duminică, 11 septembrie 2011

Când Sile nu joacă

Pentru prietenii noştrii cititori, ne face plăcere să redactăm această modestă cronică despre un eveniment sportiv remarcabil. Este vorba de meciul doi din sesiunea de toamnă, a celebrelor confruntări fotbalistice dintre pelicani şi pinguini. Fără exagerare, vineri 9.09.2011 am asistat la o pardidă superbă, desfăşurată pe o vreme superbă şi ea, pe un gazon infinit mai bun decât cel de pe Arena Naţională. Tehnicile naturiste de regenerare şi întreţinere a covorului verde, aplicate pe Arena Agronomiei, au surclasat metodele ştiinţifice de prefabricare a materiei verzi şi de implant a acesteia pe terenul de joc. Campionii pinguini, cât şi naşii lor dintotdeauna, supercampionii pelicani, si-au respectat blazoanele acoperite de glorie, oferind un spectacol total, atractiv şi palpitant, cum de mult nu s-a mai văzut pe meleagurile noastre.
Aşadar echipele :
  • Pinguinii - Lucian, Bebe, Gaby, Stelică, Motanu, Mitică, CristyBiciclistul(CB) şi Găbiţă,
  • Pelicanii - Cătă, Virgil, Balaurul, Popicu, ManuMakai(MM)-debutant, LuciMessi şi DanCăpitanDePlai(DCDP-amicul lui Cătă) la al doilea meci pentru pelicani .
La început combatanţii au avut o perioadă de studiu reciproc deoarece existau noutăţi în fiecare team. De data asta CB a trecut la pinguini, iar la pelicani, ca de obicei destule fluctuaţii în componenţă , respectiv venirea celor doi tineri MM+DCDP şi evident REvenirea mult aşteptată a idolului pelican, "mâncătorul de pinguini", ne referim cum e şi normal la Balaurul Paulică.
Treptat meciul s-a încis, au apărut ocaziile şi cum e firesc vin şi golurile. Primul este opera 100% a Vitezistului, care a interceptat un balon în faţa propriei apărări şi s-a lansat, cum numai el ştie, într-o "cursă nebună" de vreo 50m. După ce a trecut pe lângă doi sau trei pelicani şi a fentat vreo 6 furnici care-şi făceau de treabă prin iarba din faţa porţii pelicane, a înscris pentru 1-0. Delir în rândul pinguinilor. Încurajaţi de reuşită, aceştia profită de uşoara descumpănire a pelicanilor şi înscriu pentru 2-0 prin CB. Iată că Biciclistul marchează oriunde joacă. De reţinut.
În aceste momente ale confruntării încep să-şi spună cuvântul postulatele din Manualul Jocului de Fotbal . Unul arhicunoscut zice simplu: 2-0 este scorul cel mai periculos pentru cel aflat în avantaj. Iată-l transpus la partida noastră. . . .
Satisfăcuţi de evoluţia scorului, pinguinii se retrag în apărare. Nu peste mult timp pelicanii reuşesc golul de 2-1 prin Şorţuleţ. Golul a fost contestat de unii pinguini, invocându-se un presupus fault al lui MM în faza premergătoare şutului decisiv. Puţin mai târziu Cătălin, care pentru a dinamiza jocul şi a da forţă atacului, a cedat locul în poartă lui Popicu, reia spectaculos, fără preluare, trimiţând balonul fulgerător pe lângă Lucian. 2-2. Lovitură de măciucă, nu alta. Ăsta a fost efectul în rândul pinguinilor. Debusolarea încolţeşte şi cum o asemenea stare nu se lasă nepenalizată, pelicanii marchează pentru 3-2 . Cum? Simplu de tot. La o lovitură liberă din zonă centrală, Cătălin derutează a la Ronaldinho întreaga apărare pinguină, aruncând privirea în stânga şi trimiţând mingea în dreapta, lui Şorţuleţ. Acesta văzând deplasarea de cortină a pinguinilor spre partea opusă lui, preia scurt şi-l execută sec pe bravul Lucian cu un şut din unghi. Magistrală realizare prin simplitatea ei. Cătălin a demonstrat că este nu numai un jucător de excepţie ci şi un creator de faze de gol pentru colegii lui de echipă. Aşadar colaps pinguin. Campionii erau la pământ şi se făcuseră mici, mici de tot de ruşine, precum furnicile driblate de Vitezist.
După alte câteva minute, lipsa meciurilor jucate şi a antrenamentului corespunzător îşi spun cuvântul şi Balaurul iese din joc. Se schimbă terenul iar pinguinii, cu un jucător în plus, aveau la dispoziţie o întreagă repriză secundă pentru a întoarce rezultatul. Meciul devine incendiar. Pinginii se aruncă în atac iar pelicanilor nu le rămânea decât arma contratacului. La o astfel de şarjă , în care şi LuciMessi are contribuţia sa, Cătă a preluat o minge la centrul terenului şi după ce s-a prefăcut că îşi caută un partener pentru a-i pasa, expediază o torpilă năucitoare printre buturile apărate de bietul Lucian. 4-2 pentru supercampioni. În continuare se joacă pe contre. Pinguinii dau semne de revenire şi marchează prin acelaşi Vitezist cu un şut în cros după o respingere greşită a apărării pelicane. De aici încolo meciul devine exploziv. Atacurile în valuri ale pingunilor, dornici de egalare, fac ca jocul să se dispute, cu mici excepţii, doar în careul supercampionilor. O presiune infernală se instaurează pe direcţia porţii apărate de Popicu. Şuturi, cornere, bare, se succed preţ de vreo 10 min. dar reduta pelicană rezistă. MM-ul, Virgil, Şorţuleţ, LuciMessi şi Cătă fac minuni. În faţă a rămas vârf de lance doar DCDP-ul care încerca prin lansări făcute din apărare să răspundă într-un fel agresiunii continue la care era supusă echipa sa. Astfel, după ce ratează din pripeală vreo două astfel de ocazii, se răzbună şi consfinţeşte scorul final de 5-3 pentru pelicani, marcând un gol imperial, la un contratac şcoală care l-a avut prim solist pe nimeni altul decât, aţi ghicit...Cătălin, jucătorul meciului.

PS 1. - Desigur, tristeţe mare în tabăra pinguinilor. Deşii au jucat bine, campionii au bifat al doilea eşec consecutiv. O explicaţie extrem de plauzibilă este aceea a lipsei megastarului Sile. Se vede treaba că albi-negrii au devenit dependenţi de expelican. Fără profesor, nici elevul Găbiţă nu prea a avut spor.

PS 2. - Există totuşi o parte bună în toată această istorie de etapă. Pinguinii au descoperit faptul că materialul din care era făcut echipamentul pe care-l purtaseră era din ţesătură şi pufuleţi de poliester-acril 95% şi numai 5%bumbac. Doar aşa s-a putut explica mirosul de lămâie ce se răspândise în vestiar după efortul şi sudoarea depuse în timpul jocului. Firma Puful&Bumbacul de la care s-a achiziţionat echipamentul, avea o înţelegere cu dealerul de balsam de rufe Lenor, folosit la spălarea trusoului pinguin. Afacere penală, domnilor. După cum se vede, există întotdeauna şi un bine în răul ce ni se poate întâmpla. Totul e să-l depistezi!

23 de comentarii:

  1. Mitică este cel care ar trebui să-şi asume responsibilitatea pentru înfrângerea asta. Să vin şi să-l duc în spate şi pe el după un meci intens disputat în seara de dinainte (am mai stat şi la bere până la 3!) mi se pare prea mult. Cel care trebuia să mă ajute cu mingi de la mijloc în sus n-a fost în stare în primele 10-15 minute să-mi dea o pasă! Şi nu decisivă, ci una simplă, de legătură, să am şi eu un punct de plecare. La golurile mele n-a avut absolut nici treabă, iar golul Biciclisului a ieşit din bulan, după ce Mitică stricase o pasă de gol primită în unghi bun printr-o preluare în sens invers, întoarcere şi "şut" ratat cu călcâiul, nimerit din fericire la Biciclist, aflat în apropiere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu un alt băiat, de la pelicani, aş avea o problemă de altă natură, pe care nu ştiu dacă s-o încadrez la nesimţire sau la stupiditate. Când a ieşit Paul, la avantaj pentru pelicani, Popică făcea scandal să-i dăm un om pentru că... "nu vedeţi, bă, ce echipă aveti?". I-aş spune ipochimenului că el a avut în echipă 4 (patru!) băieţi a căror vârstă se scrie cu 2 în faţă! Pe Popică l-aş lăsa în durerea lui, oricum e irecuperabil, dar mai apar pe aici diverşi pelicani nedumeriţi sau cum s-or mai semna ei, care aberează despre cum facem şi dregem noi să câştigăm cu orice preţ. Dar asta e, cine a mai văzut pelican cu ciocul mic?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, ciocul mare şi pene ascuţite. Mişto combinaţie. Doar glanda sa fie cât trebuie. Valabil şi pentru pinguini. Chestie de sănatate generală. Hai,pa.
    Sileee, ai venit?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai sa pastram o amintire frumoasa acestui meci cu plusurile si minusurile lui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Miti ca ca de obicei a gasit explicatii pt. evolutia lui. Ca a avut moralul scazut, sa-l credem ca de obicei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am revenit acasa! Circuitul "Spania clasica&Gibraltar"m-a lasat fara grai!
    Totusi,care a fost scorul?

    RăspundețiȘtergere
  7. Vasea, circuitul tau ne-a dat aripi. Doua etape fara tine la pinguini, doua victorii pentru pelicani. Stiu ca acum rememorezi traseele. Nu-ti spun scorul. Cand ai timp, citeste hectarul meu de cronica si vei avea mult mai multe amanunte. Nu s-ar putea sa mai faci un circuit suplimentar? Pelicanilor le prieste.

    RăspundețiȘtergere
  8. E, hai, nu exagera cu umflatul în guşă! N-ai scris nimic despre cele 5 (cinci!) bare, dintre care 3 ale mele! La una din ele, aia cu capul, a fost henţ la Popică (chiar dacă involuntar, s-au bătut penalty-uri pentru mult mai puţin), dar eu am fost cel care am pus punct scandalului luand mingea şi plecând să bat corner. De ce n-a făcut aşa şi Macai ăla al vostru, care a recunoscut talpa la Bebe abia după ce lumea făcuse spume?
    Popică ar trebui să se închine şi la lobul ăla de la mijlocul terenului care a lovit transversala şi după aia a căzut pe linia porţii. Dacă punem totul cap la cap, nici voi nu ştiţi cum aţi câştigat meciul ăsta...

    RăspundețiȘtergere
  9. Vasea, citeste-l si pe Gabita. La unele amanunte are si el dreptate (bara aia cu capul...). Oricum, El toreador Vasea, pelicanii au facut legea pe teren.De la 0-2, la 5-3.... Hop, ti-am spus rezultatul, fir-ar sa fie...

    RăspundețiȘtergere
  10. Firma Puful&Bumbacul12 sept. 2011, 23:42:00

    Ce neseriozitate, ce calomnie! Cică am pus noi 95% poliester şi acril ? Să stie toţi, buzunarul şi tivurile de la echipament erau de 100% bumbac. Ăştia or fi vrand să nu spele tot anul îmbracamintea. Ce vină avem noi că guşatii aia au scos untul din clientul nostru srl.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru stimabilul Vasea: adevarul ( d.p. meu de vedere) e ca ne-am batut singuri... La 2-0 am inceput sa urlam unii la altii in asa fel ca, la un moment dat, nu se stia cine la cine tipa si de ce. Chiar daca pelicanii au aliniat o echipa cu multi "iepurasi" ajutati de un "buldozer" ( studentul in galben), ceea ce le-a scazut media de varsta sub 30, lor nu le mergea jocul chiar asa cum ( din spirit pelican) scrie Tavi. Auzeam pe cei din atacul lor ( cu care eram in fata) cat erau de nemultumiti de cum decurgea jocul. Dupa asta eu am cedat nervos(chiar am vrut sa plec), la o faza in care "buldozerul" a pus o talpa la B.B. ( am vazut f. clar - mingea a fost acoperita si nu sutata de tapla buldozerului), eu m-am intors cu spatele ( toti ai nostri si nu numai , se oprisera), iar ei au inscris.
    Spun ca ne-am batut singuri pentru ca, si de aceasta data, nu s-a stiut cine unde joaca si ce treaba are fiecare si daca vom continua asa, ....
    L.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tavi,dupa statistica Motanului,scorul a fost 4-3;am citit tot ce s-a scris in lipsa mea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Probabil 4-3 e versiunea telefonica a motanelului. Nu ti-a spus si pentru cine? Sunt tare curios.

    Cristi, ce-ti face piciorul?

    RăspundețiȘtergere
  14. unu' sortulet se cam umfla in pene. sa nu faca pana...

    RăspundețiȘtergere
  15. După câte se vede, fiecare cronicar cu scorul său. Cine scrie mai repede, ăla este!

    RăspundețiȘtergere
  16. M-am saturat sa tot joc cu muraturi plingacioase, incepind cu pensionarul din poarta si pina la vitezistul obosit.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru pelicanul creț sătul: vezi că se deschide un campionat pentru handicapați; poate găsești și tu un loc ( cu toate că și la ei e nevoie de oarece valoare...).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  18. Chelu isi pune mina in cap, dar poate face o fapta buna si il ia si pe gaina de Mitica in campionatul de care vorbea. Cotcodac!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. medicul de familie pinguin15 sept. 2011, 09:20:00

    Nu va legati de Mitica, e cu moralul la pamant.

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnul medic e veterinar? Poate il rezolva si pe Motanu!

    RăspundețiȘtergere
  21. Băi, să vedeţi fază... De ziua unui bun prieten, i-am făcut cadou un bilet la pariuri! :)
    Am luat şi cote mari, de-alea la care mă arunc eu de obicei, dar şi de-alea mai normale, ca să aibă şanse omul să câştige, să nu arunce din start cadoul la coş. Ei bine, ce credeţi, absolut toate cotele mari au ieşit (inclusiv înfrângerea Oţelului la un gol diferenţă şi scor corect 1-0 la pauză la Lazio-Vaslui!), iar cele "normale" au ieşit jumate-jumate. Omul şi-a luat doar vreo două milioane, fiindcă Schalke n-a fost în stare s-o bată pe Steaua, altfel se ducea în vreo 15 milioane.
    Se pare că aşa trebuie să joc de acum încolo. Bag la pariuri, mă rog de voi să vă dau biletele şi după aia poate-mi daţi şi mie de-o ciorbă! :))

    RăspundețiȘtergere
  22. Uitasem, aseară am furat-o destul de clar pe sintetic, 2-5. Tenismanul, în convalescenţă, n-a venit, iar Mese era după o sticlă de vin!

    RăspundețiȘtergere
  23. Da-i bilete lui lesinatu de Mitica, dar de alea de tramvai compostate!

    RăspundețiȘtergere