sâmbătă, 10 decembrie 2011

Next level

N-o să insist prea mult cu cronica, fiindcă am ceva mai important să vă spun. Pe scurt, 5-0 pentru pinguini, scor ce putea fi şi mai exagerat. De data asta totul a fost împotriva pelicanilor, începând cu întârzierea lui Tudor. Pentru a-l înregimenta, pelicanii au propus trecerea lui Vasea la adversari, fără alte pretenţii. N-a fost o mişcare inspirată, omul în plus s-a simţit, fie şi pentru faptul că l-a degrevat pe Gică de un fundaş în atac. Pinguinii n-au mai făcut absolut nici un cadou, eu ce-am mai pierdut nişte mingi pe la mijlocul terenului din exces de dribling, dar eram cu toată apărarea în spate, aşa că s-a rezolvat fără emoţii. Scorul a fost 0-0 mult timp, peste jumătate de oră, cu obşnuitele parade ale lui Cătălin, dar a fost mult până a intrat o dată. Gică a dat 4 goluri, vreo două după schema triunghi: pătrundere pe centru, pasă în lateral la Mitică sau Vasea, minge în faţa porţii la Gică (când am optat pentru triunghiul invers, cu pasă în lateral la Gică şi minge scoasă de el în centru, s-a întâmplat ca Mitică să rateze cu poarta goală...). M-am intercalat şi eu la golul 3 cu un slalom de la centrul terenul şi şut la scurt, cu bara. Şi ca încă o dovadă că totul a fost împotriva pelicanilor, a plecat mai devreme puştiul Claudiu şi a intrat Motanu la pelicani ca să le întărească apărarea, deşi ei sufereau în atac. Pentru a-l forţa, a ieşit Cătălin din poartă, dar în scurt timp a plecat şi Tudor, aşa că practic n-a mai avut cu cine să atace, Popică şi Tavi fiind prăzi uşoare pentru apărarea pinguină.
Echipele:
Pinguini - Silviu (revenit după un an, de la meciul filmat, de data asta la noi în poartă, fiind şi asta o explicaţie pentru că a rămas imaculată), Bebe, Motanu, Gabi, Stelică, Mitică, Găbiţă, Gică, Vasea.
Pelicani - Cătălin, Paul, Bronson, Tavi, Nicu, Claudiu, Tudor, Popică.

(Acum, la enumerare, observ că am fost 17, nu 15, ceea ce înseamnă ca s-a plătit cu 1 leu în plus. Data viitoare, după ce facem calculul, veţi da cu 1 leu mai puţin)

Trec acum la ceea ce s-ar putea considera next level. Din ianuarie voi începe colaborarea la firmă cu un băiat care este... arbitru! Vă daţi seama, ideea a venit de la sine. În loc să-l bag să joace, fiindcă va veni aproape vineri de vineri, m-am gândit să ne arbitreze. Ar mai fi "orice mână henţ"? Nu, am juca fotbal adevărat, căci n-avem cum să-l facem pe om să uite jocul pe care-l fluieră în competiţii. S-ar mai cere faulturi închipuite, gen "m-a atins", cu justificarea "dacă se cere, se dă"? Nu, am reveni la normalitatea jocului. La auturi sau cornere ar fi nevoie de fair-play din partea noastră, să recunoaştem când e de recunoscut, căci nu poate acoperi de unul singur un teren atât de mare. Când va fi o contră şi cei doi adversari solicită amândoi să repună mingea, asta e, va decide arbitrul.
Eu zic că merită încercat, e o şansă de care să profităm pentru a tăia această spirală a nervilor. La fiecare meci ne certăm pentru infracţiuni evidente sau pentru unele existente doar în mintea noastră. Fie se contestă evidenţa, fie se susţin lucruri închipuite. Una e să fim la cheremul arbitrariului, alta la mâna arbitrului.
Pe acest băiat îl cheamă Ştefan, îl mai cunosc Gabi, Mihai Tenismanul, Cătălin şi Nicu.

33 de comentarii:

  1. perfect de acord sa se joace cu arbitru, cu doua amendamente:
    - sa se plece din start de la ideea descurajarii jocului "prea atletic", una e fotbalul gen competitie, altceva e la noi, oase batrane, reflexe mai slabe, fara "salvare" la stadion
    - sa existe eliminari temporare, 3 sau 5 minute, mai ales pentru aia care vocifereaza incontinuu. astfel prostovanu ar putea face linistit vocalize pe margine

    RăspundețiȘtergere
  2. parca scrisesem un pic mai demult ceva de Mutu. uite ca baiatu' a inceput sa le-o serveasca...

    RăspundețiȘtergere
  3. Putem cădea de acord asupra unui set de reguli, de exemplu, având suprafaţă de poartă, se poate da penalty pentru infracţiune comisă acolo.
    Dar nu sunt pentru eliminări sau cartonaşe. Poate doar simbolic cartonaşul galben pentru ca avertizatul să conştinetizeze că a depăşit măsura. Pornim de la premiza că lucruri grave nu se vor întâmpla, că doar venim din pasiune, nu pentru vreun trofeu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, vineri a fost o etapă fără istoric şi mai mult ca sigur fără viitor. Aşa ceva nu se va mai repeta. Există totuşi o faţetă pozitivă a întâmplării de acum două zile. Sigur, pinguinii au meritat să câştige meciul, mai ales în condiţiile arătate de Găbiţă. Tocmai aici e partea bună. Victoria a oxigenat moralul decimat al pinguinilor. După gustul amar al bătutei încasate acum 2-ă săptămâni, şi vineri cu o eventuală recidivă a pelicanilor, exista riscul ca unii domni pinguini să dorească revenirea la povestea cu "alegerile democratice". Aşa, toată lumea mulţumită. Pinguinii s-au convins că steaua lor nu a apus, iar pelicanii se pot gândi la viitoarele show-uri pe care le vor da şi pe sintetic, cu pinguini distribuiţi în roluri secundare.

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am înţeles din cronică chestia cu "Popică şi Tavi...prăzi uşoare pentru apărarea pinguină". Păi taman atunci s-a revigorat atacul pelican. I-a pus Şorţuleţ vreo două pe tavă, doar să le împingă, dar marele marcator le-a ratat cu seninătate. Când a mai venit şi Cătă, zbârmâiau barele de pe lângă Silviu, iar aţele începuseră să se macine, de câte lovituri primiseră. N-a fost să fie. Plus că pe înserat poarta aia nu se mai vedea deloc. Cel puţin două goluri trebuiau să intre atunci. Aşa că apărarea mai mult a făcut figuraţie decât prestaţie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Chestia cu arbitrul socot că este bună. Singura chestie pe care vreau să o evidenţiez, e că persoana trebuie întâi să stea pe margine şi să vadă un meci şi apoi întrebată dacă doreşte să se implice. Asta pentru că aici, în Agronomie, este "iadul pe pământ" iar libera opinie democratică e la ea acasă. O mică acomodare şi o pregătire psihologică adecvată particularităţilor acestor meciuri nu i-ar strica. Sigur se pot convenii şi unele măsuri şi reguli specifice condiţiilor de desfăşurare a acestor partide.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Tavi: în afară de voinţă n-am văzut nimic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cele două mingi pentru finalizarea simplă au fost, mai pe înserat, cănd tu erai probabil prin zona Balaurului. Popicu a refuzat feliile de cozonac, privând echipa de măcar un gol, meritat dealtfel. Apoi Cată a tras vreo 3 sau 4 ghiulele, eu vreo 2 sau 3 semighiulele.
    Cred că Tudor a venit ceva mai obosit decat vinerea trecută şi s-a cunoscut pe ansamblu treaba asta. Ce să mai spunem de lipsa lui Sile. Dar asta este. Acceptând trecerea lui la voi, ne-am asumat şi consecinţele.

    RăspundețiȘtergere
  9. În cazul ăsta, am avut noroc că nu ne-aţi egalat! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Aşa este ! Asta e concluzia !

    RăspundețiȘtergere
  11. Şi ce, s-a renunţat la alegeri? Oricând se pot cere dacă o echipă se consideră inferioară valoric în momentul respectiv.

    RăspundețiȘtergere
  12. am nimerit la un meci de handbal, Muntenegru-Spania, cu primele initial favorite, dar spanioloaicele au avut o portarita, Silvia Navaro, cum n-am mai vazut vreodata! aproape 70 la suta procentaj la mingile aparate pur si simplu nu exista la nivelul asta. bineinteles, victorie Spania, la 4 goluri

    RăspundețiȘtergere
  13. Un pinguin spunea...
    A fost un meci dominat cap coada de pinguini.Daca scorul a fost numai 5-0, asta se datoreaza lui Catalin.Restul pelicanilor au fost zero(ma refer la faza ofensiva).Zbarnaielile plaselor auzite de Tavi sunt niste iluzii acustice.Neutralizarea lui Claudiu si a lui Tudor a fost cheia jocului.

    RăspundețiȘtergere
  14. am inteles abia acum de ce vroia fan Ronaldinho sa vanda bilete la meciurile prostovnului.ca sa vina lumea ca la urs, ca la cascadorii rasului ca sigur ar avea de ce sa se amuze.numai de nu s-ar extenua bolovanu de atata stat degeaba in teren si ar cadea afacerea

    RăspundețiȘtergere
  15. @Gabita:sunt absolut de acord ca Stefan sa ne arbitreze;tu vorbesti de un "set" de reguli,eu propun o "repriza" ca tot suntem la fotbal si eu zic ca prima "repriza" s-o dedicam stabilirii regulilor dupa care urmeaza sa jucam si astfel ne mai ramane doar "repriza" a doua pentru fotbal,deci vom presta mai putin,si, in consecinta,vom fi mai odihniti pt."repriza" a treia dedicata "concluziilor" de la Nea Nicu sau de aiurea...
    @Motanu:am pariat pe Spania(la handbal)si am castigat;la fotbal,am pariat pe super Barcelona.

    RăspundețiȘtergere
  16. Uite cum vorbeste de seful lui trotineta asta de Tavi. Aproape ca imi vine sa ma las de fotbal cand stiu ca joc cu el in echipa. La crosetat cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  17. am pariat pe Croatia la handbal si am luat, pentru siguranta (asa mi s-a parut mie, inca de acum 2 zile) si egalul. conducem cu 3 goluri la pauza, incepem bine si a doa parte, dar apoi luam 5 goluri si nu dam nimic. evident, infrangere la 1 gol, Varzaru scapa mingea in atac, Amariei face pasi in ultimele atacuri, avem mingea un minut intreg la sfarsit da' degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  18. Insuportabile handbalistele astea ale noastre. Cred că nu s-au acomodat cu fusul orar. Altfel nu-mi explic eşecul asta total.
    GM, sunt aşa de preocupat să-mi sorb tacticos ceaiul de seară, încât nu am timp să mă ocup de tine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bai budinca ravasita, ceai te-am invatat eu sa bei?

    RăspundețiȘtergere
  20. la handbal fete, meci de infarct Japonia-Danemarca. primele, outsidere de departe, au condus tot timpul, au avut 3 goluri cu mai putin de 5 minute de final, au ratat trei atacuri, urmare, gol din 7m in ultima secunda, prelungiri. oricum, aici am mirosit goluri putine.

    maestre, dumneavoastra ce serviti? zeama de zacusca?

    RăspundețiȘtergere
  21. Am o dilema, nu stiu care e mai mare papagal, Motanu sau Tavi. Inclin totusi spre primul, al doilea e nevinovat!

    RăspundețiȘtergere
  22. Bai pastrama de gogoman, doar doua zile ti-au trebuit ca sa uiti ce chifle ai dat vineri? Ce tot bati campii cu GM, GGM, Il maestro, sau alte bazaconii. Spune-ti simplu, PM, caci asta esti.

    RăspundețiȘtergere
  23. maistre, oricum "te-ai inclina", ma gasesti pregatit.

    RăspundețiȘtergere
  24. Sunt curios sa aflu parerea domnului Mitica despre meciul de vineri.Gurile rele spun ca nu ar fi jucat nimic.

    RăspundețiȘtergere
  25. Aseară, la bere, după ce ne-a făcut Steaua poftă, am hotărât ca sâmbătă să mergem la meci, în Regie, şi dacă Sportul o bate pe Concordia ne ducem şi noi la Universitate să sărbătorim! Se mai bagă cineva?

    RăspundețiȘtergere
  26. PM inseamna Pele si Maradona? Daca da,atunci ala sunt.

    RăspundețiȘtergere
  27. Peştisorul de Aur15 dec. 2011, 20:06:00

    Nu, nu ai nimerit-o. Mai ai două încercari. Daca ghicesti ti se va indeplini o dorinta!

    RăspundețiȘtergere
  28. daca nu, atunci ala esti tu!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Pestisorul de Aur16 dec. 2011, 09:27:00

    Mai ai o incercare! Nu te pripi! E pacat sa ratezi si aici.

    RăspundețiȘtergere
  30. Villa şi-a rupt piciorul cam în acelaşi mod cu Cristi, prinzându-şi piciorul în gazon! Doar că la el osul a cedat mai sus, fiindcă tocmai ateriza după o săritură.

    RăspundețiȘtergere
  31. A mai trecut o saptamana. Ma uit pe aceeasi fereastra a biroului si speranta unei vremi intelegatoare cu noi...creste! Vad trotuarul uscat si oameni circuland dezinvolt, fara umbrele! Yes!!! Terenul nu poate fi decat... beton, acoperit cu mesada verde si curata. Asadar,la meci!
    Cata si aproape sigur varul Danut vor fi si ei prezenti la 14-30.

    RăspundețiȘtergere
  32. E bine Luciane. Se accepta pe durata sfertului academic! Nu uita de par!
    Vivat MM-ul nostru.

    RăspundețiȘtergere