sâmbătă, 13 aprilie 2013

Fluierati de un arbitru!

          In sfarsit, o zi frumoasa de primavara cu cca. 21 de grade,insa din pacate se prezinta pe sinteticul mic din Agronomie doar 12 "magnifici",dar si un arbitru adus de Gabita,insotit, la randul lui, de simpaticul si istetul sau fiu,Matei,aflat in vacanta.
          Se alcatuiesc cele doua entitati fotbalistice.
          Echipa 1: Popica, Bebe, Stelica, Mitica, Claudiu si irezistibilul Gabita.
          Echipa 2: Lucica, Razvan, Paul, Cristi, Ely-individualistul si batranul Vasea.
          Arbitrul ne atrage atentia sa  ne oprim din actiune doar la auzul fluierului sau. Eu,cel putin, am fost incantat ca suntem arbitrati,dar pe parcurs acesta a "reusit" sa irite, ba chiar sa enerveze ambele tabere, mai ales prin maniera de interpretare a henturilor si a unor faulturi; era cat p-aci sa-l "fluieram" noi pe arbitru.
          Echipa 1 a inceput in tromba cu trei actiuni initiate de Gabita si continuate cu "mingi puse pe tava" pe care le-a finalizat in stilu-i caracteristic, Mitica.
          Dupa acest dus rece(3-0), echipa 2 isi revine si ia conducera cu 4-3 prin reusitele lui Cristi si Ely.
          Insa,in economia jocului s-a dovedit ca un "trio"de atac este, de cele mai multe ori,mai bun si mai eficace decat un "duo".Asa ca tridentul Gabita-Mitica-Claudiu se impune treptat prin jocul lor mai combinativ in fata celor doi mohicani Ely si Cristi,primul "remarcandu-se" printr-un individualism pregnant, nervozitate excesiva si prin multe reprosuri adresate colegilor.
          In aceste conditii, scorul ajunge la 10-6 in favoarea lui "Mitica", tensiunea crestea in tabara adversa,moment in care Gabita o lasa mai moale, dribland la infinit si pe acest fond, echipa 2 revine pana la 9-11, pentru ca in final scorul sa fie 13-10(probabil) in favoarea echipei unu.
          Autorii golurilor(cu aproximatie): Mitica 5g,Gabita 5g si Claudiu 3g pentru echipa 1 si Ely 5g, Cristi 3g si cu voia dvs.,Vasea 2g.
          Asta a fost pe scurt istoria acestui meci. Cat despre mine,pot sa fiu multumit ca am jucat deja doua partide si lucrurile, se pare, merg in directia buna; in plus,am marcat si primele doua goluri cu reluari din fata portii la pasele primite de la Cristi,respectiv,Ely.
          Interveniti,adaugati,completati si comentati,comentati,comentati...          

31 de comentarii:

  1. WOW!, doua nu unul! Bravo Vasea! Dar cui i le-ai dat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Amicului meu Popica i le-am dat si nu m-a refuzat;am mai dat si o bara.Despre ratari si alte neajunsuri,nu comentam!

    RăspundețiȘtergere
  3. Extraordinară surpriză să mă salveze iarăşi Vasea cu cronica, se vede câtă poftă a strâns în el. Vasea, ai o bere de la Motanu! :)

    Şi o primă observaţie, arbitrul nu l-am adus eu, ci Stelică, eu abia vineri l-am văzut prima oară.

    RăspundețiȘtergere
  4. O să fac observaţii doar despre Echipa 1. N-a existat unul care să nu joace bine!

    Popică - a stat în poartă şi, pe lângă faptul că a apărat ce era de apărat, s-a remarcat prin degajările precise cu mâna! Una din ele, când m-a găsit pe poziţie viitoare, a fost pasă de gol.

    Stelică - ca de obicei, agasant pentru adversari prin faptul că nu renunţă niciodată. S-a ţinut scai de Ely, chiar cu preţul unui henţ intenţionat în careu.

    Bebe - ca vinul! A scos nesperat vreo 2-3 şuturi de gol, în plus mi-a dat şi el o pasă lungă prin care m-a lăsat singur cu portarul.

    Claudiu - atitudine pozitivă, a făcut exact ce trebuia la mijlocul terenului, cu aport la ambele faze ale jocului; cred că el a provocat şi autogolul lui Motanu, cu şutul care i-a deviat din bară în cap.

    Mitică - nu e chiar exact faptul că i-am pasat la primele 3 goluri, unul şi l-a făcut singur; a mai dat altul şi cu capul, i-a ieşit jocul şi chiar începuse să ne certe că nu ne ridicăm la nivelul lui! Deci nici să joace prea bine nu e în regulă...:)

    Mie mi-a plăcut în primul rând ideea de arbitru, fiindcă greşelile sunt inerente. Jocul a câştigat în continuitate, multe dintre fazele la care noi opream mingea acum nu s-au fluierat. La mine n-a fluierat un fault care a fost, dar a şi dat unul care n-a fost şi de-aia am executat direct la Luci. La asta, ultima, făcusem faza aia de-i zic italienii "veronica", tragi mingea cu talpa şi continui din piruetă cu cealaltă talpă, şi m-am dezechilibrat pentru că l-am călcat pe Paul la aterizare. Deci el văzuse un contact acolo, are circumstanţe atenuante. La cârciumă, ideea majoritară a fost ca omul să mai vină de câte ori poate.

    RăspundețiȘtergere
  5. când o bea Silică bere, io sunt primu care-l cinstește.
    în altă ordine de idei, cred că Mitică și cu Leșinatu au făcut vineri diferența. primu a jucat cu ambiție și s-a lipit și la gol, iar Spaima femeilor a închis poarta. cu bulan, cu nebulan, nu mai contează.

    RăspundețiȘtergere
  6. Popescule, bravo! Vineri nu ti-am auzit macanitoarea! Ai fost la relaxare? Poate-l duci si pe Moatanu.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  7. norocul meu că am ajuns târziu acasă, așa că n-am apucat să joc Vaslui-Brașov, 1 solist.

    Luci, din păcate cam ai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Arbitru in Agronomie fara cartonase la el, nu are ce cauta pe teren. Adica de ce sa nu-l averizeze pe X sau sa-l elimine pe Y. Ce fel de suveran e el fara niste atuuri de genul cartonaselor. Cum poate el sa tina fraiele meciului daca nu-l poate elimina pe ....Motan, sa zicem, sau pe...Balaurul-Paulica, sau pe.... , nu ca asta a stat in poarta si nu i s-a auzit glasul.

    RăspundețiȘtergere
  9. incredibil. Viitorul lui Hagi era ca și retrogradată, fiind condusă la Iași, apoi egală cu gazdele, dar cu om în minus și reușește să câștige. Iașul e cam pa, dar și ei au un program infernal, cu Rapid, CFR, Petrolul, Pandurii, Steaua și Dinamo!!!
    Tavi, știi cum e cu chibiții?

    RăspundețiȘtergere
  10. A avut tot echipamentul din dotare, inclusiv cartonaşe! Pe care însă nu le-a folosit, dar de fiecare dată îşi nota golurile!! :)) Când va mai veni, cronicarul ar trebui să-i consulte notiţele la cârciumă.

    RăspundețiȘtergere
  11. Un Impresar grabit17 apr. 2013, 10:18:00

    Dupa meciul de vineri s-ar putea sa il transfer pe Aripel.

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar asa Lucica,nu i s-a auzit glasciorul lui Popica vinerea trecuta.Care sa fie cauza? Prezenta arbitrului,faptul ca a stat tot timpul in poarta sau si-a propus,pur si simplu,sa devina "un tacut"?!?

    RăspundețiȘtergere
  13. Vă spun eu, i-a picat cu tronc o mămică de la juniori şi de-aia nu se mai îndura să iasă din careu. La un moment dat i-am propus să-l schimb în poartă dar nici n-a vrut s-audă.

    Apropo, nu trebuie să uităm! De la 5 intră juniorii, deci orice depăşire a orei de începere, 3 jumate, se taie din timpul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  14. băi aceștia cu "minutul și scorul", își dă cineva cu presupusul care era raportul de cornere la Bayern-Wolfsburg în minutul 40? la goluri era 2-0...

    RăspundețiȘtergere
  15. Păi nu e clar că unii dau golurile şi alţii domină?

    RăspundețiȘtergere
  16. Vasea si Lucian ar trebui sa stie ce patesc curiosii.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dau cate unrand la toata lumea si doua lui Aripel ca e milog si el.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ai spart banca, ai castigat la loto?
    Numele tau este, cumva, Ruinat Ahmedov?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  19. acu am bunghit mai bine titlul articolului, dar mi se pare mai corect să-l citesc selectiv: F(l)u(ie)rați de un arbitru!

    Luci, bag seama ca cam ești în formă. ai dormit bine?

    RăspundețiȘtergere
  20. Motanelul da apa la moara si-mi alimenteaza obsesia care a pus stapanire pe mine intraga saptamana. Adica a furat un arbitru? Asa ceva nu trebuie tolerat! Uite, ar trebui doi arbitri, pentru ca daca s-ar renunta la primul, atunci ar fi ca inainte, iar daca acesta ar fi inlocuit, nimeni nu garanteaza ca nu s-ar intampla acelasi lucru ca si cu primul. Daca sunt doi arbitri, atunci pot fura amandoi sau numai unul, in ambele variante, mai devreme sau mai tarziu, s-ar lua la certa eventual si la bataie intre ei, iar voi, dragii mei, puteti sa jucati fara sa fiti stresati ca vreunul dintre ei va poate fura. Evident, aceeasi situatie fericita pentru voi apare si in varianta in care cei doi ar fi niste adevarati cavaleri ai fluierului si nu s-ar preta la asa lucruri urate, reprobabile, penale. E bine? Ce spuneti? Hai, repede, pentru ca se apropie un nou meci.

    RăspundețiȘtergere
  21. Azi la ce ora terminam?

    P.s. Motane, vorba lui Ely cel mic si obraznic, daca nu pe(net)rformam, dam din gura (era sa zic din blogg).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  22. Astăzi o să avem din nou o zi supearbă! :)

    Tavi, în afară de faptul că scrii pe blog, mai faci ceva care să te apropie de fotbalul de ziua 5?

    RăspundețiȘtergere
  23. Da,face, mananca seminte.

    RăspundețiȘtergere
  24. Gabita, caut cu disperare bresa de timp liber ca sa pot face pasul urmator,adica operatia. Imi alimentez starea de spirit citind si facand oarece comentarii pe blog.

    Pentru toti baietii, distractie placuta astazi ! E o zi splendida.

    RăspundețiȘtergere
  25. La asta mă refeream şi eu, că dacă nu faci operaţia, nu ai un grafic în care să te încadrezi. Practic, rămâi singurul incert. Vasea deja a revenit, Cătălin a estimat că la toamnă începe prin a sta în poartă, Gabi tot cu poarta a zis că începe, şi tot din toamnă. Mai devreme ar putea reveni Sudoru, el estimase pentru "când se încălzeşte".

    RăspundețiȘtergere
  26. Motane, ce ti-a furat tie arbitrul?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  27. Dacă mai dura meciul, sigur o fura de la Motanu! :)

    RăspundețiȘtergere
  28. BABAETI,
    Hai la lupta cea mare...

    RăspundețiȘtergere