sâmbătă, 25 august 2012

Fotbal şi pizza

Căldură mare, monşer, de stătea bietul Marinuş cu mânuţa pe ou, nu cumva să-l culeagă gata răscopt. Şi aşa însă, cinşpe bravi cavaleri şi-au dat întâlnire pe câmpul de bătaie din Agronomie. Că vreo doi (cel puţin...) au fost atraşi mai mult de pespectiva de a ciuguli ceva potol şi pileală marca moca e aproape sigur, cert e însă că s-a pus de un nou meci. Iniţial, jocurile păreau făcute pentru o reprezentaţie şapte la şapte, sosirea întârziată a lui Claudiu transformându-l pe acesta în monedă de schimb, tura întâi la păcălici, după pauză la fraţii (?) lor. Aşadar:
Pinguinii:  Bebe, Motanu, Adrian (un băiat adus de Mitică pentru a fi testat la minifotbal), Mihai tenismanu, Mitică, Nigerianul Edi, Găbiţă
Pelicanii: Paulică, văru Dan, Cătălin, Eli, Marinuş, Virgil (revenit la matcă,  într-o formă nu tocmai rea), Tavi (lipit din nou la gol, contează mai puţin poarta...) şi Claudiu
Gimbuşlucii au condus cu 1-0, cumva şi din vina lui Motanu, care a auzit zgomote şi s-a oprit. Iniţial  golul aproape că nu s-a pus, dar după ce pinguinii au jucat cu om în plus şi era clar că sunt superiori, mai mult sau mai puţin tacit golul a trecut în contul floştoroilor, aşa cum era normal.. Degeaba însă, pentru că după 1-3 şi-a intrat în bulan şi nepotu rătăcitor Găbiţă (nepotu lu Adrian Păunescu, după cum ar fi descoperit Mihai!) şi toată paranghelia s-a închis cu un net 6-3 în favoarea ghiciţi voi cui. Senzaţia noastră (şi nu umblăm, ca alţii, după recompense lichide...) e că omul meciului a fost Mihai, cu o ambiţie şi un travaliu demne de admirat. E drept că-l ajută atât fizicul cât şi viaţa sportivă. La vârsta sa, nema alcool, nema femei şi nema tutun e o performanţă pe care mulţi ar invidia-o!
Titlul, la fel de onorabil, de "găina meciului", şi l-au disputat Marinuş şi cu Mitică, duelul acestora continuând şi la terasă. Mai târziu am aflat că Tavi (să-i dea Doamne-Doamne mult noroc în viaţă lui Victor-Matei şi ceva talent la fotbal lui taică-su) vorbise iniţial cu Ţociu şi Palade pentru a destinde atmosfera, da ăştia doi aveau angajament la Feteşti (Ciulică, tată, să trăieşti şi să răspunzi la telefon) aşa că s-a mulţumit cu cei doi maimuţoi. Noi personal i-am fi aşezat la altă masă, mai ales după ce am aflat din dialogul lor spumos că faţa şi manierele îi strică, da lasă-i şi pe ei să se bucure de compania oamenilor mari. Oricum, Mitică a reuşit să-l ofenseze grav pe Motanu, refuzând 50 de votcă de la acesta, prilej cu care se pare că a fost scos şi din raţia de ţigări. Se aude însă c-ar vrea să-l înfieze Tenismanu, aflat în căutarea unui băiat de mingi, neapărat cu mustaţă şi chelie!

PS: Titlul este oarecum de împrumut, după cum poate-şi vor da seama unii cititori (nu numai) de etichete...

PS2: O ştire de ultim moment confirmă dispariţia a două seturi de tacâmuri şi a unei sosiere de la restaurant. Cei ce doresc să le recupereze le pot achiziţiona începând de mâine dimineaţă de la o tarabă din Vitan.

38 de comentarii:

  1. A fost chiar mai multă pizza decât fotbal! Opulenţă din partea lui Tavi, 10 pizze la 9 inşi! E drept, generozitatea sa a început de pe teren, când a deviat un şut exact în locul îngust dintre Paulică şi bară. Uitasem de faza asta şi de-aia nu ieşeau la socoteală autorii golurilor. În superioritate numerică pelicanii s-au dus la 3-1, apoi, cu Claudiu la noi, n-au mai dat nici un gol, primind 5. Sper să nu greşesc, pentru pelicani au înscris văru Dănuţ şi Ely, unul dintre ei de două ori, iar pentru pinguini eu - 3, stranierul Eddie, Claudiu şi... Tavi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vouă cum vi s-a părut Andrei? Eu am decis să-l iau în lot, calităţi are, ceva mai multă iniţiativă parcă i-ar mai trebui.

    RăspundețiȘtergere
  3. la noi se cunoaste,cand lipseste catalin s-au eu,dar santem un grup unit,la care scoru nu conteaza ,dupa ce se se termina meciul,la voi in timpul meciului daca,santeti condusi la 3,4 goluri cineva se lasa de fotbal,si pleaca inainte de a se termina meciul

    RăspundețiȘtergere
  4. Initial am vrut sa-l inscriu pe Cristi in clasa a doua sa-l aiba si el coleg de facultate pe Mitica.Cu toata bunavointa mea nu pot sa-l bag mai sus de clasa pregatitoare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristi, am jucat pe terenul ăla unde ieşi tu în evidenţă, fiindcă la înghesuială se fuge mai puţin. Cât despre chestiunea cealaltă, întreabă-l pe Paul dacă digeră diferenţa mai mare de 3 goluri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am auzit ca Mitica a adormit in tramvai si l-au prins fara bilet.Dupa aia i-au vazut controlorii fata si l-au iertat.

    RăspundețiȘtergere
  7. motanu către Cristi25 aug. 2012, 23:25:00

    cred că te-ai referit şi la mine că mă mai tirez de pe teren, dar sunt şi cazuri când trec la voi ca să nu se strice jocul. oricum, ieri am terminat chiar înainte de cinci, când deja meciul era dezechilbrat şi ai voştri au plecat.

    Marin se grăbea oricum, să prindă loc la masă!

    RăspundețiȘtergere
  8. Iata ca se poate fara Stelica,Gaby si Mitica (minus)ca de obicei.Felicitari pinguinilor pentru aceasta victorie fara dubii,cu toate ca in echipa pelicanilor(fara cioc) nu au lipsit superhipercoordonatorul Catalin si marele balaur.Dar cand ai in echipa gugustiutica Marinica si Tavi nu poti spera la mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  9. Motanele sa traiesti! La fel toti baietii care mi-au transmis toate cele bune, fie prezenti dupa meci, fie la telefon.
    Tupeist anonimul asta! Putintica rabdare, acum e mai racoare si am ceva treaba.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cel mai destept dintre voi26 aug. 2012, 15:27:00

    Celor ce credeau ca mi-a disparut inspiratia



    De n-ar fi ziua de vineri,
    Unii, n-am fi asa tineri.
    Am zis unii, n-am zis toti.
    Tavi, intelegi ce poti !
    Ma-ndoiesc c-ai fi in stare,
    E asa diferenta mare...
    Dar sa revin la subiect
    Cred c-asa e mai corect.

    De n-ar fi ziua de vineri
    N-am mai fi la fel de tineri
    Toate zilele-ar fi luni
    Si n-am fi deloc mai buni.
    Nu ma refer la Motanu, la Mitica sau Lucica
    Pentru ca la o adica
    Ei nu-s reprezentativi
    Si n-o spun ostentativ
    Ei sunt doar de umplutura
    Baligar pe aratura.
    Si fiind din alt colectiv
    Numai din acest motiv
    Bine-ar fi sa ii ignor
    Ei sunt ceva trecator
    Doar eu sunt fermecator.
    O sa spuneti ca ma laud.
    Ma rog, nu pot sa v-aplaud
    La ce-aveti de comentat
    Marinica-i imparat.
    Dar vai, iar m-am departat
    De subiectul abordat!

    De n-ar fi ziua de vineri
    Cei ce nu-s la fel de tineri
    Ar avea mult de pierdut:
    Ar juca numai barbut,
    N-ar citi o poezie,
    Balada sau elegie,
    Si nici nu s-ar lauda
    La vecini sau soacra-sa,
    C-au trait sa ma cunoasca.
    E o reactie fireasca,
    Multi n-au vazut niciodata
    O vedeta adevarata !

    RăspundețiȘtergere
  11. Tot cel mai destept26 aug. 2012, 17:39:00

    Nu are rost sa va chinuiti sa analizati poezia, cei patru papagali mai ales.S-ar putea sa va doara capul.

    RăspundețiȘtergere
  12. O sa ma ocup si de acel anonim obraznic pe care deja l-am citit!

    RăspundețiȘtergere
  13. motanu către Marinuş26 aug. 2012, 19:09:00

    prietene, eşti într-atât de tălâmb încât tot ceea ce poţi face e să ma distrezi. bag seama că în ultimul timp ai făcut ceva progrese, mai ales de când foloseşti noua variantă Oral-B. apropo, Mitică a strâns cinci lei, dar ar vrea să-i faci un leu reducere, să-i rămână şi de-un covrig.

    RăspundețiȘtergere
  14. Speram sa intilnesc un nivel ceva mai ridicat dar comentariile vad ca sint derizorii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Care are curaj sa-l fac o poezie?

    RăspundețiȘtergere
  16. Mitica si Lucica27 aug. 2012, 10:46:00

    Marinica, nu ne mai surprinzi, ai dovedit ca esti cel mai bun.Cine spune altfel, e invidios pe talentul tau.

    RăspundețiȘtergere
  17. TAVI,vedeta adevarata este VICTOR-MATEI pentru familia ta;sa va traiasca si sa va bucurati alaturi de el!
    Cat despre autogol,poate a fost cu noroc...

    RăspundețiȘtergere
  18. sa nascut poetu din ferentari marin eminescu

    RăspundețiȘtergere
  19. CAPITANU MITICA
    Motane iti dau un sfat inlocuieste obsesia aberanta de a scrie de MITICA cu o femeie . Sunt sigur ca o sa te simti mai bine merita incercat daca poti ..... stiu ca e cam greu.Eu nu am jucat rau lasa pe alti sa zica asta nu tu . Cine o fi cretinul de se da anonim .....as vrea sa stiu .

    RăspundețiȘtergere
  20. motanu către Bala Mucmarin27 aug. 2012, 21:12:00

    de când ţi-ai pierdut maşina la barbut şi nu mai ai permis nici de mers pe bicicletă văd că te-ai dilit de tot. sigur, sunt invidios...

    RăspundețiȘtergere
  21. îmi bag puşca în real madrid. a doua oară la rând când merg pe ei şi a cincea în total cănd lăbarii o fac de oaie. ar trebui să iau legătura cu cei de la barca să mă sponsorizeze ca să pariez pe gherţoi!

    RăspundețiȘtergere
  22. Il duce Mitica pe motanu la femei!Strica orzul pe giste!

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu am încercat să-l duc pe Mitică! Nici o şansă, e timid! :))

    RăspundețiȘtergere
  24. ghini ion motanu27 aug. 2012, 23:26:00

    nu pot să cred. la 1-1 mă uitam la meci pe calculator şi eram pregătit prin minutul 83 să pun cinci euro că dă vasluilul gol când îmi apare scor 2-1 la betathome. mă uit şi realizez că transmisia pe care o vedeam era cu un minut în urma cronometrului de la pariuri, aşa că pentru juma de minut am ratat 24 de euroi, cota fiind 5,75.

    da,Mitică!

    RăspundețiȘtergere
  25. Pentru cel care semneaza Mitica si Lucica: daca vrei sa intri in dialog ( troaca ) cu fraierii ( sorici-muci), fa-o in numele tau.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  26. Vai draga L. nu prea avem maniere!

    RăspundețiȘtergere
  27. motanu par-impar28 aug. 2012, 23:09:00

    am renunţat deocamdată la genul ăsta de ruletă, luând în schimb ţeapă la un meci de fotbal india-nepal, văzut aprioric cam de trei-patru goluri şi încheiat 0-0. a trebuit să forţez cu cupa angliei, două rezultate de 1 la pauză, care m-au mai scos.

    Ciuli dragă, cin-te supără?

    RăspundețiȘtergere
  28. Ca tare ne intereseaza cum isi pierde un fazan banii!

    RăspundețiȘtergere
  29. Manifestul poporului29 aug. 2012, 11:40:00

    Pinguini Gabita nu vine vineri.Stati acasa ca o sa trecem noi 0-3 in dreptul vostru!

    RăspundețiȘtergere
  30. Anonimule te rugam sa nu te lasi amagit de rezultatul de vineri, in fotbal mai pierzi,mai castigi, asta e... ce sa ii faci. Daca ti se pare ca supercoordonatorul Cata si restul echipei nu au dat randamentul asteptat de tine, te rugam sa ne demonstrezi tu prin jocul tau si atitudinea ta cum se castiga. Oricum oferta mea catre tine ramane valabila: alege disciplina sportiva ..... si daca vei iesi invingator o sa iti spunem supercoordonatorul Anonim si cu aceasta ocazie iti v-a disparea frustrarea. Vanzare placuta si ne vedem vineri.

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu vine eu, dar vine Tenismanu.

    RăspundețiȘtergere
  32. Draga Catalin am retinut problema ta si voi incerca sa ma ocup personal sa te invat gramatica.Mai este un loc liber langa Motanu si Lucica.

    RăspundețiȘtergere
  33. Altul vorbeste despre el la persoana a treia,probabil din prea mult respect pentru sine!

    RăspundețiȘtergere
  34. Eroare typo, nu fi abagiu! Ia uite, mi s-a stricat şi tastatura, nu mai bate "l"!

    RăspundețiȘtergere
  35. motanu telespectator29 aug. 2012, 21:30:00

    mă duc să văd meciurile cu Cocoru. nici nu ştiu cum e mai bine cu cfr-ul, dacă se califică o să aibă bani în prostie şi ia din nou campionatul. în rest, barca dă uie (ia uite, nu mai bate tastatura M-ul) lu mourinho.

    poanta anului a scos-o chiftelaru. zice că să mergem amândoi pe stradă şi să facem un sondaj. spunem că unu singur dintre noi are facultate, şi dacă din 10 inşi mai mult de doi mă indică pe mine b...l mă cinsteşte. ce moacă nasoală oi avea dacă-i eclipsez mecla aia de tractorist...

    RăspundețiȘtergere
  36. acu plec la treabă. nu ştiu ce-o fi mâine...

    RăspundețiȘtergere