luni, 13 februarie 2012

Coitus interruptus, ediţia a doua, nu şi ultima...

Aoleu, naşule, iar i-a lovit pe pinguini ghinionul!
Taman când îşi reveniseră din pumni şi erau cu toate liniile şi marţurile călare pe pitpalaci, şi-a amintit nea Paulică Balauru că şi-a lăsat rând la coadă la sifoane şi a părăsit audienţa. Nu zic că n-am practicat şi eu sportul ăsta cu plecarea, dar atunci a fost într-alt scop (la fel de nobil!?!), şi i-am lăsat pe guguştiuci învingători, nu la un gol în minus şi cu un penalti netras. Nu ştiu dacă a fost sau nu, că n-am văzut, dar şi şturlubeii au bătut unul destul de dubios la Stelică. Oricum, spre final eram călare pe situaţie, de începuseră să-şi plângă unul pe umărul celuilalt fraţii Plachie, Vasile şi Marean, ajunşi să se pupe-n bot la nea Nicu.
Despre victoria păcălicilor nu mă pot pronunţa, dar înfrângerea noastră este meritată. Degeaba a venit ăla mic montat super-pozitiv, fără el valid şi fără Gabi în apărare avem probleme, cu atât mai mari cu cât Cătălin a început să iasă la joc. Cred că aici se impune să apelăm la planul B, adică să-i găsim şi lui o fată, ca să aibă ocupaţie vinerea. Dacă nu reuşeşte singur, o să-l ajute expertul nostru Don Juan De Mitică, la nevoie chiar poate să i-o prezinte pe mireasă, dar oricum trebuie să scăpăm de ruşinea de a primi trei-patru goluri pe meci de la o piftie şi o ciulama.
Pe scurt, 8-7 pentru ciufuloi în momentul întreruperii, echipele vi le va furniza ucenicul meu Silică, ca un prim pas în calitatea de cronicar pe care-o va dobândi cât de curând. Nu de altceva, dar Şorţuleţ urmează cursuri de schimbat scutece, pe mine mă aşteaptă ceapeul, iar ăla mic s-a înscris cu Matei în clasa a IV-a, nu de alta, da-i plac noile colege...

pese: continuă duelul literar Marean Eminescu - Lucian Caragiale, după vorbă, după port amândoi consăteni cu Monşerul...

36 de comentarii:

  1. Fără nici o legătură cu ziua de azi, ba chiar mi se rupe-n 14 de ziua de 14, doar din considerente de scripta manent, repet ce am spus şi la cârciumă, recunosc că am sărit calul cu Popică. Ceea ce nu înseamnă că personajul nu rămâne ceea ce este.

    În altă ordine de idei, aş vrea să-i întreb şi eu ceva pe pelicani şi promit să am toată bunăvoinţa să înţeleg: cum se face că echipa pinguinilor, când îi pleacă un om (Gică, la -2, acum două etape), continuă să joace riscând să se facă de cacao, ceea ce s-a şi întâmplat, iar echipa pelicanilor, când îi pleacă şi ei un om (Paul, la +1), pleacă şi ea in corpore, fără să-şi asume măcar riscul de a fi egalată?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai indragostitilor(apropo de ziua de azi,14 febr.)de "fotbal",iata echipele de "nebuni frumosi" ai zapezii
    de pe "agronomie":
    Pinguinii:Gabita,Razvan,Stelica,Mitica si pustiul de 14 ani,
    fratele lui Claudiu.
    Pelicanii:Paul,Catalin,Claudiu,Popica si Vasea(alias fratii
    Plachie sau piftie si ciulama,asa cum sunt prezentati de catre prietenul nostru cronicarul).
    Mentionez ca eu,adica Vasea,am inceput meciul la Pinguini
    pt. care am deschis scorul cu o reluare rapida in poarta
    "balaurului",dupa care am trecut la Pelicani si am mai
    inscris doua goluri din pasele "maestrului" Catalin,dintre
    care unul prietenului meu Motanu, spre disperarea acestuia,
    asta,asa, ca sa ma laud si eu putin...
    P.S.Plecarile lui Paul,"la momentul potrivit",au fost "patentate" de Gabi mare cu mult timp in urma!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mult mai frumos scrie dl. Vasea. Motanu ala bate campii!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Vasea: Meciul pe care îl are, dacă îl are, Paul cu Gabi, nu mă priveşte. Motivele pentru care iese câte unul de pe teren sunt diverse, unele îndreptăţite, altele mai puţin. Dar să plecăm toţi când pleacă unul, mi se pare nasol pentru noi, ca principiu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ghici ghicitoarea mea14 feb. 2012, 12:31:00

    Dupa origini e opinca
    Dupa mecla e budinca
    In slip are pasarica
    Face pis pe gaurica
    Peste ea poarta burtica
    Ce cu greu si-o mai ridica
    Mintea lui e mult prea mica
    Si-l mai cheama si Sulica!

    RăspundețiȘtergere
  6. Slabi de tot pinguinii, daca n-au putut sa bata nici cind a lipsit Tavi!

    RăspundețiȘtergere
  7. PelicanRaduTanase14 feb. 2012, 13:35:00

    Sefu, pe unde sunteti inzapezit?, ca pe la redactie n-ati mai dat. Aflati ca sunt mandru de pelicani, e grozavi, castiga nonstop. E veselie generala printre noi si asta tine de cald. Ole!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am auzit ca pinguinii nu se mai prezinta la meciuri, si o sa joace la nea Nicu.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Gabita: Ai perfecta dreptate,nici mie nu-mi convine situatia
    sa plecam toti din cauza unuia sau altuia,cand facem,totusi,niste eforturi sa ajungem la locul "crimei";eu
    am amintit, doar, istoricul acestei "metode".
    @Cititori: Daca tot am intervenit,vreau sa remarc executiile
    "a la Del Piero" la golurile marcate de Claudiu,ca sa nu mai
    vorbesc de aportul decisiv al lui Catalin in economia jocului
    si de golurile superbe "cu bara" inscrise de acesta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, a prins două şuturi de generic, eram în poartă. Vineri o să încerc să joc din prima în câmp, deşi nu sunt deloc mai bine. Azi dimineaţă când am deszăpezit maşina, la orice mişcare de rotaţie când aruncam zăpada simţeam dureri în locul cu pricina. Încep să mă tem că nu voi fi ok când va începe campionatul dincolo, că acolo nu merge doar cu sprinturi liniare şi pase cu latul... Dar voi risca, pentru că am fost sub propriile aşteptări în poartă. Vineri am apărat ce era de apărat, dar am luat şi un gol parabil. Dacă scoteam şi unul dintre şuturile alea sau penalty-ul, mai ziceam. Oricum, am observat că se echilibrează jocul când ies din poartă, măcar să fie echilibrat de la început, nu când suntem conduşi cu 2-3 goluri.

    RăspundețiȘtergere
  11. acelasi Paul,cu cirisbusurile lui ce clasa primara,in ultimii 2-3 ani el a fost singurul care a stricat intotdeauna,placerea zilei de vineri,intradevar e o placere sa stai cu el la un pahar,dar pe teren mai bine lasa,iar de cand are prieteni (;noi;)i-a tampit si pe ei (de altfel baieti buni si oameni cinstiti,gen motanel)colectivul de ziua cincea este de vina ca ingaduie asta ca si multe altele(a ajuns fel de fel de tampiti sa fie ;vocea ;nr 1,atat pe teren cat si pe alaturi) cand ar putea sa i-a masuri pt ca grupul majoritar cu M mare,ei sant.

    RăspundețiȘtergere
  12. mă tot chinui cu Silică să-l fac scriitor şi se fandoseşte că suntem prea slabi pentru el. habar n-are că dacă-l scot de sub protecţia mea nu mai pupă un gol.

    RăspundețiȘtergere
  13. pinguinii sa-si ia adio de la victorii!

    RăspundețiȘtergere
  14. Motanele,motanele,umbli cu amenintari?!?

    RăspundețiȘtergere
  15. incredibil ce se întâmplă la tenis. după ce a abandonat în meciul cu Sorana, Zvonareva repetă figura şi cu Niculescu şi-mi umflă banii. diseară Sorana contra Stosur, revanşa după Australian open, cred că mă bag din nou cotizant...

    RăspundețiȘtergere
  16. Silică, fă-ţi încălzirea şi repetă alfabetul!

    RăspundețiȘtergere
  17. Lovitură sub centură: noul guvern a belit ziua scurtă de muncă! Nu ştiu de când intră în vigoare, dar oricum trebuie ne potrivim ceasurile după ora de vară, adică să începem pe la 16,30. Acum am scăpat de iarnă (vorba vine!) dar la anu' o să avem o problemă. Plus că ne suprapunem cu ăia de după noi. Asta ne mai lipsea! Măcar să ne întoarcem pe iarbă...

    RăspundețiȘtergere
  18. Treaba asta cu vinerea zi lunga se aplica si la aia cu tarabe,ca sa stim daca scapam de Don Balon!?!

    RăspundețiȘtergere
  19. Am văzut şi eu meciul Soranei cu Stosur, pe Eurosport 2, scor 4-6, 6-7. Dar ce bine a jucat Sorana, a avut 8-3 la aşi, reuşind unul chiar cu al doilea serviciu! Din păcate s-a pierdut în tie-break, de la 5-2 pentru ea şi două servicii, n-a mai câştigat nimic, ba chiar a încheiat cu dublă greşeală... Dar să ne bucurăm, i-a ieşit lui Motanu pariul! :)

    RăspundețiȘtergere
  20. âla mic, scrie şi tu problema lui Matei.

    RăspundețiȘtergere
  21. Problema nu cred că se poarte rezolva la nivelul clasei a 3-a, de-aia am impresia că le-a şi punctat-o dacă măcar au început-o, fiindcă Matei a luat 35 de puncte din 40, în condiţiile în care mai greşise pe ici, pe colo.

    În două vase se găsesc cantităţi diferite de apă. Se toarnă din primul vas în al doilea o cantitate egală cu cea existentă în al doilea. Apoi, se toarnă din al doilea în primul o cantitate egală cu cea rămasă în primul vas. A treia oară se toarnă din primul în al doilea o cantitate egală cu cea existentă acum în al doilea. În primul vas au rămas 71 de litri, iar în al doilea sunt 70. Câţi litri erau iniţial în fiecare vas?

    RăspundețiȘtergere
  22. Mitica sigur face problema cu spatele!

    RăspundețiȘtergere
  23. In primul vas erau initial 97 l, iar in al doilea 44 l.Nici atata lucru nu stiti? Hai ca la Luci si Mitica n-am pretentii, dar ceilalti?

    RăspundețiȘtergere
  24. Motane, te-ai făcut de surâs. Poate dacă erau litri de vin te-ai fi descurcat.

    RăspundețiȘtergere
  25. măi ăla mic, chiar nu ţi-e un pic ruşine? cine dintre noi le are cu licorile? am şi eu rezolvarea scrisă, n-am vrut să-i influenţez pe eventualii amatori iar la Marean nu-i nici o surpriză, doar ştim cu toţii că e în clasa a patra...

    RăspundețiȘtergere
  26. Dau meditatii la fotbal,matematica,limba romana.Astept mitici,motani,buciferi.N-am pretentii ca voi scoate ceva din ei, dar nu suport sa-i stiu asa tolomaci. Motane,pentru saptamana viitoare trebuie sa inveti sa numeri pana la zece(ca sa stii cate goluri primesti).Mitica,tu trebuie sa inveti alfabetul pana la litera C.Nu mai mult ca te doare capul.Lui Bucifal orice i-as cere este peste puterile lui asa ca nu-i cer nimic sa nu-l extenuez.Il las in zeama lui.

    RăspundețiȘtergere
  27. Bravo Popicule, bravo Mariane! I-ai pus cu botul pe labe pe toti smecherii cu facultate, tu baiat simplu. Daca le mai dai si azi vreo doua-trei goluri Motanu da in balbaiala, Mitica in benghe si Bucian in boala copiilor.

    RăspundețiȘtergere
  28. Pana la urma, azi la ce ora se vine? S-a schimbat programul, deja? Va rog raspuns urgent, sa stiu cum procedez.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  29. Daca as fi handicapatu', as vorbi cu "un neutru", care s-a vrut anonim (chiar ca-i anonim - deci un nimeni). Numai ghilobanu' vorbeste cu nimeni si spune nimic.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  30. Luci, azi începem ca de obicei, 3 jumate.

    RăspundețiȘtergere
  31. Terenul va fi deszăpezit pe jumatate, până la primul strat, ăla tasat.

    RăspundețiȘtergere
  32. Gabita, presiunea atmosferica care va fi?Da-o si tu in mililitri de alcool, sa nu ne inghete puta.
    Dar vantul?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu se ştie dacă mai pune Paulică presiune de-aia pe noi. Iar la început va fi cu vântul.

    RăspundețiȘtergere
  34. Boierie cu vremea! Ne vedem la teren.

    RăspundețiȘtergere
  35. Da, pentru unii, cu vremea, e boierie. Pentru alţii a fost dintotdeauna! :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Dupa ultimele rezultate nu s-ar spune ca pentru unii a fost chiar boierie. Se aude ca ar fi fost chiar isterie (n-am gasit alta rima).

    RăspundețiȘtergere