vineri, 19 aprilie 2013

1614, număr de sms

Tarif unic în toate rețelele 1 euro plus TVA, dacă răspundeți cu NU la întrebarea "de când n-a mai înscris Mitică la mireasă" sau cu DA la întrebarea "cine umblă cu un deget în nas și altul în gură, Luci sau Vasea" puteți câștiga un balon promoțional, doar un pic folosit, cu gust de căpșune.

Tot un fel de căpșunată (sau căpșuneală, că cam tot aia e...) a fost și meciul de astăzi. Ca de obicei în ultima vreme, de cînd Șorțuleț, Cătălin și alți pelicani de soi servesc doar la televizor, s-a procedat la alegeri. Acuma, se pare că n-au fost chiar cele mai corecte cu putință, dat fiind că Găbiță le-a aruncat o ciungă și două acadele fraților și a fost lăsat să-și aleagă singur echipa, atât cât l-a dus mărinimia. Chestiune pe care n-am cunoscut-o inițial, când m-am trezit stingher într-o echipă cu bunici și cu nepoți, de nu mai știam care servesc pastile de potență și care supozitoare. Partea și mai puțin plăcută s-a dovedit a fi telefonul primit de la prietenul Căpitanului, "Papuci de plastic", care gungurea că ne putem baza (!) pe el după orele patru trecute nefix, dar probabil că s-a eliberat o tarabă-n târg și a avut și omul unde să-și facă somnul (de trezie, că de frumusețe nu poate fi vorba la băiatu), așa că ne-am ales și cu un jucător în minus la purtător. Luați de priviți ansamblul baletului:
Black and White Spiders: Luci, Vasea, Răzvan, Claudiu, Eli
Pinky Monkeys: Paulică, Bebe, Bețe, Stelică, Mitică, Găbiță
Toată montarea nu părea a fi de un prea bun augur, dacă e să ne luăm după câteva elemente de logică. Omul în plus urma să se vadă mai devreme sau mai tărziu, cei doi bunici, firi mai milostive de felul lor, era clar că vor deșerta tolba cu cadouri (ceea ce s-a și întâmplat, ca dovadă c-am mai îmbătrânit cu cel puțin o săptămână!), plus că în caz de handicap pe tabelă Eli putea s-o țină, ca o adevărată primadonă, din leșin în leșin. Că n-a ieșit așa meritele sunt în mare parte ale defensivei maimuțești, cantautoare la cel puțin șase-șapte goluri, dintre care vreo câteva la rând. La 9-6 pentru geronto-juvenili Bețișor s-a accidentat și jocul părea a fi o simplă formalitate. Aici intervine însă geniul lui nea Paulică, servit  la acea fază de prietenul său Motanu cu un gol de la Piața Matache, manevra sa fiind însă una de mare efect. În loc să se uite după domnișoare, așa după cum pe nedrept a fost bănuit, el trata cu Blondu (vechi amic cu Gigi și Mese, aflat pe marginea terenului) cooptarea în echipă, ceea ce de altfel s-a și întâmplat. Din păcate pentru fofârlici un pic cam prea târziu, pentru că s-a reușit doar ca de la 15-9 să se închidă sesiunea la un ultrameritat 16-14. Iar dacă tot vorbim de sesiune, să-i ținem pumnii lui Mitică, care după ce se pare că n-a trecut clasa săptămâna asta a și fost convocat de mentorul său la o ședință cu părinții. Așa că data viitoare s-ar putea să-l vedem tuns...

35 de comentarii:

  1. Daca cumva nu ma insel,cred ca este cea mai rapida cronica scrisa dupa un meci si asta se datoreste simpaticului Motan!
    In a treia vineri de la revenire s-a produs si prima victorie pentru echipa in care am jucat;sa fie cu noroc!

    RăspundețiȘtergere
  2. De data asta n-am mai fost irezistibil nici măcar pentru studente, când mă schimbam în parcare!
    La alegeri, puştilor le-am spus să aleagă: ori să joace unul dintre ei cu mine şi celălalt să-şi facă echipa şi să aibă un om în plus până la venirea lui Popică (sau tot meciul, dacă nu mai apărea) ori să joace împreună şi să-mi fac eu echipa în aceleaşi condiţii. Au optat pentru ultima variantă.
    Când îmi alegeam oamenii, puteam să le fac bucata din start, adică să-l iau şi pe Motanu, făcându-mi superapărare, şi să-l las pe Mitică dincolo. Practic s-ar fi jucat la perete, orice minge respinsă de ai noştri m-ar fi găsit în no man's land. Pentru frumuseţea jocului, n-am făcut-o. Oricum, ce a urmat a fost imprevizibil, practic 3 meciuri într-unul singur...

    RăspundețiȘtergere
  3. Meciul nr 1, în formulele iniţiale, alea scrise de Motanu:

    - a fost 6-9, după 0-3, 3-3, 3-9!
    - cadouri din astea 9? O, da! Parcă era ziua recunoştinţei! Mingi începute de la poarta noastră, pasă în apropiere la fundaşi, intercepţie Ely-gol. Câte? Dacă zic 3, sigur nu greşesc.
    - goluri printre craci? Da, şi toate la fel, minge trimisă din unghi pe portar, care închisese bine unghiul, dar care o scapă în poartă printre craci. Dacă zic 3, iarăşi nu greşesc.
    - pentru comparaţie, un "cadou" de la adversari: îmi fac o minge lungă pe lângă Motanu, spre ea se îndreaptă Luci din Lateral şi Vasea din poartă, dar ajung primul şi o ciupesc în poartă. De ce a făcut Motanu spume supradimensionate la faza asta? Pentru că Vasea a fost prea sigur că intervine şi a strigat "las-o"! Pot să-l asigur că si dacă nu striga nimic, tot eu ajungeam primul.
    - greşeli pe contraatac din care au ieşit goluri în poarta noastră? Doar două! Mitică se trezeşte cu mingea la picior dintr-o contră la mijlocul terenului şi trebuie să-mi dea o pasă simplă, cu latul, de câţiva metri. Aş fi scpăat singur, Motanu era în atac, Vase era undeva în lateral. Dar nu, Mitică loveşte nu se ştie cum mingea, care abia se mişcă 1 metru, vine Claudiu din spate şi o recuperează, pasă peste apărarea noastră lui Motanu, gol din unghi. La cealaltă fază, Beţe iese bine cu mingea pe recuperare, suntem doi contra Motanu şi Vasea, primul iese să-l întâmpine, eu mă arăt la pasă în lateral, dar Beţe alege să-l dribleze pe Motanu, pierde mingea şi primim gol.

    Faceţi socoteala şi trageţi o concluzie. Mitică zicea că n-am fost eu în formă, dar în ce formă trebuia să fiu ca să compensez toate astea?! Totuşi, după ce luna cadourilor părea că se încheiase, începusem să echilibrăm. Moment în care începe...

    RăspundețiȘtergere
  4. ... Meciul nr. 2, când Beţe calcă pe minge şi îşi suceşte glezna:

    - pierdem omul în plus, exact ăla care trebuia să compenseze prezenţa a doi puşti în echipa adversă
    - jocul devine atât de dezechilibrat, încât Ely îşi permite să trateze superficial două faze de gol, trimiţând din unghi în bară şi plasa laterală, după ce driblase şi portarul
    - scorul ajunge la 8-15 şi refuzăm o propunere de a începe de la 0-0. Era inutil în formula respectivă.
    - când mai erau 20 de minute...

    RăspundețiȘtergere
  5. ... începe Meciul 3, cu Blondu cooptat în echipa noastră:

    - Blondu este Viorel, cel care a mai jucat câteva meciuri cu noi pe iarbă acum câtiva ani, juca la pelicani.
    - cum omu' ştie fotbal, e vânjos, bagă piciorul, i-a cam scos de pe traiectorie pe puşti şi am avut în sfârşit şi cu cine să joc în atac
    - rezultatul a fost că balanţa s-a dezechilibrat evident în partea cealaltă: de la 8-15 s-a făcut la 14-16 şi numai fluierul antrenorului de juniori ne-a privat de un egal in extremis
    - puşi sub presiune, puştii n-au mai produs goluri pe bandă, iar Ely a mai ratat şi un penalty
    - pe final, îmi asum una dintre cele mai mari erori ale meciului, scăpasem eu şi cu Blondu contra unui singur fundaş, Vasea, dar pe fondul epuizării nu m-am hotărât mai repede ce să fac, să driblez şi să pasez pe urmă în faţa porţii sau să pasez din prima... Aşa că am pasat prea târziu, când ajunsesem prea aproape de Vasea, care a reuşit să agaţe mingea. Apoi am mai avut timp de un gol, dar faza aia m-a obsedat şi la cârciumă, mă obsedează şi acum!

    RăspundețiȘtergere
  6. daca e sa fie dupa pletele lui Mitica ar da frizeriile faliment.

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt unii timizi pe aici care nu se bagă la cronică dar compensează la comentarii. degeaba, s-a dus rândul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru Motanu, cu gust de banane!

    RăspundețiȘtergere
  9. Motane, la ce-ai putut (sau n-ai putut) sa folosesti tu, putin ,balonul?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  10. Luci, te las să ghicești. să înțeleg că ai dat semese la numărul respectiv și ți-a sunat ocupat?

    RăspundețiȘtergere
  11. motanu către anonimi22 apr. 2013, 19:39:00

    cu gust de banane am și eu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am trimis sms la 1614. Astept raspuns !

    RăspundețiȘtergere
  13. Tavi premiantul22 apr. 2013, 22:45:00

    Tavi,ai castigat o pereche de ciorapi folositi.Poti sa vii sa ii ridici vineri dupa meci.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am trimis un nou sms la 1614. Poate castig si o pereche de adidasi folositi. Vorba lui Lucica, "galosii lui Andone"

    RăspundețiȘtergere
  15. Motane,te vaitai de ghinion, da' sa vezi aici ghinion: pusei 2 sute la meciul lui Nadal cu Djokovici(cum se scrie?) si ma -sei la buda. Cand ma-ntorc ce sa vezi- dubla greseala si s-au dus dracului 2 sute.... Mai pusei 2 sute si suna telefonul , care era in alta camera ; cand ma-ntorsei , iar dubla greseala, alea doua sute nu mai erau... Cand sa mai pun 2 sute, vine nevasta-mea si-mi zice sa nu cumva sa beau, ca are ora la coafor si s-o duc si pe ea. Deci 400 ml dusi pe doua duble greseli. Cand ieseam, am vazut pisica stand cu botu-n trandafir, da' n-avea ce sa miroasa ca la noi infloresc dupa Paste. Asta da ghinion!

    RăspundețiȘtergere
  16. Luci, ai incercat cu etilotestul?

    RăspundețiȘtergere
  17. Am uitat să amintesc că vineri ne-a vizitat şi Nicu, competitor serios la atletism 60+, de-aia nu riscă accidentări la fotbal. Între altele, ne-a povestit de un nene de 60 de ani care aleargă suta în 12 secunde şi ceva! Păi dintre combatanţii de ziua 5 poate doar Mitică să coboare sub 12, cu vânt favorabil! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. '' Binevoitorule'' , fara testiculatii ...!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma bucur ca Barcelona a fost pusa la colt.

    RăspundețiȘtergere
  20. Aseară nu numai Barcelona a fost măcelărită... Cu o echipă decimată (bine că a venit un băiat care mai jucase doar în etapa 1, altfel n-aveam pe cine băga în teren!), am încasat acelaşi scor pe care l-a luat şi Hamburg de la Bayern, nu spui cât...

    RăspundețiȘtergere
  21. Salut baieti! Gabitza trebuie sa te trag de urechi pentru echipele facute:)). Daca acum o luna, cand am venit si tot tu ai facut echipe, cu Ely, nu te-am inteles de ce nu l-ai ales pe Mitica, ca la sfarsit sa ajung sa te felicit :)), nu inteleg de ce ai facut acum aceasta greseala:). Toata stima si respectul pentru Gabitza dar nu inteleg de ce tanarului Ely nu ii plac provocarile (adica el impotriva voastra). O zi frumoasa tuturor combatantilor, app Popescu vineri era in fata la metrou (Eroii Revolutiei) vindea capsuni, deci......

    RăspundețiȘtergere
  22. Mitică jucase bine cu o săptămână în urmă, de fapt atunci toată echipa fusese la superlativ. Nimic nu prevestea ce avea să se întâmple.

    RăspundețiȘtergere
  23. Cataline, cu cat da Popescu capsunile?

    RăspundețiȘtergere
  24. fleașcă aseară Barcelona, dar nici cu arbitrul nu mi-e rușine. rămân cu speranța în Dortmund, dar e greu.

    Cătăline, pune mâna pe Tavi și du-l să se opereze.

    RăspundețiȘtergere
  25. incredibil ce baftă au cocalarii de la Real. oricum, jucasem x2 cu câteva minute înainte să dea golul, dar tot îmi pare rău.

    Luci, mi se pare că cam nu ești cuminte...

    RăspundețiȘtergere
  26. incredibil ce-a făcut Borussia! mă urmărește însă lipsa de inspirație cu țiganii, cu care pierd mai mereu dacă joc pe ei. acum am ales x2, în loc să aleg că dau al doilea gol, în meciul tur cu City am ales că dau golul următor și când colo a dat City unul iar apoi cocalarii două.

    RăspundețiȘtergere
  27. Realul s-a bucurat prea mult aseara si a uitat ca are meci si ea tot cu nemti. A-ncasat-o nasol, caci pornea ca favorita. Malaga ii servea vreo 6, ea trebuind sa joace in semi. Oricum, criza din Spania incepe sa se arate cam peste tot. Vezi si pe Nadal.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ca cam nu prea cred, Motane.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  29. Nu vrei tu sa vi sa ne comentezi meciul? Ca vad ca te pricepi.

    RăspundețiȘtergere
  30. Aproape sigur,dar ce mai este sigur in fotbal,preconizata finala spaniola(Barcelona-Real)va fi,de fapt,una germana(Borusia-Bayern).

    RăspundețiȘtergere
  31. Astazi nu tuica.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  32. Bai acestia, astazi luati-va apa cu voi. Ieri am fost plecat din Bucuresti si a trebuit sa folosesc pentru prima data aerul conditionat. Asa ca... Stiti cum e, bunele obiceiuri se formeaza de la inceput.
    Distractie placuta astazi! Dupa meci se poate trece pe apa tare si nu numai.

    RăspundețiȘtergere