duminică, 5 mai 2013

Hristos a înviat! Noi?

Păi noi nu ne simtem prea bine... Fotbalul din Vinerea Mare s-a dovedit un fiasco, dar a meritat efortul de a ne strânge pentru că de la bere nimeni nu s-a lăsat dus. Ne-am trezit la teren cu 7 oameni care îşi confirmaseră prezenţa, plus Nelu "Bronson"Armeanu, singurul apărut pe cont propriu, să fie primit! Începem să dăm telefoane în disperare... Luci era cu maşina în reparaţie, dar când l-am mai sunat o dată a sărit în Merţanu lu' ăla micu şi iată-l la datorie. Virgil, care confirmase probabil doar ca să scape de gura lui Motanu, se smerea şi nu mai răspundea la telefon. De văru' Dănuţ am încercat să dăm prin Cătălin, dar se prea poate să-l fi prins în timpul slujbei, că nici el n-a răspuns. În cele din urmă, am apelat şi la puşti, de la care n-aveam confirmări, dar am încercat... Ăştia au răspuns, Ely nu putea veni, dar Claudiu, când l-am asigurat că nu se pune problema banilor, a spus că apare în juma' de oră. Deci cvorumul era îndeplinit la limită, ultima chestie era ca să găsim un muşteriu până venea Claudiu. Cum Agronomia era pustie, ochii mi-au căzut pe băiatul de la teren, care a acceptat să joace până ne sosea omul... Am făcut echipele cu Mihai, eu l-am ales pe Claudiu în contumacie, mare greşeală, căci până una-alta băiatul de rezervă s-a dovedit a fi mai slab decât Mitică, acesta fiind în echipa lui Mihai, cu Cristi-gaz, Bebe şi Luci. Aşa că noi, ăştialalţi, cu Bronson, Motanu, Popică şi băiatul respectiv, am fost carne de tun. În ciuda unui început veleitar, cu Popică în zi de şut, am luat gol după gol în timp ce stăteam cu ochii în zare după Claudiu, ca să putem reîncepe de la zero. Dezechilibrul era aşa evident, încât Tenismanu prefera să paseze în lateral decât să şuteze, numai Mitică nu prididea să ceară tot ce era şi nu era, culminând cu un corner văzut de el de la mijlocul terenului, ceea ce l-a făcut pe Motanu, alt neînţeles, să iasă de pe teren... Cum era evident că şi Claudiu ne-a tras clapa (data viitoare banii înainte!), ca să nu ne alegem doar cu această parodie de meci, punem nişte bănci pe latul terenului şi jucăm miuţă, ca pe vremuri, 4 la 4. Deci Bronson, Bebe, Găbiţă, Cristi contra Luci, Mihai, Mitică, Popică a mai semănat a meci. La poartă mică Bronson şi-a amintit că era imbatabil, chiar dacă Popică a găsit iar un şut precis şi a deschis scorul. Dar în continuare ne-am scos pe contraatac, cu Bebe autor a două goluri după combinaţii în superioritate numerică. S-a terminat vreo 5-3, moment în care s-a găsit cineva care să-l enerveze suficient pe Mitică. Îl ghiciţi şi singuri...
A urmat perioada cea mai prolifică. În afară de Luci, care luase maşina pe semnătură, ne-am prezentat în păr la terasă şi, fapt unic, n-a plecat nimeni până la sfârşit! Pe prima notă figurau 32 de beri, după care am continuat în noapte cu mai multe rânduri, a căror socoteală mi-e destul de tulbure şi nu ştiu de ce! Bronson a fost realmente fabulos, a început să ne înşire la skandenberg, cu un asemenea succes încât s-au înscris şi alţii de pe la alte mese! :) Aşadar, dacă va deveni din ce în ce mai greu cu fotbalul de ziua 5, măcar ştim că există alternativă!

17 comentarii:

  1. Adevarat a inviat!
    Gabita,nu dispera si fi optimist pentru ca fotbalul de ziua cincea nu sucomba ci va triumfa!

    RăspundețiȘtergere
  2. VASEA-preafericitul5 mai 2013, 16:28:00

    STEAUA a devenit si matematic CAMPIOANA ROMANIEI in saptamana mare,inainte de PASTE.
    Asta-i pohta ce-am pohtit!(cum ar zice Becali).
    Titlul 24 a sosit,sincere felicitari Stelutei!

    RăspundețiȘtergere
  3. te aștept vineri să mă cinstești c-a luat Steaua campionatul și să scrii cronica. taman bine, poți să nu joci, așa o să fii mai atent la meci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cataline, ti-am tras-o, am fost in cartier la tine si am fost deghizat, nu ai dat de mine. Nu am vrut sa ma mai gasesti intr-o pozitie nefireasca a corpului sau a degetelor. Referitor la meciul din Vinerea Mare, pacat ca au iesit ceva discutii, chiar daca s-a gresit nu trebuia reactionat asa violent. Motane, si tu ai avut faze in care ai cerut fault si nu era. Oricum astept sa gresesti sa-ti intorc serviciul. Nu am cerut, GABITA, CHIAR ORCE tu ai reactionat asa, poate pentru ca erai nervos de cum mergea jocul si de scor, ca alfel nu stateai tu intr-un aut. Si BEBE A CREZUT CA AI ATINS MINGEA. EU TE-AM INTREBAT, dar nu mai conteaza. Referitor la POPICU si la al doilea meci nu a inteles ca jucam la trecerea timpului si nu era asa important si am fost provocat de prostiile lui, nu poti juca asa, si nu e prima data. Iar BEBE si PUSTII au reactionat. Trebuie sa schimbam ceva in atitudine, comportament. Am crezut ca doar eu vreau neparat sa cistig, dar cred ca sunt mai multi. Nu stiu unde se va ajunge asa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Putin fotbal, multa patima. Pe-n ce?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mitică, păi schimbă tu primul. Şi cum să nu reacţionez când echipele erau cum erau din motivele arătate, când ne conduceaţi cu o stivă de goluri şi tot tu te caliceşti la un aut (da, băh, la un amărât de aut!), pe care ştiai că tu îl acordaseşi, dar nu te-ai putut abţine să nu încerci?! Schimbă asta dacă poţi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Şi la Motanu cum de ai cerut tocmai tu corner, care erai la mijlocul terenului? Tu eşti de principiul "întâi tragi şi dupa aia somezi", nu contează dacă a fost sau n-a fost, tu ceri, iar după aia te miri că se enervează lumea... Şi hai să se schimbe lumea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Au descoperit pinguinii ca Mitica e ofticos ! Pelicanii o stiau de ani de zile si o ziceau mereu, dar cine sa-i auda? Greu e Doamne sa fii obiectiv ! Te nasti nu te educi, asa ca n-aveti nicio speranta ca-l veti schimba pe Mitica.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bineînţeles, trebuia să apară şi un anonim fără ouă, nici măcar vopsite, cu o concluzie de rahat, scoasă din context.

    RăspundețiȘtergere
  10. fotbalul, parșiv ca de obicei. Dinamo primește două penaltiuri dubioase la Bistrița și e furată cel puțin de două ori pe teren propriu. ce să mai zici de Roma, bate nemeritat în deplasare cu gol în prelungiri și o fură acasă, după ce dominase total, gol în minutul 90.
    căt despre ziuacincea, una-i una, alta-i alta și n-ar merita să punem relele la suflet. viața-i scurtă...

    RăspundețiȘtergere
  11. Pelicanilor, n-aveti voie sa spuneti nimic despre niciun pinguin.Ei intre ei au voie sa se balacareasca, dar nu vor permite altuia sa se amestece in disputa lor.Am mai vazut un astfel de comportament si la aia colorati,stiti noi care.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu, băi spaima sticlelor de vin, eşti doar prea stupid sau rău intenţionat ca să înţelegi că aici nu era chestie de pinguini sau pelicani.

    În altă ordine de idei, vineri e Dinamo-Steaua. Cum începe destul de târziu, la 21, nu-l putem vedea la cârciumă. Vă propun să mergem la cumpărături de bere şi vin şi să-l vedem la mine. Din partea case, vişinată.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru Mitica tratatia e moca? Cafeaua, bineinteles.

    RăspundețiȘtergere
  14. Meci lejer astă seară în competiţie, echipa a înscris cu două cifre. Mihai a deschis scorul cu o acţiune pe cont propriu, trecere printre doi şi şut imparabil cu şpiţul! Eu am început să driblez în exces, aşa că m-am trezit cel mai faultat om de pe teren, la unul dintre faulturi fiind lovit exact în acelaşi loc în care am avut accidentarea aia de am dus-o toată iarna. Nici nu e nevoie să merg, mă doare şi acum, când scriu. Dacă până mâine nu se ameliorează, habemus portar!

    RăspundețiȘtergere
  15. deocamdată văd că e liniște. nu știu câți o să apară la teren...

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu asa o eclipsa nu stiu ce o sa putem vedea...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce gol minunat a dat C. Tanase! O combinata de fuleu cu preluare din alergare, asortata cu ceva saritura, apoi sut liftat, usor impins si pasat intr-o zona imposibil de aparat. O realizare de "mare exceptie". La aceasta executie s-a vazut cat de fina ii este glezna. Sper ca dupa acest gol sa-si revina cu moralul, dupa cele cateva evolutii sub nivelul cu care ne obisnuise.
    Ma bucura faptul ca dupa rabufnirea frustrarilor adunate de ceva vreme, datorate rezultatelor si problemelor de la club, galeria dinamovista a oferit la final un spectacol foarte frumos, asa cum vedem pe marile stadioane. Deci se poate!

    RăspundețiȘtergere