luni, 20 februarie 2012

A cincea victorie consecutiva pentru Pelicani!

Incepand cu vinerea din 20 ian.,naravasii de Pelicani au obtinut numai si numai victorii;cred ca este un record
in materie(rog pe "ajutorul" meu,Motanelul,sa consulte arhiva...); este adevarat ca,in sezonul de iarna, Pelicanii, de regula, performeaza mai mult,dar nici asa ca acum.
  Imprejurarile dinaintea meciului nu prevesteau nimic bun pentru Pelicani. Venind in masina cu Tavi spre teren,acesta imi spune ca nu participa la intalnirea noastra "deziuacincea "maestrul Catalin(din cauza de
raceala) si pe cale de consecinta, nici varul Dan; la fata locului am aflat ca nici balaurul Paulica nu serveste.
 In aceste conditii credeam ca soarta Pelicanilor este ...o bataie zdravana, dar noroc ca au venit cei doi
pusti-frati.
  Conditii de joc aproape imposibile; s-a incercat deszapezirea jumatatii de teren dinspre vestiare,dar s-a
reusit numai pe lateralele acestei jumatati,actiune la care au participat si cativa jucatori,dupa care s-a renuntat, caci ne-ar fi prins urmatoarea vineri...In aceste conditii vitrege a inceput jocul prin zapada de peste
o jumatate de metru.
  Cele doua formatii au avut urmatoarea componenta:
  Pelicanii: Lucica(care a trecut la ceilalti dupa o jumatate de ora),Popicu,Tavi,Vasea si cei doi frati(Claudiu + Praslea).
  Pinguinii: Razvan, Stelica,Mitica,Gabita si Gica.
  Disputa a fost echilibrata,in general, cu dese rasturnari de scor, in final impunandu-se Pelicanii la doua
goluri diferenta. Scorul a fost 10-8,cred!?!
  La scorul de 5-4 pentru Pinguini a plecat Gica si am ramas egali ca numar, Somnorila trecand deja la ei.
Pelicanii au avut un moment de cumpana cand,cu Popicu in poarta, au primit patru goluri,dar au remontat
  prin jocul celor doi pusti care au inceput sa se lupte si prin zapada de peste genunchi,pe care o cam ocolisera pana atunci...
  A fost un punct critic cand Pelicanii au avut o tentativa de a parasi terenul,evident la un scor favorabil lor,
insa au renuntat la timp.
 Una peste alta,apriga disputa s-a incheiat cu victoria,zic eu,meritata a "ciumpalacilor", a celor mai slabi,
cum ar zice amicul meu Motanu, care, fie vorba intre noi, a fost cam aerian vineri,dar noroc ca a aterizat
cu bine la nea Nicu.
  In concluzie, victoria este victorie si asa va fi consemnata de statistica,care din pacate, pentru unii sau
pentru altii, este seaca si rece ca un  aisberg si retine doar rezultatele.
P.S. Am fost precaut si am luat o piatra in ...

51 de comentarii:

  1. Admirabil Sile!! Un debut minunat in calitate de cronicar cu statut parafat. Inca din titlu am simtit o infuzie de puternică satisfactie si bucurie. Sincer iti doresc sa faci o cariera de scriitor-cronicar cel putin la nivelul celei de jucator. Cei care te cunosc si te apreciaza de atatia zeci de ani cum combati pe terenurile de fotbal, nu pot decat sa te includa in galeria "monstrilor sacrii" ai fenomenului de ziua 5-a. Prin acest debut dovedesti ca esti nu numai un "pelican universal" ci si unul polivalent !
    De astazi, tu impreuna cu mine si cu PelicanRaduTanase vom alcatui colectivul largit al gazetei PELICANUL SPORTIV.

    RăspundețiȘtergere
  2. Comentarii si comentati, ceva mai tarziu. Trebuie sa ne revenim din starea de emotie proprie marelui debut ! Ole ! Ole !

    RăspundețiȘtergere
  3. PelicanRaduTanase20 feb. 2012, 13:34:00

    Felicitari domnule Vasea! Va asteptam la redactie ! Aveti un birou al dvs. si cum e normal, in antecamera, se afla si o secretara blonda !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vin imediat! Daca nu e vin, merge si o bere...
      Pentru secretara, apelam la Popicu!

      Ștergere
  4. Scuze pentru omisiune: apreciem cele doua goluri
    superbe inscrise de stangul lui Gabita,singurul
    si unicul sau picior valid; atentie la recuperare,eu te sfatuiesc sa nu mai fortezi...

    RăspundețiȘtergere
  5. PelicanRaduTanase20 feb. 2012, 14:03:00

    Secretara domnului Popicu a pus mana pe lopata si da zapada, pentru ca asa i-a spus seful ei. S-o lasam acolo unde e. A dvs. este ceva special, o sa vedeti cand veniti. Acum va pregateste un ceai de cozi de cirese si matase de porumb. Vinul si berea doar dupa program, asa... pe inserat.

    RăspundețiȘtergere
  6. ..Ți-aș pana ta de narator, Sile, nepotul lu Creangă, cum le ticluiești tu pe toate, literă lîngă literă și cuvînt lîngă cuvînt, să-ți iasă ție cronicuța, cum îi ieșeau nevestei lui Creangă sarmaua și mămăliguța! M-ai lăsat cu gura căscată și cu deștu pă botoane. Aștept să fii botezat de cei care se ocupă cu d,astea.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  7. La prima vedere, după cum arată rândurile, mi s-a părut o tentativă de cronică în versuri albe. Deci mai uşor cu tasta Enter.

    Din păcate, data viitoare voi reveni în poartă şi bine ar fi să rămân acolo. Deşi vineri m-am protejat cât am putut (am dat 3 goluri şi 3 bare - toate cu stângul, în timp ce cu dreptul nici măcar n-am centrat!), terenul greu mi-a pus capac. Umflătura aia pe care aţi văzut-o în vestiar nu s-a resorbit, ba chiar mi s-a învineţit până către gambă, iar acum mă jenează şi la mers.

    Despre joc ce să zic... Omul în plus a fost decisiv, după prima jumătate de oră conduceau pelicanii cu un gol, apoi a trecut Luci la noi pt 35 de minute şi am avut noi avantaj de două, iar după încă 10 minute cu Luci la pelicani aceştia reduseseră handicapul la un gol. Atunci a trebuit să plece Gică, după o oră şi 15 minute de joc. Şi nu, noi n-am plecat, aşa cum s-au încolonat ulterior pelicanii după vreo 10 minute, când tocmai dăduseră golul cu care preluau conducerea. Bă, a dracu' coincidenţă! Cred că aşa e ADN-ul pelicanilor, e ca atunci când pleacă în ţările calde, nu se pot opune, e mai presus de ei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Să nu uit o chestiune care mă intrigă. Cred că jumătate din golurile pelicanilor au fost bară-gol, în timp ce noi poate unul să fi nimerit aşa, restul bare pline! La atâta ghinion fotbalistic încep să bănuiesc că unii pinguini au excesiv noroc în dragoste. Cum la mine nu e cazul, suspecţi sunt Motanu şi Mitică. Dar şi aşa, cât noroc să aibă?! A, dacă s-ar iubi între ei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ceva putred intre ei,dar din pacate se manifesta la ambii amandoi...

      Ștergere
  9. Cred că Kopitanu nu mai merită acest titlu. După interminabilul șir de lamentări ( și face asta de 3-4 vineri încoace), mai adecvat ar fi numele de Baba ( deocamdată cu B mare).
    Asta-i părerea mea!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-am făcut poză la picior... Nu v-o arăt, e horror! Mâine mă vede un ortoped.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai grija de tine si respecta sfaturile medicului.Recuperare cat mai grabnica!

      Ștergere
  11. Dupa maimutele vorbitoare Tavi si Motanu ne-am mai procopsit si cu Nea Caisa. Mai trebuie Mitica si se reintregeste familia la ZOO dar norocul nostru e ca tot ce stie ala cu pixul e sa-duca la gura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dom`Profesor,se pare ca te-ai simtit cu musca pe caciula..., numindu-ma "Nea Caisa",eu nefacand altceva,decat sa constat ca am primit patru goluri cu "inaltimea voastra"in poarta!

      Ștergere
  12. Hepathrombin-50.000unităţi, unguent împotriva învineţirii abundente. Iată reţeta care imbunătăţrşte circulaţia sângelui şi care "dizolvă" culoarea infricoşătoare de pe membrul afectat. Nu vindecă ci doar remediază aspectul.
    Sfatul medicului echipei Solare, preluat din lucrarea sa "ABC-ul primului ajutor": fă un repaos amice, rişti prea mult, nu merită să-ţi agravezi starea piciorului (n.r.- pe bune) , cu atât mai mult cu cât este dovedit că nu ajută nici măcar echipa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Desigur sfatul precedent este adresat lui Găbiţă.

    RăspundețiȘtergere
  14. Punctual câteva consemnări cu PH-ul mai mic de 7:
    - "fraţii Costea", Claudiu şi prâslea Edy, au fost dinamul atacului pelican şi chiar dacă cel mare a uitat pentru o clipă că un talent e bine să fie şi politicos cu cei care din diferite motive nu se pot ridica la nivelul lui de joc, a dovedit în cele din urmă că are şi tărie de caracter, cerându-şi scuze-bravo lui!

    - Lucică, a apărat magnific atât poarta "Solarilor" cât şi pe cea a păcălicilor de pinguini. Dacă la primii a beneficiat şi de nişte apărători fenomenali (Popicu, Sile-reprofilat în fundaş, dar şi cu un aport extraordinar atunci când şi el a stat în poartă, intr-o perioadă de joc decisivă pentru soarta partidei-şi cu voia dvs Tavi), la pinguini se pare că ce făcea el bine, Mitică strica (n.r.-desigur fără voia lui), fiind timorat de miza jocului.

    - La un moment dat pelicanii au dorit şi ei să plece. De trei ori îi lăsaseră pe bibilicii de pinguini să conducă, dar nu ştiu cum se făcea că mereu la punctele intermediare de control Solarii aveau de fiecare dată câte dată un gol în plus. Se plictisiseră. Atunci pinguinii au început să se manifeste ca nişte bebeluşi care au colici ("în frunte cu ăla micu" cum ar zice motănelul). Au început să plângă, să se agite, să se strâmbe, să amintească de nu ştiu ce istorii alternative. Ni s-a făcut milă de ei. Pelicanii au revenit pe teren şi le-au mai "cârpit încă două la fund" agitaţilor, marind diferenţa la 3 goluri. Şi ca să fie happy-end, le-au permis să dea ei ultimul gol.

    -L-am lăsat la urmă pe Profesorul din clasa III-B. El a jucat totuşi bine în apărare, pe cei 4mp pe care i-a avut în custodie şi unde nu era pic de zăpadă. Cât a stat în poartă a fost catastrofă. Noroc cu "fraţii Costea" care marcau mai mult decât el încasa. Oricum îi suntem recunoscători, căci putea s-o facă şi mai lată.

    RăspundețiȘtergere
  15. salut venirea lui Silică în branşă! îl ştiţi, el este mai timid şi m-a pus pe mine să vă anunţ că va serba evenimentul onorând asistenţa cu câte un rând la nea Nicu. pe de altă parte, nu se ştie exact dacă el este pelican sau pinguin, aşa că, riscând să-l complexeze pe Marinică, îl rugăm să ne arate păsăroiul.

    cât depre mine, recunosc că în ultima vreme am candidat alături de Mitică la titlul de muhaiaua etapei. uneori am câştigat eu, de cele mai multe ori el.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Tavi: lasă, că nu cu aspectul vă luaţi bătaie sistematic până cu o lună în urmă. Vă trăgeaţi ca nişte eroi către ieşire când pe teren aveaţi doi puşti de 19 şi 15 ani contra lui Mitică şi a mea. Deşi, dacă aveam două picioare, fugeam cu ei în cârcă, ocazie cu care deszăpezeam şi terenul!

    @Motanu: în momentul în care ai plecat la atac s-a pierdut orice şansă. Trebuie să ţi-o spună cineva: în atac, Vasea sau Popicu sunt pe lângă tine ca opera pe lângă operetă. Hai că sunt un delicat, vorba cântecului!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pelican victorios21 feb. 2012, 12:40:00

    Inca o batuta administrata pinguinilor si se vor ruga de noi sa facem alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  18. o fi jucat cineva Realul la pariuri, văd că o fură în minutul 94...

    Silică n-a vrut să ne arate păsăroiu', tot ce am aflat e că îl cheamă Marinică.

    RăspundețiȘtergere
  19. Un pinguin disperat21 feb. 2012, 23:11:00

    Bebe, unde esti? Flancul drept din apararea pinguinilor scartaie fara tine.

    RăspundețiȘtergere
  20. Băbăieţi, până la urmă a trebuit să merg la un ortoped pentru că nu se mai putea. Am afla ceea ce ştiam deja: ruptură musculară (când am fost la farmacie acum o lună, chiar după meciul ăla, eram cu Mitică, farmacista zicea că n-am cum să am ruptură, că nu mai stăteam în picioare!... după care a vrut să mă fure la rest, cred că-şi dăduse seama că venim de la cârciumă :)).
    Am trecut pe tratament şi, teoretic, 3 săptămâni de pauză completă după care ar urma un RMN pentru a se vedea dacă a fost afectat vreun ligament. Dacă nu, cică pot reintra treptat (?!) în ritm. Prudent cum sunt, o să intru "şi mai treptat", în poartă, chiar de vineri!

    PS: Am pus ghilimele ca să-şi dea Popicu seama că e la mişto şi să nu mă mai întrebe cum vine asta, ca atunci, cu inaugurarea celor 100 de săptămâni...

    RăspundețiȘtergere
  21. Uitându-mă adineauri pe reţetă, văd că scrie ruptură musculară coapsa stângă, iar eu am la dreapta! Sper să fie acelaşi tratament :))

    RăspundețiȘtergere
  22. Chestia de mai sus imi aminteste de o intamplare a unei colege, care ducandu-se la un medic urologic, i s-a prescris pe trimitere sa faca o multime de analize, printre care si o ecografie la prostata(?).
    Probabil Gabita, fara sa-si dea seama, a consultat un ortoped, fan pelican (eheiii, nici nu stiti dragi cititori ce multa lume apreciaza jocul pelicanilor, fie numai citind ce se scrie pe blog) si care, stiind pe cine consulta, si din solidaritate exagerata, a dat diagnosticul respectiv.
    Sfatul nostru: Gabita verifica reteta si la alt medic! Nu de alta dar noi nu avem nevoie de asemenea "ajutoare" pentru ca dorim sa te refaci cat mai repede cu putinta. O victorie pelicana cu tine in teren si valid, face cat trei din cele in care joci doar cu stangul. Deci pauza obligatorie si multa sanatate ! Pentru a alunga ciuda si plictiseala, o alternativa ar fi sa faci galerie si apoi sa scrii cronicile in detaliu, asa cum iti place tie. Hai pa!

    RăspundețiȘtergere
  23. În momentul ăsta abia mă mut de la calculator pe canapea, deci deocamdată nu se pune problema să joc nici măcar în poartă. Dar mai sunt două zile, multe se pot schimba.
    Aia cu cronica merită reţinută.

    RăspundețiȘtergere
  24. Știi Gabita, ma gandeam asa..., poate domnul doctor s-a referit la coapsa stanga privita dinspre el. Dar...da , trebuia sa precizeze totusi chestia asta. E clar, domnul e un fanatic suporter pelican .

    RăspundețiȘtergere
  25. Singura sansa a chiftelelor pinguine e sa scape de Mitica si Motanu.Dar ce sa faci, ca pe astia doi nu-i primeste nimeni!Poate la schimb cu Tavi,ca deja Vasea e prea bun pentru ei.

    RăspundețiȘtergere
  26. Bai Tavi,compresa cu mustar,unde ai auzit tu de medic urologic?Oi fi de-ai lui Bivolaru!

    RăspundețiȘtergere
  27. Bai, te crezi domnul profesor Vucea, dar de fapt esti cam pacaliciul Mucea din clasa III-B. Acum mi-e limpede cine o sa joace cu Mitica & compania de pinguini. Usiii la ei.

    RăspundețiȘtergere
  28. Bai Tavi, tu si cu Ciulian nu ma inspirati nici macar la poezii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bine asa, gulie! Alege-ti si alte subiecte de inspiratie decat sa ne iei pe rand la terfelit. Aici se va vedea daca ai muza si talent. Restul ....

      Ștergere
  29. Uneori mi-e așa de milă de tine! Nici nu știi cît de mult te compătimesc!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  30. Dacă tot nu mă descurc cu mişcarea în teren (mâine chiar n-o să pot juca, nici măcar în poartă), se pare că mă mişc mai bine pe piaţa transferurilor. Sunt pe care să aduc primul străin în echipa de la competiţia lui Robert, un nigerian care joacă "center sau forward"! :) Ca să nu-l iau aşa, la ghici, mă gândeam să-l chem mâine, îl bag în locul meu, ce ziceţi?

    RăspundețiȘtergere
  31. ne-am informat despre cine este vorba şi am aflat numele băiatului pe care vrea să-l aducă ăla mic: Luisile Iovăr. e cam de fată, dar la ce foame avem merge. singura chestie e să fie un pic mai decolorat la ten ca Marean, ca să nu-i confundăm.

    RăspundețiȘtergere
  32. Sa vina d-le nigerianul(a),ca si pelicanii au aranjat cu Nana Falemi...

    RăspundețiȘtergere
  33. Si asa avem cam multi colorati printre noi: Motanu din Kurdistan, Mitica din Ciordistan, Tavi din Fazanstan, Bucica din Fraieristan si Vasea din Bantustan!

    RăspundețiȘtergere
  34. PelicanRaduTanase23 feb. 2012, 22:39:00

    Şefu, nu credeam că domnii pinguini vor forţa şi jocul la negru pentru a "rupe odată pisica neagră". Bag seamă că le e o frică teribilă că mâine pe înserat le vom arăta lângă degetele de la o mână şi pe primul de la cealaltă.
    Dacă nu vin domnii Bebe, Gaby şi Beţe, n-au nici cea mai mică şansă să reziste cu cei 5 fundaşi pe care îi au acum. Doar cu domnul Gigi izolat între călăii domni pelicani...slabe speranţe.

    RăspundețiȘtergere
  35. am uitat că jegosu de del Potro e o namilă proastă şi labilă, aşa că l-am luat că îl bate pe davidenko în tie-break. evident, vita a condus cu 4-2 şi am furat-o împreună.

    nu ştiu ce-o fi mâine, dacă ne bat căcălicii e deranj mare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ortopedul fan pelican23 feb. 2012, 23:22:00

      " deranj si mai mare", vreti sa spuneti dle motan. Reporterul de mai sus nu cred ca se referea la dvs. când spunea de "pisica neagră". Oricum, daca aveti probleme cu ceva oscioare rupte, va astept, va repar gratis.

      Ștergere
  36. Am vorbit cu stranierul, are 31 de ani, nu prea o rupe în româneşte, dar azi nu vine fiindcă de obicei pleacă din Bucureşti în weekend. Poate săptămâna viitoare. În schimb astăzi apare Tudor.

    Referitor la pariuri, stai liniştit Motane, ai companie, şi eu am furat-o urât. De obicei se înscria un gol nenorocit în prelungiri, însă de data asta s-a întâmplat în prelungirile prelungirilor! La Schalke-Plzen scorul era 2-1 în min 110 şi am pariat iniţial că nu se mai înscrie, cotă 2, mi s-a părut imensă, dar m-am şi acoperit prin min 117 cu calificarea lui Plzen (îi trebuia un gol), cotă 21! Ei bine, în min 120 era tot 2-1 şi nu era cazul vreunui minut suplimentar. Numai că antrenotul nemţilor decide să-l bage pe Marica în locul lui Raul, aşa că arbitrul adaugă minutul ăla şi... vă imaginaţi că Schalke înscrie un gol complet inutil pentru ea, pentru mine ce să mai zic... Nu, nu l-a dat Marica, maciomen a fost doar coautor!

    RăspundețiȘtergere
  37. Acum citesc şi eu ce mai aberează unii pelicani. De unde l-aţi scos om de bază pe Beţe, care a jucat doar două meciuri?! Şi oricum, la noi durerea săptămânile astea a fost în atac, nu în apărare. Astăzi probabil o să câştigaţi din nou, iar eu o să vă filmez, ca să se vadă la cronică în ce condiţii va daţi voi arheoptericşi.

    RăspundețiȘtergere
  38. Aceeaşi. Sunt mai puţini bugetari decât credeam.

    RăspundețiȘtergere
  39. Daca pinguinul african nu prea serveste pe romaneste, atunci domn Profesor nu risca nimic sa-si foloseasca limbajul didactic, specific lui, in dialogul/monologul cu acesta.

    RăspundețiȘtergere
  40. Dacă va mai fi cazul de vizibilitate, am luat mingea roz în maşină. Trebuie doar umflată. Eu am plecat deja, că mai am ceva treabă. Ne vedem la teren.

    RăspundețiȘtergere
  41. Maimutescule, sa-ti iei sortul si ceva vata sa pui in nas,sa nu faci otita de la cati craci si urechi o sa iei...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  42. Privesc pe fereastra biroului asa... in gol. Cu ochii mintii revad secvente din filmul cu meciul din 19.Nov.2010. Stati putin! Iata-l pe Milito de atunci cum priveste pret de o clipa catre obiectiv si-si bate victorios segmentul femural al dreptului cu care marcase golul doi! Ce frumos! Ce frumos!
    Astazi se pare ca iar se va filma. Ce frumos! Ce frumos!
    Asadar ne vedem după 14-30 la locul faptei!

    RăspundețiȘtergere