luni, 29 aprilie 2013

Avansaţi în grade

Trecere prea bruscă la vară, s-a jucat la bustul gol, aşa că ne-am făcut rost de primul strat de bronz înainte de vacanţa combinată, 1 Mai + Paşti. Înaintea noastră intraseră pe teren 3 băieţi de la tenis, ca să tragă şi ei la poartă până le începea antrenamentul. Cum unul dintre ei era Silviu, fostul coleg al lui Mihai T, care a mai jucat o dată sau de două ori la pinguini, i-am cooptat la fotbalul nostru, că oricum nu eram prea mulţi (după etapa trecută, lista indisponibililor s-a completat cu Beţe, accidentat mai serios decât ne aşteptam). Fapt e că am putut juca 7 la 7 după mult timp, deşi ceilalţi 2 tenismani, care erau juniori, s-au dovedit paraleli cu fotbalul:

Echipa 1: Viorel Blondu, Bebe, Motanu, Stelică, Găbiţă + Silviu şi Junior1
Echipa 2: Luci, Paul, Popică, Mitică, Claudiu, Ely + Junior2

Cristi îşi anunţase şi el sosirea după ora 4, aşa că un prim meci s-a jucat până la plecarea tenismanilor. A fost unul destul de disputat şi s-a încheiat cu 5-3 pentru Echipa 1, cu Silviu autorul unui poker de goluri, toate din pasele mele (un "cap" din corner, celelalte reluări din careu). Cum-necum, Juniorul de la noi a plesnit o minge rătăcită în faţa careului, surprinzându-ne pe toţi cu şutul de gol care i-a ieşit. Dincolo, am reţinut insistenţa la şut a lui Mitică, din orice poziţie şi orice distanţă, până la urmă reuşind un gol cu capul! Ely şi Claudiu au înscris şi ei câte o dată.

Când tenismanii au plecat la antrenament, Cristi nu apăruse încă, aşa că Echipa 1 a început al doilea meci cu om în minus, care cântăreşte greu la 5 contra 6. Ca să facem cât de cât faţă, Blondu a trecut în câmp, dar tot am fost dominaţi şi conduşi cu 1-0 (Ely, cred...), egalarea venind cu destul noroc, spărgând şi eu gheaţa după o minge bâlbâită de apărarea adversă. În fine la scorul ăsta a apărut şi Cristi (la berea de după meci, cu creierul încă nerăcorit suficient de bere, credeam că la momentul respectiv conducea tot Echipa 1, dar am reconstituit ulterior, la rece). Cristi ar fi trebuit să intre la Echipa 1, dar lumea de la Echipa 2 s-a împotrivit, aşa că până la urmă a intrat dincolo, la schimb cu Mitică. Dar tocmai pentru că Mitică a acoperit mijlocul terenului, am putut juca mai avansat şi am înscris două goluri aproape identice, după curse pe stânga la care am driblat tot şi am trimis din unghi în poarta goală. A mai dat şi Blondu un gol şi iată-ne ajunşi la un nesperat 4-1! Dar până aici ne ţinuse benzina, Echipa 2 a început să ne călărească, însă nu a reuşit să convertească în goluri decât puţine dintre ocaziile create (un gol frumos a dat Popică, un cap din afara careului, deloc puternic, dar plasat lângă bară). Scorul s-a făcut 4-3, şi când ne ardea mai mult, nu numai soarele, Mitică a găsit plasa cu un şut frumos de la distanţă (deci nu degeaba şi-a reglat tirul în primul meci!). Dar Echipa 2 nu ne-a slăbit, imediat a redus iar la 5-4 - nu mai ştiu cine a dat, eram prea ocupat să respir... Cel puţin pentru mine, fluierul antrenorului de juniori a venit ca o izbăvire, chiar dacă se pare că a fost cu 4-5 minute mai devreme. Oricum e mai bine să ne dea un neutru stingerea, decât să plece unii când li se năzare, iar ceilalţi să facă spume!

Data viitoare, de Vinerea Mare, trebuie să facem apelul din timp. Care poate veni, să se anunţe inclusiv aici. Dacă ne strângem, promit să vin de la mare în ziua jocului! ;)

26 de comentarii:

  1. Imi pare rau ca n-am putut veni,dar ma sacaie o jena la piciorul stang care ma deranjeaza la mers si, bineinteles,la alergat.

    RăspundețiȘtergere
  2. tinere păcălici, sper că rezolvi cu piciorul până vineri.
    oricum, Mitică ar trebui să facă cinste, că prea l-a lăudat cronicarul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sile, am avut emotii pentru tine. Cat il priveste pe marele Capitan, el nu trebuie sa cinsteasca pe nimeni, el ne onoreaza ca vine si joaca cu noi ceilalti.
    Bag seama, ca aprecieri facute cronicarului ar trebui sa produca altcineva.

    RăspundețiȘtergere
  4. gabi ai vazut,al doilea gol al meu aseara

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaa! Victorie cu artiştii!
    Cristi a avut meci imediat după noi, am văzut un gol, nu ştiu dacă era primul sau al doilea, dar înainte l-a rupt pe un adversar, săracu' se tăvălea pe jos! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Va felicit si chiar imi este dor de voi, exceptie facand Mitica deoarece ma intalnesc mereu cu el pe la Piatza Sudului nu vreau sa va spun in ce ipostaze;)). Felicitatul este pentru jocul spectaculos :). App Gabitza cred ca o sa revin se pare la tine in echipa, tinereii astia se tin de mana nu se despart:). Bafta:).

    RăspundețiȘtergere
  7. Cătă, în orice echipă, numai vino! Vinerea viitoare e bine? :)

    Apropo, hai să ne anunţăm deja pentru Vinerea Mare: eu vin, iar aseară mi-a şi Mihai Tenismanu. Hai şi alţii, nu vă sfiiţi. Ar trebui să scape şi alţii care de obicei nu pot veni din cauza serviciului.

    RăspundețiȘtergere
  8. De doua zile dau goluri neincetat. Lucrez la o tema de proiectare pentru un inginer structurist. E vital sa evit grinzile si stalpii de rezistenta. Echivalenta este perfecta, nu? Altminteri nu ar fi gol, e firesc. Mai mult, in restul suprafetei penetrate, trebuie sa strecor golul printre bratele lui Luci sau betele lui Bete.... aaaa vreau sa spun printre armaturi.
    Gaby, am zis bine ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Apropo, de confirmarile pentru vineri. Pai, intre o repriza cu mici+carnaciori+floricele+bere si alta cu miel+carnati+
    oua rosii+cozonac+vin, rosu si el, se mai pune problema renuntarii la un intermezzo sportiv?

    RăspundețiȘtergere
  10. Faceti-i cineva cadou un joc cu nasturi lui Tavi ca poate asa joaca si el ceva.Pacat ca numai vine aveam si noi un gugustiuc.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu vin ,cataline daca nu poti sa joci,pooti sa vi sa filmezi,daca aduce gabita aparatu,gandeste pozitiv,cand o sa avem 60,70,de ani intram pe site,si ne prapadim de ras,cand il vezi pe popica,si mitica,cand joaca,si le arati la vecini,care ii,chemi sa le arati ca ai jucat si tu fotbal,si aia rad cand ii,vad pe astia doi,si vezi ca rad toti,si spun toti cu nencredere,ai ma domnu catalin si astia jucau fotbal

    RăspundețiȘtergere
  12. la meciul Realului am avut doă pariuri, victorie țiganii și calificare țiganii, așa că am băgat 30 de euroi și am câștigat per total unu!!! oricum finalul l-am urmărit cu sentimente contradictorii, 45 de euroi în buzunar contra calificării favoriților mei.

    rar mi-a fost dat să văd așa zdreanță subumană ca sergio ramos...

    RăspundețiȘtergere
  13. Motane, lasă fotbalul asta de 2 lei, tu zi dacă vii la ăla care contează!

    RăspundețiȘtergere
  14. M-ar interesa predictiile in legatura cu revenirea bolanzilor (Tavi si Cata). Parerea mea e ca daca joaca la noi Cata chiar si intr-un picior n-avem rival in emisfera est - vestica.
    Astept parerile lor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Marin leșinatu vad că n-are net, da cică vine vineri. la fel și Virgil.

    RăspundețiȘtergere
  16. Fara Tudor si Eugen. Mitica nu e sigur (ca scrie, ca de venit nu lipseste!).

    RăspundețiȘtergere
  17. ma sunat danut,vine si el maine,dan a lui catalin

    RăspundețiȘtergere
  18. Cine e dana lui catalin?! Ca ma sunat si pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Varu' Danut este "dana lui catalin" in caz ca m-ati uitat! Maine o sa fiu si eu prezent la teren, va rog doar sa imi spuneti la ce ora se incepe

    RăspundețiȘtergere
  20. Dane, la 15.30 începem, deci tu vino pe la şi un sfert.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce telepatie! Azi dimineata ma gandeam la ce o sa-i raspund seara lui Bebe. Si deodata m-a strafulgerat un gand: "bai, ne amintim de unul de altul si l-am uitat cu totii pe Danut".
    Si ce citesc eu acum....Bravo vere!!! Revino macar tu.

    RăspundețiȘtergere
  22. Deci Bebitule, termenul pentru operatie l-am decalat pentru luna in curs. Sunt circumspect, deoarece si pe 1 aprilie facusem aceeasi...predictie. Am respectat traditia si m-am pacalit, dupa cum se vede. Mai "vorbim".

    RăspundețiȘtergere
  23. Celor prezenti astazi, distractie placuta, iar tuturor va doresc sa aveti un Paste fericit !

    RăspundețiȘtergere
  24. Sarbatori luminate de Sfintele Pasti! tuturor participantilor si simpatizantilor fenomenului deziuacincea.
    Pentru azi va urez o participare cat mai numeroasa si o disputa amicala!

    RăspundețiȘtergere