duminică, 11 noiembrie 2012

Toamna bobocilor


Finalul de toamnă este foarte frumoas. Totuşi, nu toţi se simt bine în această perioada de trecere spre iarnă. Poate părea curios dar apropierea sezonului rece aduce pinguinilor din Agronomie, ca de fiecare dată în ultimii ani,  prevestiri de vremuri grele pe terenurile de fotbal din acestă bază sportivă.  Tonul s-a dat săptămâna trecută, când Echipa Solară, compusă din pelicani tip “all seasons”, a spulberat pur şi simplu agitata grupare pinguină într-un meci de pomină. După  partidă alb-negrii au generat discuţii aprinse privind alcătuirea loturilor şi partajarea junilor, care ar aduce, domnule, un plus decisiv echipei în care se află 2 sau mai mulţi dintre aceştia. Toate parlamentările le-am luat desigur în considerare, că doar democraţia bine înţeleasă este dominanta pelicanilor, dar impresia lăsată a fost că în sânul îmblănit al pinguinilor există o frustrare şi o neputinţă în faţa iernii şi a tristelor amintiri sportive din anii trecuţi.
Iată aşadar alcătuirea formaţiilor care s-au confruntat pe terenul mare, vineri 09.11.2012  (la aproape doi ani de la acea memorabilă întâlnire din 19.11.2010, când în faţa camerei de luat vederi, s-a consemnat “Năşterea unei Echipe” pelicane cum nu s-a mai văzut pe nicăieri) :    

  Pinguini – Luci, Bebe, Gaby, Stelică, Motanu, Mitică, Gabiţă, Claudiu si Ely
     Pelicani –Tavi, Balaurul, Popicu, Beţe, Virgil, Tudor, vărul Dănuţ, Cristi-G şi Cătă .

“Tinereţe + experienţă pentru pinguini – vs – Experienţă + tinereţe pentru pelicani” . Acestea au fost caracteristicile valorice ale celor două grupări.
În aceste condiţii a rezultat un joc teribil de frumos şi foarte palpitant prin evoluţia scorului. Cu această ocazie pelicanii au testat un aranjament unic, menit să facă faţă previzibilelor atacuri în valuri ale bicolorilor, dornici să se revanşeze cu vârf şi îndesat după drama din etapa precedentă. Deci SuperCătă în poartă (se ştie , Cătă nu poate să ducă meciul în teren, fiind accidentat), apoi o distribuţie halucinantă 5-2,5-0,5. Adică 5 fundaşi cu Beţe în faţa celor doi centrali (Balaurul-Paulică şi Tavi), Popicu pe stanga şi Virgil pe dreapta, un fel de 4+1 al fundaşilor.  La mijloc, oriunde, ceilalţi trei pelicani rămaşi. În faţă, teoretic nimeni. Uneori Danuţ avansa cu rol de atacant (la fentă, adică la deruta şi pentru panicarea adversarului) si doar atat.  Veţi spune: ce-i asta? Păi dragilor aici a fost chichirezul. În timp ce nervoşii, care au avut şi ei momente bune de joc, isi iroseau forţele să treacă de Popicu, Beţe şi Virgil, cu toţii magnifici după “primul sfert”, şi apoi, cei cărora le mai reuşeau câte ceva, se loveau de cel mai jingaş Balaur şi de cel mai “inervant” pelican, numitul Tavi, cei trei artilerişti din faţa apărării pelicane marcau senzaţional gol după gol. Noroc cu bravul Lucică, care deşi a încasat 9 bobiţe, a salvat cam tot atâtea alte situaţii dificile.   
Evoluţia scorului :
0 - 2, început în forţă al pinguinilor, cu Ely şi Claudiu autori a două goluri foarte frumoase, şuturi de la semidistanţă, puternice şi bine plasate ,
4 - 2, pentru pelicani, Danuţ gol direct din corner (Gaby a mai marcat acum două etape), apoi Tudor şut plasat în vinclu, Danuţ din acţiune, Cristi cu o torpilă fără speranţe.
În continuare , 4 – 3(….) ,  5 – 3 (Tudor), 6 - 3 (Danuţ din penalty), 6 – 5(….), 7 - 5 (Tudor), 8 - 5 (iar Tudor – fără dubii omul meciului – a stat la cutie atâtea etape, până a explodat într-un moment în care experienţa trebuia să facă faţă tinereţii , pentru a se demonstra că tactica şi ambiţia sunt armele care decid un rezultat şi nu neapărat vârsta jucătorilor). La acest scor Tudor pleacă, la fel Luci .
A urmat 8 – 6(….) ,  9 - 6 (Dănuţ – gol foarte important în economia jocului) , pentru ca pe final triştii să mai marcheze de două ori, ultimul gol fiind contestat de mulţi pelicani, pe motiv de fault la Beţe într-o fază imediat premergătoare acestuia. Aşadar rezultat final 9 – 8 pentru superpelicanii – all seasons. 
Pentru a nu greşi, am lăsat liber în dreptul unor marcatori pinguini. Am reţinut ca importanţă doar bobiţa Motanului, care a şutat fenomenal de la 0,5m iar după circa un minut beşica a trecut linia porţii. Asta pentru că golul a venit pe final, într-un moment delicat al partidei, cănd pinguinii forţau imposibilul. Cred că a fost golul 7 al neconsolaţilor.  




Prietenii noştri pinguini sunt tare trişti şi după această etapă. Uitaţi-vă la feţele unora dintre ei,  sunt negre de supărare . 
Când te gândeşti că săptămâna viitoare bobocii vor juca la noi . . . . .

31 de comentarii:

  1. Tavi ai luat si tu o data nota de trecere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum am vazut greselile de gramatica,asa ca iti sterg cinciul si te las cu un 4+

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine, bine, profesore! Am corectat. Era golul 7 nu 8 în dreptul Motănelului.

      Ștergere
  3. Bravo PELICANI,cinste voua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ave Sile! Amintesc cititorilor si simpatizantilor nostri ca tu esti autorul celor doua goluri memorabile din meciul de legenda din 19.Nov.2010 .

      Ștergere
    2. ...Maestre Tavi,iti mai amintesti din pasele cui??!!!

      Ștergere
  4. Am recunoscut pinguinii.Ala cu gatul lung e Stelica,ala din spate care doarme e Somnorila,cel mai negru e Motanu si ala grasuliu e Caprita.Nu vad vrun cioc sau chelie si cred ca Mitica n-a avuit bani de poza!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, ăsta chiar ar fi putut fi un meci frumos, dacă pelicanii nu se dădeau în stampă la final. Oricum, cert e că a fost unul dintre cele mai echilibrate meciuri ale anului. Iar o asemenea tentativă de cronică nu poate rămâne nepedepsită...

    1. Cineva spunea de greşeli de gramatică, nu mă preocupă vânarea lor, dar când vine vorba de proprietatea termenilor nu mă pot abţine. Dacă baţi la 2 goluri diferenţă se cheamă că ţi-ai spulberat adversarul?!

    2. Pe cale de consecinţă după pct. 1, trebuie corectat scorul, Tavi încearcă să valideze ultimul golul în cronică, ca un fel de reparaţie tardivă, când de fapt tocmai de-aia s-a terminat meciul, fiindcă golul ăla perfect valabil n-a fost acceptat în ruptul guşei de către pelicani (faza asta o voi detalia separat).

    3. Luci şi Tudor n-au plecat mai devreme, ci chiar la scandalul cu pricina, care a pus capăt meciului, cum spuneam.

    4. Dacă Tavi bagatelizează numărul tinerilor dintr-o echipă, de ce oare nu uită să precizeze că data viitoare vor juca la el? Păi dacă tot nu contează, hai să jucăm mereu ca vineri, să ne "spulberaţi" de fiecare dată. Vinerea asta, presupunând că vin aceiaşi oameni, se va face schimbul Ely-Virgil (sau Beţe). Mai citiţi o dată echipele în condiţiile astea. POATE UN OM NORMAL LA CAP SĂ PARIEZE VREUN CENT PE VICTORIA NOASTRĂ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cât destre faza la care Beţe a cerut fault, este una pe care Ely o face aproape în fiecare meci. A făcut-o şi contra noastră, m-a păcălit inclusiv pe mine. Când adversarul vine să-l contreze, simulează că înţeapă mingea cu şpiţul direct spre adversar, pentru a obţine aut sau corner, dar în ultimul moment se opreşte şi doar rostogoleşte uşor mingea înainte, cu intenţia de a o strecura printre picioarele adversarului sau, dacă adversarul sare, pe sub el. Beţe s-a trezit să ceară fault crezând probabil că e la tenis, unde e fileu între adversari. Asta e, eu am buza spartă de la Tavi, iar alţii cer fault dacă sunt atinşi! Când Motanu a cerut un rahat de fault, la noi s-a auzit o voce care îi reproşa asta, în schimb pelicanii şi-au băgat toţi capetele între urechi la o fază la care n-a fost ABSOLUT NIMIC şi uite aşa am fost privaţi de un gol, dar şi de câteva minute în care mai puteam să încercăm ceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Şi încă o corectură, a 5-a. Golul lui Motanu n-a fost deloc o formalitate şi nici vorbă să fi fost de la juma' de metru. A direcţionat din săritură, ca la tenis de picior, o minge care a bătut în faţa lui, dacă n-o dădea bine mă gândesc că avea cine s-o apere.

    RăspundețiȘtergere
  8. motanu către Șorțuleț12 nov. 2012, 21:01:00

    pentru chestia aia cu "sânul îmblănit" te iert de toate păcatele. golul a fost dat de aproape, dar mingea venind țopăită a trebuit s-o acoper din săritură. Bă Silică mi-a arătat lovitura, iar io l-am învățat să bea, să fumeze, să meargă la gagici și să joace la pariuri. amândoi am ieșit câștigați.

    oricum, îmi fac cruce, e prima dată în zece ani când ăla micu zice și el ceva de bine despre mine. deja l-am trecut pe lista cu ăia de-i voi cinsti!

    RăspundețiȘtergere
  9. La faza cu pricina, cineva s-a cacat pe el si incepuse sa miroasa, asa ca mi-am spus ca nu mai merita pierderea de timp.
    La cealalta faza, Motanu nu lua nimic nicaieri, pe nici un teren, chiar si cu spaga lui Gigi Becali.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  10. Motane, am zis c-ai cerut un fault de rahat...:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe bune, aseara, cand am ajuns acasa, am gasit in cutia postala cartea de vizita a unui "Pelican". Cica il cheama Dumitru si doreste sa fie senator. Tare m-am mai minunat. Daca cineva afla de un "Pinguin...." si cum l-o mai fi chemand, sa spuna, caci votandu-i, am putea forma un grup parlamentar, care sa ne apere interesele comune in forul legislativ.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Motanu: Fratele meu,daca ai ajuns de "rasul lu' Tavi" e
    nasol rau ! Mai ramane sa te ia la misto Popica si poti sa te lasi...

    RăspundețiȘtergere
  13. Speram sa intalnesc si eu elevi mai silitori dar vad ca am dat peste clasa de repetenti: Tavi,Motanu,Somnorila,Caprita,Mitica si alte lighioane. Cocorule pentru tine am o carte despre fotbal,sa vii vineri dupa meci poate iti dau si un autograf.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Domn Profesor: Barosane,o primesc numai daca are
      poze...Cu Pinguini,cu Pelicani,nu conteaza.
      Cascadorii rasului sa fie...

      Ștergere
  14. corespondență motanu13 nov. 2012, 22:45:00

    @Cocoru: prietene, îmi pare rău, dar n-ai mai fost pe la teren și lucrurile s-au schimbat. Mitică și Marinuș nu mai sunt căpitani, în locul lor venind Tavi și Găbiță. așa că dacă mă bagă vreunul dintre ei în seamă mă simt flatat

    @Dom profesor: se spune despre matale că predai la clasa a patra pentru că e singura pe care ai terminat-o

    @Gabiță: daca nu vrei, nu te cinstesc. oricum, primul la coadă e Paulică și așteaptă deja de ceva timp.

    @Luci: puișor, stai cuminte că vine Moș Crăciun (știu că tu crezi în el!) și-ți aduce pempărși, ciungă și carioci

    RăspundețiȘtergere
  15. Pempărșii sunt folosiți? Cariocile sunt uscate?
    La cît ești de chirnog, precis așa este...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pun pariu că și la ciungă ai supt ceva ....
    P.S. Dacă mai vre-un fault d,ăla , vino în rochiță scurtă și cu pantofii cu toc.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  17. (Corecție)Dacă mai vrei vre-un fault ...(nu-mi iese să fiu rău...)
    L.

    RăspundețiȘtergere
  18. Asa Tavi,voteaza PELICAN;eu votez MUTU(asa il cheama)si tot pentru senator.Da,senatori de drept!

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt grabit, plec la BT. Golul motanelului a fost cel mai greu de digerat, pentru ca l-a dat mistao si cand trebuia (pentru ei). D-aia l-a retinut cronica.
    Motanele, capitan la noi nu voi fi niciodata, n-am stofa. Eu sunt cu "textele".

    RăspundețiȘtergere
  20. motanu către Ciufulică14 nov. 2012, 18:44:00

    scumpete, mică, spre deosebire de tine io nu agreez să mă pipăie Marinuș, mai ales că trăsnește a parfum bulgăresc la kil. în rest, pempărșii sunt folosiți o singură dată, mai merg de cel puțin trei ori, o dată schimbi fața cu spatele, apoi îi întorci și repeți operația. ciunga e super, a mestecat-o și soacră-mea și i-a dat și lui Băsilică. la fel și cariocile, în special culoarea rozi, favorita ta. dacă ești cuminte, primești și o vopsea de păr, poate te faci blond.

    Tavi, nu e cazul să fii modest. tu și cu Găbiță sunteți liderii din teren.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred că ai controlat ciunga, să nu fi rămas proteza soacrei în ea, să mă-nec cu ea. Scutură bine pempărșii, iar vopseaua o las pentru Mitică, care, dacă mai dă și cu antifon, a scăpat de gerul din iarnă pentru mansardă.
    L.
    P.S. A adus, în colț la coana Mița traseista-miss bulevard, rimel și fard de ten, vrei un kil?

    RăspundețiȘtergere
  22. motanu, comandă fermă15 nov. 2012, 14:54:00

    Ciuli, ia-mi și mie, te rog, juma de kil din ăla pe care-l folosești și tu.

    RăspundețiȘtergere
  23. punctualitate si respect.

    RăspundețiȘtergere
  24. motanu neparior15 nov. 2012, 22:13:00

    din câte am citit, cea mai băftoasă calificare văzută în ultima vreme. handbal feminin, Zalăul acceptă să joace ambele manșe în Islanda. pe prima o pierde cu 23-24, pe a doua, considerată chipurile acasă, o câștigă cu 22-21 (condusă la pauză cu șapte!!! bucăți) și se duce mai departe după criteriul golurilor înscrise în deplasare.

    super gol din foarfecă Ibrahimovic, doar Marinuș mai dă așa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  25. Pelicanul Cristi a dat golul victoriei pentru echipa sa în competiţia de pe sintetic, urcând pe locul 3, unul promovabil în liga 1. Unde, prin victoria de aseară şi prin jocul rezultatelor, am urcat şi noi tot pe 3. Dar, cu cât vom urca mai sus, cu atât va fi căderea mai zgomotoasă, fiindcă unul sau doi jucători de la mine au primit oferte să joace pe salariu pentru altă echipă şi se vor transfera în retur.

    RăspundețiȘtergere
  26. stau și mă frec la ochi. ăla mic treaz așa de matinal și nu pare rămas de cu seară!?! adu ziarele, și alea vechi, la poporu cititor.

    Ciufulică, te lasă la joacă sau trebuie să sun io?

    RăspundețiȘtergere