luni, 5 septembrie 2011

Opinia mea

Vineri 02.09.2011, prima etapă de toamnă. Timp frumos, 29gradeC, cer aproape senin, teren bun, uşor denivelat, mascat de iarba tunsă mai îngrijit decât altădată.
Prezenţii :
  • Pelicanii - Popicu, Traian, Şorţuleţ, CristiBiciclistul, Adrian(debutant) şi MeSe
  • Pinguinii - Stelică, Bebe, Motanu, Gaby, Mitică, Gigi(debutant) .
Meciul nu a avut istoric. Scorul final de 4-1 pentru pelicani spune totul. A fost una dintre cele mai clare victorii obţinute de aceştia după o lungă perioadă. Nu vreau să fiu laconic, deşi aspectul general al cronicii conduce spre o asemenea concluzie, dar meciul a fost tot timpul la îndemâna pelicanilor. Cele câteva ocazii ale pinguinilor au însemnat mai mult momente de relaş ale atacului pelican. Conjunctura absenţelor, dacă putem spune aşa, a făcut ca fiecare echipă să beneficieze, pentru completare, de câte un debutant selecţionat dintre admiratorii ce priveau la cele două faimoase grupări în perioada preparativelor de dinainte de meci. Întâmplător dar binefăcător, Adrian a fost copilul minune pentru pelicani. El s-a adaptat foarte repede la stilul de joc al colegilor lui şi a făcut o figură foarte frumoasă prin jocul prestat şi tehnica individuală de care a dat dovadă.
La ambele echipe portarii au fost improvizaţi: Popicu (foarte bun) şi Stelică, căruia nu i se pot imputa în mod evident cele trei goluri primite. Mai degrabă colegii lui din apărare ar fi suspecţi de neputinţă la fazele premergătoare fiecăruia din golurile date de pelicani.
Marcatori : MeSe de trei ori (o dată din penalty) şi CristiBiciblistul, ambii cu şuturi în forţă, respectiv Motanu, care a recuperat un balon undeva la mijlocul terenului, a înaintat nemarcat (fiind venit din spate) şi a înscris pentru 4-1 cu un şut frumos, de la semidistantă.
Asemenea celor petrecute şi pe teren, am lăsat la final, comportamentul şi ieşirea de neînţeles ale lui MeSe, vis-a-vis de Mitică. După un fault destul de tare făcut intenţionat, MeSe s-a repezit şi l-a mai lovit o dată pe Mitică când acesta era încă jos. Aşa ceva nu este permis. Dacă recitiţi cu toţii primul meu comentariu la cronica Tăcerea oilor, din 12 februarie , spuneam, adresându-mă lui MeSe, că ceea ce se întâmplase atunci pe teren nu poate să se mai repete. Şi totuşi comportamentul nestăpânit al lui MeSe l-a trădat din nou. Oribil! N-o fi Mitică "Uşă de biserică" dar nici să-ţi faci, chipurile, dreptate într-un mod atât de primitiv. Şi nu prima oară.
Nu vreau să mai lungesc finalul cronicii şi să amân concluzia evenimentului. E deja foarte târziu. MeSe, imi pare rău că trebuie să-ţi spun, dar sunt convins că trebuie să ne părăseşti.

32 de comentarii:

  1. Pote ii da cineva sa citeasca si lui Paul ca tot ne acuza ca ii dam oamenii afara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate vrei sa spui ca nu esti satisfacut, T-le. Acum era momentul sa spui clar ce gandesti si ce vrei. Nu ai facut-o. Ba din contra, incerci sa faci misto. Asta dovedeste ca nu ai forta si curajul sa iei atitudine directa despre o problema delicata a grupurilor noastre. În afara de fitile si smecherii, nu prea stii altceva. Nu tine figura, te-ai dat singur de... goooolll.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici nu e vorba de satisfacţie, Tavi. Ia întreabă-l pe Mitică, o fi satisfăcut?! Cred că toată lumea prefera să nu se fi întâmplat. Nici mie nu îmi pică bine, fiindcă tocmai ce l-am luat pe Mese în echipă, dincolo. Mie îmi pare rău că nu poate să fie aşa cum zice el din gură că este.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabita, si mie imi pare rau de MeSe. Nu mi-a fost deloc usor sa scriu ce am scris. Nici cu unul, nici cu celalalt. Totusi am facut-o. Tacerea ar fi fost o lasitate. MeSe-ul trebuie sa inteleaga faptul ca inaintand in varsta, stapanirea de sine si controlul reactiilor capata o importanta din ce in ce mai mare pentru fiecare dintre noi. Ceea ce am scris in cronica nu e scris cu rautate. Sper ca el sa-si dea seama de asta, dar nici asa nu se mai poate continua. Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  5. gabita da-mi si mie un telefon 0728306781 ca eu nu am nr tau salut baieti cu ocazia asta si mersi pentru sustinere si pt urari de sanatate

    RăspundețiȘtergere
  6. ce am avut de spus am spus mai demult. Iar Paul aici nu are nici o treaba, sa speram ca revine la sentimente mai bune si apare la teren, nu de alta, dar ne cunoastem de mai bine de 25 de ani si e pacat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Păi care-i treaba cu Paul? Eu credeam că e prin Germania!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mese nu e vorba de fault ci de faptul ca nu ai inteles, si nici n o sa intelegi vreodata cu ce oameni joci vinerea.,si pentru ce venim.Ar trebui sa fii foarte multumit ca ne ai gasit, si ca poti sa ne ai ca prieteni.Fa o paralela fata de GICA,OMUL CARE VREM SA REVINA .
    Capitanu

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabita, nu dispera ca l-ai pierdut pe Mitica. Caut eu un inlocuitor pentru el. Dau o raita pe la spitale si-ti gasesc un handicapat la fel de util ca Mitica.Nu stiam cu ce oameni joci dincolo.Acum m-am dumirit.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonimule,anodinule,lamureste-ne pentru ce veniti, ca doar nu pentru fotbal.Daca era asa, acceptati alegerile.Voi veniti sa castigati, nu conteaza prin ce mijloace, asa ca nu te mai plange.

    RăspundețiȘtergere
  11. doctor de prosti7 sept. 2011, 11:55:00

    Bai chiftea nedumerita lumineaza-te la fata ca sa iti vedem si noi intelepciunea

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule doctor, apreciez ca te-ai specializat in ce te pricepi mai bine, adica in prostie.Exista o vorba, chelu-si pune mana-n cap.Ti se potriveste de minune.Chiar nu ma intereseaza cine esti.Imi e suficient sa stiu cum esti.

    RăspundețiȘtergere
  13. cine este impresarul ala cretin de scrie asa ceva .
    CAPITANUL

    RăspundețiȘtergere
  14. Hai lasă etern nedumeritule că şi tu le cam amesteci. Una e să vii ca să baţi pe teren şi alta e să vii ca să baţi cu paru'. Nu le poţi pune pe acelaşi plan.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ia nu ma mai obositi atit cu Gica. Daca avea cit de cit mindrie nu disparea ca magaru in ceata.

    RăspundețiȘtergere
  16. obServitorule, ce remarcă de tot rahatul! Te faci că dai într-o parte ca să crape în alta. Ieftin de tot, mă. Bine că mândria nu înseamnă şi pentru alţii ce înseamnă pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  17. plin de dialoguri literare pe acilea...

    RăspundețiȘtergere
  18. Motane, tu cânţi pe alte bloguri, te-am văzut...

    RăspundețiȘtergere
  19. Copitanule, nu inteleg de ce te superi!Ce am spus rau ? Am incercat sa-l incurajez pe Gabita, sa nu-si faca griji, ca prosti ca tine sunt pe toate drumurile.Crezi c-am gresit? Socoti cumva ca esti singurul?

    RăspundețiȘtergere
  20. People, azi e o altă zi din restul vieţii noastre, mai e şi sărbătoare (n-avem şi noi un Marian?). Ca să vă treacă timpul mai uşor până la etapă, aveţi de pariat sau măcar să vă minunaţi de meciuri! :) Intraţi în locul ştiut sau daţi clic la link-ul de la Twitter (în partea de sus a paginii, în dreapta).
    Cică Vasea e pus pe fapte mari, a sunat din concediu ca să-l delege pe Motanu să se ocupe!

    RăspundețiȘtergere
  21. Lucian, vii maine?. Vreau sa stiu si eu, ”ce?” si ”cate?” sa pregatesc pentru finalul de meci.

    RăspundețiȘtergere
  22. Am o nedumerire: la momentul incidentului s-a luat atitudine, sau rămînem cantonați în două rînduri scrise pe sticlă?Cred că momentul clarificării/rezolvării era acela al incidentului.
    Tot pentru Tavi: azi nu știu, dar pentru eventuale aranjamente numai discut decatcuplata înainte ( de ce la femei să se poată și la noi nu?). Noul tarif ( de la 01 septembrie) este de 2 Guinness/1 boabă.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  23. Imediat dupa evenimente, ”meciul s-a spart”. A fost o consternare generala, pentru ca MeSe fusese OK pana atunci. Imediat dupa asta MeSe a plecat. Discutii au fost intre cei ramasi si, evident, au urmat consemnarile de pe blog, inclusiv cronica mea. Te intreb Lucian: care dintre cele două ipostaze posteveniment ti se pare mai clara si mai pertinenta ?
    - Eu am sa incerc sa vin maine cu doua bobite. Una pentru ultimul minut, cealalta pentru ultima secunda de joc. Pentru economie am sa incerc sa le dau pe uscat. Macar una si tot e un ghiseft. Hai pa.

    RăspundețiȘtergere
  24. Dupa cum spunea si ceapistu,pentru L o bere Lagard din partea casei!

    RăspundețiȘtergere
  25. Aseară, cu artiştii, am făcut una dintre cele mai bune reprize de când jucăm în competiţie. Am avut 2-1 la pauză, cu faze de manual la goluri şi şansa ratată a unui 3-1 pe final. Numai că... deşi am avut lovitura de începere în a doua, am pierdut imediat mingea (eu) şi a urmat un gol cu şut de la mijlocul terenului (pe jos!) şi ne-am tăiat. S-a terminat 3-4, dar am avut o singură rezervă, n-a putut veni deloc Tenismanul, cu care n-am fi pierdut niciodată meciul ăsta. Mi-e o ciudă maximă... deci trebuie să compensez azi! :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Pacat, Gabita. Totusi, eu zic sa iei o pauza. Riscul e maxim. Daca pierzi si azi e dezastru, week-end-ul e ratat! Asa vii, privesti, dai indicatii de pe margine pinguinilor, merge si una mica si gata. Daca intamplator pinguinii castiga se poate spune ca indicatiile tale au fost bune, daca nu, cum este foarte probabil, asta este.... nu ai fost in teren.

    RăspundețiȘtergere
  27. Alo, Paulica, te asteptam cam de mult. Acum e momentul sa revii. Hai pa!

    RăspundețiȘtergere
  28. Cedez berica Lagard pentru el Matador cu creier de labrador. Curaj n-are de labrador, nicidecum de matador, daca nu se semneaza.
    Oricum, pentru chestia cu berica, iar mancati azi bataie.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  29. Alo, Virgile, te asteptam. Acum e momentul sa intarim apararea. Amenintarea domnului L. imi da frisoane.

    RăspundețiȘtergere
  30. Meniul de azi al pinguinilor, pe Agronomie: copane de pelicani ( fara fulgi, caci vor fi jumuliti) pe varza ( jocul pelicanilor), garnisite cu chelie de biciclist ( Cristi Lefter).
    L.

    RăspundețiȘtergere