luni, 27 februarie 2012

Cronică ilustrată, inclusiv cu cifre

Pinguinii: Bebe, Motanu, Stelică, Mitică, Ely, Claudiu.
Pelicanii: Luci (navetist de două ori între cele două echipe), Paul, Tavi, Cătălin, Lucică Messi, Vasea, Popică

Etapă uşor atipică, cu pinguinii rămaşi doar cu Mitică pe partea ofensivă, ceea ce l-a făcut să pretindă întăriri din rândul tinerilor, alegându-se cu cei doi fraţi, 19 şi 15 ani, ceea ce s-a dovedit decisiv. Privind retrospectiv, doar în formula Cătălin+Claudiu pelicanii ar fi emis pretenţii, dar Cătălin a preferat să-l păstreze pe Lucică Messi, pelican prin tradiţie, şi i-a cedat pe cei doi fraţi mai nou veniţi, deci cu penaj nedefinit. Omul în plus (iarăşi, pentru a nuştiucâta etapă la rând, combatanţii au fost în număr impar!) a balansat mereu echilibrul, doar la final n-a mai fost aşa, cei doi puşti având suficiente resurse de energie pentru a-l compensa.
Terenul a fost solicitant şi de data asta, desigur nu ca data trecută, dar suficient cât să-i facă pe Tudor şi pe Cristi Radio să nu rişte din start. Bine au făcut, nu ca alţii... Ca idee, unde se vedea acum verdele sintetic, etapa trecută era zăpadă tasată, iar în mijloc, unde e zăpadă până la glezne, era până sub genunchi!

Un fel de casetă tehnică. Fiindcă s-a putut, pe lângă scor, avem nişte cifre în premieră. Mai întâi,  scorul a fost 11-7 pentru pinguini, diferenţă conturată mai ales pe final. S-a jucat vreme de două ore, după cronomentru, toţi merită felicitări pentru asta (când va veni vremea bună vor sta alţii la coadă după noi).
Şuturi pe poartă: 20-22.
Cornere: 40-31.
Faulturi - n-am contorizat, că oricum jumătate din ele se cer aiurea.

Meciul a fost echilibrat cât timp Cătălin a putut ţine mijlocul terenului, adică să are zăpada, unde era urmărit permanent de Stelică. Lucică Messi a încercat, dar n-a putut să-l ajute prea mult. S-a descurcat pe fâşia din stânga, dar cum intra spre centru era pradă uşoară pentru "utilaje". Trebuie spus că, dincolo de şuturile pe poartă, pelicanii au mai avut destule ocazii în care au adus mingea în apropierea porţii, dar n-au nimerit-o, după cum se va vedea şi în filmuleţ, în care am prins şi două goluri, câte unul de fiecare parte.

Golurile:
0-1 - Cătălin, după un schimb de pase cu Popică (secunda 40 în filmuleţ)
1-1 - Mitică, şut bun de la limita zonei cu zăpadă
2-1 - Claudiu, şpiţ formidabil de la distanţă (min 7)
2-2 - Popică, după un câlcâi al lui Paul, care l-a lăsat cu poarta goală
2-3 - Vasea, reluare din apropiere
3-3 - Claudiu, tot din apropiere, după o bară a lui Mitică
4-3 - Claudiu, din unghi, destul de departe
5-3 - Claudiu, bară-gol după o recuperare
6-3 - Claudiu, voleu la un corner executat de fra-su
7-3 - Claudiu, tot cu ascuţitu', în poarta goală
7-4 - Cătălin, voleu cu latul, după un corner
7-5 - Vasea, şut tare la scurt
8-5 - Popică, autogol
9-5 - Ely, cu latul, după o respingere
9-6 - Lucică Messi, stop cu spatele la poartă, voleu frumos din întoarcere
9-7 - Cătălin, şut tare pe jos, de la distanţă
10-7 - Mitică, deviere după un corner
11-7 - Ely, şut cu bara laterală, sus

În sfârşit, să lăsăm şi imaginile să vorbească. Am păstrat fundalul sonor original, a se trece peste unele expresii suculente.

42 de comentarii:

  1. Felicitari combatantilor dar si cameramanului. Flimarea este de foarte buna calitate, iar cea mai frumoasa faza este .... fermoarul lui Popescu. Bafta baieti ne vedem vineri:).

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Gabita! Asa cum am remarcat si eu,cei doi frati au facut(si de data aceasta!)diferenta.Impreuna au marcat opt goluri,dintre care,sase de catre Claudiu,cele mai multe cu o lovire a mingii,specifica lui,cu spitul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Popicule, vezi ca te-a dat la televizor!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-au frapat concizia, obiectivitatea si echilibrul cronicii, precum si calitatea reportajului. E mare Mesterul! Bravo si sincere aprecieri! Ma gandesc ce pierdere o sa fie pentru blog atunci cand va reintra la joc. Cand vom mai avea oare ocazia sa vedem la TV (vorba admiratorului) ceva la fel artistic si de frumos precum acel sortulet incasat de Il Fenomeno?
    Asadar Pulitzer si Oscar pentru Gabita.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate in 10min. am ridicat ancora pentru 3 zile. Comentarii si raspunsuri pe joi.
    Vicoria pinguinilor este meritata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Să nu exagerăm! Am mai făcut câteva corecturi typo, acum cred că e ok. Colajul de faze arată relativ bine fiindcă le-am selectat, altele sunt mai puţin reuşite. Dacă făceam zoom ca să se vadă mai bine faza din plan îndepărtat, când acţiunea se muta în plan apropiat nu se mai înţelegea mare lucru. Mie mi-a plăcut cel mai mult faza aia în care Popică îi reproşează lui Vasea că îi strică jocul! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. şi mie mi-a plăcut ce a reuşit Găbiţă (s-a lins pe bot de apelativul "ăla mic" de când jucăm cu copiii), chiar dacă filmuleţul nu mă avantajează. bine că n-a prins faza când am luat şorţuleţ de la nu mai ştiu cine, parcă atacantul ăla (pe)chinez Lu Sile Yomping!

    dacă continuă aşa, ar avea şanse să se numere printre liderii spir(i)tuali ai fenomenului: un pic de fotbal ştie (vorba lui kopitanu...), a făcut blogul, a aranjat cu terenul, ţine concursuri pentru guşteri, totul e să-i respecte mai mult pe literaţi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Aveti tendinta normala de altfel, in urma cronicii deosebite, de a ridica fotbalul la nivel de filozofie. Ceea ce nu e rau.
    Elac.

    RăspundețiȘtergere
  9. filmuleţul face toţi banii, Mitică vorbeşte şi se plânge de unul singur, Marean şi Sile în legea lor, Luci spune prostii, Tavi şi Cătălin băieţi cuminţi, nu e prins nea Paulică la supărare.
    cea mai tare, evident, faza de final. ar trebui popularizată!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Bebe: Ce zici că e de fapt Elac?!

    @Motanu: Paulică e prins când îl capsează pe Claudiu, după aia în alt fragment, pe care nu l-am prins în colaj, îl urmăreşte pe teren să-i ceară scuze! :)) Nici tu nu lipseşti, Motane, te iei de Mitică la o fază, iar într-o altă secvenţă care nu apare, ghici cine te ia la ştangă?

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine ca s-a filmat ca s-a putut vedea cum Burdihan, Budinca si cu Doarme-n ghete ne-au mancat meciul!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sper ca de data asta n-ati platit terenul.L-a cum era pregatit,trebuia sa va plateasca ei despagubiri in caz de accidentari.In cazul vostru as fi refuzat sa joc pe o astfel de suprafata.Daca nu pretinzi respect,nu-l vei obtine niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sper ca de data asta n-ati platit terenul.La cum era pregatit,trebuia sa va plateasca ei despagubiri in caz de accidentari.In cazul vostru as fi refuzat sa joc pe o astfel de suprafata.Daca nu pretinzi respect,nu-l vei obtine niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  14. De plătit, n-am plătit cu o etapă în urmă. De data asta, într-adevăr, aveam opţiunea să nu jucăm, doi au şi optat pentru ea. Ceilalţi nu, şi nu cred că le pare rău. Când îţi face plăcere să joci fotbal, joci şi când condiţiile nu sunt perfecte.

    RăspundețiȘtergere
  15. cred că Bebe m-a luat la întrebări, pe undeva justificat. mai cred că pelicanul absent recunoaşte implicit că n-a făcut nimic pe teren, nu că nu ne-ar fi onorat cu distinsa-i prezenţă...

    RăspundețiȘtergere
  16. După cum se zice că mai important e să reciteşti, tot aşa când revezi filmuleţul îţi sar în ochi unele secvenţe interesante. De exemplu, de prin min 3:50, preţ de mai bine de un minut, Mitică păşeşte cu graţie numai pe fâşia verde din plan apropiat! Fie că se demarcă în atac, că deposedează sau se retrage în apărare, el ocoleşte cu mare grijă zăpada! :))
    În schimb, în secvenţa care începe pe la min 8:40, Stelică se luptă cu cerbicie în troianul de zăpadă de la poarta mare, de parcă era în propriul careu!

    RăspundețiȘtergere
  17. ... de unde se vede cine cară pianul şi cine cântă la el, în echipa pinguinilor! ;)

    RăspundețiȘtergere
  18. Lipsește faza cu papagalul venit în apărare fără habar, care, la un corner executat de pinguini, după ce mingea a trecut de toți pinguinii , s-a găsit să o trimită în spatele meu și de aici în poartă. După ce că calcă cu stîngul în locul dreptului, s-a încălțat și invers.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  19. Gabita,nu ne mai filma! Lasa-ne sa credem ca jucam fotbal.La batranete cu ce o sa ne mai laudam ?

    RăspundețiȘtergere
  20. @Gabita:in legatura cu "reprosul" lui Popica,nu stiu care dintre noi strica mai mult jocul celuilalt...
    @Motanu:stai bland ca sortulete o sa mai iei,iar cu "impinsul",vezi sa nu fie invers (urmareste faza cu stanga)!
    @Popica:cred ca esti chintesenta perfecta a celor trei pomeniti de tine(burdihan,budinca si mai ales doarme`n ghete).De "mancat" meciul,uite cine vorbeste!?!

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu vă mai filmez, că vineri mă bag la joc, deocamdată în poartă. Pentru cine nu ştie, vineri împlinim 2 ani de joc neîntrerupt! Ar fi bine să veniţi din timp, să începem cel târziu la 3 jumate, fiindcă terenul va fi în condiţii normale şi s-ar putea să se mai anunţe alţii după noi.

    RăspundețiȘtergere
  22. Domnu' Ciulian,ziceti ca v-a lovit mingea in spate si a intrat in poarta.Inseamna ca erati cu gandul, ca nu va suspectez ca ati avea minte in alta parte.Cred ca admirati peisajul cu babe!

    RăspundețiȘtergere
  23. acelasi admirator29 feb. 2012, 12:28:00

    Una din babe chiar vad ca scrie.Daca nu joaca nimic!

    RăspundețiȘtergere
  24. ai filmat faza aia cu craci lui stricaretu de a uitat de poezi

    RăspundețiȘtergere
  25. Pentru cunoscători, ia uitaţi ce scrie acolo sus, la Twitter! :)

    RăspundețiȘtergere
  26. În loc de Mărţişorul solicitat prin sms de Motanu:

    Vine, vine primăvara,
    Se aştern în toată
    Pelicanii pe câmpii,
    Hai să-i jumulim, copii!

    (desigur, copiii sunt ăia de care se ruga Mitică să-i dea şi lui pase!)

    RăspundețiȘtergere
  27. domnu maimuţoi, înţeleg că mărţişorul îl primesc pe 8 martie, dar până atunci te rog să iei legătura cu băieţii de la teren să dea zăpada ca să nu răcească fetiţele pelicane la păsăroi.

    RăspundețiȘtergere
  28. Mâine, primul stranier în echipa pinguinilor! :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Nici o problema, si asa erau stranieri de fotbal Mitica si Motanu!

    RăspundețiȘtergere
  30. Am văzut de curând la Tv ca a fost localizat în nu ştiu ce colonie un pinguin gigant, aproape dublu la înaltime si greutate faţă de semenii lui. Să aibă chestia asta vreo legătură cu debutul stranierului de mâine? Nu ne-ar deranja aspectul decât dacă şi la joc se va dovedi că face cât doi Mitici, Stelici sau Bebiţi. Pe Găbiţă nu-l trecem la socoteală pentru că în poartă e victimă sigură. Acestuia din urmă îi reamintim că nu e bine să forţeze reintrarea fără a fi vindecat! Şi asta mai ales acum când a dovedit cât de bine se comportă pe tuşă cu aparatul de filmat într-o mână şi cu caieţelul de notiţe în cealaltă.

    RăspundețiȘtergere
  31. În fine am privit mai relaxat filmul lui Găbiţă. E nemaipomenit! Sunt secvenţe extraordinare, cu mişcări, gesturi şi schimburi verbale sau monoloage, care la o percepţie mai atentă ne definesc pe fiecare dintre noi, aşa cum ne ştim de atâţea ani! La fel "relaţiile cu tradiţie" dintre diverşii protagonişti.

    RăspundețiȘtergere
  32. Bai budinca, ai facut gramatica la seral cu Mitica sau la ceapeu cu Motanu? Ma ia durerea de cap cand aud de monoloage!

    RăspundețiȘtergere
  33. Desigur, scena de final este tot ce poate oferii mai frumos un talent fotbalistic înnăscut, aşa cum este Il Fenomeno. Mă întreb care dintre noi ar fi putut desface aşa de subtil şi elegant beţele încăt junele neexperimentat şi lipsit de talent (Edy) să nici nu-şi dea seama că marele Il Fenomeno ar fi putut să-i sufle mingea. Oh, ce mişcări fireşti şi degajate poate să aibă talentatul pelican!

    RăspundețiȘtergere
  34. Mă faci să râd caraghiosule. Dacă tu crezi că stând să vânezi chestii care în viteză "pot să treacă" în detrimentul unei idei care trebuie surprinsă şi pusă repede pe hârtie pentru a nu se uita, eşti un fraier mai mare decât te credeam. Dacă ai impresia că citindu-ţi scrierile nu-ţi simt efortul extraordinar de a nu face greşeli gramaticale care să nu-ţi dea de gol nivelul, iar te înşeli amice. Nu mă forţa să fac şi eu o vânătoare cu tine de genul asta că ai să faci versuri cu cifre, ca să fi mai sigur că nu greşeşti. Prostule!

    RăspundețiȘtergere
  35. cât timp am făcut prostii pe la pariuri m-am uitat cam ce meciuri aş fi ales eu la concurs. şapte sunt identice, la spanioli aş fi luat granada-valencia, la francezi lorient-rennes şi în loc de cesena ksv-sturm. asta nu înseamnă că o să fac mare brânză...

    Tavi, nu-i frumos să-i spui lui dom profesor pe nume!

    RăspundețiȘtergere
  36. Luci, e bine, n-am concurenţă în poartă! ;)

    RăspundețiȘtergere
  37. Aşa cum era de aşteptat, de la 5 au luat alţii terenul. Deci hai să începe şi noi la program, la 3 jumate.

    RăspundețiȘtergere
  38. Dragii mei, dupa cum ati putut constata si singuri, vremea si conditiile de joc sunt mult schimbate in bine. Așadar ne vedem dupa 14-30 la teren. Cuvintele multe sunt de prisos, astazi va fi un joc pe cinste.

    RăspundețiȘtergere
  39. Cel care s-a semnat mai sus "căpitanul" a vrut să sugereze, şi a şi reuşit, că ar fi Mitică. Dar nu e!

    RăspundețiȘtergere