luni, 20 august 2012

Maximum 30...

... cam atâtea grade să fi fost vineri, iar noi ne-am oprit tot la 30 de goluri, 17-13 pentru...

Pinguini: Bebe, Gabi, Motanu, Stelică, Mihai Tenismanu, Mitică, Găbiţă,

în meciul lor cu...

Pelicanii: Luci, Tavi, Popică, văru' Dănuţ, Ely, Cristi Gaz, Tudor TVR.

O să mă limitez la a puncta unele momente ale jocului, căci cronica adevărată trebuia s-o facă Vasea, prezent în vizită la teren, dar nu vizită de lucru. De altfel, nici n-a rezistat până la sfârşit...

Meciul începe cu superioritate numerică pentru pinguini, la 2-0 pentru ei intrând Tudor la pelicani...

Se merge cap la cap în continuare, iar la 5-3 intru în poartă în locul lui Bebe, afectat de o durere sub buca dreaptă...

În următoarele 30-40 de minute se dau doar câte două goluri de fiecare parte, dar senzaţia e de bombardament al pelicanilor şi rezistenţă eroică a pinguinilor...

Pinguinii nu mai contau în atac, dar după vreo 10 degajări cu mâna obţin un autogol şi o reuşită antologică a lui Mitică, permiteţi-mi s-o descriu: lansare la mijlocul terenului, primul pelican e depăşit din preluare, al doilea e făcut din viteză (are şi aşa ceva!), şut imparabil la colţ! Dacă ar face astfel de faze în fiecare meci, ar avea locul asigurat în nucleu...

Fiindcă le-am luat eu, pot descrie şi cele două goluri pelicane: Popică - reluare oportunistă la o pasă în faţa porţii (a mai avut şi o bară, din fază similară) şi Cristi - cu un şut la colţul lung, după o lovitură liberă la care aveam un singur om în zid, deşi cerusem doi...

Tot în perioada asta s-a petrecut şi parada meciului, cred că sunteţi cu toţii de acord: Dan pătrunde pe stânga (în direcţia lui de atac, cum ar spune Cristi Radio :), ţin colţul scurt la şut dar el trimite la Popică în mijlocul careului, care loveşte cu capul de pe picioare exact în locul de unde plecasem încercând să acopăr poarta. Cu toate astea, reuşesc să plonjez din contrepied şi să deviez cu vârful degetelor de lângă bară...

La 7-5 intră Gabi în poartă şi, odihnit, reuşesc 3 goluri în 5 minute! Mai dă şi Mihai unul şi se ajunge la 11-5, diferenţa maximă. Urmează o perioadă interesantă, pe contre, cu pelicanii reducând şi pinguinii refăcând diferenţa. La 15-9 Tudor cedează, aşa că îl cedăm şi noi pe Motanu dincolo...

Cu om în plus treaba se schimbă şi pelicanii se apropie la două goluri (îmi amintesc un gol al lui Tavi, cu capul), dar pinguinii lovesc pe contraatac cu ultimele puteri şi închid tabela cu scorul pomenit la început...

Concluzii:
- s-a confirmat că absentul Cătălin are pondere mai mare în echipă decât orice pelican;
- puştiul Ely a fost mai şters ca de obicei (ca de altfel majoritatea pelicanilor), dar nici n-a fost pus în valoare;
- în perioadele de superioritate numerică, echipa cu om în plus a reuşit să dea două goluri mai mult ca adversarul;
- pingunii au făcut joc defensiv cvasiperfect, fără goluri-cadou, cu Stelică şi Mihai măturând totul, Motanu închizând  mereu pe stânga la Cristi, iar Bebe şi Gabi mereu pe fază, inclusiv ca portari;
- golurile pinguinilor: 8 eu, 4 Mihai, 4 Mitică, 1 autogol;
- golurile pelicanilor: ................................ (în afară de ce am descris, nu-mi mai amintesc, să completeze fiecare).

36 de comentarii:

  1. Se pare că am fost inspirat cu teneşii verzi, deşi cam alunecam, dacă era puţin umed nu stăteam în picioare. Şi nu s-au rupt, doar s-au destrămat puţin, mai merg o dată :)

    RăspundețiȘtergere
  2. VASEA-semiprezentul20 aug. 2012, 11:03:00

    Gabita,Motanu a insistat sa scriu eu cronica,dar n-am promis nimic;de fapt,eu am plecat la scorul de 11-5 cand Motanul deja trecuse la Pelicani,deci Tudor plecase.Daca,
    totusi,nu aparea cronica pana luni seara,incercam eu sa incropesc ceva...
    Este evident ca "absentul" CATALIN este determinant in jocul Pelicanilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat se mai lauda unii!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, adevărul e că am jucat prost, măcar din cronică să ne scoatem, cum am învăţat de la alţii...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit cronica si am comparat ideile desprinse cu situatia de vineri, asa cum am perceput-o eu. In paralel, la inceputul lecturii si mai apoi, la finalul ei, mi-am consultat barometrul emotional. Am constata foarte mici fluctuatii. Asta inseamna ca pot sa-mi permit sa afirm ca am parcurs o cronica obiectiva, foarte bine si echilibrat scrisa. Sincer ma bucur.
    Deocamdata ma opresc aici.
    Succes alor noastre in meciurile oficiale din seara asta si din zilele care urmeaza!

    RăspundețiȘtergere
  6. Duminica, dupa o pauza de peste zece, ani am fost pe Studentesc si am jucat fotbal.A fost primul joc pe teren de iarba, in picioarele goale, anul asta,asa cum imi place mie.Mult schimbat fata de cum era pe vremea mea, complexul arata rau, neingrijit, asteptand sa fie luat de vreun afacerist pentru a fi transformat in cine stie ce.Pana atunci insa am constatat ca se poate juca fotbal pe terenul de iarba fara nicio plata,la orice ora.Intrarea in complex e libera,nu mai exista portari,se intra ca-n parc. Daca va tenteaza sa reveniti la un joc pe iarba pana vin ploile,puteti incerca fara probleme.Pentru multi dintre noi revederea Studentescului e un moment de a retrai clipe din tinerete.Va spun ca merita incercat.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Vasea: n-oi fi promis tu, dar ar fi fost o surpriză plăcută pentru noi.

    @Nicu: ce fel de porţi sunt pe Studenţesc?

    @all: vineri s-ar putea să aduc un puşti pe care să-l văd cum prestează ca fundaş, pentru competiţie. Dacă dă Popică gol, nu trece testu! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Se joaca cu porti din bolovani,haine, etc.Pe vremuri erau niste porti metalice de marimea celor de handbal, dar au disparut.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mda, ne-am cam dezobişnuit. Oricum, abia aştept să joc din nou pe iarbă, să am loc să mă desfăşor. Sper că la anul să-i dăm drumul pe Agronomie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Elevul Lucian invata cumva pentru corijenta?

    RăspundețiȘtergere
  11. motanu către Tavi22 aug. 2012, 22:20:00

    mi s-a părut că te-ai supărat când ţi-am zis să vii să strângi în apărare. poţi rămâne cu părerea ta, dar încearcă să-ţi aminteşti cam de câte ori au scăpat doi sau chiar trei pinguini doar cu mine şi portarul în faţă şi noi chipurile aveam om în plus.

    RăspundețiȘtergere
  12. motanu către Marinuş22 aug. 2012, 22:23:00

    am impresia că ai cam încurcat-o. ăia de la blendamed vor să te dea în judecată pentru că au dovezi că-i dai cu palmolive.

    RăspundețiȘtergere
  13. Motane, de 23 August raportezi depăşirea planului la hectar?

    RăspundețiȘtergere
  14. am dat un euroagronomiegol intrebatil pe tavi pentru cei care n-au vazut faza

    RăspundețiȘtergere
  15. Asa e Cristi! Plus inca 5 in nota ta obisnita.
    Ce e drept si ei au dat un eurogol la finalul meciului, cand ne-au pus capac definitiv. Daca tot venii vorba de goluri, amintesc si de cele doua incasate de profesorul nostru, care preda, in poarta fiind, lectia cu golurile primite, incadrate in clasa "cascadorii rasului", sau "tontogol", ia-o cum vrei, e acelas lucru. Unul lobat, cu un sut expediat din terenul pinguinilor, in timp ce el era iesit din poarta si facea semne aparatorilor lui sa urce in atatc. Celalalt primit in timp ce palavragea aiurea catre un partener, in loc sa fie atent la meciul in derulare si la sarcinile grele si nemiloase ce revin unui portar. Soarta l-a pedepsit, din pacate si pe noi pelicanii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Motanele ce-ti veni! Cum sa ma supar pe tine! Mai are omul si treaba .
    Ca dovada ca sunt vesel si bine dispus, maine, dupa meci, va invit pe toti la terasa. E bine?

    RăspundețiȘtergere
  17. O, daaa, bine că mi-ai amintit, Tavi! :) Golul ăla din terenul nostru a fost precedat de un dialog antologic. Zice căte mine Popică portarul-libero: chiar dacă treci de ăştia, de mine nu treci! Nici nu trebuie, îi răspund eu, că dau peste tine. Nu trec două faze şi îl lobez pe domn profesor de la mijlocul terenului nostru! :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Vasea, maine ne revedem. Neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Dacă vine Vasea, nu scapă de cronică!

    RăspundețiȘtergere
  20. E invitat si Mitica la pomana?Poate sa-si ia si pentru acasa?

    RăspundețiȘtergere
  21. nea tavi, soarta la pedepsit, de mic.pe acel curios. mersi pt nota mare

    RăspundețiȘtergere
  22. Si pe Cristi tot soarta la pedepsit sa se indragosteasca de clasa treia si sa ramina acolo.

    RăspundețiȘtergere
  23. Bai "Fasole cu carnati", nu uita ca primele 5 goluri au primite din greseala ta.

    RăspundețiȘtergere
  24. bag seama că lu dom profesor i-e deja foame. nu ştiu însă dacă a fost invitat. cu d-ăştia ca dănsul ţi-e şi ruşine, că poa să ciordească tacâmurile.

    RăspundețiȘtergere
  25. Domn profesor, unde iti sunt "finetea si stilul" atat de puternic cultivate pe blog in ultima perioada?
    Vezi ce usor iti revii la "normalitate"! Sunt suficiente cateva cuvinte care doar iti arata faptele asa cum au fost ele, si gata, aura contrafacuta s-a spulberat.
    Minimum 5, sunt golurile din memoria ta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Hopa, Motanu a rămas astăzi la oraş, înseamnă că îl onorează pe Tavi cu ţol festiv.

    RăspundețiȘtergere
  27. Astazi vin sigur Cata si Danut.
    In al 12-lea ceas amintesc ca saptamana trecuta, la pelicani a lipsit Cata, supercoordonatorul echipei, dar si temutul balaur Paulica. Ce jingas suna numele sau pe langa faptele-i marete!
    Luci te asteptam! Evident ca titular de drept in echipa supercampionilor.
    Sile, am vorbit cu motanelul si stiu ca eziti sa vii. Desigur tu stii ce trebuie facut. Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu uitati ca fiecare sa aiba in dotare pe langa bastonul de maresal si sticla cu apa si sepcuta pentru soare. Mitica va avea batista cu 4 noduri-marinaresti, caci el seamana cu celebrul pirat din Caraibe - Capitanul Jack Sparrow.
    Stelica nu vine. E plecat 3 zile la muntele Rosu si cauta Cheia apararii pelicane.

    RăspundețiȘtergere
  29. Tavi tontonel te bag la poezie. Mai(vorba lu cristi)suparat si te fack.

    RăspundețiȘtergere
  30. Domnul Diriginte24 aug. 2012, 13:23:00

    Daca Mitica stia ca face Tavi cinste nu mai minca de trei zile.

    RăspundețiȘtergere
  31. S-aveti puterea sa suportati cele peste 45 de grade de la nivelul sinteticului si sa va simtiti bine dupa miscare la...terasa!
    TAVI,s-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  32. 45 de grade?! Degradant...

    RăspundețiȘtergere
  33. s-a întors textiera lu Marinuş şi acu cică are şi viţelu inspiraţie. iar o să ne chinuie cu poiezii sterpe...

    în altă ordine de idei, s-ar putea să întârzii un pic. mă duc cu Paulică să-l vizităm pe Sudor la spital. s-a operat fraieru de hernie.

    RăspundețiȘtergere
  34. motanu către Găbiţă24 aug. 2012, 13:37:00

    adu-le ziare la contaminaţii ăştia. nu neapărat de citit, da mai face omu un cornet...

    RăspundețiȘtergere
  35. Bă, nu care cumva să vă duceţi la Sudor cu sticla goală!

    Am confirmarea de la băiatul ăla de vreau să-l iau fundaş la minifotbal, deci teoretic avem înlocuitor pentru Stelică.

    RăspundețiȘtergere
  36. Oops, mi-a dat mesaj nigerianu, cică ar avea să vină şi el. Vă daţi seama cum joacă ăsta la patruj de grade?

    RăspundețiȘtergere