luni, 26 noiembrie 2012

White Friday

Încă o zi prielnică pentru fotbal, la ofertă. Doar egalul, fiind rezultat rar, a fost plătit ceva mai scump. Echipele, 7x7, pe terenul mic:

Pinguinii - Luci, Bebe, Motanu, Stelică, Gabi, Claudiu, eu (Găbiţă).
Pelicanii - Nelu Armeanu, Paul, Mitică, văru' Dănuţ, Tudor, Ely, Cristi-gaz.

A fost rândul pelicanilor să beneficieze de aportul a doi "primavera", dar, cum absenta Cătălin, şansele pinguinilor nu erau de neglijat. Să mai remarcăm prezenţa în poarta pelicanilor a lui Nelu Armeanu, 70 de ani, să trăiască!, dar şi cooptarea unui pinguin reprezentativ, Mitică. Cine ar fi crezut la început că acesta va avea cele mai bune cifre din echipa pelicanilor?! 4 goluri şi 4 bare pentru Mitică! Dar să nu anticipăm...
Pinguinii pornesc în stil Stuttgart. În câteva minute, profitând că pelicanii aveau un singur fundaş de meserie, se duc la 3-0. Unul dintre goluri a fost chiar interesant, am reluat de 4 ori la rând din faţa porţii, Armeanu, deşi căzut, reuşind să respingă de 3 ori! Pelicanii încep ca de obicei să-şi aducă reproşuri, totuşi se mobilizează şi echilibrează jocul. După o perioadă destul de lungă, cu ratări de ambele părţi, diferenţa se păstrează, 4-1. A fost momentul în care o posibilă contractură, care mă supăra moderat, s-a agravat brusc. Ca şi altădată, am trecut în poartă, în speranţa că după un timp se va domoli. Dominarea pelicanilor devine totală. După diverse tentative, aceştia reuşesc să marcheze prin Dan şi Cristi. La cel al lui Dan am partea mea de vină, am lăsat colţul scurt întredeschis ca să acopăr centrarea şi pe-acolo a strecurat-o. Mitică dă semne de viaţă, dar îi apăr două şuturi consecutive din apropiere, apoi îi deviez altul în bară. În rest, vechea meteahnă a pelicanilor, lipsa de precizie, multe şuturi ducându-se peste. Nu se mai putea continua aşa, pentru că în atac Claudiu, ajutat din când în când de Gabi şi Motanu, nu reuşea să-şi creeze nici o ocazie. Ies din nou în câmp, dar când Paul mă ia la sprint, lucrurile devin clare. Totuşi Paul ţine să fie drăguţ şi îşi bagă un autogol la vinclu, dar nu trece mult şi, la o degajare bezmetică a lui Motanu, mingea îl loveşte pe Gabi şi intră în poartă (1-1 şi la autogoluri!). Reuşesc apoi un gol din poziţie statică, după o fentă din corp, însă pelicanii ripostează cu 3 boabe cu autori diferiţi (unul al lui Tudor, după o pivotare cu Motanu în spate) şi preiau pentru prima dată conducerea.
Aici am cedat şi, cu imensă părere de rău, am ieşit din teren. Imediat pleacă şi Tudor, la treaba lui. Deşi presaţi pe toate părţile, pinguinii reuşesc să nu ia gol vreo 5 minute, până se aprinde nocturna. Atunci mă decid să reintru, anunţând că voi sta la pomană. Dar imediat pelicanii înscriu 2 goluri şi ridică diferenţa la 3. Urmează cea mai interesantă perioadă... Pentru că ne aveau în mână, la pelicani intervine automulţumirea. Ely (doar un gol pentru el, extrem de puţin!) începe să joace la spectacol, în timp ce ceilalţi pelicani continuă să aducă mingea la finalizare, dar fără răutate în joc. Doar Mitică ţipa să nea dea cât mai multe şi de câte ori i s-a ivit ocazia nu ne-a iertat (a dat şi o bară-bară, la firul ierbii!). Pe acest fond, apărarea pinguină a continuat să joace serios, Luci scotea ce era de scos, iar în atac au început să se mişte lucrurile pentru că pelicanii nu retrăgeau decât conjunctural om lângă Paul. La un şut respins al lui Claudiu strecor mingea în poartă, apoi îl servesc de trei ori în faţa porţii pe Motanu, care iroseşte de două ori şansa de a fi semierou, dar a treia oară o înfige. Claudiu reuşeşte şi el un eurogol, şut violent aproape de vinclu - toate astea pe contraatac, ceea ce însemna că pelicanii atacau, iar din când în când mai şi marcau, cele două goluri ale lor intercalându-se cu ale noastre. Şi, când mai aveam două în spate, exact pe astea două le reuşesc repede, cu reluări simple din faţa porţii. Trăiască pomana, dar am meritul de a nu le fi ratat!
Cum trecuse binişor de ora 5, propunerea mea de a pleca prieteni e acceptată cu fair play de pelicani, culmea, Claudiu vroia să mai jucăm până se dă primul gol, el închipuindu-şi desigur că noi l-am fi marcat... La cârciumă am căzut de acord cu Gabi că Mitică trebuie repatriat, decât să joace bine la pelicani, mai bine slab la pinguini... :)

33 de comentarii:

  1. Nu sunt sigur dacă Ely a mai dat un gol, eu i l-am pus la şutul ăla care l-a nimerit pe Mitică în călcâi şi s-a dus în poartă. Deci de fapt Mitică are doar 3 goluri, dar am zis să dea bine în cronică! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sint curios pe cine felicita Vasea la egal.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci Vasea poate să-l felicite pe Stelică!

    RăspundețiȘtergere
  4. Inteleg ca vineri a fost in fapt un fel de alba-neagra. Adica ceva care trebuia sa usureze drumul spre victorie al alb-negrilor. Si totusi pinguinii nu au castigat?! Ce e drept, nici nu au pierdut. Asa cum ii cunosc, avand o noblete nativa, pelicanii au acceptat, probabil benevol, in aceasta zi a bunavointei si recunostintei sa faca o remiza de salon cu eternii lor parteneri de antrenament. Au ajuns sa conduca cu trei goluri spre final, asta ca sa puna la punct lucrurile conform blazonului, dupa care ”au inchis ochii” la reintrarea lui Gabita, si au acceptat sa termine jocul cu un om in minus pentru a avea un happy-end general.
    Da, cred ca asta a fost!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Citind cronica, am inteles ca la pinguini a fost nevoie de doi autogolgeteri ca sa marcheze o data. Si atunci, ce pretentie sa mai avem la atacanti. Uite d-aia e valabil Balaurul! E generos cu cei saraci. S-a distrat de unul singur cu varfurile pistruiatilor, iar apoi le-a ”dat” si un gol, doar, doar s-o schimba ceva in jocul lor, asa... ca sa inlature monotonia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucura revenirea lui Nelutu. A jucat pe un post acoperit de gloria unor mari absenti, superCata si revelatia sezonului, Bete. De fapt nici cu Nelutu nu mi-e rusine. Are si el niste bete de care e indicat sa te cam feresti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari Mitica! Ai avut ocazia sa-ti arati adevarata ta valoare si sa dai astfel o replica acelora care au cam uitat cine esti. Ca o apreciere a faptelor tale de vineri iti cedez locul meu in teamul supercampionilor.
    Si mai e un aspect. Cei doi frati de prenume, simpaticii Gaby si Gabita, nici nu te mai intreaba daca tu mai vrei sa revii la pinguini. Tare as vrea sa-ti aflu parerea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu pot sa pun frana textelor pana nu-l felicit pe acest pinguin-Makelele, cel care e un luptator desavarsit, apt sa joace pe orice post, nu stralucitor in ceea ce face, dar foarte util si eficient pentru echipa sa, asa cum putin sunt printre noi.
    Asadar, Stelica, LA MULTI ANI cu sanatate si sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Recitind echipele, observ o diferenţă majoră între aşezările în teren ale celor două echipe. Parcă este antrenamentul unei echipe de fotbal mare, când se joacă miuţă Atac contra Apărare! Pinguinii au jucat în sistemul 4-1-1, iar pelicanii 1-3-2 sau poate chiar 1-2-3 :)

    RăspundețiȘtergere
  10. motanu către membrii ceape26 nov. 2012, 19:28:00

    luați și voi de vă culturalizați. mie mi-a deschis ochii Cocoru și tipul chiar m-a impresionat.

    http://www.youtube.com/watch?v=oIbtOKahaVo&feature=colike

    http://www.youtube.com/watch?v=M57Fi19vcSI&feature=colike

    http://www.youtube.com/watch?v=vauo4o-ExoY&feature=colike

    RăspundețiȘtergere
  11. special pentru ăi de umblă cu limba scoasă, știu io vreo câțiva:

    http://www.youtube.com/watch?v=AbaNGU1CrXI&feature=colike

    RăspundețiȘtergere
  12. De unde se poate deduce că amorezul Cocoru a agăţat o doamnă cultă la cap!

    RăspundețiȘtergere
  13. motanu către ăla mic26 nov. 2012, 23:03:00

    raționamentul de mai sus nu mă miră din partea unuia care stă la băutură cu Mitică, ziua în amiaza mare, iar copilul muncește în timpul ăsta.
    vezi că io am dat golul doi,cam din întâmplare, dacă vrei ți-l descriu.

    la muncă!

    pese: am ciugulit ceva la Steaua, m-am băgat că se dă și al patrulea gol.
    Vasea, dormi?

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari,deopotriva,celor doua echipe!Asa este frumos:egalitate si fraternitate pe fondul libertatii totale de exprimare fotbalistica.
    La multi ani cu sanatate amice Stelica!

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Gabitza:toate Doamnele mele sunt culte la cap.
    @ Motanu: Mathaeus nu a facut nimic in Germania ca antrenor
    pt.ca nu a fost niciodata in gratiile kaizerului Franz B. acesta conducand mai din umbra sau pe fata fotbalul german.
    Nu agreea personalitatea lui Lothar...

    RăspundețiȘtergere
  16. @Motanu: descrie-l tuturor!

    @Cocoru: nu mă mir, dacă le agăţi cu melodii compuse de Hanibal. Se pare că ţi-a reuşit şi cu Motanu! :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Mitica cel mai bun de pe teren.Pingunii nu il merita si va deveni pelican in cel mai scurt timp.

    RăspundețiȘtergere
  18. Minunaţi-vă, a scris Mitică! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Acum, lăsând gluma la o parte, diverşi pelicani l-au luat pe Mitică la puncte-puncte mai ales când nu merita. El era paratrăznetul perfect pentru că nu le mergea lor jocul. Aşa că anonimii ne pot scuti de consideraţii provocatoare, măcar pe ăştia care AM FOST ACOLO!

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Gabitza:...SIR Hanibal.

    RăspundețiȘtergere
  21. motanu către Găbiță28 nov. 2012, 00:11:00

    mă cinstești ca să nu te fac de râs?

    RăspundețiȘtergere
  22. Motane, mă cinstești ca să nu te fac de plîns?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  23. Cu ocazia tramvaiului 41, că altfel nu se circulă în zonă, o să trec după-masă pe la Robert, deci aş putea să te sun atunci, Motane.

    RăspundețiȘtergere
  24. Mitica cel mai bun de pe teren!

    RăspundețiȘtergere
  25. Mitică cel mai bun de pe tren!

    RăspundețiȘtergere
  26. Dupa mult timp Mitica a putut sa joace la valoarea lui.
    Felicitari!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. am aflat chiar de la Mitică. Paul umblă cu vrăjeli și șmecherii ca să-l ia la pelicani.

    ăla mic, ți-ai ratat șansa. o să râdă de tine colegii tăi, academicienii...

    RăspundețiȘtergere
  28. Băbăieţi, se pare că riscul asumat în etapa trecută a fost prea mare pentru mine. Abia astăzi m-a mai lăsat cât de cât piciorul, e prima zi când nu şchiopătez la mers! Oricum, mâine nu se pune problema să încep în câmp. Deşi eu, vorba poetului, aş vrea să joc, dar rana din pulpă nu mă lasă! Sper să nu m-apuce nebunia şi să rămân în poartă.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mitica cel mai bun de pe teren! Mitica la brutarie!

    RăspundețiȘtergere
  30. a zis șefu Căpriță să veniți la 3 ca să începem mai devreme că avem rezervare la cârciumă.

    Ciulică, pe tine te sună nenea.

    RăspundețiȘtergere
  31. Goluri-fantomă aseară, în competiţie, un arbitru ajunsese să-i întrebe pe unii din spatele porţii dacă a fost gol! :)) Contează că am reuşit să batem cu 4-3. Colac peste pupăză am mai şi răcit, aşa că evident nici nu m-am echipat. Când mă uit acum la ce vreme e afară, îmi vine să mor de ciudă că nu pot juca în câmp. S-ar putea să apară şi Tenismanu.

    RăspundețiȘtergere