luni, 1 octombrie 2012

Circ cu pelicani. Şi o focă

Duminică am prins, mai mult într-o doară, ultima reprezentaţie la Circo Aquatico Bellucci, iar experienţa a fost neaşteptat de distractivă, inclusiv pentru adulţi. Pelicanii şi pinguinii au fost primiţi ca nişte adevărate vedete, dar în poze n-au ieşit decât campionii, după cum se poate vedea...

Dar să ne întoarcem momentan la treburile noastre. Ultima zi de vineri a lui răpciune a adus iarăşi vreo 30 de grade pe teren. Echipele...

Pinguinii: Bebe, Gabi, Motanu, Mitică, Claudiu, Ely, Găbiţă.
Pelicanii: Luci, Tavi, Beţe, Popică, Robert, Cristi-g, Eddie.

Iniţial, când nu apăruse stranierul, ambii fraţi se poziţionaseră în terenul pinguin, niciunul nedorind să joace la campioni. Cum aşa ceva nu era rezonabil, le-am propus să-i împărţim prin tragere la sorţi, amândoi fiind de acord. Numai că apare Eddie nigerianul, care se poziţionează cât mai departe de Mitică, iar pelicanii îl adoptă imediat, în timp ce pretenţiile lor asupra jucătorilor se reduc la a-l cere insistent pe Luci, care era în poarta pinguină. Mutarea se petrece şi astfel începe un meci pe care aş fi mizat toţi banii că pinguinii îl vor câştiga. Iar asta pentru că, am mai spus-o şi astă iarnă, aproape întotdeauna vor învinge cei care sunt în stare să alerge. Când jucam la porţile de hochei se mai întâmpla şi pe dos, dar la astea de handbal sau la alea mari e aproape imposibil.

Scorul care merită consemnat este cel de 7-2 pentru pinguini, înregistrat până la mutarea pe terenul mare. Ştiu şi toţi marcatorii, eu (Găbiţă) - 4 bucăţi, din care două cu capul, Ely - două bucăţi, respectiv Tavi - un şut frumos din alergare, lângă bară, doar că era poarta sa..., şi marele neînţeles, Popică - ambele goluri.

După schimbarea terenului s-a mai jucat fotbal vreo 20 de minute, echilibrat, fără goluri! Ca portar,  nu prea am avut parte de şuturi, doar Cristi m-a încercat cu o bombă, apoi am avut o intervenţie prin alunecare la o situaţie cu poarta goală a lui Robert. Nici dincolo n-au prea fost ocazii, Ely începând să dribleze în exces. Faza zilei s-a produs la o intervenţie a lui Popică, portarul. La o altă acţiune prelungită a lui Ely, Popică intervine iniţial bine, prin alunecare, cade pe minge, se rostogoleşte, pune o mână pe ea, o trece pe sub picior, se întoarce pentru a o reţine sub burtă, dar... o scapă spre linia porţii, de unde Claudiu o expediază formal în poartă. Cel care jonglase cu mingea ca o focă îşi rumegă câteva secunde eşecul cu mâinile în şold, apoi izbucneşte: Băă, numai morţi am în echipă! :))) Pe domnul în cauză îl puteţi vedea mai jos, împreună cu secretara, desigur.

După aia a fost orice altceva decât fotbal. În timp ce apărarea pinguină a rămas serioasă, pe poziţii, ajutată şi de Mitică, pelicanii s-au întrecut în reproşuri şi au încasat gol după gol, opunând o rezistenţă minimă. Nici când s-a făcut schimbul Ely contra Luci nu s-a schimbat mare lucru, la un moment dat am oprit faza de atac întrebând dacă mai jucăm sau mergem acasă, fiindcă pelicanii din apărare deveniseră porumbei ai păcii.

La cârciumă umbla vorba că se face chetă pentru pensionarea golgeterului pelican, pe listă trecându-se destui  donatori, mai ales pelicani, dar despre asta vă poate spune mai multe casierul Motanu.

25 de comentarii:

  1. Din simpla lecturare a celor doua echipe, mi-am dat seama ca Pinguinii erau mari favoriti;citind mai apoi scorul si cele scrise de Gabita,"gandul" meu a fost pe deplin confirmat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tavi, am rămas c-o nedumerire: la începutul meciului ți-am spus că luăm bătaie, în formula aia ( Edy nu-i de terenul ăsta, iar pe Cristi nu avea cine să-l ajute) și ai spus : ,, Știu,, ... , după care te-ai angrenat în alte discuții și eu nu am primit răspuns. Dacă poți acum, lămurește-mă, că nu pot dormi.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  3. Luci, chestiunea cu stranierul şi terenul e cu dus şi întors. Într-adevăr, pe teren mic n-are spaţii, că el îşi face mingea lung, pe fuleu, dar măcar din câţiva paşi ajunge dintr-o parte în alta. În schimb, pe terenul mare sare în ochi faptul că nu aleargă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lucian, e tarziu cand iti scriu, dar nici eu nu prea pot sa dorm. S-ar putea ca motivele sa difere. In orice caz, fac gestul acesta pentru ca mi-a placut cum ai pus problema.
    Daca citesti raspunsul meu imediat dupa ce-l postez, sunt multumit! Te vei putea odihni. La fel si eu. Asadar, atunci cand se discutau echipele, am crezut ca a sosit momentul de a incerca, noi pelicanii in acea formula subtire, sa realizam surpriza de a face un rezultat onorabil in fata unor pinguini super favoriti. Cum? Printr-o mobilizare de echipa exemplara. De aceea am si incercat, dupa ce ai venit la noi, sa ne motivam, spunandu-va ca daca invingem scriu cronica (deh avem blog si ne putem lauda in vazul lumii)! Cu aceasta idee, si in felul cum eram grupati, pelicanilor le mai trebuia un portar valoros si nu neaparat o vedeta. Recunosc, a fost o nebunie, cand il ai pe Popicu in echipa impreuna cu gura sa tembela si care nu se vede decat pe el, nefiind in stare sa treaca peste greselile inerente ale colegilor de echipa.
    Si totusi, candva, motanelul stie, a fost un meci intre marile vedete si "papagali" . Atunci "papagalii" au fost feroce. Au condus cu 1-0 si doar golul lui Gaby de la ultima faza a jocului a salvat onoarea si asa rau sifonata a superstarurilor. Secretul a constat, repet, in mobilizarea extraordinara, dar mai cu seama in ambitie si in spiritul de echipa, ce au dominat intregul joc al "slabanogilor". In echipa, in afara de mine, erau Vasea,Traian, Bebe, Catalin, un tanar adus tot de mine, cred ca si motanu, posibil si Stelica. Dincolo, MS, Gabita, Capitanul (in perioada lui de maxima forta), Gaby cum spuneam si inca vreo doi de acelasi calibru. Cam asta a fost! Un experiment reluat, dar esuat. Nu-i nimic, avem scuze pentru esec. Vorba clasicului: "cine nu incearca, nu reuseste".

    RăspundețiȘtergere
  5. Tavi, mult prea idealistă dorinţa ta! În primul rând pentru că nu ţine cont de noua realitate. Ce spui tu era valabil doar în meciurile pe iarbă, la porţi mici. Pe atunci, cu Gabi în apărare, eu la mijloc şi Gică în faţă aveam coloană vertebrală forte. Pe vremea aia puteam învinge chiar dacă la voi veneau Cătălin şi Mese, Eugen şi Lucică Messi (apropo, nu cred că am jucat vreodată cu Mese în echipă, ne poate lămuri Motanu, apelând la statistica veche). După cum şi invers s-a întâmplat nu o dată, inclusiv la meciul acela filmat, când a dat Vasea două goluri. Dacă am juca în aceleaşi formule pe oricare din terenurile sintetice, deci doar cu Cătălin şi Eugen din nucleul pelican, aţi pierde cu brio. Căci la porţile astea, reţine, în majoritatea zdrobitoare a cazurilor, componenţa echipelor se reflectă în scor. Pe iarbă, îmi amintesc, nici nu prea conta cine venea, echipa teoretic mai slabă se aseza gospodăreşte în faţa porţii şi încerca să dea lovitura pe contraatac. Cam asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa e, Gica si Eugen mai erau in echipa vedetelor. Atunci MS sigur era in lotul vedetelor. MS a mai jucat la pinguini acum un an si ceva cand Vasea (si el pinguin) ne-a dat 4 bobite, din care una senzationala cu calcaiul (reflex si deviere la un sut bomba a lui MS).
    Desigur vineri erau alte coordonate, dar am incercat si ne-am fript. Explicabil pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabitza chiar simt nevoia sa scriu ;)) si totodata sa raspund la micile tale intepaturi, gen terenul de iarba, portile mici si cei 4 super fotbalisti Cata, Mese, Eugen si Lucica Messi. Sa iti aduc aminte si cred ca nu ma insel, pe vremuri cand aveam si picorul stang 100% ( pe atunci juca si chiftelaru, 1 singur meci am jucat cu el si dupa l-ati adoptat),intelegi tu, am jucat cateva meciuri pe acel teren de beton, nu vreau sa iti reamintesc ce a fost si ce scoruri, poate il intrebi pe Motanu. Asa ca te rog sa fi putin mai echilibrat in declaratii :)).Nu sunteti voi superfotbalisti iar noi nu stim sa dam in basica si nici viceversa, totusi ceea ce tu nu spui niciodata si-mi pare rau ca nu recunosti este ca voi aveti o echipa mai echilibrata valoric si mai inchegata in relatiile de joc. Degeaba dai tu tata 10goluri pe meci daca iei 11, ca idee. Tu vrei intotdeauna sa echilibrezi varful, adica crema dar cu restul ce faci? Acum vreo 3 saptamini circula vorba,, Astia micii nu mai au voi amandoi intr-o echipa'' cat adevar :)). Un singur lucru ma deranjeaza, pe langa cei amintiti din coloana ta vertebrala, lipsesc cateva vertebre iar daca tu nu le stii sau nu vrei sa stii, eu iti pe pot reaminti: Mitica, Motanu, Bebe, Luci[sa nu se supere cei pe care nu i-am omis dar cei 4 vin de cand eram eu mic:))] si te rog sa nu ii compari cu Catalin ci cu ceilalti din echipa noastra. Asa ca Nea Gabitza pe langa nucleul asta daca mai pui Ely si Claudiu iese prapad :)), chiar si in cronicutza ta ai scris 1 sut pepoarta. Oricum cel mai important lucru pentru noi nu stiu daca si pentru unii dintre voi este ca facem un pic de miscare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cătăline, e bine că simţi nevoia să scrii, fă-o mai des, dar să ştii că în cazul meu te lupţi cu morile de vânt. Păi ce am susţinut eu? Exact ce susţii şi tu, că împreună cu ăia de care zici tu, Mitică, Bebe, Luci, eram peste voi valoric şi cu toate astea ne-aţi bătut! Şi am mai adăugat că dacă jucăm în aceleaşi formule la alte porţi, am câştiga noi. Aici, dacă vrei, mă poţi contrazice practic. Şi, desigur, în contrapartidă, am câştigat şi noi unele meciuri când voi aveaţi echipă peste noi, cu jucătorii ăia de care am pomenit.
    În rest, şi eu ţin minte nişte jocuri pe beton, când iarba era impracticabilă, în care pelicanii (pe atunci nu erau numiţi aşa) nu mai pridideau la scos mingea din poartă.

    @Tavi: ţin minte meciul ăla cu Mese la pinguini, eu eram în vacanţă. Dar am citit cronica.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cronicar dupa Ureche2 oct. 2012, 19:08:00

    Imi amintesc si eu meciul de care pomeneste dl.Tavi,Dansul era capitan de echipa si la el mai jucau Zacusca,Bolovan,Conopida,Gulie,Tomberon si Fata de Placinta.
    De dincolo ii tin minte pe Parpangel Patraulea Mitica, Gigel Caprila,Burdulucila,Behaila si Cotomoianu.

    RăspundețiȘtergere
  10. foca din poza nu ie marin ca o cunosc pe doamna si nu se ancurca ea cu panarame

    RăspundețiȘtergere
  11. ca sa trecem la treburi serioase, Marinus vrea de la pelicani un milion de lei vechi si doua bilete de tramvai si nu-i mai plictiseste cu prezenta. io propun altceva: ii dati baiatului banii si ne mai dati si noua un milion si va juca la pinguini. asa toata lumea iese in avantaj.nu m-as fi bagat in treaba asta, dar secretara-impresara l-a parasit pe barbitoc si acu e fiul ploii. ganditi-va!

    ala mic, am gasit o greseala in ziar.

    RăspundețiȘtergere
  12. Motane, sper să fie a ta.

    RăspundețiȘtergere
  13. ala mic, speranta ta a murit deja. iti vand un pont, i-ai nedreptatit chiar pe cei de la pronostic.
    am mai intrat si io la pariuri. la 1-0 pentru cluj, min.25 aveam trei variante in care credeam. x la pauza, cota 3, m-a speriat un pic si m-am si gandit ca poate astia fura chiar doua bucati, 1,35 ca da MU al doilea gol,cota prea mica sau 1,75 ca bate MU, cu banii inapoi la egal. am luat-o pe a treia si am ciugulit 20 de lei.
    unde regret ca nu m-am bagat e la bate borisov-bayern, unde in minutul 78 era cota 1,85 ca se mai da gol. culmea, nu ma caliceam sa mizez ca dau nemtii. oricum, uriasa surpriza!

    RăspundețiȘtergere
  14. Informatia Bucurestiului3 oct. 2012, 12:01:00

    O veste buna pentru pelicani.Tavi pune conserve pentru iarna si nu se prezinta la meci.Ii uram pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  15. Un experiment de genul celui recent efectuat este posibil doar daca sunt indeplinite trei conditii :
    1. - ai glanda, stofa si un gram de nebunie, toate tipice unor supercampioni, asa cum sunt pelicanii ,
    2. - jucatorii exponentiali lipsesc (cu mici exceptii), adica: Cata, varul Danut, Balaurul, Tudor si desigur Vasea.
    3. - adversarul plesneste de valori reale si imaginare.

    Vineri le-am avut pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnul Tavi,nu mai consumati dom'le bauturi alcoolice!

    RăspundețiȘtergere
  17. motanu (din nou perdant)5 oct. 2012, 10:51:00

    iar mi-a furat Steluta banisorii. da nu ma las, mai am de cheltuit la Barcelona-Real si Steaua-CFR, ambele x2.

    ala mic, pe unde umbli? daca aveam tastatura, deja scriam cronica!

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnul Lucian,am auzit ca aveti gogosari de vanzare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Toate muraturile le-a bagat Tavi la borcan (o mai fi scapat vreunu?).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  20. Da, una singura a scapat, s-a rostogolit si a cazut in poala secretarei sefului de la aprozar.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce norocos! Acum are ocazia sa se indoape toata ziua cu castraveti, morcovi, pastarnac,etc. Asta da cura!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  22. Dialog intre doua legume lesinate...

    RăspundețiȘtergere
  23. ...Si alte suculente...( pentru de dimineata - vitaminizare).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  24. Unui popic frustrat si fara glorie:
    A venit, a venit toamna.
    Acopera-ti inima cu ceva,
    Sa nu vada lumea ce este in ea.
    ...
    Ma tem ca n-am sa te mai vad, uneori,
    Ca au sa-ti creasca aripi pana la nori
    Si-acolo sus nu vei mai sti sa mai zbori
    Si ai sa te transformi-ntr-o dragoste mare, mare..!
    (Oare?).
    L.

    RăspundețiȘtergere