... Calificarea se complică, deja depindem şi de alte rezultate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Golul lui Virgil: Sut cam de la 10m, de pe partea dreapta, la semiinaltime, in dreapta portarului a carui vizibilitate era acoperita de unul dintre aparatori;).

    RăspundețiȘtergere
  10. Gabitza daca mai vrei sa ai sanse la calificare? iti dau un sfat: Popica e liber de contract si vineri chiar nu a jucat rau deloc, doar stii ca specialitatea casei la el este de a introduce mingea in poarta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ignora acel daca din propozitie;))

    RăspundețiȘtergere
  12. Să ştii că m-am gândit că Popică o dădea pe-aia!

    RăspundețiȘtergere
  13. uite că a ajuns Marinuș sculă! Băsilică, ia zi și tu ceva.

    RăspundețiȘtergere
  14. marinus de cand,nu ma-i vinde papuci,si vinde sandale de gay,a inceput sa joace bine,cred ca se intelege bine cu cunparatori. ne-a gabita cum o mai duci,te asteptam la un meci,macar pe margine,ma-i vorbim cu toti.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cristi ca de obicei,savuros

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristi si el,coleg cu mitica, clasa a patra i-a doborit!

      Ștergere
  16. Dau un rand de bere o maslina si trei covrigi cui se incumeta la un concurs de dictare cu numitul Gaze.

    RăspundețiȘtergere
  17. sunt curios dacă Ptolemeu o fi cinstit vreodată pe careva...

    RăspundețiȘtergere
  18. Azi sper să fie vremea promisă data trecută.

    RăspundețiȘtergere
  19. Pentru astazi, avand in vedere starea vremii, am superoferta: labe de inot, papuci de baie, prosoape si halate de baie, slipi,cipici, cipilici, tischlaifere, dopuri pentru nas si urechi,colace, colacele, colacei, basmalute, basmalute cu gem sau branza,etc.
    Marele avantaj este ca sunt rodate (purtate) si deci nu va mai rod pe al ...aie, la baie.
    Ah, si casca.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ora 10, ploaie uşoară. Mai bine acum, decât la 3!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ora 11,07; pica in continuare agasant si sacaitor.Pe coridor se aud niste slapi care lipaie. E vecina; poarta slapi vanduti de mine si mai poarta un costum de baie foarte sexi, tot de la mine. Ia sa vedem: slapii -125 euro, costumul versace- gallieri -350 euro(de la solduri). Total 500 euro, si nu mi-a luat mult sa o vrajesc. Ce zici de profit Popescule?

    RăspundețiȘtergere
  22. Ora 11,07; pica la fel, iar pe coridor nu mai lipaie nimeni...
    Stau de o ora (acu vad ca mi-a stat ceasul; este ecologic si etnobotanic- merge cu sare, unii-i zic solnita;poate de la prea mult picat sa fi stat, cine stie) si mai uit sa vad daca mi-au intrat banii de la vecina pentru slapi si costum de baie(mi-a platit cu cardu'). Acu vad si de unde pica: e robinetu' de la baie, i-au ros moliile garnitura. Instalatorul vine mai tarziu..prea tarziu, fii'nca eu nu-l pot astepta- la 15,30 am bilete la circ. Picaturile cadeau pe o carte cu poezii d-alu Bacovia, d-aia erau asa agasante (picaturile, nu poeziile, ca-nca nu le-am citit; mi-am propus sa recuperez absentele de la scoala si iau de fiecare data o carte la baie, da' p-asta n-am citit-o). M-au sunat aia de la centrala incidentelor de plati, zic ca cardu lu vecina este fals....
    La aragaz canta vintila ala micu melodia "n-am chef azi".
    Pe vecina n-am cum sa o reclam, c-a venit la mine sa-mi zica ca s-au taiat bichinii intr-un loc unde i se vad vergeturile si celulita si nu mai arata asa sexi (ce-o vrea?, are 90 de ani). Zice ca ma reclama ea pe mine la opc , ca ea a vrut sa faca o investitie de viitor, cu care sa-l cucereasca pe Gogu de la vinarie, care vrea sa se pensioneze. Acu nu mai se poate infatisa asa in fata lui. Ma gandesc sa-i fac cunostinta cu Vasea, sa-l traga de rele..

    RăspundețiȘtergere
  23. Vintilă ăla micu' zici? Eu ştiam că ăla mare stă cu mă-sa şi nu s-a dedulcit la păcate lumeşti! :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Puneti-i fiola lui Lucica!

    RăspundețiȘtergere
  25. Mic in sensul ca-i baiatul lu Vintila.

    RăspundețiȘtergere
  26. Păi tocmai asta ziceam eu, că ăla mare... n-are!

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu mai pica (eu ce fac cu echipamentu acvanautic?)!.
    Popeasco, vii si tu cu o bastarca?
    Daca nu fluiera Cata , fluier eu- data trecuta au trecut ceva uacati bunicile pe acolo.
    L.

    RăspundețiȘtergere