luni, 19 noiembrie 2012

Bioritm scăzut pentru pelicani

Vineri 16 noiembrie, o altă zi numai bună pentru fotbalul de ziua 5, început la soare şi încheiat la nocturnă. O să dezamăgesc nişte lume, dar nu ştiu exact nici scorul, nici diferenţa, nici câte goluri a dat fiecare. Măcar echipele, cu toate că şi aici au fost modificări permanente:

Pinguinii: Luci, Bebe, Motanu, Stelică, Mitică, Găbiţă, Ely.
Pelicanii: Cătălin, Paul, Beţe, văru' Dănuţ, Eugen, Tudor, Cristi-gaz.

Aşadar o etapă în care tinerii s-au putut repartiza câte unul la fiecare echipă. Deşi la pelicanii a pontat în compensaţie Eugen, faptul că Beţe şi Paul n-au ajuns la timp s-a transformat în avantaj pentru pinguini, care au început cu un om în plus (nu apăruse nici Motanu). Pot rezuma meciul astfel: în această perioadă pinguinii s-au dus la o diferenţă de 3-4 goluri pe care au reuşit cumva s-o păstreze până la final!
După ce în etapa trecută îl lăsasem pe Ely să-şi facă mendrele vreo jumătate de meci în ideea că oricum vom învinge, de data ne-a surprins plăcut din start printr-un joc combinativ, aşa cum nu cred c-a mai făcut-o vreodată. Ba chiar am avut uluiala de a-l auzi spunându-mi, el mie: "vezi, nea Gabi, ce înseamnă să jucăm în pase!" - observaţi că am avansat la "nea Gabi"... :) Repartizarea golurilor noastre a fost cam aşa: Ely - vreo 5, Găbiţă - vreo 4-5, dintre care 2 cu bulan maxim, Mitică - 2.
După echilibrarea numerică, pelicanii au dominat autoritar, dar n-au reuşit să surmonteze în primul rând pentru că nici un pelican n-a excelat, lucru care se poate remarca la goluri: Tudor n-a dat, Eugen o fi dat, Cătălin - cel puţin un gol, Dănuţ - câteva, Cristi - la fel. Pinguinii s-au mobilizat exemplar, mai ales după ieşirea lui Cătălin în câmp, când practic ne-am apărat cu toată echipa: Bebe pe dreapta, Mitică pe stânga, Motanu, Stelică şi eu - în centru, Ely - mijlocaş-atacant. Pe tot parcursul meciului, diferenţa s-a învârtit la 3-4 goluri, de la pinguini Mitică ratând exasperant în repetate rânduri închiderea meciului la +5, în timp ce la pelicani Cristi a avut în două rânduri ocazia să ajusteze la -2, o dată repetând execuţia lui Tavi de acum câteva etape (cu jumătate de poartă în faţă a trimis pe colţul celălalt, unde Luci a deviat ciudat mingea cu mâna, pe la spate, cum driblează baschetbaliştii - la faza asta apucasem să trag o înjurătură înainte de a degaja, crezând că e gol sigur! :), iar a doua oară trimiţând pe lângă un penalty. A compensat când a trecut pe partea lui Mitică, marcând după ce l-a driblat pe linia de corner (!), apoi a profitat din nou când Mitică a renunţat să mai lovească o minge, derutându-l pe Luci, care n-a mai apucat să iasă.
Modificările de efectiv nu s-au oprit aici, spre final a plecat Tudor, fără ca scenariul să se schimbe absolut deloc, iar după câteva minute, când a plecat şi Paul, pelicanii l-au cerut pe Motanu şi aici chiar am fi putut avea o problemă. Pe Ely nu-l mai ajuta nimeni, la orice minge trimisă pe el indicaţiile fiind de genul fă-ţi-o singur sau ia-l la fugă! Întunericul ne-ar fi putut salva, dar s-a aprins nocturna, aşa că atunci când fata de la teren ne-a anunţat că depăşisem cu 10 minute ora 5 a fost ca o izbăvire: pinguinii au scos-o la capăt!

42 de comentarii:

  1. Am uitat să menţionez că s-a jucat pe terenul de handbal. Şi, acum îmi dau seama, nu cumva de data asta n-am luat nici un gol din corner?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Milogii iar cu om in plus!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si-au revenit Pinguinii;Felicitari pentru victorie!
    Se cunoaste ca au lipsit TAVI si mai ales,POPICU de la Pelicani.

    RăspundețiȘtergere
  4. vreau sa imi cer scuze pentru iesirea mea nervoasa de vineri, sa ii felicit pe pinguini pentru apararea pe care au avut-o, iar de vinerea viitoare, cei care vor sa ma faulteze ii rog ca inaintea inceperii meciului sa imi traga cate un pumn sau picior in fata, doar sa nu ma mai faulteze pe teren. va salut

    RăspundețiȘtergere
  5. E remarcabil faptul ca s-a jucat ceva timp si pe nocturna. Pare de bun augur pentru viitorul apropiat. Sunt curios daca gazdele vor solicita compensatii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă veneau Tavi şi Popicu, treceam pe terenul mare, iar pelicanii ar fi trebuit să ni-l dea pe Eugen. N-ar fi fost rău, cred că nu mai eram călăriţi aşa.
    Nu se pune problema să trecem la tarif de nocturnă, a fost iniţiativa lor. Nici nu ne putem fi siguri că se vor persista.

    RăspundețiȘtergere
  7. In rest, totul este absolut remarcabil. Ely a intrat in combinatii cu echipierii, chiar daca treaba asta s-a intamplat cand pinguinii aveau om in plus (la egalitate numerica inteleg ca nu mai avea cu cine face operatia asta), Luci salveaza in continuare magistral goluri ca si facute (la Tavi si iata acum cu Cristi), Eugen nu renunta si a revinit la teren, macar o data pe trimestru, Popicu l-a imitat in sfarsit pe Tavi si nu a bifat prezent si, nu in ultimul rand, toate astea adunate i-au ajutat pe alb-negrii sa mai bifeze si ei o victorie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Desigur, comentariul anterior este o varianta de interpretare a celor citite pe blog. Nu exclud ca pinguinii sa fi avut si ei totusi meritele lor. Chestia cu apararea suprabetonata o stiam, dar eram obisnuiti ca pe ici, pe colo si din cand in cand, sa mai intervina cate un autogolgeter (fisura in beton). Se pare ca vineri reteta betonului folosit nu a avut cusar. E si asta un lucru remarcabil!!

    RăspundețiȘtergere
  9. motanu către Dănuț19 nov. 2012, 19:33:00

    știam că ești un băiat de caracter și mă așteptam ca vineri sa-ți faci nmea culpa. cu atât mai frumos că ai folosit blogul. un sfat prietenesc însă, dă mai repede drumul la minge.

    RăspundețiȘtergere
  10. motanu către frații Gălușcă19 nov. 2012, 19:37:00

    Silică, ia zi tu, tati, cum se numesc ăia de stau cu fundu-n două luntrii?

    Tavi, recunosc și io că de la voi au lipsit cele două creiere ale echipei, ăla mare și ăla mic, poate de aia ne-a fost mai ușor

    Găbiță, tu mai nou mănânci cuvinte?

    Marinuș, văd că n-ai parale nici bipuri

    RăspundețiȘtergere
  11. Babaeti,ascultati la mosul cum se poate castiga la pariuri cu doar un leu!?!
    Aseara am pariat Rapid-Gaz Metan Medias pauza/final
    2/1,cota 16.
    Pe 18 nov.Getafe-Real Valladolid,2/1,cota 18.
    Pe 11 nov.Manch.City-Tottenham, 2/1,cota 16.
    Pe 03 nov.Steaua-Dinamo, 2/1,cota 15
    Am mai pariat pe 06.nov.ca la Real Madrid-Borussia Dortmund se da gol din lovitura libera,cota 15.
    In alta ordine de idei,Motanele sa stii ca atunci cand stai cu "fundu`n doua luntrii",orificiul are iesire directa in apa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Motanele sfatul tau catre Dan nu e chiar valabil, ce facem nu mai tinem mingea ca sa nu ne rupem picioarele? E adev. poate si Dan are lipici la faulturi asta este soarta lui:)) (ghinion). Referitor la cronicutza sunt multe de adaugat dar nu vreau sa arunc cu vb aiurea (cum arunca altii cand castigam si noi un meci) pt ca nu este cazul. Pinguinii au jucat bine si meritau victoria. Bafta si ne vedem vineri:).

    RăspundețiȘtergere
  13. motanu către Cătă20 nov. 2012, 21:06:00

    nu am fost mai buni, ci am fost mai mulți. îmi e într-un fel jenă când jucăm cu om în plus, dar de data asta valoric ați fost peste noi, așa că oarecum se justifică. cum o fi când apar cele două vedete pelicane?

    sfatul dat lui Dan e unul prietenesc. una la mână, dacă dă drumul mai repede la minge (cum faci tu de obicei) se iuțește jocul. a doua, scapă de faulturi. Mitică e hoțoman și i le mai pune, Bebe și Stelică nu cred că o fac intenționat, dar dacă stă mult pe lângă ei riscă.

    bagă ce vrei la cronică. Găbiță te consideră cel puțin egalul lui și ai cu cine sta de vorbă.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vasea, la ce ai jucat tu acolo, imposibil să nu fi dat şi nişte gherle.

    Motane, sfatul tău cu "datul drumul" poate să fie valabil la dame (ştii tu, e un joc de societate! ;) Şi mie mi s-a spus toată viaţă că le caut, dar decât o pasă de-a latu', mai bine un fault frumos :)

    Cătăline, bagă, nu te cenzura. Zi dacă ai mai dat vreun gol, eu nu-mi aduc aminte decât de ăla pe care l-aţi dus până în poartă, în rest nu-mi amintesc nici de ale mele, decât evident de alea care n-ar fi trebuit să intre, tocmai pentru că de obicei la mine e invers, nu intră alea care ar trebui.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mă pregăteam să scriu că joacă CFR-ul parcă-i echipa pinguinilor! Acum, când au şi un om în plus, nu mai e loc de parcă :) Deci şanse mari să rateze Braga un penalty în repriza a doua. Se aude, Vasea?

    RăspundețiȘtergere
  16. Bănuiesc că teoria cu faultul frumos nu-i valabilă și-n apărare...?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  17. Gabita,evident ca am dat si "gherle"...,aseara am cam dat in bara,precum Camora.

    RăspundețiȘtergere
  18. încă mă mai gândeam, dar de când l-am auzit pe Lucescu spunând numai minciuni și obrăznicii, huo Șahtior! să te bată Realu, șapte să-ți dea!

    RăspundețiȘtergere
  19. PUNCTUALITATE ! la ora 15,OO.

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu credeam că punctualitate înseamnă să postezi pe data de 21, la ora 21 şi 21 de minute fix! :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Dar virgularitatea care este?

    Din tribunele Clujului: băi, ai văzut cum o dat ăla minja?
    Cum o dat-o, cum o dat-o?
    O dat-o din rect afară.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  22. Vasea, mai lasă prostiile și pune mîna pe treabă să
    nu-nghețe!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  23. corespondență motanu22 nov. 2012, 11:47:00

    ăla mic, alege între Matheus, Rummeningge și nea Mircea.

    Bebe, super careu la pagina 49.

    Ciuli, văd că te mănâncă pielea. am io un băț.

    Vasea, sper că nu joci 1 la Steaua..

    Tavi, gurile rele spun c-ai fost vineri cu Marinuș...

    RăspundețiȘtergere
  24. creierul mare catre creierul mic22 nov. 2012, 13:45:00

    Colega, ia spune-le curiosilor unde ai fost mataluta vinerea trecuta si mai ales ce ai de gand pentru maine!

    RăspundețiȘtergere
  25. Creierul mic o fi Tavi?

    RăspundețiȘtergere
  26. Vasea, asa-i ca ai luat 2 pauza / 1 final la Steaua?
    Inca ai sanse...

    RăspundețiȘtergere
  27. Asa e Gabita! O seara neagra,neagra,neagra,neagra,neagra...

    RăspundețiȘtergere
  28. noapte buna copii, oriunde v-ati afla.

    RăspundețiȘtergere
  29. Avem unul mai beţiv ca mine! Şi eu am sărbătorit aseară succesul din competiţie, dar nici să mă dea afară din cârciumă la ora aia...
    Am avut unul dintre cele mai echilibrate meciuri, din categoria "pe muchie". 0-0 la pauză, deschid ei scorul, ne ducem la 2-1, dar suntem egalaţi pe final, golul victoriei în ultimul minut!
    De-aia am şi eu o rugăminte la pelicani, dacă se poate, să ne bată azi fără emoţii. Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  30. Băi oameni buni, oi fi eu mahmur, dar să nu pot să rezolv o problemă de-a lui fi-miu de la Arhimede mi se pare prea de tot!
    Am şi eu o rugăminte la domnii ingineri. Încercaţi şi voi şi postaţi rezolvarea pe blog, că eu trebuie să plec şi fi-miu o să dea refresh din când în când ca să afle rezolvarea. Să nu-l dezamăgiţi, e doar un copil! Dacă se poate să înţeleagă şi el rezolvarea (10 ani, clasa patru), ar fi ideal...

    RăspundețiȘtergere
  31. Ah, era să uit, vă trebuie şi problema, nu?

    La împărţirea a două numere naturale, diferenţa dintre deîmpărţit şi rest este de 11 ori mai mare decât câtul, împărţitorul este de 3 ori mai mic decât câtul, iar restul un număr format din 2 cifre. Reconstituiţi împărţirea.

    RăspundețiȘtergere
  32. Vasea , ce-ai facut , nefericitule? Eu ti-am zis sa pui mina pe treaba, dar nici chiar asa, pacatosule, doar suntem in post! Asa ii suflara nemtii-n luminare lui Jiji, de-l lasara in bezna. Esti autorul (i)moral al infringerii.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  33. Ar face Mitica problema, dar n-are pixul la el

    RăspundețiȘtergere
  34. nenea motanu către Matei23 nov. 2012, 12:06:00

    sper că știi ce sunt alea ecuații. notăm cu D deîmpărțitul, cu I împărțitorul, cu C câtul și cu R restul.
    din enunț putem scrie următoarele relații:
    D - R = C*11
    C = I*3
    formula împărțirii, pe care cu greu m-am amintit-o, este
    D = I*C + R, sau D - R = I*C
    din prima și a treia ecuație reiese că I*C = C*11, ceea ce înseamnă că împărțitorul este 11 și câtul este 33.
    șmecheria constă în faptul că restul nu poate fi mai mare decât împărțitorul, pentru că altfel s-ar mai cuprinde încă o dată în deîmpărțit. ori, împărțitorul este 11, restul e un număr cu două cifre MAI MIC decât împărțitorul, prin urmare nu poate fi decât 10.
    iată și împărțirea:
    373 = 33*11 + 10

    să-i spui lui taică-tu să mă cinstească.

    RăspundețiȘtergere
  35. Aceasta problema am rezolvat-o anul trecut, cind a venit la mine un nepot sa-l ajut.
    I-am explicat , cu mult rabdare si diplomatie, ca- n aceste vremuri (de plina criza) nu-i bine s-mparti in stinga si dreapta, ci este cazul sa fim mai economi. Copilul a-nteles, dar a venit acasa cu nota 2, pentru teme nerezolvate.
    Am scris, atunci, o teza privind impactul risipei asupra zonelor geo- eco - poltice ale mapamondului, pe care i-am trimis-o profesorului, care , dupa ce a realizat cit este de inconstient in privinta impactului asupra educatiei copiilor, si-a dat demisia si s-a apucat de poker, devenind astazi unul dintre campioni.
    Asa ca problema trebuie tratata sub toate aspectele, mai ales cind vrei sa educi un copil.
    Atentie maxima!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  36. Gabita, parerea mea este ca, Motanul fiind un tip necinstit, sa-l feresti pe Matei sa aiba de-aface cu el.
    Parerea mea.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  37. Motane, Io man,
    respect man, faci treaba buna la socoteala, man!
    Ajuta-l si pe Vasea, ca nu-i mai iese socoteala si a trecut pe modul manual (Vasea, atentie, daca-i mai mult de 30 secunde e onanism curat!).
    L.
    P.S.
    Motane, Io man, respect man; iar ai furat banane? Umbla aia prin piata dupa un pidosnic care le-a ciordit bananele.

    RăspundețiȘtergere
  38. Luci tu vino miine dar sa nu cumva sa intirzii iar!

    RăspundețiȘtergere